Bizim burdan da şehit vardı. Samsun merkez baya kalabalıktı ama hasta olduğum için gidemedim. Yarın da üniversitede yürüyüş varmış.
Printable View
Bizim burdan da şehit vardı. Samsun merkez baya kalabalıktı ama hasta olduğum için gidemedim. Yarın da üniversitede yürüyüş varmış.
Bir sözümle bu kadar laf saydıysan birlik olması gereken kişi ben değilim sensin :) Neden bu kadar zoruna gitti o söz anlamadım? bir günde bu kadar şehid veriyor ve aylardır hergüne bir şehid haberi alıyorsak üstelik birde Fransız haber ajansına ülkeyle dalga geçercesine teröristler röpörtaj veriyorsa evet bu ülkeyi bu hale getirenler ilk başta cezasını çeksinler. Bu sözde birşey yok. Ben A yada B'nin Allah cezasını versin demiyorum bu ülkeyi bu hale getirenler diyorum. Ülkemle her zaman gurur duyuyorum Türklüğüme de laf söyletmem. Ülkemizi savunma çabasını sadece sokaklara dökülen insanlarda, meydanlara çıkıp tepkisini koyan liseli gençlerde, evine bayrak asan ev hanımında, haber sunarken ağlayan spikerde görüyorum. Başka kimsede göremiyorum. Zaten onu görebilseydik bu kadar aciz kalmazdık. İran kökünü kazıdı biz ise iyice zıvanadan çıkarttık.
Ortada bir savaş yok üstelik. Ben her zaman ordumun askerimin yanında milletimle birim. Bizle askerle bir olmayanlar düşünsün birlik olmayıda. Somali yada Filistin'e ağlanacağına biraz bayrağa al rengini kanıyla veren askerimize ağlansa bu halde olmazdık zaten.
Senin gibiler derken benim kadar ülkemi seven insanlar başta olsaydı eminim 10 kat daha ileride olurduk. Neyse çok doluyum kalbini kırmayım...
genelkurmaydan yeni açıklama gelmiş.Quote:
BASIN AÇIKLAMASI
TARIH : 21 Ekim 2011
SAAT : 10:20
NO : BA - 20 / 11
1. 20 Ekim 2011 tarihinde yapılan açıklamada, yurt içinde ve yurt dışında beş ayrı noktada 22 tabur ile operasyonların devam ettiği belirtilmiştir. Medya organlarında, bu açıklamamızın yanlış yorumlanarak, yapılan operasyonların tamamının yurt dışına yönelik olduğuna dair yazı ve yorumlara yer verildiği görülmüştür.
2. Kara ve hava operasyonlarının büyük bir bölümü yurt içinde, ağırlıklı olarak Çukurca bölgesinde sürdürülürken Irak Kuzeyinde, sınır ötesinde birkaç noktada kara ve hava harekatına devam edilmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Gidemeyeceklerini söylemiştim. Çünkü akıl karı iş değildir. İnsanımız savaşı sevdiği için basın hemen 15 bin askerle kara harekatı diye duyurdu. Türkiye'nin daha az bilgili olduğu arazilere girmesi yanlıştır.
Şehit sayısının 24 olduğuna inanmadığımı söylemiştik, daha fazla olduğunu düşünüyorum, bu sınır ötesi operasyonda her gün 2-3 şehit haberi çıkarsa da şaşırmam, bir anda yüksek şehit sayısı vermenin doğuracağı infiali düşündüğümden.
Sınır ötesi operasyon iyi güzel de, bizzat Güneş Harekatı'na katılmış, rütbeli arkadaşlarım var, çatışmaya bile girmeden şehit olanların, basına açıklanmayan şeyleri duyduğumda dehşete düşüyorum ve bu askerlik görevini yapan rütbelileri gerçekten ve gerçekten inanamıyorum, hiç bir paraya yapılacak iş değil, vatanımızı hepimiz seviyoruz, yeri gelirse seve seve de şehit oluruz ama bazı şeyleri bildiği halde, gördüğü halde bu işe devam etmek, gerçekten pek inanılacak bir durum değil.
DÜn nöbetçiydim takip edemedim ama eminim sanal alemde yine memleketi kurtarmışızdır kesin, bir dahaki 20 üstü şehit vereceğimiz güna kadar avatarlar imzalar yine eskiye dönebilir, o zaman Türk Bayraklarını koyarız yine, alıştık zaten artık, 3-5 şehit olduğunda şaşırmıyoruz bire, kanıksadık. Bize bunu kanıksatır hale getirenleredir bütün beddualarım.
