14 değil 9 kazanıyor. Yani üst düzey bir performans. :)
Printable View
14 değil 9 kazanıyor. Yani üst düzey bir performans. :)
Yeni sezonda Pariste baya hareketlilik olacak gibi.
Geçen sezon sağ beke Van Der Wiel'li almıştlar ama menmun değiller bu bölgeye bir transfer yapacaklar. Bu bölgenin şimdilerde tek adayı var Oda Sébastien Corchia (Sochaux). Ama Corchia'nın çok talibi var. çok pahalı bir trasfer değil ama Bayern'nin talip olduğu yerde transfer yapmak kolay olmayacak.
Carlo Ancelotti ile anlaşamayan takımdan ayrılmak isteyen Sakho'nun yerine ilk akla gelen isim Nicolas Isimat-Mirin (Valenciennes). Bence Mirim transferi dedikodusundan biraz daha fazlası. Devre arasında sözlü bile olsa Valenciennes ile anlaşmaya varıldı.
Paranın kaynağı Nasser Al-Khelaifi'nin gönlünden geçen iki isim var. Birtanesi Wayne Rooney, diğeride Franck Ribery . Bu iki isim alarak gözleri üzerlerine çekmeye çalışacaklar.
Carlo Ancelotti'nin transfer listesine" bunlar alınacak" diye eklediği isimlerse, Pierre-Emerick Aubameyang ve Étienne Capoue. Ancelotti kovulmaz sağ kalırsa bu iki isim büyük ihtimalle PSG saflarında olacaklar. Étienne Capoue için Wenger'de devredeymiş. Toulouse'a 12 milyonu veren bu transferin hayrını görür.
Takimdan ayrilması kesin olanlardan, Clément Chantôme'mu Lyon ve St Etiennes talip. Kevin Gameiro içinse resmen kılıçlar çekilecek. Rennes,Dortmund, Southampton,Newcatle, Liverpool ve rahmetli Queens P.R.'da transfer etmek istiyor. Birde Jorge Mendes'in Nani'yi PSG'ye satma çabası var. Nani, gelirse Jeremy Menez'de takımdan ayrılır.
En ihtimalli ve en karmaşık planlar ise Blaise Matuidi için yapılıyor. ihtimaller şöyle, Matuidi, Realle satılacak 40-50 milyona bakmayıp yerine Juventustan Arturo Vidal transfer edilecek. Yada Matuidi isteyen Realden Xabi Alonso alınacak. Bu iki ihtimal hayata geçmezse paraya kıyılıp Yohan Cabaye transfer edilecek. Aslında en sağlıklısı Matuidi'yi elde tutup sağda solda futbolcu aramayalım diyen Ancelotti'de yok değil.
*Yazı alıntıdır.
Van Der Wiel bir türlü beklenen patlamayı yapamadı. Sebastien Corchia harika olur. Münih devrede ama PSG'nin alt yapısında yetimiş bir futbolcu. Bunun etkisiyle PSG'yi tercih edeceğini düşünüyorum.
Sakho sezonun kilit isimlerinden biriydi, ayrılması kötü olur. Yerini Nicolas Isimat-Mirin ile doldurabilir mi orası meçhul.
Rooney'i Ferguson bırakmaz, Ribery'de futbolu Münih'de bırakmak istediğini söyledi geçenlerde. Ama Ribery hiç fena olmaz.
Pierre-Emerick Aubameyang ve Étienne Capoue muhteşem olur. Aubameyang çok yetenekli, bu sezon ki istatistikleri parmak ısırtan cinsten. Gerçekten çok yetenekli bir futbolcu. Capoue'de pozisyon bilgisi üst düzey olan bir orta saha oyuncusu, fiziği de hiç fena değil.
Chantome ve Gameiro forma şansı bulmakta çok zorlanıyorlar. Gitmeleri iyi olur, iyi gelir elde edilir bu isimlerden. Nani'ye ise hiç gerek yok açıkçası. Menez çok üst düzey bir oyun sergiliyor, çok istikrarlı, takımın vazgeçilmezi. Seneye de şans bulacaktır takımda.
