Yönetim Uyuma :D
Printable View
Yönetim Uyuma :D
Pazartesileri tatil günü, bugün açıklanmaz.:D Zaten kendim tahmin yapmaya yetişemedim Cuma günü eve geç gelince, ben bu haftayı puansız geçmiş olacağım, hiç hesaplamasam da olur.:p
Serkan bey lütfen şaibe yapmayalım:p
Yarın öğlene sonuçlar açıklanmış olur, ortalama yüksek puan aldıysa herkes belki açıklanmaz.:n:
(:.. zaten artık İddaa'da Türkiye ligine sistem yapıcam.8 te 5..:)
İlk hafta yarışmayı başlatamamıştık, onun yerini tutması açısından FTK maçları başladığında, 1 defaya mahsus o maçların tahminleri yapılıp, 1. hafta yerine eklenecektir.
Turksportal TSL Tahmin Yarışması 8. Hafta Sonuçları
Puan hesaplarken uyguladığımız sistem;
En az doğru tahmin edilen maça 9 puan, en çok doğru tahmin edilen maça ise 1 puan verilmektedir.
Diğer maçlara tahmin sayısına göre 8,7,6,5,4,3,2 puan verilmektedir.
Oyundan çıkarılma kaldırılmıştır, uzun süre tahmin yapmasanız da oyundan çıkarılmayacaksınız.
Tahminlerini verilen sıraya göre yapmayan yarışmacıların puanları yanlış hesaplanmasından sorumlu değiliz. Böyle durumlarda değişiklik yapılmayacaktır.
Maçlara doğru tahmin sayısına göre puanlar verildikten sonra tahmin sayılarında hata olduğu anlaşılırsa ve sayılar değişirse, karışıklık olmaması açısından ilk verilen puanlar değişmeyecektir.
Bu haftanın maçlarına göre doğru tahmin sayıları ve verilen puanlar;
Bu haftadan itibaren tek tek yazmak yerine hesap yaptığım tabloyu koyacağım, böylece herşey daha şeffaf olacak ve hata olma riski en aza indirilmiş olacak. Ben sizlerin farkedemediği hatalar da yapabiliyorum, bu nedenle bu şekilde sonuçları yayınlamaya devam ettiğimde, sizler de olası hataları varsa daha kolay gözlemleyip bildirebileceksiniz.
Tabloda bazı şeyleri açıklamak gerekirse;
http://img203.imageshack.us/img203/5563/tahmin2.png
- İlk bölümde sizlerin yaptığı tahminler yer almakta. Tahmin yapmayanlar için, hesaplamada "0" gözükmesi için 5, tahmin yapanları da tahminlerine göre 1,0,2 şeklinde tabloya aktarıyorum.
- İkinci bölümde program doğru tahmin ettiğiniz maçları "1" yanlış tahmin ettiğiniz maçları "0" şeklinde yazıyor ve en altta sarı sütuna doğru tahminlerin kaç tane olduğunu topluyor.
- Üçüncü bölümde doğru tahmin edilen maç sayılarının, doğru tahmin sayısına göre aldığı puanları elle giriyorum ve ikinci bölümde 1 yazan maçların üçüncü bölümde eşleştiği kutular otomatik olarak puanları hesaplıyor.
- Son olarak da 1. bölümde "Puan" yazan kısımda, üçüncü bölümde toplanan puanlar hesaplanmakta ve otomatik olarak "Genel Puan Tablosu"na işlenmektedir.
Bu sonuçlara göre oluşan puan durumu;
http://img242.imageshack.us/img242/1313/tahmin.png
8. haftanın lideri 5 maçı doğru tahmin ederek 33 puan toplayan bursa_mc oluyor, tebrik ediyoruz kendisini.
Liderimiz değişmedi, RoNNiE91, tebrik ediyoruz kendisi.
Bu arada geçen haftalara dönük kontrol yaptım sağlam kafayla ve bir kaç ufak hata saptadım. Bazılarının puanlarında 2-3 puanlık değişme olabilir.
Hata olduğunu düşünüyorsanız yukarıda maçlara verilmiş puanlar ile puanınızı hesaplayarak bana ulaştırırsanız gerekeni yaparız.
Bu sene berbat gidiyorum :uzgun:
Bu hafta da lider olmuşum..Artık Türkiye maçlarından olan sistemli bir kupon yapıcam :D
Son 2 hafta rezalet resmen :D
Son 2 haftadır rezil tahminler yapıyorum.
Yalnız bilmiyorum ben mi yanlış gördüm yukarıdaki maçlarda benim puanlar sanki yanlış gibi mesela trabzon-g.antep maçına beraberlik vermiştim ama o maçtan sıfır almışım.. :D İşte benim tahminlerim şu şekildeydi. 9/5 yapmıştım
Trabzonspor - Gaziantepspor 0 Doğru
Manisaspor - Bursaspor 2 Doğru
Diyarbakırspor - İstanbul BŞB 1 Yanlış
Beşiktaş - Denizlispor 1 Doğru
Eskişehirspor - Kayserispor 1 Yanlış
Sivasspor - Antalyaspor 1 Doğru
Ankaragücü - Galatasaray 2 Yanlış
Fenerbahçe - Gençlerbirliği 1 Doğru
Birleştirilen Mesaj:
Edit: Ama 3. sütunda 7 puan almışım benim kafa karıştı ya :(
3.sütunda bildiğin maçların puanları yazıyor sanırım..:)
PArdon açıklamayı okuyunca anladım doğru olmuş teşekkürler özür dilerim yanlışlık bende var :)
Rezalet ne denir ki başka..
