Hahah bakis acisi sahane (w)
Printable View
Update maç motoru ile yarım sezon bitirdim.
Düzeltmeler çok net farkediliyor fakat halen bazı noktalarda sıkıntı var.
-Oyuncuların rakibe müdahale etmeden metrelerce refakat etmesi nispeten azalmış.
Sadece bazen Ali Turan ın Holosko yu 30 metre takip edip ceza sahasına girince düşürmesi gibi denyoluklar olabiliyor.
-Kanat oyuncularının 3 kişiyi maymun edip kale ağzına kadar girme ve her seferinde topu kalecinin suratına vurma durumu nispeten düzeltilmiş.İçeri giren adam genelde orta açmaya çalışıyor.Fakat bekler aynı şekilde gelirse genelde ceza sahası dışındaki MC ya da DM nize yerden pas veriyor.
-Defansı ileri çıkarırsanız en zayıf köy takımlar dahil,orta saha oyuncuları Xavi,Pirlo kesiliyor ve inanılmaz şekilde arkaya mükemmel ara pasıyla adam kaçırıyorlar.Rakip zayıfsa karşı karşıya kalan adamları %80 golü kaçırıyor.
-Kanaatimce kanat adamlarının sıfıra inmesinin pek faydası yok.Çizgiden yapılan ortalar genelde rakip defans tarafından karşılanıyor.Daha geriden (deep cross) ve şişirme yapılan(Float) ortalar özellikle iyi bir kafacınız varsa daha çok yüzde ile gol oluyor.
-Orta saha oyuncuları halen fazla şut deniyor.Şut sayısı nispeten azaltılmış fakat en düşük tempoda full topa sahip oyunu oynanırken dahi AMC ler direktifleri ipine takmıyor ve şutu çekiyor.Üstüne üstlük uzaktan gol olma sayısı da update ile iyice düşmüş .
-Frikiklerde kalecinin çeldiği ya da direkten dönen toplar neredeyse %99 altı pas içine düşüyor ve pozisyon oluyor.Forvetiniz hızlı ise tamamlıyor, olmazsa rakip defans uzaklaştırıyor.Bu olay çok yüksek sayıda oluyor.
-Takımınızda da rakiplerde de sakatlık belası neredeyse hiç bitmiyor.Çok fazla sayıda sakatlık yaşanıyor.
-Zayıf takımlara karşı rahat galibiyet almak daha zor.
Bazen oyunu domine edip 180 tane pozisyona girip hiç atamıyorsunuz ve ya 0-0 bitiyor ya da rakip araya bir gol sıkıştırıp 1-0 kazanıyor.
Bazen de zayıf rakibiniz size top yüzü göstermeden 180 tane pozisyona giriyor ve sizi eziyor.
Tamam gerçek hayatta da bu tip durumlar olabilir fakat oyunda bu durum çok sık yaşanıyor.
-Ceza sahasında markajcısından kurtulan forvet(kaleci ile karşı karşıya kalan değil bir şekilde yüzünü dönebilen) sadece şuta gidiyor.Yanındaki daha boş adama atmıyor.Hepsinde bir Batuhan Karadeniz havası var:)
-Bu durumu yeni farkettim ve kimse bahsetmemiş.Sizde de böyle mi bilmiyorum.
Oyunda ceza sahası önünde hiç ikiye bir (duvar pası,ver kaç,one two etc) olmuyor?
Özellikle oyunu karşı sahaya yığdığınız maçlarda forvetler bunu hiç yapmıyor.Halbuki gole gitmek için çok önemli bir yol.
Ver kaç olayını sadece bekler ve kanat adamları yapıyor.
Bu konuda yorumlarınızı merak ediyorum
-Maç motoru önceki haliyle skandal olduğu için bu yazdığım noktalara rağmen oyunu oynanabilir kılmış ama en büyük ve en uyuz olduğum sorun halen devam ediyor :
Halen her maçta 1265624400 top direkten dönüyor!
:director: Şuna bir el atın artık ;çocuğumu kesicem!
Yeni kariyer açtım Fenerbahçe ile Şuanlık Kuyt ps görevinde.
