ne halkından hukukundan bahsediyoruz haklısınız düşünmeyelim tartışmayalım meseleler konuşulmaın ideolojilerin kör bıçaklarıyla iktidarı doğrayalım
e sonra
Printable View
ne halkından hukukundan bahsediyoruz haklısınız düşünmeyelim tartışmayalım meseleler konuşulmaın ideolojilerin kör bıçaklarıyla iktidarı doğrayalım
e sonra
Cenkeeer önce başlığı iyi oku sonra 5 numaraya bak :n::n:
http://www.imdb.com/list/sMe7cCDj4cw/
Şuanda Türkiye'de 100 aile varsa 99'nun çocuğu ailesinin oy verdiği partiyi benimsemiştir ki bu değiştirilemez.
Kurtuluş Savaşında tek bir ülkeye karşı savaşmadık.Yine savaşırız yine yeneriz.Geçen ramazan bu mübarek ayda çatışma olmaz diyip sabırdayız diyip üstünden 1 yıl geçmesine rağmen icraat göremiyoruz.Geçen ramazan sabırdaydık.Bu ramazan sabırdayız.Gelecek ramazanda sabırda olacağız.
Şuan bir politika mı uyguluyoruz ?
Son 10 senedeki eğitim politikamız İmamhatip'e yönlendirmedir.
Elhamdülillah müslümanım ve eminim ki burada çoğu arkadaşımızda müslümandır. Bugün Aykırı Sorular programında Saffet Sancaklı'nın bir lafı hoşuma gitti.
Bende cuma namazına gidiyorum ama kameralar beni niye çekemiyor dedi. Ben Akp üyelerini neden sürekli cuma çıkışında görüyorum. İşi gösterişe sokarsan insanların dini duygularını istismar edersin. Nitekim görevli olduğumuz seçimlerde de bu durumu yaşıyoruz. Yaşlı teyzem geliyor ve yardımcı oluyorsun. Seçim kağıdında Ak Partiyi sana soruyor. Mühürü basarken de müslüman diyor.
Recep Tayyip Erdoğan'ın müslüman olması ahirette bizi kurtaracak mı? Diğer bir noktada müslüman olan herkes %100 doğruyu mu yapar? Ancak toplumun büyük çoğunluğu bu özellikten dolayı oyunu veriyor.
Bu manada din konusunda yapılan atılımlara da karşı değilim. Ancak bu noktada da sıkıntı görüyorum. Çık açık açık İmam Hatip Liselerinin önünü açmak istiyorum de şike yasasında ki hız ile yasayı meclisten geçirt ve uygulamaya koy. Gram karşı çıkarsam, dert edersem ne olayım. Yürekli şekilde bunu yapmak yerine 4+4+4 sistemi gibi bir şey uydurup işi oluruna getirirsen tepki çekersin.
Ekonomi çok iyi diye ortalarda geziyorlar. Belki çoğumuz geçmişi bilmez bilse bile balık hafızadan unutmuştur ya da bilmek işine gelmez. Madem ekonomi çok iyi ise geçmiş yıllara göre alım gücü neden düştü. Yunanistan gibi batsa mıydık? Yunanistan gibi bir Türkiye modeli olsaydı batardı. Gidip önce Yunanistan'ın ekonomisini inceleyip adamların ne kadar üretken olduklarına bakmak lazım. Pardon ne kadar hazır iyici olduklarına...
İşsizlikte büyük düşüş varmış ama hali hazırda üniversite sayısında ciddi bir artış var. Neden bölümler açıldıkça açılıyor neden barajlar düşürülmeye çalışılıyor. Çünkü her üniversiteli iş sahibi sayılıyor. Peki, devlet üniversiteyi bitirene iş verebiliyor mu? Duyamıyorum. Ben bir bakanın açıklaması ile cevap vereyim. Devletin her üniversite bitirene iş verme zorunluluğu yoktur. Kazanamıyorlarsa başka iş yapsınlar. Ee, üniversiteye gireni iş sahibi sayarken iyiydi.
