fm 12 maç motoru nasıldı bilgi verirmisin bojan krkic 53 ?
Printable View
fm 12 maç motoru nasıldı bilgi verirmisin bojan krkic 53 ?
güzel ayarlanmıs bir dinamık pa sistemi oyunu baya hareketlendırebılır. pa sı 180 olan oyuncunun sakatlık sonrası 140 a dusmesı gibi yada mesela yusuf şimşek 34 yaşında 160 ca li gibi oynuyordu gercekte fakat oyunda bu deger 130 gırıldıgı ıcın keyif vermıyordu.x bir oyuncu bı takımla bı hava yakalayıp kendı sınırlarını asma gıbı bır durum yok malesef..yada mesela bi topcuyu arsenal alır 18 yasında, gittiinde pa sı 140 ken 20 yasında 160 pa olabılır.
Gördüğüm önerilerden yola çıkarak destek olmak istiyorum
1- Antrenman olayı, bu sene epey sadeleştirdiler ama çoğu menejerlik oyununda olduğu gibi biraz geliştirilsin ya artık şu antrenman işkence değil heycan verici olsun maçlara yansıması olsun
2-Alt yapı okulları, oyuncu menejer şirketleri ile anlaşma ortaklıkları vs. gibi şeyler artık olmalı
3-genç oyuncuların kiralık gittiği klüplerde istenilen pozisyon ilk 11 maç deneyimi ile birlikte gelişim etkisinin daha fazla olması
4-Klüp kurma, klüp satın alma, gözlemcilik , futbol direktörü gibi yeni özellikler getirilmeli
5-Sound track, spiker, taraftar sesleri, golden sonra Türk adeti golü atan futbolcumuz anonsu gibi bir kaç değişik çalışma renk katıcaktır...
6-Maaşı klüp alma satma menejerlik şirketi kurma vs. gibi şeylere kullanabilmek (yada memleket takımına destek olmak, onlara alt yapı desteği sağlamak transfer bütçesi vermek gibi )
Kısacası ben artık menejerlik oynarken arkadan sıkılmamak için müzik açmak istemiyorum. 5 - 10 sezonda sıkılıp 0 dan kariyer açmak istemiyorum , ödüller (başarımlar)
Biz oyuncu olarak yüzlerce fikir ortaya koyabiliyorken bu işin içindeki yapımcı, satımcı, başkanı , dıdısı neden bunları göremiyor anlamış değilim özellikle son 2 seri oyununu orjinal satın almama rağmen bana güncellemelerden fazlasını veremedi ! Eğer bu seride beni heycanlandıracak yada düşündüklerimi sundukları bir çalışma olmaz ise çoğu insan gibi orjinalini tercih etmiycem. Fifa menejer 06 da bile şuanki fm den daha çok seçenek vardı. Lanet olsun içimdeki fm sevgisine der susarım !
penaltı atışlarından önce takım konuşması
forma ve stadyum editörü
stadyum yada tesis genişletirken fikrimiz sorulsun, nasıl genişletelim diye
forma reklamları ve sponsorlarla görüşmelere katılalım
sosyal hayatı olsun menajerin, dil öğrensin arkadaş edinsin evlensin çocuğu da futbolcu olsun
hatta kariyere başlarken evli ve çocuklu seçenekleri olsun
kupa kazanıldığı zaman oyuncular sağa sola koşuşmasın adam gibi tören yapılsın
son olarak stadyumlar gerçeklerine benzetilsin, birazcık
Football Manager serilerinin hiçbirinde asla görmeyeceğimiz istekleri yazmışsın sen dostum. FIFA managerda o dediklerin mevcut. Menajerin özel hayatını oyuna karıştırmama gibi bana göre de çok güzel bir yol seçti SIGames ,bu yoldan da döneceklerini hiç sanmıyorum.
Modern futbola ayak uydurmali bence. Hala premier lig direkt pas taktikleriyle yeri göğü inletiyorsun.
gerçekten kendimizi teknik direktör gibi hissetmeliyiz bunun içinde teknik direktör kamerası şart bence,ayrıca bazı arkadaşlar yazmış şampiyonluk kutlamaları çok sıradan 3-4 mesaj geliyo o kadar şampiyon olduktan sonra gerçekteki gibi şampiyon olan takımın stadında kutlama yapılabilir ve tabiki maç matoru daha çok geliştirilebilir şimdilik aklıma gelenler bunlar
Aklimda o kadar cok madde var ki, ama bir tanesini belirteyim;
Lig baslayali 4 hafta olmus, 9.siradayiz mesela.
Baska takimda bulunan, bizim takimin eski oyuncusu hemen ``Ne cektin be ......`` diyerek basina roportaj verip takimi elestiriyor.Ey akilsiz adam, daha lig baslayali 4 hafta olmus, sen neyin kafasini yasiyorsun? Hayir cok kotu performans gosterilir, birinci ile puan farki acilir, gene tamam diyecegim.Fakat liderle puan farki sadece 2.Ayrica yeni bir takimla anlasip gittigimde, o takimdan bir oyuncu mesela Rooney, Chelsea ile anlasmis.Ben geldigimde transferi engeleyemiyorum coktan anlasilmis, gidince taraftarlar ve yonetim bana kiziyor.Hayir yani ben mi sattim?
Umarim 2015`te boyle seylerle karsilasmayiz.
2012 nin üstüne database güncellemsi yapsınlar fazlasıyla yeterli olur benim için ,tüy dikmeye gerek yok.