Yerine alacağım adam yeteri olmasada bu. Sence dediğin özellikleri taşımıyor mu ?
http://www.hizliresimyukle.com/image...2/03/OW0ka.png
14.1.3'te çok daha başarılıydı ps. Kullandıgım taktikte 4-1(dm)sup,4(mr-mc-mc-ml) st
cok fazla sakatlik sorunu var el atilmasi gerekiyor
mart ayına kadar oynadım çok fazla sakatlık yaşamadım ama sakatlananlar uzun süreli oldu. Fakat direkler cidden can sıkıyor. Selçuk frikik kullandı direkten dönen topu Drogba tamamlarken bomboş kale yerine direğe vurdu. Ufak bir yama ile keşke şu problemi de halletseler.
bir önceki versiyona oranla çok iyi ama gel gör ki küme düşmemeye oynuyorum, son 4-5 hafta kalmış ve en kritik maçlardan birine çıkmışım, skor olarak 1-0 öne geçmişim amma velakin öne geçtikten sonra oyun komplo teorileri üretmeye başlayıp 5 oyuncumu sakatladı. 1 maçta 5 oyuncu sakatlanmasının futbol tarihinde 1 tane örneği varmıdır acaba? Sonuç olarak maçı 1-3 kaybettim. Sonra gel de oyna işte.
Taşıyor fakat ilk kontrol - vücüt z. -güç ve pas'ı biraz daha iyi birini bulabilirsen daha rahat edrsin.
Ekstradan, dediğim gibi kardeşim pivot forvetine (mesela bu adam uygun evet haklısın) top atıldığında indiremese bile toplar kısa düşüyor (ki bu arkadaş genelde indiremeyebilir.). O kısa düşen toplara, orta saha oyuncuların, agresif ve hızlı bir pres yaparak müdahale etmezlersede bütün toplar rakipte kalır. Yani 3. bölgede forvetinin yanlız kalma problemi var. Bunu Daum'un 03-04 te yaptığı gibi bir defansif forvet kullanıp 4-4-2 oynayarak ya da dediğim gibi mc-mc oynayan oyunuclarının dönen topları kazanmasını sağlayarak çözebilirsin.
*eskisi kadar rahat edememe sebebinde, güncellemeyle gelen "savunma derinliğinin artırılması" durumunun (14.1.3'te savunma arkası baya tarla gibiydi, at koşturulurdu yani :D ) sadece senin değil, yapay zekanında yararlanabildiği bir özellik olmasından kaynaklanıyor olabilir.
tabiki bu benim fikrim yanlış anlama, yardımcı olmak için öneri getiriyorum sadece.
13'de 5 sakat 3 kırmızı kart görüp maçı 4 oyuncu 1 kaleci ile bitirdiğimi bilirim. Oyun sonuçta %100 gerçekcilik beklemenin manası yok
Bir oyuncu senede 5 kez sakatlanır mı arkadaş ya ?
Oyunda çok fazla Abou Diaby var :icon_razz:
Abou Diaby Gerçek Sakatlık Listesi:
Anterior Cruciate Ligament 2013 March 28th
Calf/Shin Injury 2013 February 23rd
Illness 2013 January 22nd
Thigh Muscle Strain 2012 September 29th
Muscle Injury 2012 September 7th
Calf Muscle Strain 2012 April 28th
Illness 2012 April 23rd
Hamstring Injury 2012 March 29th
Hamstring Injury 2012 March 3rd
Hamstring Injury 2011 November 26th
Ankle/Foot Injury 2011 July 22nd
Calf Muscle Strain 2011 January 2nd
Calf Muscle Strain 2010 December 30th
Ankle/Foot Injury 2010 October 19th
Ankle/Foot Injury 2010 October 4th
Ankle/Foot Injury 2010 September 13th
Calf Muscle Strain 2010 August 11th
Calf Muscle Strain 2010 March 27th
MCL Knee Ligament Injury 2010 February 17th
Calf Muscle Strain 2010 January 20th
Calf Muscle Strain 2009 November 7th
Ankle/Foot Injury 2009 October 10th
Groin Strain 2009 August 12th
Knee Injury 2009 July 27th
Thigh Muscle Strain 2009 April 1st
Calf Muscle Strain 2009 February 24th
Thigh Muscle Strain 2009 January 31st
Abdominal Strain 2008 November 22nd
Thigh Muscle Strain 2008 August 3rd
Thigh Muscle Strain 2008 April 25th
Calf Muscle Strain 2008 March 7th
Calf Muscle Strain 2008 February 8th
Back Injury 2007 November 22nd
Sprained Ankle 2007 August 14th
Concussion 2007 April 20th
Sprained Ankle 2007 February 25th
Knee Injury 2007 February 2nd
Ankle/Foot Injury 2006 May 1st
dün satin aldim oyunu steam den bu sefer olmus valla tam kivaminda olmus hemde... henüz eksikler gözüme carpmadi ama oyun bayagi zevkli...