İnsanlardan haraç keser gibi sağlık primi kesiyorlar. Başvurmuyorsun güzelim devlet senin yerine fedakarlık yapıp senin adına başvuruyor. Sonra primi dayıyor. Hangi sosyal devlet anlayışında bu durum vardır. Yeşil kartlı zenginleri araştırıp devletten çaldıkları parayı durduracağına tüm halkı ödemeyeceği borcun altına sokuyor.
Mazlum babası Akp hikayesi var. Bombalanan müslüman Suriye halkını dilinden düşürmeyen Akp... Amerika'nın çıkarları için dilden düşürmemesi lazım. Hava kapalı olsa Suriye'den bileceğiz ki mazlum halka yardım adı altında düşmanlaşalım. Efendim, dünyanın dört bir yanında müslümanlara eziyet ediliyor. Son dönemin modası Arakan'dan neden bu kadar bahsedilmiyor.? Acaba Amerika'nın Arakan'da çıkarları olsaydı Akp bu kadar sessiz mi kalacaktı? Elbette müslümanlara yardım etmek lazım ama niyetin dürüstlüğünü hiç mi sormayacağız?
Ösym'nin yaptığı sınav skandalları mı? Orduyu ele geçirmesi mi? Yargıyı ele geçirmesi mi? Nesini anlatsan elinde kalıyor.
Neymiş dış basında 2 tur one minute demiş, Obama karşısında vücut diliyle ezilmemiş... Aman Allahım hemen oy atayım.
Terör konusuna gelince bu mevzu çok önceki hükümetler döneminde ortaya çıktı. Hepsi işin başından beri aynı taktiği uyguluyor. Ancak hiçbiri Akp kadar berbat etmemişti.
Tek kelime ve çok net söylüyorum. Ülkenin doğusu resmen terörist kampı olmuş ve Türkiye'den farklı bir profile doğru gidiyor. Batıdan bakıp işin hikayesini okumak kolaydır. Ben önceki hükümetlerin zamanını da gördüm şimdiyi de görüyorum. Bu ikisini bilip de Akp savunuculuğu yapalım.
Sonuç nasıl Kenan Evren şimdi yargılanıyorsa ilerde ülkeyi bu hale sokanlarda yargılanacaktır. Tabi ülke yerinde kalırsa...
@DisCo
Burak abinin ekonomiyle ilgili dediği kısma bi ekleme yapıyım. Ülkenin ekonomisinin iyi gözükmesinin sebebi inşaat sektörü tamamen. Şu anda boş bulduğumuz her arsaya bina dikmiyor olsak Yunanistan gibi olurduk. Elbet inşaat sektörüde durgunlaşacak. Burak abinin dediği gibi alım gücü düştü. O zaman ne yapacağız bakalım.
Dostum önceki savaşlar tek silahla yapılırdı. Şimdi ise binbir çeşit silah var. Ve bunların hepsi onların kontrolünde. Şuanda satın aldığımız silahların içinde bile çip varmış. Bi savaş durumunda adamlar tek tuşla bizim silahlarımızı işlemez hale getirebilirler. Artı onu geçtim üstümüze atacakları tek bi bomba herşeyi bitirir, öldüğünle kalırsın. Öyle hurra savaş diye birşey kalmadı artık.
Pele aslinda bende politika uygulanmiyora getirmek istemistim lafi ama basarili olamadim herhalde.ya da sen anlamadin.
Peki, sen Türkiye olsan alır mıydın? veyahut başka bir ülke ?
Biz yeri geldiğinde ne çakallıklar yapan bir ülkeyiz Cihan. Ancak bunlar duyulmuyor tabii ki. Böyle birşeyin olmadığını da biliyorum :)
ek olarak ::
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Şemdinli' de yürütülen operasyonlarda 23 Temmuz' dan itibaren 115 terörist etkisiz hale getirildi" dedi
Almak zorundasın. Çünkü başka seçeneğin yok. Piyasa onların elinde değil mi ? En basitinden mısırı bile israilden alıyoruz. (Onu da incelemişler içinde hem cinsine karşı ilgi uyandırıcı maddeler varmış Tabi sen buna da efsane diyebilirsin ama herkes biliyor oradan gelen mısırın sağlıksız olduğunu).
Ek olarak : Biz çakalsak onlar kat kat çakal. Yahudi zekası hiçbir zekaya benzemez.
O mısırı da ekonomiyi düzenlemek için alıyoruz Cihan. Yoksa kötü olan ekonomi iyice kötüye gider. Ben kafamdan atarak söylemiyorum. O yüzden "sen buna da efsane dersin" kısmı hiç yakışmadı. Belli düzeydeki insanlara sormuş öğrenmiş olmasam neyse. Tek uçak üreticisi Amerika değil bu arada. Sen savaşta düşecek uçağı neden alasın ? Türkiye' nin en zeki insanlarından, askeriyede olanlar da var. Tek zeki biz gibi düşünmeyelim lütfen.
eke ek : Yahu Yunanlara oynadığımız oyunları bir bilsen. Çakallıkları görürsün de neyse :D
Mısır alacak başka yer yok da bir tek baş düşman israil mi kaldı peki ? Adamlar bilerek ucuza satıyor ama mısırın içini de kurcalıyor. Sağlıklısını alsan borcuna borç ekleyeceksin, mecbur sağlıksız ama ucuz olanını alıyorsun. Zaten sağlık yerine para daha önde geldiği için bunlar oluyor.
"Sen şimdi buna da efsane dersin" ile "Buna da efsane diyebilirsin :)" arasında fark var. Seni aşağılar şekilde söylemedim onu yanlış anlama :)
Bide demin ekledim diğer mesaja " Biz çakalsak onlar kat kat çakal. Yahudi zekası hiçbir zekaya benzemez." diye.
Eke eke ek :D Tamam görmüşsün sonradan :)
Quote:
eke ek : Yahu Yunanlara oynadığımız oyunları bir bilsen. Çakallıkları görürsün de neyse
Bu kısım ona cevaptı zaten :) Ayrıca öyle ileri teknolojide silahlar üretiliyor Türkiye'de ki inanamazsınız. Ben ilk duyduğum da çok şaşırmıştım. Dalga geçtiğimiz Türkiye mi yapıyor bunları diye ama evet biz de yapıyoruz öyle şeyler :) Uçak almamızın sebebi teknoloji olmaması değil. Daha pahalıya gelecek olması ve bu da yine ve yine ekonomiyi zorluyor. Öyle anlatılan gibi mükemmel bir ekonomi olmadığı için kendimiz üretemiyoruz maalesef. Eğer öyle tek düğmeyle uçağımız düşecek olsa 3 e 5 e bakılmaz yapılır o uçaklar.
E söyle de bizde bilelim o teknolojik silahları :)
Edit : Neyse boşver, anlatmana gerek yok çünkü istediğin gibi elle tutulur silahın olsun farketmez. Adamlar sana havadan bomba yollar yine işe yaramaz. Çip meselesinden sonra onu dedim ya zaten :)
Edit yaptım yine :D Hep yazdıktan sonra aklıma geliyor şunlar :uzgun:
Telefondan harflere dikkat edeyim diye TR karakterleri kullaniyorum ama boyle sacma sapan oluyor sonradan gordum bende.
Biz seni böyle de seviyoruz Mustafa. Olsun :D
Neyse duzelttim,dahada TR karakter kullanmam.
Herkesin hata yapabileceğini gösterip Mustafa' nın kendini "öteki" gibi hissetmemesini sağlamak için psikolojik taktikler bunlar Cihan :D Bilmiyorsanız utanmalısın.
Ben hic oyle hislere kapilmam ki sen dogru yaz.Ayrica hata yapnadim tr karakter kullandim demistim.Bak kullanmayinca yazi guzel olmuyor ama kullanincada sacma sekiller cikiyor.
Edit:Neyse siyasi tartısmaya katılmıyım.