En azından dışardaki kötü ortamı temizlemeye çalışmışlar.
Printable View
Bu tür kazaları nasıl engellersin biliyor musun Cihan? Ceza yaptırımı uygularsın. Bizim ülkemizde hiç bir ceza caydırıcı değil. Ver alkol ile taşkınlık yapan adama yıllarca ceza, ver içkili yakalanan şoföre süresiz araba kullanmama bak o zaman nasıl önüne geçiliyor. İçkiyi kaldırmak başka niyetlerden dolayı bunu herkes biliyor. Çözüm bu değil.
Cihan her konuda tartışma içindesin seni nasıl yönetici yaptık şaşıyorum :)
Canım arkadaşım bu mereti bende alıp bende içtim. Araba kullanırken olsun dışarıda olsun .. Allaha şükür başıma bir iş gelmedi .. Benim söylemek istediğim noktayı sen anlamıyorsun. Eğer zihniyeti değiştirmezsen bunlar hep olacak .. Bir bak bakalım gelişmiş diye farz saydığın ülkelerdeki araba kazalarına ve oranlarına .. Niye bizim ki kadar yüksek değil? Çünkü adamlar içki içiyorsa bile bilinçli içiyor. Ayrıca bu ülkedeki trafik kazaları sadece alkolden de kaynaklı değil. Demek istediğim noktayı anlayamayıp sadece içkiye yüklenmek bence yanlış ..
Siz rahat olun alkolik hareket engellenemez :D
Eee nasıl bilinçlendireceksin adamları peki ? Tamam çoğunluğu bilinçsiz ama tek tek beyinlerine çip takamayacağımıza göre elden birşey gelmez. İstediğin kadar "içki zararlıdır" de, istediğin kadar reklam yap yine aynı kalır. Sigaranın üstünde "Sigara öldürür" yazıyor da ne oluyor. Adam bile bile içiyor zaten :)
Adı "Afyon" olan ilde içki yasaklanır mı yahu? :)
Herşey böyle ufak ufak başlamaz mı zaten ? Önce açık havada yasaklarsın baktın herkes uyumaya devammı ediyor daha sonra yavaş yavaş her yere yayılır gider.
Sıradaki ne ?
Ben buldum. Baylar ve bayanların aynı kaldırımda yürümeleri yasaklansın. Duble kaldırım olsun.
Forumda sadece ben varım sanıyordum böyle düşünen. Bu şekilde düşünenleri görmek güzel. At gözlüklerini kaldırmak lazım arkadaşlar, kötüye gidiyor Türkiye.
Alkol kullanmıyorum ama alınan karar komik, gerekçesi her ne olursa olsun, Toplumu kontrol etme yolunda iyileştirici adımlar atmak yerine, problem olarak gördüğünüz nesneyi tümden yasaklamak mantık dışı. Bizim ülkede kural koymak kadar kolay bir şey yok ama şu kuralların adam gibi uygulandığını görmek ne mümkün. Daha koyduğun kuralları uygulatamıyorsun bunun çaresi yeni kural koymak mıdır ? Sen önce adam gibi koyduğun kuralları takır takır uygulat bakayım ondan sonra şu yasağı alırken öne sürdüğün gerekçeleri söyleyebiliyor musun?
Sonuç olarak olay yine bizi İmam-Cemaat meselesine götürüyor ne yazık ki öyle tasa böyle hamam.
Trafikte Araç Kullanırken Telefonla Görüşmek Yasaktı Bir Ara Sonra İşlemedi O Yasak, O da İşlemez Merak Etrmeyin
valiliğin sitesinde konuyla ilgili bir haber bulamadım haberin doğruluğu konuşulmalı
ayrıca kendi fikirlerini ifade eden insanlara at gözlüğü gibi neredeyse hakarete varan cümle kullanmak eğitimli ve aydın kardeşlerime hiç yakıştıramadım
ben afyonkarahisarlıyım memleketimin yapısı gereği böyle bir yasağa ihtiyaç vardı içki kullanım yaşı komik rakamlara indi tamam bar falan afyonda yok ama akşam ezanı okununca ailece gidilebilecek yerde içki içip çevreyi rahatsız eden gençler vardı zaten afyonun insanı normalde kendine özgü yapıya sahiptir bununla birlikte içtikten sonraki halini düşünün
herkesin inancı kendine herkes istediği gibi içer ne yaparsa yapar ama ben ailemle akşam yemeğinden sonra parkta eşime kızıma laf işiteceksem böyle özgürlüğe karşı çıkarım kimse kusura bakmasın
ayrıca tartışma denen bir şey de yok herkes fikrini ifade ediyor hakaret etmeden sanırım bu konuda forum olarak biraz mesafe kat ettik :)
Hakaret? Ben kimseye hakaret etmedim sen biraz fazla alınmışsın sanırım. Benim orada demek istediğim olaylara biraz daha geniş açıyla bakılması gerektiği. Ben bunda hakaret göremiyorum.