Serkan bu kadar komplex bir şey yapmak zorundamısın :D yada bizle paylaşma biz sonuçları göreiim yeter ya :D Tabloyu inceleyene kadar akşam oldu :p
Bir de yeni tahmin yapan birisi eklendiğinde yaptıklarımı görsen.:D Aslında karışık değil, sadece tahminleri ve doğru tahmin edilmiş maç sayılarına göre puanları giriyorum, kalanını program kendi hesaplıyor. Eğer yeni kişi eklenmediyse o hafta oyuna 15-20 dakikada hesaplama tamamlanmış oluyor.:D
Büyük emek ister emeğine sağlık.
Ne kadar kendide hesaplasa yinede ben olsam uğraşmazdım :D
Herşey sizler için.:D
Yönetici adam biraz uğraşsın :D
8 maçın 7sini tutturmuşum, açıkla bir an önce sonuçları Serkan abi. :D
Hesaplamaya başlamıştım, işim çıktığından yarım kaldı ama bu hafta yüksek puanlar gelebilir, doğru tahmin sayısı fazla gibi geldi gözüme şu ana kadar.:D
Bu hafta kendimdem utandım,rezalet (:
İlk hafta yarışmayı başlatamamıştık, onun yerini tutması açısından FTK maçları başladığında, 1 defaya mahsus o maçların tahminleri yapılıp, 1. hafta yerine eklenecektir.
Turksportal TSL Tahmin Yarışması 9. Hafta Sonuçları
Puan hesaplarken uyguladığımız sistem;
En az doğru tahmin edilen maça 8 puan, en çok doğru tahmin edilen maça ise 1 puan verilmektedir.
Diğer maçlara tahmin sayısına göre 7,6,5,4,3,2 puan verilmektedir.
Oyundan çıkarılma kaldırılmıştır, uzun süre tahmin yapmasanız da oyundan çıkarılmayacaksınız.
Tahminlerini verilen sıraya göre yapmayan yarışmacıların puanları yanlış hesaplanmasından sorumlu değiliz. Böyle durumlarda değişiklik yapılmayacaktır.
Maçlara doğru tahmin sayısına göre puanlar verildikten sonra tahmin sayılarında hata olduğu anlaşılırsa ve sayılar değişirse, karışıklık olmaması açısından ilk verilen puanlar değişmeyecektir.
Bu haftanın maçlarına göre doğru tahmin sayıları ve verilen puanlar;
Sonuç Tablosu;
Benim gözden kaçırdığım ve sizin farkedemediğiniz hataların olmaması için tüm işlemleri yaptığım tablo aşağıda. Açıklamaları okuyarak tablo hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Tabloda bazı şeyleri açıklamak gerekirse;http://img94.imageshack.us/img94/5563/tahmin2.png
- İlk bölümde sizlerin yaptığı tahminler yer almakta. Tahmin yapmayanlar için, hesaplamada "0" gözükmesi için 5, tahmin yapanları da tahminlerine göre 1,0,2 şeklinde tabloya aktarıyorum.
- İkinci bölümde program doğru tahmin ettiğiniz maçları "1" yanlış tahmin ettiğiniz maçları "0" şeklinde yazıyor ve en altta sarı sütuna doğru tahminlerin kaç tane olduğunu topluyor.
- Üçüncü bölümde doğru tahmin edilen maç sayılarının, doğru tahmin sayısına göre aldığı puanları elle giriyorum ve ikinci bölümde 1 yazan maçların üçüncü bölümde eşleştiği kutular otomatik olarak puanları hesaplıyor.
- Son olarak da 1. bölümde "Puan" yazan kısımda, üçüncü bölümde toplanan puanlar hesaplanmakta ve otomatik olarak "Genel Puan Tablosu"na işlenmektedir.
Bu sonuçlara göre oluşan puan durumu;
http://img94.imageshack.us/img94/1313/tahmin.png
9. haftanın lideri 7 maçı doğru tahmin ederek 35 puan toplayan sakaryaligocmen oluyor, tebrik ediyoruz kendisini.
Liderimiz değişmedi, RoNNiE91, tebrik ediyoruz kendisi.
Hata olduğunu düşünüyorsanız yukarıda maçlara verilmiş puanlar ile puanınızı hesaplayarak bana ulaştırırsanız gerekeni yaparız.
Tüh be hesapladım, benim ki doğru. :D
Valla Bende 7 doğru tahmin yaptım ama Aliş daha doğru yerlerden doğru tahminler yapmış. Haftaya lideriz. :n:
Bu 1 puanın önemini sezon sonu herkes anlayacak. :n:
14 puan rezillik.1 basamak düşmüşüm..
Geliyoruz..! Az kaldı ya :D 2-3 hafta sonra lideriz. :D