Ama Erkan Zengin bizim GS maçında Ronaldo gibi oynamıştı :D Gerçekte de oluyor bazen demekki...
Printable View
Ama Erkan Zengin bizim GS maçında Ronaldo gibi oynamıştı :D Gerçekte de oluyor bazen demekki...
gerçekten gs nin savunma berbat deli olcam adamlar 3 pasla bomboş kalıyor kaleciyle karşı karşya ben 20-30 pas yapıyorum kale önünde şut çekemiyolar böyle saçmalk olmaz ya
Sağ ve sol bekleriniz sizlerdede çok düşük puanlar alıyor mu ? Ayrıca çok adam kaçırıyorlar bu durum beni çıldırtmaya başladı
Aynen ya bu taktim sistemi hiç hoşuma gitmedi.Ne yaparsam yapıyım dinlemiyor takım çok gol yiyoruz ve sıkıcı oyun oynanıyo hücum futbolunu oynatamaıyorum.Forvetler gol atamıyorum Fm tarihihinin en kötü oyunu gibi duruyor.Arsenal,Chelsea gibi takımları yönettim Arsenal'den kovuldum Chelsea ile açtım şimdi ondan kovulacam.
Şu gökhan gönülü random yapın lütfen ya bukadar etkisiz, adam kaçıran bir bek olamaz 5 ten yukarı çıkmıyor puanı Şeneri aldım gs maçında 9.1 le oynadı, her seride bi gökhan gönül sıkıntısı oluyor, tek faydası 10-15 arası satılıyor olması bu konuya araştırmacılar el atabilir mi ?
drogba show yapiyor.en guzel 4-2-4 taktiği biraz zamn aliyor oturmasi ama başarili oluyorum.
işte drogba istatistiği
http://img491.yukle.tc/thumbs/4180drogba.jpg
Taktikleri burada paylaşmak yerine yeni konu açarak paylaşmanız daha doğru olacaktır.
Gerçekten oyunu orjinal aldığıma pişman oldum ya.rakip elini kolunu sallaya sallaya altı pasa kadar gelip gol atıyor oyuncular karşısında geri kaçıyor
Fenerbahçe'den Bayern Münih'in başına geçtim. Tabii Guardiola'dan sonra benden beklentileri büyük :D Benden topa hakim futbol oynamamı istiyorlar ama hala nasıl bir taktik yapmam gerektiğini çözemedim. Barcelona tarzı risksiz ve bol kısa paslı oynatmayı denedim ama güven sekmesinde "şimdilik yeterli gözükse de anlayışın gelişmemesi hayal kırıklığı" yazıyor. İnternetten hazır birkaç taktik denedim hani işe yararsa o tarz bir taktik hazırlıyayım diye ama onda da sonuç değişmedi. Neler tavsiye edebilirsiniz?
bendede türkiye liginde aynı sorun vardı topla oynamam yüzde 60 ın altına düşmediği halde hemde
Arkdaşlar geçen sene MODERN WARFARE adıyla yayınlanan taktigin bu seneki versiyonu çıktı.Ben denedim 1 sezon bitecek nerdeyse gerçkten mükemmel diyebilirim.
http://k1311.hizliresim.com/1h/g/ujmpf.jpg
Ev ve deplasman taktigi olarak.Avrupada deneme şansım oldu defansif olarakta mükemmel.Denemenizi tavsiye ederim
İÇ saha taktigi
http://k1311.hizliresim.com/1h/g/ujmxl.jpg
Deplasman taktigi
http://n1311.hizliresim.com/1h/g/ujmyg.jpg
Avrupada maçları
http://o1311.hizliresim.com/1h/g/ujn08.jpg
http://o1311.hizliresim.com/1h/g/ujn1w.jpg
http://k1311.hizliresim.com/1h/g/ujn3b.jpg
Burda upload ettim.
http://s3.dosya.tc/server13/Ug1MdR/tactics.rar.html
Taktiği indirmeye gerek yok. 451 çok etkili bu seride. Serie A'da Sassuolo 451 ile kök söktürdü. Napoli ile yenemedim onu. Ligi 5. yahut 6. bitirdiler. Çok iyi taktik olduğu kesin. Kalabalık orta saha bu seride çok işe yarıyor. Kendi taktiğini yapmayanlar düşünmesin bunu kullansınlar.
