benim demek istedğimi anlamadınız sanırım burak ın attığı gollerin geneli izlediğim kadarıyla şok presle yada savunma arkasına yapılan koşuyla sowun yakaladığı pozisyonlar ise kapalı savunmada bireysel beceriyle
Printable View
benim demek istedğimi anlamadınız sanırım burak ın attığı gollerin geneli izlediğim kadarıyla şok presle yada savunma arkasına yapılan koşuyla sowun yakaladığı pozisyonlar ise kapalı savunmada bireysel beceriyle
Bosuna tartisiyorsunuz.
Veritabani yama icin coktan gitti.
Burak'i sevmeyen cok kisi olmasi sasirtici degil. Ben de cok sevmiyorum. Ama simdiye kadar basardiklarina saygi duymama engel degil bunlar.
Iyi futbolcu olsaydi Avrupa'da oynardi cumlesi de hic tatminkar degil.
Umut Bulut da Avrupa'da oynadi. Sinan Kaloglu da.
Su anda Cenk Guvenc Atletico Madrid'in B takiminda oynuyor.
Mevlut, Fransa'da bir suru gol atti.
Guiza Ispanya'da gol krali oldu, ustune Avrupa sampiyonu oldu ve sonra geldi.
Krasic ruzgarin ogluydu.
Misimovic Almanya'nin asist kraliydi.
Meireles sampiyonlar ligi kupasi kaldirip gelmisti.
Jo CSKA ile sampiyonlar liginde iyi oynamis, Man City'ye buyuk paralara transfer olmustu (onun CA 145 idi Ingiltere'den geldiginde)
vs. vs. vs.
Burak hakkında bu kadar tartışma çıkmasının sebebi gerçek hayatta teknik özellikleri çok kötü olduğu için birçok forvetle kıyaslanıyor. Ama attığı gol sayısına bakıldığında gayet mantıklı geliyor, sonuçta son 3 yılda attığı gol sayısı ortada. Ama GS taraftarı olmayanlar Burak çok iyi futbolcu değil derken ayağında top tutamamasını ve oyunu ilerde tutamamasını baz alıyorlar. Mesela dünkü maçta Drogba girene kadar Burak ortaıkta yoktu Drogba girince odak noktası olmaktan çıktı ve bir asist bir de gol attı. Yukarıda adı geçen forvetlerin hepsi Burak'tan daha iyi tekniğe sahip ama Burak kadar hırslı ve güçlü olmadıklar için hem daha az gol pozisyonuna giriyorlar hem de daha az gol atıyorlar. Bir de İtalya ve İngiltere'de oynayan forvetleri Burak'la kıyaslamak ne kadar doğru olur? Sonuçta Türkiye'deki stoperler ile İtalya ve İngiltere ligindeki stoperler arasında dağlar kadar fark var.
Sonuç olarak gerçek hayatta senede 20 golün üstüne çıkan bir oyuncu oyunda da 30 gol atıyor burada bir hata göremiyorum ben. Zaten Perpetua'nın dediği gibi veriler gönderilmiş bile artık yapacak birşey yok. Ne kadar sevmesek te Burak gerçekten iyi bir forvet.
Bir forvet gol atıyorsa daha ne söylenebilir. Oyunda sankii 50 gol atıyormuş gibi yorumlar var. Sow Lille gelmeden önce yokları oynayan bir oyuncuydu en azından istatistlikler onu gösteriyor 10 golün üstüne geçememiş bir oyuncuydu Sow. Lille'de 20 küsür gol atmasından başka iyi bir performans sergilediği bir takım yok. 10 gol istatiğinde gol atan bir oyuncu. Kişisel görüşüme göre Guiza tarzı istatiğe sahip. Burak son üç senedir durdurulamayan bir forvet. Ama bu nedense rakip takım oyuncuların sindirememesine neden oluyor. Burakın bütün özellikleri 10 verilse kimse gelipte demez bu nedir diye iyi olmuş bunu hakediyor denir. Bence burada Burak'ın özellikleri tartışılmıyor taraftarlık tartışılıyor, renkler tartışıyor. Yoksa Sow'un şuana kadar topu alıpta gidip gol attığı nerede görülmüş? Top sürmekte yeteneksiz olan bir oyuncu sürekli ayağına verilmesi lazım topun. Bitiricliğine laf yok, Burak'tan daha iyi bitirici hatta.
Ama şöyle bir durumda var karşınızda Akhisar değilde Manchester United gibi ya da İngiltere'nin baskılı futbolunu oynayan bir takım olsa Sow'un ayağına pas vermekte zorlansanız o zaman Sow kendi alıp golü atabilir mi? Top sürerek ya da çalımlarla?
Burak'ın iki-üç kişiyi geçerek gol attığı Cluj maçını hatırlayın. İkiside çok farklı tür oyuncular. İkisi bir arada oynar mı? Evet. Ama ikisi karşılaştırılır mı ya da bir tutulur mu ? Hayır.
Burak'ı seven var sevmeyen var ben çok fazla sevdiğimi söyleyemem. Ondan daha çok sevdiğim oyuncular var takımda. Ama ister sevilsin ister sevilmesin doğrular ve gerçekler bu.
Burak'ın tek tartışılmayacak şeyi olan golcülüğünü tartışan insanları görünce gülüyorum. Adamın top taşımasını top saklamasını pas alışverişini tartış eleştir ama kötü golcü deme. FM'dede ona göre yapılmış zaten tam golcü olmuş.