1.dünya savaşı hesabı hani bilirsiniz sırplı milliyetçi olayı.Buda bir neden olarak benimsenmesin.
İsrail'in tamamı İran'ın nükleer füze menzili içinde.Buda bir dipnot:)
Printable View
1.dünya savaşı hesabı hani bilirsiniz sırplı milliyetçi olayı.Buda bir neden olarak benimsenmesin.
İsrail'in tamamı İran'ın nükleer füze menzili içinde.Buda bir dipnot:)
İran'dan saldırıya çok sert tepki
İran, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısını "vahşice ve insanlık dışı" olarak nitelendirdi.
Güncelleme:31 Mayıs 2010 16:35
Devlet televizyonu, "’Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım’ kapsamında Gazze’ye yardım götüren gemilere siyonist İsrail güçlerince düzenlenen saldırıda en az 20 kişinin şehit olduğu, onlarca kişinin yaralandığı" haberlerinin alındığını duyurdu.
"Siyonist İsrail saldırısı vahşice ve insanlık dışı" ifadesi kullanılan haberde, ölü ve yaralı sayısının daha fazla olabileceği belirtildi.
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu da açıklamasında İsrail saldırısını sert dille kınadı.
Açıklamada, "Dünya barışı ve emniyeti için en büyük tehdit siyonist İsrail rejimidir" denildi.
İsrail kuşatması altındaki Filistinlilere gıda, tıbbi malzeme ve diğer insani yardım malzemeleri götüren gemilere saldırının kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, "Siyonist rejim İsrail savaş suçu işliyor" denildi.
Bu arada İran Devlet Başkanı İsrail'in 'sona her zamankinden daha yakın olduğunu' belirtti. Ahmedinejad yaşanan saldırının insanlık dışı olduğunu ancak İsrail devletinin yok olmasına da yardımcı olacağını ifade etti.
Artık yeter. Savaşsa savaş, kansa kan. Gelsinler anasını satayım. Kim olduğunu sanıyor bunlar...
İnsanlığa sıkılan her kurşunun bir hesabı olmalı , Artık !
Yardım Gemisi Aşdod'Da
Baskın düzenlenen gemilerden ilki Aşdod Limanı'na yanaştı.
- - -- - - - - - - - - -
E limana yanaştı gemiler bunlara ne yapıcak İsrail. Acı mı çektirecek, zülüm mü yapacak gene. :mad: Hiç mi müdahale edemiyolar.
''Allah Belanı Versin israil..!'' daha da bişey demiyorum zaten.
Herkesi saatler boyu sorgulayacak, belki işlemedikleri suçları kabul ettirmek için türlü işkenceler yapacaklar.
Ölmek üzere olan insanları bile taşırken kelepçelemişler.
http://imggaleri.hurriyet.com.tr/Liv...3110094711.jpg
Ya bu İsrail kimin izniyle hangi hakla bu insanlara işkence yapabiliyor. Adam yaralanmış hastahaneye götürürken bile plastik kelepçe. Allah belanı versin İsrail. Şerefsizler ya.
Türkiye henüz Israil'e kafa tutacak güce sahip degil kafa tutabilmesi icin kafadan bir 10 yil daha lazim onlarin sahip oldugu donanimlar bizde mevcut degil. Dolayisi ile Türkiye'den somut bir tepki beklemeyin biz ancak olanlari kinariz.
Bu açıklamanın ötesinde herhangi bir şey olamaz.
Hani bir söylem vardı, TV ile İnternet ile içimize işleyecekler ve bizdeki o VatanMilletSakarya duygusunu yok edeceklerdi. Buradaki yorumları gördükçe Hepsi hikayeymiş dedim kendi içimden, bizim Millete ne yapsalar biz gene bildiğimizi okuruz. ;)
bu saldırının hiçbir şekilde açıklaması olamaz elbette fakat israil bizi uyarmıştı. böyle birşey olacağı gün gibi ortadaydı. bu durumda israil haklı gözüküyor. hiçbir ülke başka bir ülkenin kendi iç işlerine karışmasını istemez heleki bu kadar uzaktan. oradaki tüm arap devletleri bir şey yapmıyorda,bunu yapma işi bize mi düştü? heleki seni arkandan vurmuş araplar için. onlar kendileri için kılını kıpırdatmıyorken biz yapıyoruz. ve israil'e. üstelik daha dün uyarmıştı israil böyle bir şey gerçekleşirse sonuçlarının kötü olacağını. veya kendi belirledikleri yere getirmeyi kabul etmeliydik. ki önceki senelerde israil'in dediklerini yapan bir devlet olduğu ispatlanmıştı. lübnan'ın aldığı 2 israil askerini vermemeleri üzerine tak diye girmişti. israil'e kafa tutmak büyük bir hataydı. ve gerekte yoktu. sanki kendi sorunlarımız bitti de, filistin kaldı. kendi şehitlerimiz için bu kadar tepki verdik mi?
http://3.bp.blogspot.com/_1U7QTd6LqM...28_15447_n.jpg
Filler tepişir, çimenler ezilir..