Ailecek gidilebilecek yerlerde içki içenler için farklı yaptırımlar uygulanabilir. Bekçiler koyarsın, ceza yaptırımları uygularsın (ağır bir şekilde) vs bir çok şey yapabilirsin. Ama bizim ülkemiz en kolay yolları seçmeye öyle alışkın olduğu için bu karar da kolay gelmiş belli ki. O zaman kaza yapılıyor diye araba sürmeyi de yasaklasın Afyon Valisi. Ne de olsa insanların huzuru söz konusu öyle değil mi :] Bazı şeyler bu kadar basit olmamalı. Her sorunun birden fazla çözüm yolu vardır. Ama insanlar zihniyetlerine göre çözüm yolu üretiyorlar ne yazık ki. Zihniyet derken yanlış anlaşılmasın kötü niyetle söylemiyorum. Herkesin inancı kendine. Ama bu tip kararlar alınırken zihniyete göre değil, insanlara göre karar alınması gerekiyor.
bu yasağı değerlendirirken parantez içinde böyle bir yasağın realde olduğunu valiliğin sitesinde v.s. göremedim kapa parantez şehrin yapısını da göz önüne alarak değerlendirmek lazım şehirde 25 senesini geçirmiş biri olarak ben bunun normal olduğunu düşünüyorum hafta sonu da afyonda olaccağım bakalım ne derece doğru ve uygulanıyor.
demek istediğimi biraz daha açarsam izmirdeki istanbuldaki alkol alanların durumu ile afyondakiler bir değil zaten nezaket konusunda ayık kafayla bile çok sorunu olan bi şehirden bahsediyorum afyonda okuyan öğrenciler yada afyonda yaşayanlar beni anlayacaklardır :D
Şu işlerden gıdım anlamam ama içki yasaklamak ne yani neyi önlüyorsunuz amaç nedir ?
Avrupa ülkelerinde sudan çok içki tüketiliyor. Alayı da bizim ülkemizden gelişmiş, modern, insan haklarına saygılı, milletine değer veren ülkeler.
Bizim ülkemizdede içki yasaklansın. Yasaklansa ne olucak. Memleketin ayyaşı, sarhoşu da çok. Her türlü içerler. Daha yaratıcı şeyler lazım.
Güzel kardeşlerim, o post-modern avrupanın çoğu ülkelerinde bile park ve bahçelerde içki tüketimi yasak.. Hatta mekan dışında üçki tüketimi yasak..
Değerlendirirken Arap ülkelerine doğru mu yoksa Avrupaya doğru mu ilerliyoruz bi de bu pencereden bakın..
(/f) (v)
Biz de bu smileyleri yasaklayalım :D
Devamlı zamlanan alkol ürünleri ( Avrupa'da Vodka 6 euro yani 15 lirayken burda iyi bir vodka 60-70 liraya satılıyor ).
Hangi yasaktan bahsettiğini anlamadım bir çok avrupa ülkesi gördüm mesela 3 kere gittiğim için İtalya'dan bahsedeyim herkes sokakta özgürce içkisini içebiliyor. Ne laf atan var nede taşkınlık çıkaran.
gençler bu gece 1 de afyona hareket edicem izmir özle la beni gerçei p.tesi sabah 6 da yine izmirde olacam orası ayrı :D karşılamaya falan gelmeyin arkadaşlar sabahın köründe izdiham falan olmasın diğer yolculara da saygı lütfen :D neyse ben bavulumu hazırlayıp kaçayım :D
Durumum fena kızın bugün doğum günü ve gidip çok hoş bir hediye almıştım, veremeden kavga etmeye başladık ve ayrıldık.
Yıkıldım desem yeridir, ne yapacağım bilmiyorum...