İnsanlar hiç tepki göstermesin mi? Ne bekliyorsunuz anlamıyorum ki. Elin Madrid'lisi koluna bant takacak diye "helal olsun" diyoruz. Onların samimiyeti veya üzüntüsü ne kadardır. Konu ortaya bir tepki koymaktır. Halk internet üzerinden, evine bayrak asarak, sokaklarda yürüyerek, şehit cenazelerini doldurarak görevini yapmaya çalışıyor. Eline balta alıp pkk'lı diye kürt mü kovalasın. Bu halk ne yapınca samimiyetine inanacağız. 5 gün sonra unutulurmuş. Yahu insanın anası, babası, kardeşi ölüyor ama hayatına devam ediyor. Bu Türk insanının ayıbı değildir. Tüm insanlık böyledir. Şayet böyle olmasaydı en ufak olayda hayatımızı yaşayamazdık.
Askerden kaçanların tepki göstermesini eleştiriyorsunuz. İnsanlar askerlik niye var demiyor. Askeriyenin profesyonelleşmesini istiyor. Doktor nasıl doktorsa, öğretmen nasıl öğretmense askerde asker olsun diyorlar. Benim ameliyata girdiğimi duysanız skandal skandal dersiniz ama hiç anlamadığım savaş ortamına girince vatan millet mi oluyor. Düşünce bu diye teröre lanet yerine alkış mı tutacaklar.
Beni eleştiriyorsan ben sadece sanal ortamda yapılan tepkiden bahsettim, mesela sanal ortamda o tepki gösterenlerin yarısı sokağa çıkıp yürüyüşlere katılmıyordur. Benim tepkim buna, dediğin gibi elimizden elbette bir şey gelmiyor, yapacaklarımız sınırlı. Olayın kanıksanmış olması, çok sayıda şehit haberi geldiğinde bayrakların koyulması sonra yeniden koymak için yeniden şehit verilmesinin beklenmesi. Şehit vermesek çoğunluk koymayacak bile belki bayrağımızı avatarına, ben buna kızıyorum yoksa sokağa çıkıp koyulan tepkiye bir lafım yok.
Ayrıca askerliğin de profesyonel olmasını isteyenlerdenim ben de. Mesela burada emrimde 275 asker var, 200 tanesi, zorla gelmiş, farklı düşüncelerde, bırak askeriyeyi vatanı, kendine hayrı olmayan adamlar. Bu adamlara bakıp, halimize acıyorum işte. Ve kahrolmam da, göz göre göre bu yaşananların olması, işte tepkim, kızgınlığım bu sebeple yoksa ben de vatan sağolsun deyip, şehitlerimizi rahmetle anmak isterim ama ortadaki hatalar (ki acı ama askerin kendi hatasıyla şehit olması, yüzdeye vurulduğunda hayli yüksek, şaşkınlık uyaracak kadar) isyan etmeye zorluyor bizi, isyan ediyorum da ne oluyor, arkadaşlara ya da komutanlara konuşuyorum, orada burada yazıyorum, hiç bir fayda sağlamıyor, burada da başa dönüp sanal ortamda tepki verenlerden (tepki verilebilir, verilmelidir de, kızgınlığım 1 milyon kişi toplanınca vatan kurtuldu zannedenlere yoksa tepki her ortamda olmalı) ne farkın var diyen olabilir, işte ben bunun için kendime de kızıyorum.
Güzel Konuşmuş.
http://www.youtube.com/watch?v=Umea_...eature=related
eğer doğruysa bunlarQuote:
Şehidin günlüğündeki not: Öldürmemize izin vermiyorlar
Çukurca'daki gibi zaiyatı büyük saldırılarda derhal sınır ötesi operasyonlar düzenleniyor. Peki istenilen sonuca ulaşılıyor mu? Cevabı şehit mehmetçiğin bu günlüğünde gizli.
TSK her büyük saldırı sonrası yeni bir operasyon kararı alıyor almasına ancak bölgedeki tablo çok da iç açıcı değil! İhmal iddiaları, Heronlardan beklenen verilerin alınamaması, istihbarat zafiyeti gibi pek çok önemli hususta akıllarda soru işaretleri oluşuyor...
