Bucaspor'un altyapısını merak ediyorum. Bu sene ciddi anlamda çok iyi oyuncular var a takıma yükselen profillerini nasıl olacak bakalım
Printable View
Bucaspor'un altyapısını merak ediyorum. Bu sene ciddi anlamda çok iyi oyuncular var a takıma yükselen profillerini nasıl olacak bakalım
1. 10 bitiricilik olan adamlar 17 -20 bitiricilik olan adamlardan fazla gol atmasın
2. Top Toplayıcı koyulsun 1 topu almak icin 20 saniye boşa gidiyo :)
3. 45 şut 20 isabetli şut ile 1 gol atiyorum bu kadar şaçma motor olmaz..
4. hızı 11 olan topcu messi gibi kosmasın..
5. Regenlerin boyu uzasın kiloları artsın
6. Anadolu takımların maaş ve transfer bütçesi artsın her oyunda 200k maaş bütçesiyle baslamak istemiyoruuum :)
7. Yedek klübesine kamera koyulsun. isteyen ordan izler.
8. futbolcular kafasına göre gitmek istiyorum diyemesin. bonservisi verip gönderelim...
9. taktik bölümü geliştirilsin.
10. Antreman Eski haline dönsün
Mesela Southampton 3 sene sonra bir oyuncuya 80 Mn pound veremez verememeli! Sürekli artan bütçeler çok şaçma bence külüplerin parası az olmalı gelmek isteyen tüm oyuncuları ne olursa olsun almak çok şaçma çünkü her türlü paran oluyor yani
Şu fikstür olayı da çözülürse süper olur. Özellikle 5 günde 3 maç durumu çözülmeli.
Birde yeni başıma geldi; Şampiyonlar Ligi finali oynayacağız M. City ile, adamların 23 benim 17 oyuncum milli takımda :)
Anadolu takımlarından Türkiye içinde transfer yapıyorsak fazla para ödeyelim ama yurt dışından yapıyorsak az ödeyelim.
menajer profilimiz diğer menajerlerinki gibi olsa güzel olurdu gençlerçe çalışmamı 20 falan görmek isterdim ya da eğilimleri örneğin as takıma genc oyuncular alır, oyunkurucu kullanır vs
Oyuncu sözleşemeleri ve transfer olayları sil baştan tekrar yapılmalı;
Örneğin ben süper ligde oynayıp epl'den bir topçu almak istediğim zaman, adam teklif ettiğim sözleşmedeki tutarı oturup düşünmelli.
Oyuncu eplde 3 milyon alıyor vergisi düşünce adama 1.7 kalıyor, Türkiyede 3 milyon verdiğim zaman 2.5 falan eline geçecek para olacak oyuncunun. Madem gerçekçilik arıyoruz, oyunun bu kısmı bence maç motorundan bile önemli, motora yıllardır zaten alıştık aynı tas aynı hamam
Taktik ekranı eskisi gibi ve çok detaylı olsun. Çok farklı taktikler yapabilmeliyiz. Artık antrenmanları görsel yaptırabilmeliyiz, duran top organizasyonları da.
Kazandığımız parayla bişeyler yapabilmeliyiz en azından transfere harcayalım :)
boyle olacak diyorlar fm tabi gercekte olmuyabilir.
http://i.imgur.com/rAlui3t.jpg
http://i.imgur.com/nh9AeYu.jpg
Bu ekran goruntulerine itibar etmeyin arkadaslar. SI'nin bunlari tanitmasina daha bayagi bir zaman var.
http://i.imgur.com/uST9Agw.jpg
Böyle bir resim daha dolaşıyor. Bu da tema olamaz herhalde.
Fazla birşey istemiyorum sadece 3D maç motorunu kaldırıp detaylara önem versinler, çelişkileri gidersinler, gerçekçi maç motoru olsun, son olarak da yapılan transferler zırvalarla dolu olmasın..
oyunculara ne dersek dıyelım bızı terslemeyı bıraksınlar karsılarında ılkokul arkadasları yok.
