Davids : ''Onur duyuyorum''
Ajax'ın orta saha oyuncusu Edgar Davids geçmişte Juventus'u temsil etmekten onur duyduğunu söyledi.
http://img165.imageshack.us/img165/3...s1wincetk7.jpg
Tuttosport'â konuşan Davids İtalya'da Milan,Juventus ve İnter ile geçirdiği dönemi anlattı.
''İnter'de sadece 1 sezon geçirdim ama işler hiç iyi gitmedi.Fakat Juventus için her zaman elimden gelenin en iyisini verdim.Taraftarla aramızda özel bir bağ oluştu.Zor zamanlarda bile desteklendim.Yaşadığım sürece Juventus'ta geçirdiğim günlerden onur duyacağım.''
''Küme düşürülmek?Bununla ilgili şüpheler var ve acı bir karardı.Ama biz her zaman Juventus'lu olmaktan gurur duyacağız.''
Amauri sezon sonunda gidecek
Palermo’nun yıldızı Amauri’nin menajeri, oyuncusunun bu ay istediği takımlarla anlaşamadığı takdirde sezon sonuna kadar Sicilya’da kalabileceğini açıkladı.
Brezilyalı golcü oyuncu, bu sezonki performansıyla Seri A’da, başta Milan ve Juventus olmak üzere birçok takımın ilgisini üzerine çekti.
Amauri’nin Palermo’da sezon sonuna kadar kalması beklenirken, gelebilecek iyi bir teklifin bu kararı değiştirebileceği çıkan söylentiler arasında yer alıyor.
Oyuncunun menajeri Mariano Grimaldi, Kiss Kiss adlı radyo kanalına verdiği demeçte, oyuncusunun geleceği hakkında önemli bilgiler verdi. “Birçok takımla görüşüyoruz fakat şimdilik Amauri’nin sezon sonuna kadar Palermo’da kalacağını söyleyebilirim.” diyen Grimaldi, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Amauri’nin isteği tabii ki önemli. Her ne kadar birçok teklif olsa da, oyuncum kesinlikle İtalya dışına çıkmayı düşünmüyor. İspanya ve İngiltere’den teklifler mevcut ancak Amauri’nin Avrupa statüsünde olmaması, özellikle Barcelona’ya transferinin pek de mümkün olmayacağını gösteriyor.”
27 yaşındaki oyuncu, gelecek birkaç ay içinde İtalyan pasaportu alacak. Böylece oyuncunun transferi büyük ihtimalle sezon sonuna sarkacak. Henüz Brezilya millî takımına çağrılmışlığı olmayan Amauri’nin bu sayede Euro2008’de İtalya forması giymesi de bekleniyor.
Legrottaglie hedefi büyüttü
Beşiktaş alsaydı şu adamı, fena mı olurdu? Kartal'ın yaz aylarında anlaştığı, ancak transferinden son anda vazgeçtiği Nicola Legrottaglie, bu sezon Juventus'ta beklenenin o denli ötesinde bir performans gösterdi ki, yeni hedefinin Euro 2008'de de yeralmak olduğunu söyledi.
İtalyan savunmacı Legrottaglie için 2007 – 2008 yeniden doğuş sezonu oldu. Bu sezonun başında siyah-beyaz formalardan Juventus'unkini çıkartıp Beşiktaş'ınkini giymesine ramak kalan, bu transferin son anda gerçekleşmeyişiyle kulübünden ayrılmayan Legrottaglie, Serie A'a altın sezonunu yaşıyor.
Ortaya koyduğu büyüleyici performansla bir anda Torino temsilcisinin ilk onbirindeki değişmezlerden hâline gelen tecrübeli stoper, Tuttosport gazetesine iddialı bir açıklamada bulunarak, "Bir futbolcu için ülkesinin formasını giymek, kurabileceği en büyük hayâldir. Ben de 3 yıl ayrı kaldıktan sonra gök mavisi formayı yeniden giymeyi arzuluyorum. Tabii ki de bu konudaki son karar Donadoni’ye ait. Benim şu anda yapabileceğim tek şey, her gün daha da sıkı çalışmak. Ümit ediyorum ki sonunda , Euro 2008’de boy gösterecek şanslı oyunculardan olacağım" dedi
Maniche İnter'e Kiralandı
Atlético Madrid kulübünden yapılan açıklamada, Portekizli oyuncu Maniche’nin sezon sonuna kadar İnter’e kiralandığı açıklandı.
İnter oyuncudan memnun kalırsa, anlaşma gereği 6 milyon avro karşılığında sezon sonunda oyuncuyu bonservisiyle birlikte alabilecek.
30 yaşındaki Maniche, son haftalada Atlético teknik direktörü Javier Aguirre ile anlaşmazlığa düşmüş ve takımının İspanya kupasında Granada 74’la oynayacağı maça sakat olduğu gerekçesiyle çıkmamıştı.
Olivier Dacourt, Luis Figo, Patrick Vieira ve Dejan Stankovic’in sakatlığının ardından orta saha oyuncusu arayan İnter’de Roberto Mancini transfer hakkında kararsız olduğunu söylese de oyuncu artık 6 aylığına da olsa İnter’li oldu.
Transferle ilgili İnter kulübünden henüz bir açıklama yapılmadı.
Ajansspor
Serie A'nın En İyi Transferi Gökhan İnler
Serie A'nın en iyi transferi Gökhan!
İtalyan Corriere della Sera Gazetesi sezon başında İsviçre'nin FC Zurich takımından Serie A ekibi Udinese'ye gelen Türk asıllı İsviçreli Gökhan İnler'i taktiksel anlamda ligin en iyi ve önemli transferi olarak değerlendirdi.
Gökhan Serie A'ya damgasını vurdu!..
Sezon başında İsviçre'nin FC Zurich takımından Serie A ekibi Udinese'ye gelen Türk asıllı İsviçreli Gökhan İnler İtalyan Corriere della Sera Gazetesi tarafından ligin taktiksel anlamda en iyi ve önemli transferi olarak değerlendirildi.
Profesyonel kariyerine 16 yaşındayken İsviçre'nin FC Solothurn takımında başlayan Gökhan bir sezon sonra Basel'e transfer oldu. Burada oyun karakterini oturtan Gökhan daha sonra iki sezon formasını giydiği Aarau'ya transfer oldu. 2006 yılında da FC Zurich'e geçen başarılı oyuncu bu yaz Serie A ekibi Udinese'ye transfer olarak 5 yıllık sözleşmeye imza attı.
Avrupa'da futbolun patronu UEFA'nın resmi internet sitesi www.uefa.com'a konuşan Gökhan İnler "Öncelikli amacım FC Zurich'te ilk 11'in değişilmez oyuncusu olmak ve milli takımda forma giymekti. Bunları başardım ve şimdi Avrupa'nın en önemli ligleri arasında bulunan Serie A'da oynuyorum, işler planladığım gibi gidiyor. Umarım böyle devam eder. Udinese genç oyuncular için çok iyi bir takım, Pasquale Marino çok iyi bir hoca ve kendisiyle çalışmaktan çok mutluyum" dedi.
Pasquale Marino ise UEFA'nın Gökhan'la ilgili sorularına "Kendisiyle ilgili çok fazla konuşmak istemem, büyük takımlar hemen izlemeye başlar" şeklinde cevap verdi.
Gökhan gelecekle ilgili planları hakkında da "Kişisel anlamda daha çok gol atmak ve takımımın ligdeki konumunu daha da iyileştirmek isterim" dedi.
Ajansspor