Yahu bu taşıma olayında DEVLET'in eli yok. Ayrıca sadece türk vatandaşları değil tam olarak 32 milletten insanlar var. Dünya'daki sivil toplum örgütlerinin organize ettiği bir yardım. Ancak olay şu ki türk gemisi en öndeydi ve baskın düzenlenen gemilerden biriydi. Diğer hiçbir gemide sorun yokken sadece bizimkilerin bulunduğu gemide silahlar konuşmuş. Örneğin yunanlıların gittiği gemide ölü yok.
Duydugum habere göre Israil konsoloslugunu taslıyorlarmıs protestocular.
madde 1. gazze israil toprağı değildir. yani girişi ablukaya
alamazsınız, kimin ...gireceğine karışamazsınız.
madde 2. olay
uluslararası sularda gerçekleşmiştir. uluslararası sularda sadece ve
sadece deniz haydutluğu ve köle ticareti yapılıyor ise sivil bir gemiye
...askeri müdahele yapılabilir ki onda bile silahlı bir karşılık vermezse
gemi ateş açamazsınız.
madde 3. saldırıya uğrayan gemi türkiye
tabiyetinde olduğu için hukuki olarak israilin hatay'a saldırmasından
zerre farkı yoktur. ve savaş sebebidir.
madde 4. saldırıya uğrayan
gemide türk vatandaşları olduğu için türkiye gemideki vatandaşlarını
korumak, zarar gören vatandaşlarının zararlarını karşılamakla
yükümlüdür. ayrıca zarara yol açan israil'e zararla karşılık verme
hakkına sahiptir.
madde 5. türkiye hukuki olarak bu operasyonu fiili
bir savaş ilanı sayma hakkını saklı tutar ve savaş ilanı olarak kabul
ederse yapacağı müdahaleler meşru müdafaa kapsamına girer ve bm 51.
maddesi gereği hiçbir devlet saldırgan taraf olan israil'e yardım
edemeyeceği gibi türkiye'ye yardım etme sorumluluğu altına girer.
Bu doğru mu ?
israil askerleri Filistinlilerin astığı Türk bayrağını indiriyor.
http://image.samanyoluhaber.com/Imag...31/bayrak9.jpg
Genelkurmay başkanı direk başbakana bağlı, gücün yoksa şov yapmayacaksın, bir şey yapacaksan tam yapacaksın. Şimdi yapılacak 3 tatbikatı iptal etmediler mi? Asker hayır dese sanki başbakan iptal ediyoruz dediğinde karşı gelebilecekti asker. Hükümetin yaptığı anlaşmaları da biliyoruz, bu ülkenin dış işlerinde sorumlu hükümettir.
Diğer gemilerde yardım malzemeleri var, saldırılan gemide herkes. Gemide 500 kişi varsa 400'ü Türk ve gemi Türk bandorlü taşıyor, Türk bayrağını dalgalandırıyor ve üldürülenlerin de çoğu Türk. Diğer ülkelerden öldürülenler de vardır muhtemelen.
Terör örgütü bir vatandaşımızı öldürdüğünde yıkıyoruz ortalığı, burada bir devlet bir vatandaşımızı öldürüyor ha sokakta öldürmüş ha bu şekilde öldürmüş. İsrail karasularına girseler, bir nebze ama uluslararası sularda karışamaz asla. Nasıl ki Somali'de korsanların eylem yapacağı bilinirekn, eylem yapmadan müdahale edemiyorsa, ettiğinde dünya karışıyorsa, brada da asla müdahale etme hakkı yok İsrail'in. Ettiğinde de dünya karışmıyor gerçi.
Yunanistan'da bizim gemimize baskın yapıldı diye bir sürü sert aıklama yaptı. Ancak onlardan ölen yok deniyor. Zaten bunun SOmali Korsanlarından farkı yok. Burada mı dendiydi bilmiyorum da bir yerde okudum DEVLET TERÖRÜ diyorla. İsrail şu aşamada Somalili Korsanlardan farksız.
Onlardan daha beterler hatta.
İsrail emperyalizmine ve insanlık ayıbına artık bir son verilmeli, sonuna kadar hukuki mücadele ve dış ilişkilerin tamamen kesilerek nato verilmesi taraftarıyım.