İşte orda kafayı çevirmeyecektin, film orda kopmuş.
Printable View
Görevden kaçılır mı hiç? Taş çatlasın "fiş düştü!" esprisi yaparlar :D
Aynen o kötü oldu.
Kütüphanede nöbetçi oldum, müdür yardımcısı geliyor git kitapları düzelt, simit ayran al, fişleri yenile vs. Ne yalan söyleyeyim defterleri toplamaya üşendim dedim ben ufaktan kaçayım, defterleri sınıf başkanları götürsün. :D
1 Mayıs Emekçi Bayramı Kutlu Olsun !
Kendi emekçilerimizin bayramını bile zehir ediyorlar insanlara. Böyle bir hükümet, böyle bir iktidar olamaz. Yazıklar olsun. Aldığınız her lokma, boğazınızdan geçen her şey haram zıkkım olsun.
Sözde bayram,kutlamaya bile izin verilmiyor.
Kutlu olsun...
İnşaatın ortasında kutlama yapmakta diretenleri ne yapıcaz?
Konu siyasete dönmesin ama alan boşken kutlamaya izin verilmiyor diye bir durum yok.İnşaat halindeki bir yere onbinlerce insanın kutlamasına izin verilirse bence sorun orada.Farz edelim yoğunluk oldu birisi yanlışlıkla inşaattan aşşağı düşüp öldü.Bu seferde kutlamaya nasıl izin verilir yaygarası olucaktı.Ha şuna katılırım 1 Mayıs düşünülerek çalışmalar belki daha hızlı olsaydı bitirilebilirdi.
Bugünü olay çıkarmak için fırsat bekleyenlerin,milleti provoke edenlerin değil,gerçek emekçilerin bayramı kutlu olsun.
1 Mayıs Taksim meydanı için bir gelenektir. Bilmiyorum Taksim'i biliyor musunuz ama sadece Tarlabaşı tarafı inşaat alanı. Onun dışında İstiklal boyunca her yer sapasağlam.
Olay inşaat olayı değil. Ne olayı olduğu malum. Yoruma bile gerek yok.
Ölmek madencilerin kaderinde var diyen bir Başbakan tarafından yönetiliyoruz.İşçi Bayramında bu tür olayların çıkması gayet normal.Ayda 2.500 liraya masabaşında çalışanların değil asgari ücret alıp köle gibi çalıştırılan işçilerimizin bayramı kutlu olsun.
Heee ayrıca sormak istiyorum;
madem herkesin güvenliği için taksim meydanı yasaklandı, ozaman neden bütün metro seferleri, vapurlar, deniz motorları, metrobüsler kaldırıldı?
neden Beşiktaş duman altındaydı?
Kör olmamak gerekiyor. Biraz bakmak gerekiyor.
Öncelikle burada AKP sempatizlığı yapmıyorum.Zaten değilimde.O açıdan bakarak eleştiri yapıyor gibisiniz.
Körü körüne muhalefet yapmayın demiş savunduğum şey uygun olmayan yere izin verilmiyor.Gayet normal bir şey.Körü körünelik bir durum yok.
Durup dururken içine düşülecek inşaat değil ancak mühendismiydi,valimiydi hatırlamıyorum ancak aşırı yoğunluk olursa inşaat çevresindeki bariyerler yıkılır,baskıyı kaldırmaz o alan diyordu.Çökme yaşanabilirmiş.Zaten 3 yıldır Taksim'de kutlanmıyormuydu?Evet kutlanıyordu.Şimdi niye izin vermesinlerki.Bende size biraz mantıklı düşünmeyi tavsiye ediyorum.Ama sadece inşaat konusunda.Diğer yerlere çekilmesin konu.Onlara bir şey diyemem.Bana son derece mantıklı geliyor izin verilmemesi.
http://i.imgur.com/AT7sVuu.jpg
http://i.imgur.com/UnRfiIR.jpg
Bu ülkenin parası çok boş yerlerde israf ediliyor çok boş...
Keşke koyduğun fotoğraflar yeni olsaydı. Şuanda orda köprü yok tamamen beton döküldü ve neredeyse garanti bankasının oraya kadar gelmek üzere. Ben yıllardır taksim meydanında çalışıyorum. Bu durumun kesinlikle inşaat alnıyla alakası yoktur, tamamen objektif bir bakış açısı ile söylüyorum. İnşaat alanına girmek zaten mümkün değil ve gereklli önlemler alınırsa çok rahat bir şekilde meydanda kutlama yapılabilirdi.
Ne demek istediğimi bu linkte görebilirsin.
http://www.sendika.org/2013/04/emekc...meydanindayiz/
Valla fotoları gördüğüm ilk siteden kopyaladım.Haberlerde izlediğim kadarıyla pek bir fark yok gibi.Bende zaten olayın iç yüzüne bakmadan,siyaset ilede fazla ilgim ve bilgim olmadığı için olaya yüzeysel,mantıklı bakarak yorumluyorum.Seneyede zaten Toplu Kışlası inşaatı varmış.Bir uzman yine izin verilmez diyordu.
İnşaat alanı ile meydanın bir alakası yok. Meydanın alt tarafında kalıyor inşaat. Siyasi nedenlerden dolayı izin vermediler Taksim'e.
İnsanların ulaşım haklarını da ellerinden alıp resmen sıkı yönetim ilan ettiler. Faşizm değil de nedir bu ? Halkından bu kadar çok korkan bir iktidar çoğunluk demokrasisin çöktüğünü göstermez mi ?
1 Mayıs provokatörlerin değil emekçilerin bayramı, kutlu olsun..
Her işçi bayramında aynı terane Türkiye'nin çoğu yerinde kutlama yapılıyor ama büyükşehirde olaylar had saffada, Peki bunu işçiler mi çıkarıyor ? Hayır. Polisler mi çıkarıyor ? Hayır. Kim çıkarıyor size söyleyeyim mi ?
Bu gibi olaylara yanında maskesiyle, monotof kokteyliyle, taşlarıyla, döner bıçakları ve diğer teçizatlarıyla eksiksiz giden gruplar çıkarıyor, çünkü kaos onların ekmeğine yağ sürüyor. Hak aranan yerde bu hakkı sonuna kadar süistimal edenler bayram ediyor.
Polisin her türlü müdahalesi yanlıştır ama hırsızın hiç mi suçu yok ? Sen orda adama bira şişesi atacaksın, monotof kokteyli atacaksın, taş vb eline ne geçerse fırlatacaksın adamlarda karşılık verince suçlu.
Dediğim gibi bu olayların sorumlusu ne polistir ne de bayramını hakkıyla kutlayan işçi. Bu gibi toplumsal olaylarda kene gibi ortaya çıkan fırsatçı grupların ve provakatörlerin işi. İşin kötü tarafı da onlar yapıyor ancak kör gözler ya polisi suçluyor ya da işçiyi. Yazık.
Sanki sadece Taksim'de olay oldu. :) Bir sürü toplu ulasım seferi iptal edildi ve birçok yerde polis müdahale etti kutlamanın oldugu her yerde.DİSK binasına neden biber gazı atılıyor ki adamlar binadan bile çıkmasın diye mi ? Ve nedense sadece Hak İş mi ne girebilmis alana o da hükümete yakınlıgı ile biliniyormus.Ama ben bu ülkede hiçbir şeye şaşırmıyorum Cumhuriyet Bayramında insanlara biber gazı tazyikli su sıkılıyor ise bu ülkede herşey olur işçi bayramıda neymiş..Ama durun 1 dakika orda da provakasyon vardı Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganı atıldı.
1 mayisi ozetliyen fotograf ondan sonra polisler bize biber gazi SIKIYOR auvv..
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...42278346_n.jpg
Valla iktidar yanlısı değilim ama benim bildiğim işçi için en güzel bayram evde yatıp ayakları uzatmaktır. Dunyanın cogu memleketinde de böyle oluyor açıkcası.
@byariff
Koskoca 1 Mayısı, böyle kendini bilmez aptan saptan insanların yaptığı saçmalıkları gösteren bir fotoğraf karesi ile özetlemen çok yanlış. Kaldı ki bu fotoğrafın belki de dün ile uzaktan yakından alakası yok, belki de var bilemeyiz. Etrafta yalancı ve karalamacı çok.
Ayriyeten şunu hatırlatmak istiyorum, 1 Mayıs bir sol bayramı değildir. İşçinin, emekçinin bayramıdır. Fotoğraf karesinin altında yazan kişi kimse tarafını ve amacını olduğu gibi açığa çıkarmış zaten. Şimdi bu fotoğrafı görüp de "bu 1 Mayıs'ın en güzel özeti" demek en büyük yanlış.
Sen bir galatasaraylısın sanırım. Sana şöyle bir örnek vereyim. Kendi sahanızda bir maçınız var ve trübünde 3-4 kendini bilmez sahayı birbirine karıştırdı ya da meşale attı sahaya. Şimdi sen kalkıp da bana diyebilir misin ki "dünkü maçın en güzel özetiydi bu fotoğraf karesi". Bana tüm içtenliğinle cevap ver?
Beyler sizlere bir sorum olacak.
Ben sürücü kursundan sertifikamı aldım bununla araba kullanabiliyormuyum ?
bende onu diyorum iste 1 mayis isci bayramidir solcularin bayrami degil bu eylemleri yapanlarda solcu komunist insanlar amaçlari ney anlamiyorum adam gibi git kutla bayramini don evine ha %100 polis haklidir demiyorum ama su goruntuler dunden beri gordugum goruntuler utanç verici.
evet galatasarayliyim tabi cevap verrim tabiki diyemem onun sorumlusu 3-5 kisidir ama 1 mayisa dair tek bu koydugum foto yokki bir suru foto var. yas"in yaninda kuruda yaniyor yukardada dedigim gibi %100 polis haklidir diyemem onlarinda suçu vardir tesvik etmislerdir belki , olayla alakasi olmuyan insanlara vurmuslardir vs vs.
İnsanlardan önce polise bakmak lazım diye düşünüyorum bende. Adamlar diğer illerden polis getirtmiş. Kimden, neyden bu korku? Bırakın insanlar eğlensin, şarkılar türküler söylesinler. Sen adamların eğlenecekleri yere gaz bombaları ve silahlarıyla gelirsen tabi ki adamlar da bir tepki verecek. Ben de gidecektim ama gitmedim, pişmanımda gitmediğime. Bıraksınlar bu inşaat ayaklarını herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Her neyse konu uzasın istemiyorum, ben sadece o fotoğraflarla o şekilde düşünmeni yanlış bulduğumu söylemek istedim. 1 fotoğraf ya da 10 fotoğraf farketmez. Birisi sana yumruk attığında arkanı dönüp gitmezsin, sende tepki gösterirsin. Olay bu kadar açık.