PKK'nın birbiri ardına düzenlediği hain saldırılarda kayıplar giderek artıyor. Bilindiği gibi en son 24 askerimizi şehit verdiğimiz Çukurca saldırısının ardından ise akıllara ağırlıklı olarak 'ihmal' iddiaları geldi. Peki kanlıterörörgütü PKK, zaiyatı büyük saldırıları gerçekleştiriken nasıl oluyor da elini kolunu sallar gibi hareket ediyor?..
İşte bu sorunun yanıtı Hakkâri, Yüksekova, Dağlıca Karakolu'nda görev yapan 13 askerin şehit olduğu, 8 askerin de teröristler tarafından kaçırıldığı karakolda görevli şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş'un günlüğünde gizli... Ancak şehidin geride bıraktığı satırlar hiç ama hiç de iç açıcı değil...
"HELİKOPTER ÇAĞIRIYORUZ YOLLAMIYORLAR!"
Asteğmenin günlüğünde neler yazıyor? Yeni Şafak'tan Mehmet Şeker'in 04 Ocak 2011 Salı tarihli yazısında o günlükteki şu satırlara yer veriliyor: "Bugün var ya aşkım... Bu terörün bitmeyeceğine bir kere daha şahit oldum. Gözümüzün önünden on katır on kişi geçiyor, 'gidelim öldürelim' diyoruz göndermiyorlar. Helikopter çağırıyoruz yollamıyorlar. Bi de bunun üzerine adamları telsizlerinden de dinliyoruz. Hâlâ elimizi kolumuzu bağlı tutuyorlar, çıldırıyoruz. Adamlar resmen önümüzden geçiyor. Biz de öyle salak saçma dağ başında bekliyoruz, neye kime hizmet ettiğimizi bilmiyoruz, ilk defa burada bulunuşumuzun boş olduğunu anladım."
"ÜSTLERİMİZ TERÖRİSTLER İÇİN 'BIRAKIN GİTSİN' DEDİLER"
Bununla da sınırlı kalmıyor askerin günlüğünde yazılan. Şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş, birkaç gün sonra da şu ifadelere yer veriyor: "O sabah sana demiştim ya terörist ve dolu katırlar gördük bir şey yapamadık diye, şerefsizler ellerini kollarını sallaya sallaya gittiler yüklerini boşaltıp geri döndüler ve biz gene bir şey yapamadık. Emir vermedi üstlerimiz. Gene 'gidelim' dedik 'bırakın gitsinler' dediler. Başlarım böyle işe dedik, elimizi kolumuzu bağladık. Ne kadar saçma bir şey. Çıldırdık çaresizlikten. On tane adam vardı, parçalardık şerefsizleri. Manyak gibi durduk yerimizde."
şimdi ben bu ülkede kime güvenecem
Ilk basta teroristi kendi icimizde aricagiz bunu yillardan beri cogu kisi bilir meclisin icindeki ve askeriyedeki teroristleri :)
Terörün bitmesini ne dış güçler, ne pkk, ne de Türkiye devleti istiyor. Batının yeni yeni öğrendiği şeyleri biz çok önceden biliyoruz. O süreçte biz de ya doğruysa dedikten sonra Türk ordusunu karalama kampanyasıdır diyorduk. Malesef öyle değil.
Teröristi gördüğünde 50 yerden izin aldıktan sonra teslim ol diyebiliyorsun sen onu derken gelen cevap 2-3 şehit oluyor. Bu anlayışla terör bitmez.
İşte ondan diyoruz yapılan sınır ötesi harekatları felan tamamiyle göz boyama göstermelik diye. Terörün böyle bitmeyeceği çok açık. Terörün bitmesi istenmiyor. Çünkü bu ülkede ABD'ye hizmet eden başlar var.
İzin gelmediği için ateş edemedik de aslında efsane. Evet bu tür durumlar oluyor ama yine bizzat yaşayanlardan duyduğum, o esnada kimse izine bakmıyor, üzerinde silah olduğuna eminde ne dur ihtarı ne de uyarı ateşi dinliyor, atıyor silahını. Emin değilse sorumluluğu atmak için üstlerine soruyor. Tabi yine anlatılardan duyduğum, bu şekilde emir verilmeden teröriste ateş açtığı için ceza alan bir rütbelinin de olduğu. Gerçekten vatan haini olan da var, başım yanmasın diye sorumluluktan kaçıp atış izni vermeyen de.
