Öncelikle ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunuzu ilan ettiniz ve birkaç hafta önce de Ziraat Türkiye Kupasını kazandınız. Bundan dolayı tebrik ederiz. Son 3 hafta kadronuzda bir değişiklik olacak mı?
Teşekkürler. Bu sezon da geçen sezon gibi mücadele ettiğimiz tüm turnuvalardan başar ile ayrıldık. Ben de sizin huzurunuzda önce oyuncularıma ardından taraftarlarımıza teşekkür ederim. Kadro konusuna gelince. Büyük bir olasılıkla son 3 hafta sezon boyunca daha az süre şansı bulan oyuncularımız ile genç oyuncularıma daha çok süre vermeyi düşünüyorum.
2 sene önce Fenerbahçe’nin başına geldiğinizde isminiz bilinmeyen bir menajerdiniz ancak artık sabahları “Türkiye’deki tüm kupaları kazanmış” bir menajer olarak uyanıyorsunuz. Bu hayatınızda neleri değiştirdi?
Öncelikle artık şimdi eskisinden daha çok çalışıyorum. Eskisinden çok daha fazla düşünüyorum. Çünkü bu takımla 2 senedir gerek Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu gerekse Ziraat Türkiye Kupası ve sezon öncesi Süper kupayı kazandık. Sizin de bildiğiniz gibi Avrupa cezamız sona eriyor ve bu sene taraftarlarımız bizden Avrupa’da da başarı bekleyecekler ve bunun için hem oyuncularım hem de ben daha çok çalışmalıyız.
Sezon içinde gerek Avrupa gerekse Güney Amerika dahil birçok takımdan transfer teklifi aldınız peki Fenerbahçe’den ayrılmayı düşünüyor musunuz?
Evet sezon içinde birçok teklif almama rağmen bunların hepsini uygun bir dille geri çevirdim. Çünkü şu aşamada Fenerbahçe’den ayrılmak gibi bir düşüncem yok. Demin dediğim gibi Türkiye sınırlarında almadığımız kupa kalmadı ama benim asıl hedefim bu takımın bir gün Atatürk Havalimanı’na Şampiyonlar Ligi Kupası ile inmesini sağlamak. Bunun için de çok çalışmamız lazım ve bu dediğim de hemen olacak bir iş olmadığından daha bir süre buradayım anlayacağınız.
Fenerbahçe’ye alışılmışın biraz dışında bir futbol oynatıyorsunuz. Sanki oyuncularınız belli bir şablona bağlı kalmıyor, herkes hücuma katılıyor… Bu oyun felsefenizi nasıl tanımlarsınız?
Futbolda taktiği, sistemi çok fazla göz önünde bulunduran biri değilim. Futbolcu, top ayağındayken coşkuyla oynaması gerekir. O yüzden sınırlamalar yapmıyorum. Ama çok önemli ve belirgin bir beklentim var, futbolcularıma da her zaman söylerim: Topu kaybettiğimiz zaman, hemen herkes yerini almalı ve takım halinde rakibe o topu geri kazanmak için basmalıyız.
Oynattığınız futbol aslında çok da keyif verici. Keyifli futbol da sunabilmek sizin tercihiniz mi yoksa zaten tercih ettiğiniz tarzın, sistemin getirdiği bir şey mi?
Aslında yapmaya çalıştığımız şey çok basit. Bazen futbolun gereklilikleri ve bazen de futbolun keyfi… Antrenmanlarda hep aşılamaya çalıştığımız şey bu; futbolu keyif alarak, eğlenerek oynamak ve bunu yaparken oyunun gerekliliklerini de unutmamak. O çalışmaları maçlara da taşımaya çalışıyoruz.
Önümüzde bir seçim süreci var?
Var evet… Ben Aziz Yıldırım’ın kazanacağını düşünüyorum…
Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz ?
Çünkü Fenerbahçenin ne kadar vefalı bir takım olduğunu biliyorum… Ve Aziz Yıldırım’ın nasıl Fenerbahçe sevdalısı olduğunu da biliyorum… O yüzden hiç kuşkum yok… Aziz Yıldırım ceketini koysa yine kazanır.