14 kadar saçma olmasın yeter..
Printable View
14 kadar saçma olmasın yeter..
Bence sezon içerisinde üst düzey performans göstermiş olan oyuncuların ve ödül kazanmış oyuncuların özellikleri genel anlamda +1 artmalı. Yaşlı veya genç fark etmez. Mesela Mathieu bu sene iyi oynamış ki Barcelona transfer etti. Oyunda da böyle iyi oynayan bi oyuncunun özellikleri artmalı ki büyük takımların dikkatini çeksin.
ya klüplerin bize teklif ettiği sözleşmenin bir önemi yok her oyunumda en düşüğe çekiyorum klüp kazancı dışında bizimde kazancımızın olması gerek bence misal araba almak evlenmek vs vs
Su sacma sapan yabanci siniri'nda bir yabanci fazla secine oyun devam ettirmiyor. Bence ettirsin mac oynansin normal, mac bittikten sonra haber ciktsin X takim yabanci kuralina uymadigi icin Y takim 3-0 galip diye. Ben kac kere takildim sinira gecemedim, böyle birsey olsaydi 10-15 puan kaybetmisligim olurdu bir sezonda sirf bu hata icin. Oyunda olsa guzel olurdu.
Sezona başladım, ilk 20 maç sonunda ortaya çıkan tablo: 14 maçta en az bir şutum direkten döndü ki bu maçların içinde 4-5 tane 5 şutumun falan direkten döndüğü maçlar var. Bunlar yüzünden puan kaybettiğim maçlar var. Gerçekçi oyun diye bir taraflarını yırtıyorlar ya, bu mu gerçekçilik ?
İkinci olarak first touchu 18 ve tekniği 20 olan Iniesta pas alırken top alırken ayağıdan tahtadan seker gibi sekiyor top, kaybediyorum ve gol ! Adamım top sürerken başka bir adamımla çarpışıyor sık sık, top kaybediyorum ve tahmin edin poziyonun sonunda ne oluyor. Tabii ki gol !
Son olarak arkadaşların da belirttiği gibi oyuncu özelliklerinin gerçekten maç motoruna etki ettiği bir oyun istiyorum. Bitiriciliği, soğukkanlılığı vs 18-19 olan adamlar patır patı gol kaçırırken 9-10 civarı olan adamlar yıldız kesiliyor bana karşı. Bunu kabullenemiyorum ve kesinlikle düzeltilmesi gerek bence.
Kısaca adam gibi maç motoru yapmalarını istiyorum, tek beklentim bu.
maç motorunun iyi olması ve Türkiye liglerinin saçma olmaması. Abi lig hersene geriler mi ya. Bu nasıl iş ben anlamıyorum ki. popülerlik 2 yıldıza düşüyo. 10 sene önceye göre futbolumuz gelirlerimiz tesislerimiz herşeyimiz iyileşirken oyunda tam tersine. bu bildiğin yapay gerizeka
ben bilgisayarım kaldırmıyor diye fm 2008 e 2014 e kadar güncel kadrolar çıkarıyodum kendi kendime hiç bi yerdede paylaşmadım çünki oynuyan yoktu ilk defa bilgisyarım değişince oyun satın aldım türkçe devam etsin diye ama keyif alamıyorum fm 2008 bir takım alırdın 3m bütçesi olurdu bedava oyuncu alırdınız 300 e 500e oyuncu alırdınız 3 4 tane ligde kıyasıya mücadele edebilirdiniz büyük takımları zorlayabilirdiniz aşık atardınız keyif alırdınız yani avrupa ligi 1. ön elemelerden başlardım zevk alırdım artık fm ye giresim bile gelmiyor çünkü oyunu geliştirdiler ama heyecanını bitirdiler
Üstte yazdıklarıma ek olarak; rakibin maçtaki ilk şutu %75 gol oluyor ve bu beni delirtiyor. Bunu da düzeltmeleri gerek. Böyle birşey olamaz arkadaş ya kafayı yemek üzereyim.
Aynı zamanda benim bitiricilik,soğukkanlılık,karar verme vs. golcüde olması gereken bütün özellikleri 15 ve üzeri olan adamlarım saç yolduracak goller kaçırırken düşük segmentteki takımların bitik forvetlerinin (bitiricilik vs 8 olan) enteresan yerlerden ilk şutlarında jeneriklik attıkları gollere de bir çözüm bulsalar iyi olur.
Onlarınki gol olmasın demiyorum ama öyle goller atmasınlar arkadaş vallahi okadar para verip aldığım adamlar yüzünden kendimi enayi gibi hissediyorum :)
Muhtemelen bu önerim oyunu geliştiren ekibe değil de gözlemci ekibe. Bence artık ülkemizin yapay zeka takımları daha iyi transferler yapmalı. Her kariyerimde bakıyorum büyük takımlarımız bile saçma sapan transferler yapıyorlar. Diego, Sneijder gibi önemli isimleri gerçekte alabiliyorlarsa oyunda neden bu adamların yarısı kadar adamları alıyorlar ki?
14-15 yaşında çıkan regenlerin özellikleri güzelce gelişebiliyor ama ağırlığı/uzunluğu hiç gelişmiyor. Mesela 167 cm çıktıysa hep 167 cm çıkıyor. İnsanın boyu 14-15 yaşında da uzamaz mı?
Buraya yazilanlarin hepsinde haklilik payi var.Keske SI Games bunlari dikkate alsa, yemin ediyorum para biriktirip destek olmak icin 4-5 oyun birden alip arkadaslarima dagitirdim.