Asteğmenin şehit olmasına üzüldüm ama yazdıkları önemli eğer doğruysa ki, yazmış olabileceğini düşünüyorum. Bu tarz düzene aykırı göze batan durumları herkes yazar, kimisi aklına yazar. Asteğmenler burada gelip geçici olduğundan, onlar için pek sıkıntı yoktur, ben de çoğu şeyi not aldım burada. Bunları görmeden önce, askeriye ile ilgili bazı dedikodularda, yok olmaz öyle şey diyordum ama şimdi eğitim birliğinde çok basit şeylerde bile yaşanan düzensizlikleri gördüğümde, daha büyük rantın olduğu yerlerde yaşananlar, şaşkınlık vermiyor.
TSK'nın güvenilirlik konusunda imajını yeniden düzeltmesi gerekiyor, bazı yanlı yayınlarla da, aleyhine çok saldırı olabiliyor, basit hata çok abartılıp gösterilebiliyor günümüzde. Karmakarışık bir durum ki zaten bu sebeple ha deyince bitmiyor terör.
7 teroristin nereli olduklari ;
İŞTE ÖLDÜRÜLEN O TERÖRİSTLER VE DOĞUM YERLERİ:
*1989 İran doğumlu, 2008 katılımlı, Agit Rojhilat kod adlı Rahim Yusuf
*1987 Diyarbakır doğumlu, 2005 Mardin katılımlı, Kamuran Serbest kod adlı Zeki Savgın
*1985 İran doğumlu, 2007 katılımlı, Kani Urmiye kod adlı Muhammed Hatemi
*1988 Suriye doğumlu, 2007 katılımlı, Rojhat Artêş kod adlı Ciwan Keçel
*1990 İran doğumlu, 2006 katılımlı, Serdar Berxwedan kod adlı Numan Temoyi
*1990 İran doğumlu, 2007 katılımlı, Viyan Tolhildan kod adlı Pervane Delayi
*1988 Van doğumlu 2008 katılımlı, Zinar Xeribo kod adlı Erhan Sucai
facede arkadaşlarımı inceledim de profillerden siyah kurdeleler ve türk bayrakları çoktan kalkmaya başlamış ben hiç koymadım ama bu durum bile bi samimiyetsizlik göstergesidir
Sıcak bölgelerde görev yapacaklar için,profesyonel askerlik sistemi getirilmesi lazım.Bir çoğu muhtemelen hayatı boyunca eline hiç silah almamış insanlar kısa bir süre eğitimden sonra kurtların önüne atılıyor.20-35 yaş arasında profesyonel askerler olsun,bu tarz tehlikeli işlerde bu adamlar kullanılsın.35'ten sonra da isterlerse emekli olsunlar,güzel bir yaşam sağlansın bu adamlara.Zaten bütçenin önemli bir kısmı askeri harcamalara gidiyor bildiğim kadarıyla.Mantıklı geliyor bu fikir bana.
Profesyonel askerlerin bir kısmı martta mı nisandımı tam hatırlayamadım görev başı yapıyormuş çok istenen sistem geldi sonunda.
49 terorist şuan için öldürülmüş
100 oldu.
resmi olarak 85 sanırım
85-100 falan ama keske eskisi gibi olsa toplu halde resim video vs. cunki cogu insanlarimiz inanmicak bende dahil.
her operasyonda saklanan rakamlar sanırım şimdi gerçekten belirtiliyor
iki üç sene önceki kara operasyonunda benim bi arkadaşım anlatıyor sırf bizim bölük 200 300 terörist indirdi halbuki toplam öldürülen terörist sayısı 250civarında açıklanmıştı.
ama isterse 100 olsun 150 olsun bu sadece tansiyonu düşürecek bi hareket olur terörün bitmesine yeter mi yetrmez ama inşallah hükümet radikal kararlar alır da terörü besleyen kanallar tıkanır başka türlü bu kan akmaya devam eder
ve sanırım napolyon demişti hiçbi düzenli ordu gerilla savaşını kazanamaz diye
Rabbim mehmedimize yardım etsin
Sayının 100 e çıktığı trt haber tarafından da yayınlandı.
BBC muhabiri 1400 diyor.
Az önce deprem oldu yahu hemde öyle az buz artçı bişey değildi,daha girilmemiş ama en azından bi 3.5-4 şiddetinde olmuştur.
ntvde büyük bi yıkımın olduğunu söylüyor van muhabiri
umarım can kaybı minimum olur
2 haftadır TTNet'e sövüyorum sonunda hallettilerde internetim düzeldi. Valla rahatladım ya.
Selamun Aleyküm uşaklar.
Ve Aleyküm Selam. Nasilsun Uşağum ?
İyidir Nedimim sen nasılsın kardeşim (: