Kotu mu gecti sinavlar
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Aynen yapacağımızı yaptık,artık bundan sonra hayırlısı,ne gelirse gelsin hayal kırıklığım olmayacak,benim tarzım değil çünkü :n:
Hayırlısı olsun :)
KPSS için artık son 3 hafta sonra buralara dönme ve FM vakti : )
Keyifler nasil gencler?
Geceleri forum çok sessiz.Nasılsınız arkadaşlar :)
Selam beyler,bu sıralar babamın yanında çalışıyorum hatta yardım ediyorum diyelim.Malum şehir dışında okuyacağız para lazım olur,babamdan,annemden isteyeceğime kendim çalışır,kendim kazanırım bir süre o parayla idare ederim dedim.
Neyse asıl olay çalıştığımız yerde,Gazi Üniversitesi için güvenlik kameraları takıyoruz,malum hep öğrenciler var etrafta,kaynıyor yani ortalık,yaz okulu falan,bir koşuşturma var.Mimarlık-Mühendislik fakültesindeyiz bugünlerde,3 gün okul gününe denk geldik ve her taraf kareli gömlek kaynıyor :zuhaha Nedir arkadaş bu kareli gömleğin sırrı ? Aramızda mühendislik okuyan veya okumuş olan var mı ? Çok merak ediyorum bu kareli gömlek takıntısını,her 10 kişiden 8 tanesi kareli gömlek giyiyor yahu üniversite üniversite değil kareli gömlek giyme zorunluluğu olan lise sanki.
Birisi beni aydınlatırsa sevineceğim.
Başka bir boyuta bakarsak hepsine de saygı duyuyorum,oralara girmek öyle kolay değil.
Şimdi Gazi'yi mi övüyorsun falan demeyin,ODTÜ'de okuyan birisini görünce hazır ola geçen adamım ben.
Yaz okulu aldığıma bin pişman oldum
ramazan bi yandan işler bi yandan okul bi yqandan dersler çok sıkıcı haa sıcak
uyku sıkıntısı da hat safhada RVP gelmezse sıkıntı olur
GSS - Genel Sağlık Sigortası başvuru süresi ne kadar uzatıldı? - Hürriyet EKONOMİ
Beyler şu konu ile ilgili bilgili birisi bunu detaylı olarak veya kısaca anlatabilir mi ? Benim şimdi sigortam yok ve 18 yaşını geçtiğim ve şimdilik okumadığım için SGK'ya gidip gelir testi yaptırmam mı gerekiyor aftan yararlanabilmem için ? Babam bir kaç ay önce bunu söylemişti ama aramıştım bulamamıştım,şimdi denk geldim.
24 Yaşına Kadar Yararlanabiliyorsun Sincanlı :)
Yararlanabiliyorsun derken anlamadım abi benim sorduğum soru benim şu an ne yapmam gerekiyor ?
Hiçbir Şey :)
Sadece İstenildiginde Ögrenci Belgeni Göstermen Yeterlidir.
Çünkü Burs/Kredi Almak İstediginde Zaten SGK'ya Başvuracaksın.
Tapatalk 2 ile gönderildi
Şimdi abi üniversiteye kayıt olduktan sonra dediğin yaşa kadar sıkıntı olmaz da ben geçen Haziran'da liseden mezun oldum,1 yıldır işsiz geziyorum ve okumuyorum bu bir yıl içinde bir borç illa ki olmuştur sanıyorum,bu borcun sıfırlanması için sadece üniversiteye girmem yetiyor mu ?
Büyük ihtimal 3000 liraya yakın bir borcum çıkacak,gelir testi yaptırıp,o borcu 1000 liraya yakın bir ücrete düşürürler,gerçekten inanılmaz yahu,ben daha 19 yaşındayım,hiç bir şey yapmadan borçlanıyorum.Sosyal devlet bu mudur ? Yoksa bizi mi kekliyorlar hiç bilmiyorum.
Pazartesi gidip e-devlet şifremi alıp borcuma bakacağım,salı günü gidip gelir testi yaptıracağım.Sanıyorum,gelir testi yaptırıldıktan sonra çıkan ücreti öpe öpe ödeyeceğiz.Ne ile ödeyeceğiz ? İşsizim ben işsiz,ne ile ödeyeyim ? Öpücük ile mi ?
Bizde de eşşeklik var,18 yaşında hayatının en güzel günlerini yaşarken niye gidip bakmıyorsun ödemen gereken bir prim yok mu,devlete ne kadar vereceksin.
En çok koyan da bu borcu ödemezen,sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorsun,ödersen de sağlık hizmetleri için ayrıca para veriyorsun,çok güzeallll.
Bundan iki sene önce benim de bir borcum çıkmıştı , ben de öğrenince ver yansın etmiştim daha sonra arkadaşlara da olduğunu öğrendim meğerse sistemsel bir hatadan kaynaklı bir borçmuş. Öğrenci belgesiyle SGK'ya gittikten sonra borcumu silmişlerdi.
Belki sana da aynı şey olabilir
Yaşamadım ancak bu sigorta zorunlu, ödenmesi gerekiyormuş,bende yeni öğrendim,gidip gelir testi yaptırsam bile ödemek zorunda olacağım bir para olacak.
Buna 18 yaşını geçmiş okumayan ve sigortalı çalışmayan herkesin dikkat etmesi gerekiyor.
Vay be aradan ne kadar zaman geçmiş girmiyorum buralara eski turnuvalar filan geldi aklıma :/
Vay be! Selamlar ey ahali!
Aleyküm selam kayıp genç :0:
iyi bayramlar turksportal ailesinin insanları
İyi bayramlar arkadaşlar :) :) :)
İyi bayramlar canlar.
:0:
İyi bayramlar :)
Herkese hayırlı bayramlar.