İstediğim bir çok şey var ama ilk aklıma gelen milli takım hocası iken kendi klubumüz dışındaki oyuncu ile milli görüşme yapabilmeliyiz. Adam kötü oynuyor azarlayacağım yada iyi oynuyor öveceğim adamla konuşamıyorum. Karşıma direk " Şu anda bir şey düşünmedim " çıkıyor. Bu tür konuşmalara bir özen gösterilse daha özgün daha farklı konuşma da getirilse iyi olur.
Kalecilerin özelliklerinin bir iki tık düşürülmesi de iyi olacaktır. Karşımdaki amatör küme kalecisi bile olsa panter kesiliyor. ki aynı durum benim kalecilerimde de var. Artık kalecilerde özellik aramaz oldum.
Cm 00-01 ile başlayan şu hastalığına lanet olsaydıda o gün PC yansaydi kapilmasaydım.. Hastasiyiz abi micro genius cari bir oyun koysalar konuda alacaz oynucaz
Aldığımız maaşı değerlendirebilmeliyiz. Yılda tonla para alıyorum. Hiç değilse bir takımın isim hakkını yada kendisini yada stadının isim hakkını almak isterdim.
Şu hoca tersleme olayı benimde zoruma gidiyor, toplantı yapıyorum hemen ters tepki yok bunun için mi toplandık, herif bana tavır alıyor oynatmadım diye odaya girişi bile bin bir triple. Yok beni çağırmışsın ne vardı falan, sanki biz dış kapının dış mandalıyız. Birde oyuncu yönetim iletişimleri çok zayıf ben istediğim zaman istediğim konuyu istediğim kişiyle görüşmem lazım, bu hakkı elimden alamaz kimse, adama bir konuyu söylesek diğer konu için belli bir süre beklememiz gerekiyor. Bu iletişim olayıda gelişmeli.
İki değişim bir de iyileştirme bekliyorum açıkçası.
Birincisi oyuncuların gözle görülür gelişimleri 25 - 26 yaşlarına geldiklerinde durmasın. Zira 25 - 26 yaşından sonra parlayan pek çok oyuncu biliyoruz. En güzel örneği Burak Yılmaz'dır heralde. Ama tabii böyle bir özellik ekleyeceğiz diye de limon tadı vermesinler, Aydın Yılmaz'dan bir Messi çıkarmak istemiyorum. :D
İkincisini biraz daha açmak istiyorum. Yıllardır varlığının olup olmadığını merak ettiğim bir özellik. Gözlemlerime göre böyle bir özellik yok.
Ateşli taraftarların ve bazı takımların iç sahadaki inanılmaz performanslarının oyuna yansımaması. Mesela nasıl Şampiyonlar Ligi kuralarından sonra ve önce çeşitli taraftarlar ve oyuncular TT Arena ortamı ve Galatasaray taraftarından korkuyla bahsettiyse bu oyunda da bulundurulmalı. Taraftar etkisi oyunda sadece deplasmanda ve içerde oynanan maçlar olarak değişiyor. Arsenal, Malaga deplasmanında oynadığı güvenle Roma deplasmanında ya da İnönü'de oynayamaz bence ve oyunda da oynamasın arkadaş :).
Yıllar önce editorden takım seçeneklerinde taraftar holiganlığı tarzı bir seçenek vardı. Bununla oynadığımda da gözle görülür bir değişim görememiştim.
Son olarak da nasıl yaparlar, ederler bilmiyorum ama basın toplantıları bir vakitten sonra takımı ve oyuncuları motive etmek için ezbere dolduracağımız bir ankete dönüşmesin.
Evet, bence en azından şimdilik bu yapılmalı :)
Maç motorunun geliştirilmesi lazım. Kapı gibi iki stoperimin arasından dandik bir forvet arkaya kaçabiliyor rahatlıkla.
Benim en büyük beklentim genç oyuncular eğitim aldıklarında veya erken zamanda potansiyellerine eriştiğinde potansiyellerinin artış göstermesi yani sabit kalmasın. Misal 193 potansiyele sahip bir oyuncu erken yaşda 193 olunca o oyuncunun potansiyeli 200 e kadar çıksın 193 de sabit kalması çok saçma mesela. Genç oyuncu niye daha fazla gelişemesin, FM in eski serilerinde messiye baktığımızda potansiyeli 199 muydu, demek ki zamanla oyuncuların potansiyeli artabiliyor. Direk sabit bir değer koymak imkansız.
Saçma salak transferler ortadan kalksın. 1 milyonluk oyuncuya 50 milyon ücret istemeleri aşırı derecede saçma. Adam 199 potansiyel ama 75 current istenilen fiyat 56 milyon. Akla mantığa hizmet değil bu.
Büyük takımlar adam gibi transferler yapsın. Galatasaray gelip kuzey irlandadan 110-120 potansiyelli oyuncu almasın artık yeter bu saçmalık.
Sezonda 100 orta açıyorsam bunlardan en az 4-5 tanesi direkt kaleye gidip gol oluyor, artık bu saçmalık bitsin.
Bir maçta 5 oyuncu sakatlanmasın.
Kaleciler kale çizgisindeyken aşırtma gol yemesin.
Transfer için oyuncuların istediği ücretler daha insancıl olsun. Takımı olmayan 140 potansiyelli oyuncu 150 bin para istiyor. Drogba bu kadar kazanmıyor yahu.
Oyuncuların menajerlerine oyuncusuna takım bulmasını önerebilelim. Oyuncu gitmek isteyince teklif gelmeyince sanki suç bizimmiş gibi bize yüklenmeyi bıraksın artık.
Takım satın alabilelim. Maaşlarımız bir işe yarasın. Yeterli parayı bulduğumuzda takım satın alırız, geliştiririz.
Bizim yeteneğimiz antrenmanlara yansıtılsın artık.
İş ilanlarında menajerlik dışında iş başvurusu yapamıyorsak, ne diye bir ton seçenek konulmuş? Ya kaldırılsınlar yada diğer işler içinde başvurabilelim.
Yedek kulübesinden maç izlenebilsin.
Asabi karakterli bir oyuncuyu kötü oynayınca kenara aldığımızda sinirlensin.
Bir maçta 20 tane gol olmasın. Yahu bir maç 11-9 biter mi, rica ediyorum halı saha mı bu?
Koltuksuz stadyumlar eklensin, küçük takımların statları büyük takımlarınkinden daha büyük görünüyor. Sonra bakıyorsun oturma kapasitesi 300 :)
Bilgisayarın yönettiği takımlar tesis geliştirmesi yapsın. (Bu özellik varsa bile ben hiç görmedim)
Maç motoru :
- Oyuncunun topsuz koşarken ile topla koşuşu arasındaki fark bariz gözükmeli.
- Savunma oyuncularının daha agresif oynadığını düşünürsek bu maç motorunda gözükmeli.
- Gollerden ve kartlardan sonra yakın çekime girip animasyonlar çıkmalı.
- Maç içinde oyuncular ve takımlar hakkında küçük bilgiler çıkmalı. Oyuncu için mesela "bu sezon ligde 6 golü var" gibi. Ki bunu yapmak kolay.
- Hadi tribünleri yapmıyorlar ama saha kenarı canlı olmalı. Teknik adam, yedek oyuncular ve animasyonları olmalı. Tartışmalı pozisyonlarda klübeden çıkıp en azından itirazları gösterilebilir. Klübedeki oyuncu kart görebilir.
- Bununla bağlantılı olarak pozisyonlara itiraz edebilmeliyiz, itiraz sonucu küçük ihtimal de olsa kararları değiştirebilmeli veya kart görmemize neden olabilmeli.
- Adam eksiltme sadece kanatlarda olmamalı, yetenekli oyuncular ceza alanı çevresinde de adam eksiltip önünü açabilmeli ve biz bazı oyunculara adam eksilt komutu verebilmeliyiz.
- Oyuncu komutları Fifa Manager'da olduğu gibi oyuncuya tıklanarak kolaylıkla yapılabilmeli.
- Oyun kurucu oyuncular daha çok topla oynamalı, bu maç motorunda gözükmeli.
- Forvetlerin sırtı dönük oynadığı, takımın set hücumu yaptığı bariz gözükmeli.
- Oyuncuların bilek hareketleri ve özel yetenekler oyunda fark edilir olmalı.
- Her oyuncu gelişine vole vuramamalı, daha doğrusu vurmaya çalışmamalı.
Oyun Dışı :
- Ayın veya yılın golleri NBA 2K'de olduğu gibi video klip halinde izlenebilmeli.
- Sadece basın açıklamaları değil spor programları olmalı ve bu programlarda goller, oyuncular, takımlar yorumlanmalı.
Şampiyonluklarda ve önemli başarılarda ya videolar girmeli ya da çok daha detaylı yazılar çıkmalı. Oyuncu istatistikleri verilmeli. Şampiyonluk kutlamaları olmalı.
- Taktik ve antrenman ekranı çok detaylı olmalı. Buralarda harcadığımız zamanın karşılığını alabilmeli, sahada görebilmeliyiz.
- Antrenmanlarda en azından duran top organizasyonları yaptırabilmeliyiz. Günlük yapacağımız 1-2 antrenmanın içeriğini detaylı olarak belirleyebilmeliyiz.
- Taktiklerde "hücum" diye çok sığ bir komut yerine "hücum"un karakterini belirleyebilmeliyiz. Örneğin; çubuk şeklinde hücum değerini belirleyebilmeliyiz.
- Köşe vuruşlarında ve frikiklerde oyuncuları istediğimiz noktaya yerleştirebilmeliyiz. Ancak oyuncular oyunun ve karakterlerinin durumuna göre bizim belirlediğimiz yerlerde durmamalı veya durmalılar.
SI, Oyun Hakkında İnternette Dolaşan Bilgiler ve Ekran Görüntülerinin Tamamen Gayri-Resmi Olduğunu ve Şuana Kadar Yeni Oyun Hakkında Hiçbir Yerde Bilgi Paylaşımı Olmadığını Belirtti.
FM15 Özelliklerinin ve Tanıtımının Ekim Ayının İlk Haftasında Yapacaklarını Belirtti.
Şu olsun-olmasın-eksik, kısımlarını okurken yeminle oyundan soğuyacaktım arkadaş ne çok problemimiz varmış :)
Aslında istediklerimzde yapılamayacak şeyler değil, ama adamların düzeni kurulu ve mantıklarıda şu: ''kardeşim ben bunu yapıyorum, adamda paşa paşa lisanslısını alıyor ve oynuyor.. yıllardan beri bu böyle, ben neden yorayım ki kendimi ? ''
Klasik pazarlamacı zihniyeti adam Türkte olsa avrupalıda olsa kafa yapısı bu ve ben bunun değişeceğine ihtimal dahi vermiyorum, ama oynuyoruz işte hala..
Fiyatı 5-10 lirayı geçmesin
Bari yediğimiz kazık küçük olsun
Benim bir isteğim var fakat yapılabilirliği ne durumda olur bilemiyorum...
Gerçek hayatta çok önemli maçlarda oyuncuların moral motivasyonu vs. önem taşıyor filan deniyor ve bu konuda Fatih Terim örneği veriliyor maçtan önce iyi motive ediyor filan diye.
Bunu oyuna yansıtsalar ve takımdaki oyuncuların ruh halini maçtan öncede görsek ve buna göre oyuncularla tektek konuşabilsek. Hatta biraz abartıyorum genç bir oyuncuyu ilk defa önemli bir maça çıkartmadan önce kendisiyle özel olarak görüşsek, bazen bu ters tepse maç içerisinde heyecandan hata yapsa vs... Bakın maç öncesi konuşmalarından takıma seslenişlerden bahsrtmiyorum. Biraz farklı bir durum bu... önemli olaylarda hayat memat meselesi olan maçlarda oyunculara durumu anlatabilecek onları kamçılayacak görüşmelerden bahsediyorum...
Bilemiyorum ne derece mümkün ama güzel olurdu