Sponsorluk gorusmelerini yurutelim.. biraz yuksek fiyat isteyelim sunlardan hep ayni rakami veriyorlar. :p
ben oyuncu komutlarına "şut atarsan seni kovarım" seçeneği eklenmesini istiyorum..
böyle bi aptallık olamaz ya.. istisnasız her maç sıfıra inen beklerim içerideki boş adamlara pas vermek yerine o açıdan şut atıyorlar.. hiç atmasınlar.. boş kale bile olsa atmasınlar istemiyorum.. ben bi oyuncuya asla kaleye vurmayacaksın diyebilmeliyim. gerekirse dışarı bıraksın ama vurmasın.. sinir oluyorum çünkü...
Futbolda her dönemde farklı farklı taktikler ve oyun tarzları ön plana çıkıyor. Bir dönem pres önemliydi, daha sonra takım savunması önemli hale geldi. Hemen hemen her takım artık 11 oyuncu ile topun arkasına geçerek oynuyor. Bu gibi durumlar oyunda da güncellenmeli.
Sesler oyunun herhalde en zayıf noktası, senelerdir bu konuda kıllarını kıpırdatmıyorlar.
Oyunun her alanına dinamizm katılmalı. PA, taktikler, özellikle gerçekçi ve birebir yaptırabileceğimiz antrenmanlar, kupa törenleri... Oyunda 10 yılı devirdikten sonra bile yeni yeni şeyler görebilmeliyiz.
Mac motoru olsun :)
Son 2 seridir mac motoru felan gormedik biz, her gunceleme ile dahada berbat bir hal aldi.
Baska hic bir eklenti istemiyorum, sadece mac motorunu duzeltsinler benim icin yeterli.
Beyler Fm 15 'den görüntü falan yokmu henüz ? Yine o Takım konuşmaları ve oyun esnasında yapılan taktik ekranı kapkara olup gözlerimizi mahvedicekmi merak ediyorum.
2 gün önce başladım FM14 oynamaya. Sanki biraz kolay olmuş oyun. Fenerbahçe ile ilk sezondayım ve bitmek üzere. Sadece 1 mağlubiyet aldım. Oda sezon öncesi süper kupa maçında. Hatta onda da penaltı ile kaybettim, maç sonrasında karar hatalı diye haber çıktı :)
FM15 biraz daha zorlaştırılsa fena olmaz gibi geldi bana.
İşte o bravoluk kısım yok aslında. Öyle üstün bir oyuncu filan değilim sonuçta. En son 2007 yada 2008 serilerinden birini oynamıştım. Antreman ayarlayıp tutturacağız filan diye göbeğimiz çatlardı. Bunda hiç uğraşmadım neredeyse detaylarla ama her şey tıkırında :) az zor olsaydı iyiydi.
Bir ara EA oyunlarındaki gibi zorluk seviyesi vardı benmi kaçırdım acaba diye menülere bile bakındım :)
Erken varılmış bir karar olduğunu düşünüyorum zira Fenerbahçe ile oynamak ,yanlış anlamayın , bu seride çok kolay olmuş. Hem kadro itibari ile sağlam hem de oyunun en zor sezonu olan ilk sezonda Avrupa macerası olmaması oyuncuların maçlara diri çıkmasını sağlıyor . Alt liglerden bir takım aldığınız zaman ne demek isteyeceğimi daha iyi anlayacaksınız :)
Aynen Aytekine katılıyorum. Heleki forvetlerin birebirde kaçırdıklarını, kalecilerin muhteşem kurtarışlarını gördükçe çıldırmamak elde değil. Özellikle rakip takımlar( Kim olursa olsun) sana gelince sanki içlerine barça-münih kaçmış gibi oynamaları insanları delirtiyor.
Onca hevesle gece vardiyasını bitirp geldim, yahu daha 2 maç yapamadan oyunu tekrar sildim.
İyiki çıktığında almamışım orjinal parama yazık olcakmış...
PES gibi olmasın artık dibe vurdu bu seri çok itici.
Oynanır olsun yeter yahu saçmalıkları kaldırın gösteriş ekstra birşey eklemeyin yeter yahu. :)
Ben bir türlü başarı sağlayamadım bu oyunda. Çok hata var. Kaleciler kurtarır seninkiler kaçırır, direklerden döner vs vs
Oyuna yenilik gerek yok.
Yenilik eklemek yerine maç motoru üzerinde daha çok çalışsınlar.
ekstra hiçbir özellik istemiyorum. sadece maç motorunda oyuncular saçmalamasın adam gibi futbol oynasınlar kâfi. hiçbir oyuncu özelliğini ve profil gücünü yansıtmıyor. maç motoru kafasına göre takılıyor.
herkes maç motoru yazmış bende graphic engine diyeyim o zaman :D
bu seride 3d maç motoru düzelmezse takip etmeyi bırakıcam.. tertemiz 2008'i kurarım keyfime bakarım arkadaş :)
2013 ve 2014 gibi maç motoru olmasın da ne olursa olsun...
Maç motorunu adam gibi yapsınlar yeter. Özellikle sıfıra inip orta açmak varken inadına her seferinde kaleye şut çekmeleri yok mu, beni çileden çıkarıyor. Tüm direktiflerime rağmen oyuncular bana inadına yapıyorlar sanki :D maç motorunda bir sürü eksik var ama en sinirimi bozanı bu olay :(
Ön siparişler ne zaman başlıyor ?
Oyuna bir top toplayıcı eklesinler.Yada tek topla oynanmasın.Oyuncular topun peşinde koşuyo.Kaleci rakip takım taçı için top toplamaya gidiyo.Adamlar boş kaleye gol atıyo.Taktik kısmını eski hale getirebilirler.Rakip takımda Hızı 10 olan oyuncunun ronaldo gibi koşması adamı deli ediyo.