Bu aralar aklima ``Stadyum`` konusu takildi, keske her takimin gozlemcisi yapimcilara oyuncu bilgileri ile beraber birde Stad resmi yollasa, yapimcilar da her stadi gercege uygun farkli yapsa.Ama zor ve utopik bir istek malesef..Keske TT Arena,Kadikoy,Izmir Ataturk vb. farkli stadlarda oynasak, oyundan alacagimiz zevk %1000 artar eminim...
ya ben artık bu oyunda gol olcağını anlamak istemiyorum öne geçiyorum bir frikik oluyor evet gol yedim diyorum ve şaşırmıyorum gol yiyorum illa gol atıp yemek zorundamıyız şu lanet oyunda gram zvk kalmadı ya 2 gün oynuyalım dedik gene gitti keyfim ya
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...28446800_n.png
Oyunun renkleri belli oldu beyler , siyah-kırmızı takılcaz :zuhaha
resimdeki adamdan subliminal mesaj yine aynı hataları geçireceğiz :D
Hücum ve Savunma için 2 farklı taktik ekranı.
Bizim takım Sayısız atak yaparken rakibin 3/1 şut yapıp maçı kazanma saçmalığı son bulsa bana yeter.
2 yıldır farkettim, 2 yıldır yazıyorum ve daha nice 2 yıllarca olacak. Siz istediğinizi yazın, çizin, bekleyin. SI canı isterse yapacak.
Arkadaş yazmış Sneijder, Diego diye. Katılıyorum sonuna kadar. Açıklamalarda istediğinde oyun, istediğinde simülasyon diye izah edilen uygulama var. Yetersiz olabilir, rekabet olmadığından olabilir evet. Beğenmeyen almaz. Belki(!) tepkimiz anlaşılır. Yardım, destek diye zırvalayan arkadaşlar olursa; istihdamı ülke çalışanları için olduğunda yapılır. Yoksa her oyunu Şubat yaması ile toparlayan bir firma için kimse ne yardım, ne destek demesin.
Daha heyecanlandırıcı haberler.
Tek istediğim taktikler içerisine örnek taktikler koymaları. Buna göre örnek alabileceğimizi düşünüyorum.
En büyük isteğim buglu oyuncuların olmaması.Buglu oyuncular derken kastettiğim şey Fierro mesela.Adamı alıyosun abi oyun başında bir iki şey çalıştırıyorsun arkasına da yaratıcı iyi pas atan bi OOS tamamdır başarı geldi.Bu kadar kolay olmamalı başarıyı yakalamak.Bakıyorum adam 2016da FB ile GS ile BJK ile TS ile ŞL almış bilmemne almış rekorlar kırmış.Tamamen saçmalık.Oyunda gerçekliği ön planda tutuyoruz diyorlar ama bu olayın gerçeklikle alakası yok.Yapay zekanın gelişmesi lazım.Ben çok fazla şey denedim oyunda.Şöyle bir örnek vereyim.STSL'de yabancı sınırını kaldırdım, ve Fenerbahçeye yaklaşık 15 milyon €'luk bir transfer bütçesi verdim.15 tane ayrı save açtım HEPSİNDE DE ABARTMIYORUM HEPSİNDE DE AYNI OYUNCULARI AYNI FİYATLARA SATIN ALDILAR.2. SEZON DAHİL.Böyle bir saçmalık olmamalı.Adam gibi transfer düşünen yapay zeka gelmeli oyuna.Maç motoruna değinmiyorum bile tamamen ayrı bir dünya.Ama şunu da bir programcı olarak belirteyim ki hatasız bir maç motoru yapmak imkansız.
-Hazır taktikler olabilir.
Mesela menajerliği bırakmış Ferguson, Rijkaard, Jupp Heynckes, Crurff gibi hocaların kullandığı taktikler eklenebilir.
-Sakatlık sırasında sahaya giren doktorların eline bi sedye versinler bir zahmet. Yaka paça sürüklüyorlarmış gibi görünüyor. Oyundan soğutan büyük bir faktör kendi adıma.
-Oyunun adı Football Manager ama saha içinde manager yok. En azından sağa sola gidip gelen, arada bir oturup kalkan bişey yapsınlar.
Sözleşme manyaklığına bir son verilmeli. Yeni kontrat imzaladığınız, yeni transfer ettiğiniz oyuncular 3-4 ay sonra kapınıza dayanıyor kontrat diye. Nadiren bu işi erteleme şansı oluyor oyuncuyu mutsuz etmeden. Hadi bir adamı çok az maaşa bağlarsınız çok iyi oynar gelir onu anlarım ama hemen her oyuncuda oluyor bu durum neredeyse. FM14 de gördüğüm en büyük saçmalıktır bu.
Maç motoru düzeltilmeli
Gerçeği söylemek gerekirse fm 2012 den sonra gelişme gösterdi sports interactive.Buna rağmen hala eksikler var savunmacılar çok fazla öne çıkıyor ve arkaya atılan toplarda her zaman geçiyor rakip takımın bu kadar kolay gol atması engellenmeli.Antrenmanları izleme,maç motoru geliştirilmeli,tribünlerde takımların sloganları yapılabilir.Örnek vermek gerekirse ben West Ham taraftarıyım West Ham ın ev sahibi olduğu her maçta ı am forever blowing bubbles şarkısı söylenir bu ve benzeri sloganlar şarkılar eklenebilir.Orta sahadan(kendi yarısahalarından) beklerin attığı goller azalmalı bir yılda en az 6 tane o şekilde gol yiyorum.oyuncuların fizikleri yapılabilir(tabi buda maç motoruna dahil.
Top toplayıcı istiyoruz, birde bolca top. Geniş maç izlerken sahanın diğer ucuna gidip topu alan oyuncu görmekten usandık :)