Bu nasıl oluyor? Bir arkadaş Twitter'dan paylaştı:
CA 150, PA 178
https://pbs.twimg.com/media/BakzeEtCcAAV2Ko.png:large
CA 167, PA 185
https://pbs.twimg.com/media/BakzXDFCUAALfEv.png:large
Anasının karnında gerekli tahsili alıp direk ''Wonderkid'' olarak doğmuş :zuhaha
Yeni versiyona taktik uyduramadım :(
Bu arada rakibin verdiği uzun pas direk kalecime geldi, onun ayağına çarpan top gol oldu :icon_evil:
Şu uzun süreli sakatlıklar can sıkmaya başladı, sakatlanan adam en kötü 2 ay yok. 4-5 ay süreli sakatlıkların da sınırı yok, her sene 3-4 oyuncum bu şekilde sakatlanıyor.
Bu güncellemenin maç motorunu beğendim. Bir kaç enteresanlık dışında çok az sorunu var.
Bu güncellemede kesinlikle oyuna müdahale etmek şart, taktiği koyup olacakları izlemek takımı ateşe atıyor. Rakip açığınızı bulursa talan etmeye başlıyor. Siz bulursanız da siz talan ediyorsanuz. Oyunda bariz bir savunma oyunu üstünlüğü var. Deplasman takımlarının sonuçlarından ben bunu gördüm.
Benim en gıcık olduğum nokta kalecilerin inanılmaz toplar çıkarması.
* Defansin, (yeteneklerinden bagimsiz olarak) mudahalelerin devamini getirememesi, mac motorunda cok goze batiyor.
Mesela; defans rakibi dogru bir sekilde karsilayip ilk mudahalesini yapiyor ve topu rakipten kopariyor, top bosa cikiyor. Hemen takip eden iki saniye icerisinde adam donup kaliyor, bu sirada rakip fiziksel olarak toparlanip bosta kalan topu alip devam ediyor atagina. :icon_neutral:
* Defans, (sahadaki konumundan bagimsiz olarak) havadan gelen hemen hemen tum toplari kontrolsuz bir sekilde kafayla uzaklastiriyor.
Mesela; orta sahadan uzun bir top atiliyor. Dortlu defans dizilimi yerindeyken ortadaki defans oyuncusu, havadan gelen topu yanindaki arkadaslarina indirecegi ya da kontrol edecegi yerde, dumduz kafayla rakibe gonderiyor. Siz de eksik yakalandiginizla kaliyorsunuz.:icon_eek:
Bu ikisi surekli pozisyon kaybina sebep oluyor ki, akici sistemde dortlu defans-ikili defansif orta saha ile de denedim, o daralttigim savunma alaninda bile bu iki sacmalik siklikla oluyor.
Yok abi arapasla her takım savunmanızı darmaduman ediyıor diyenlere haksızlık etmişim onlardan gani gani özür dilerim :)
ara pasıyla oyuncular kaleci ile karşı karşıya kalıyor eyvallah ama gol olmuyor ki. o yüzden bakıyorum adam benim kaleci ile karşı karşıya derin bir nefes alıyorum :D :D :D
Pozisyonlarda azalma oldu eskiden 30 şut çekerken şimdi 20 şut çekebiliyorum aynı taktikle. Ayrıca taktikten mi bilmiyorum(amr-aml oynatıyorum) kanat oyuncuları forvete yakın gol atıyor.
Hocam Galatasaray'ı yönetiyorum. 4-1-2-2-1 oynuyorum. Dar alanda oynayıp topu max. derecede hakim olmaya çalıiıyorum. ligte 5 hafta kala şampiyon oldum. ŞL de ben-juve bir güçlü takım daha 10'ar puan alıp 3'lü averajla elendim. İyi gidiyoruz ama taktiği değiştirdim ve de şu an ki taktiğimin tersi olan Dortmund taktiğine benzer bir taktik geliştirmeye çalışıyorum. Sezon öncesi de geçirip duruma bakacağız :)
Cok entresan bir sekilde her duran topta gol yiyorum neredeyse. Muslera falan cok sacmalamaya basladi böyle degildi güncelleme öncesi.
Evet işte ben de diyorum ki güncellemeden önce söylediğin şekilde direktifleri de versen bile oyuncular delicesine şut çekiyodu.Şut sayılara 40 larda geziyordu.
Güncelleme öncesi yorumlara bakarsan sinir hastası oluyorduk bu duruma.
Gerçek hayatta örneğin Premier Lig de maç başına ortalama 16-18 şut oluyor.
Şu anda oyunda halen fazla sayıda şut oluyor fakat güncelleme ile oyun da daha kabul edilebilir bir seviyeye geldi