Matuidi'nin gitmesi taraftarı değilim ben. Özellike Barca maçında attığı dramatik gol ile gönüllerde taht kurdu. :) Ancak Xabi Alanso denildiği zaman akan sular duru. Alonso tecrübesi ile de fark yaratır. Şampiyonlar Ligi için Alonso güzel olur. Tüm ihtimalleri düşünürsek PSG bu işten karlı çıkacaktır.
Sırf PSG'de değil, Fransa'da da çok hareketli bir transfer sezonu bizi bekliyor.
35 dakika sonra PSG Valenciennes maçı başlayacak.
Paris kendi sahasında Valenciennes ile 1-1 berabere kaldı.
Maçın 44. dakikasında kaptan Tiago Silva saçma sapan bi kırmızı kart gördü. 2.Yarıyı 1 kişi oynamanın eksiğini hissetselerde Silva çıkınca Menez ile Alex i değiştirdi Ancelotti.
Gol de Alex ten geldi yan topta. Gol öncesi 1-2 pozisyonda bunun provasını yapmıstı Alex sonunda da karşılığını aldı.
Pastore yi hiç beğenmedim bu maç pek etkili performans sergileyemedi. Partneri Verattinin olmayışına bağlıyorum bunu. Ayrıca onun da eksiklği çok hissedildi.
Zlatan ise ilk yarıda kalecinin üzerinden topu atarak geçti ama artistik gol atayım deyip topukla vurmayı deneyince boş kale yerine saçma sapan bi yere gitti top.
Bu puan kaybını yaşasalarda her türlü ligi alacaklarını düsünüyorum.
Thiago Silva kim? Bir de kaptan oluyor.
Takımın ruhunu sahada yansıtan taraftarla bütün olan yerel oyunculardan bir kaç tane bulundurmazsan istediğin kadar transfer yap yine arzu ettiğin başarılara ulaşamazsın.
Mathieu Bodmer ne oldu ?
Bir de Matuidi, Gameiro gibi oyuncular da gölgede kalıyorlar.
Ben olsam Gameiro'yu 11 e ilk yazardım kaptanlığı da Bodmer'e verirdim,mesela.
Tabi ki parayı basıp yetenekli oyuncular almak çok önemli ama yerel oyuncular takımı bir arada tutan faktörlerdir.
Parayı basıp takım toplayıp başarılı olmuş takımlarda hep 2-3 yerel oyuncu sabit oynamıştır içlerinden biri de kaptan olmuştur.
Yok böyle bir kırmızı kart, acayip saçma yahu. Hakeme dokunmuş diye kırmızı kart mı gösterilir ? O da istemeden dokunmuş. Maçı katletti bu kart ile hakem. PSG'de çok eksik vardı. Sirigu, Beckham, Verratti, Motta gibi çok önemli isimler yoktu. Bu isimlerinde yokluğu hissedildi. Pastore tek başına birşey yapamadı haliyle o bölgede, performansının düşüklüğünde bu isimlerin olmayışının etkisi vardı.
Pek etkileyeceğini düşünmüyorum bu puan kaybının. Şampiyonluk her türlü gelecek ama haftaya Lyon deplasmanı çok zor olacak.
Ama çok sağlam maç olur, izlenir yani. :)
Orası öyle tabii, kaçmaz. :)
İtalyan teknik adam, İsveçli'nin transfer haberlerini yalanladı.
Paris Saint-Germain'in teknik patronu Carlo Ancelotti, İsveçli'nin Juventus'a transfer olacağı haberlerini yalanladı.
Ibrakadabra'nın kendileri için çok önemli olduğuna vurgu yapan İtalyan çalıştırıcı, Sky Sport 24'e verdiği demeçte, "Bir sürü kulüp eminim ki Zlatan'ı istiyordur, ama PSG'nin şansına o burada oynuyor ve çok da iyi işler başarıyor. Zlatan Ibrahimovic ve Marco Veratti hiçbir yere gitmiyorlar." diye konuştu.
2012 yazında AC Milan'dan PSG'ye transfer olan İsveçli, başkent temsilcisinin formasını terlettiği 43 maçta 33 gol kaydetti ve kontratı 2015'e kadar devam ediyor.
GOAL
Şu son çıkan haberlerden sonra Ibra'nın kariyerini PSG'de tamamlayacağını düşünüyorum artık, Ancelotti gitse bile. Verratti ise tam Juventus'un aradığı türden bir oyuncu. Pirlo'nun zamanı artık yavaş yavaş tükeniyor, yaş ilerledi. Pirlo'nun yerini genç yetenek Verratti doldurabilir. Ancak PSG kesinlikle bırakmaz bu adamı. Belki 3-4 sene sonra bırakır.
Valla benim izlediğim Verratti hiç bırakılacak gibi değil, dediğin gibi en az 3-4 senesi daha var kesin PSG'de.
Barcelona T.Silva transferinde ciddi bakalım bırakacak mı Ancelotti.
Sözleşmesi var daha, bırakmayız Silva'yı. :)
40 m € civarına aldı psg silvayı napıcak barça 50 60 mı vericek ? verse bile satar mı psg paraya ihtiyacı yok ki
Kurguyu bozmaya gerek yok inşallah satmazlar -ki Ancelotti kalırsa takımda satışına onay vereceğini düşünmüyorum ben.
Ancelotti kalsın kalmasın her türlü satmazlar bu adamı. Daha sezon başında geldi, 2017'ye kadar sözleşmesi var. Kolay değil Silva'yı almak. 40 Milyon € verdiler, eğer satacaklarsa da Barca'ya 60-70'den aşağı satmazlar.
Monaco Falcao ile anlaşmış haberleri var senelik 10m teklif etmişler
60 milyon euro bonservis vereceklermiş.
Real Madrid'den sonra Manchester United'da Verratti'ye talip olmuş.
Ancelotti Verratti'yi bırakmayacaklarını söylemisti geçtiğimiz günlerde.
Monaco çok pis geliyor, beyler.
Monaco 60 milyon € bonservis, 10 milyon €'da yıllık ücret karşılığında teklif vermiş Falcao için.
Para için transfer olabilir, iyi para yani. Hayır demesi çok zor. Monaco'da potansiyel var, sahipleri çok zengin, takım şaha kalkabilir bu sene yapılacak transferler ile.
Falcao'nun ben 1 yıl daha Atletico'da kalacağını düşünüyorum.2 Sene durdu UEFA oynadı en sonunda ŞL'de olacaklar gelecek sezonda.Monaco'ya 2 sene sonra falan gidebilir diye düşünüyorum ben.
Ligue 1'e PSG ve Monaco sayesinde bence ilgi bi hayli artacak.
El Shaarawy ile ilgileniyor PSG.
Basın toplantısında Ancelotti'ye soruldu bu soru henüz birşey söylemek için erken dedi.
Türkiye liginden bi cacık olmaz.
Türkiye'deki takımlar dernek statüsünde olduğu için isteseler de alamazlar.
Bu akşam haftanın maçı var LYON - PSG.
Paris alırsa maçı şampiyonluğu ilan ediyor.
Yanlız Paris'in önemli eksikleri var ;
Defansın bel kemiği olan Brezilyalı Thiago Silva, kaleci Salvatore Sirigu, Marco Verratti ve David Beckham kart cezaları nedeniyle Lyon deplasmanında forma giyemeyecekeler.
Eksiklikler kesinlikle hissedilecektir, PSG 1 puan koparır buradan.
Douchez - Jallet, Sakho, Alex, Maxwell - Lavezzi, Motta, Matuidi, Pastore - Ibrahimovic, Menez
Kadro bu şekilde.
10 dakika itibari ile tempolu maç oluyor 0-0 durum.
Dakika 27 0-0.
Zlatan yine sinir bozucu hareketler yapıyor. Aynı adama bir sağ bir sol bir sağ bir sol :))
İlk yarı 0-0 sona erdi maç ortada geçiyor.
Menez attı 1-0!
Ve Paris Şampiyon.
1-0 sona erdi karşılaşma.
Eksikler gerçekten önemliydi, 1 puan alırlar diyordum ancak eksiklere rağmen kazandılar. Bu sene yaptığı yatırımlardan sonra bu şampiyonluğu hak etmişlerdi, tebrikler PSG !
Bu arada Sportif Direktör Leonardo ve İbrahimovic arasında sözlü dalaşma gerçekleşmiş soyunma odasında. İbra videoya bakıldığında baya sinirlenmiş gözüküyor.