Ben de FIFA'da kullandığım da 4-1-4-1'e geçtim.Biraz daha dengeli oldu.
Öncelikle herkeze SELAMUN ALEYKUM
ALLAH(c.c) nin rahmeti üzerinize olsun
şunu belirteyimki; sizlere büyük 1 süprizim var taktik vaabında "grid system" i bilmeyen yoktur sanırım ama ona gelmeden önce oyun hakkındaki bazı ipuçları ve eksik yönlerinden bahsedeceğim, bu arada 12 yıldır cm,fm oyuncusuyum taktik stratejisi ve oyuncuların uyumuna çok önem veririm... nitekim 2014 ü görünce büyük hayal kırıklığı yaşadım gelelim konumuza,
öncelikle oyunda şöyle bir dengesizlik var aynı taktiği 100 kez deneyin karşıdaki takım size yine gol atar yine atar ilk karşılamada sizi yendiyse cıkıp gir tekrar oyna aynı gol oranına yakın gol yersiniz 1 fazla 2 fazla 1 eksik ama olağan şimdi gelelim gerçeğe oyunda dikkat edilmesi gereken cok püf noktası var, içinizde farkeden oldumu bilmiyorum ama mesela en basitini söyliym, oyuna çıkıp girince 1 fıktstur oluyor değilmi? o fiksturde sizde varsınız diğer takımlarda var onlarda kendi aralarında oynuyo ve sonuç hep aynı yani kazanan takım sürekli aynı kaç farkla kazandığı onemlı değil mutlaka kazanıyor bilmem farkına vardınızmı? buda ne oluyo bılıyormusunuz? taktiklerin zeka ya göre değil oyuncuların özelliklerine göre kurgulandığı, ben şuan balıkesirsporu yönetmekteyim futbolcularımın ozellıkleri "10" u geçmez yanlış duymadınız butun ozellıkkleri 10u gecmeyen futbolcularla oynuyorum ve size şunu diyorum maç yaptığınızda taktiğiniz "tutsa" dahi mutlaka oyuncularınız özellikleri düşükse yeniliyorsunuz, bu konuda 1 defa hemfikir olalım, ama günümüzde ise her takım her takımı yenebilir tabii istisnalar hariç, mesela fenerbahce, balıkesirsporla 10 defa maç yapsa balkes bunun 3 ünü bilemedin 2 sini kazanır ki şöylede düşünebilirsin fenerbahçe vs chealse ama oyunda bu yollar kapanmış rakibe göre değil oyuncuya göre taktik kurulumu ön görülmüş buda taktik formatını fm 2009 danda geriye götürmüş yani cm2002 nin formatını kullan daha çok zevk alırsın, bazı arkadaşların yorumlarını okudum istediğimi yapıyorlar diyor ama maçı full olarak izledikleri zaman basit top hatalarını nasıl yaptıklarını görürler hemde göstere göstere bukadar basit olamaz gerçekle bağdaşmıyor, umarım güncelleme olur yoksa bu format taktiğiyle vasat , bu gidişle fm2012 ye geri dönücez sanırım
lafı cok uzatmadan grid systeme gelince rağbet olursa taktiği yayınlayacağım ama grid systemde bile bazen yeniliyorsun bununda nedeni oyuncularının özelliklerinin taktiği karşılamayıp özelliklerinin düşük olması sebebiyle oyun otomatik olarak basit top hataları yaptırarak sürekli karşı takıma top kaptırman ayrıca farkettinizmi bilmiyorum ama şu detayıda vermek istiyorum karşı takımın kanat oyuncuları yada forvet oyuncusu ortasahadan aldığı topu messi gibi çalımlar atarak elini kolunu sallaya sallaya gol atıyo boşuna para vermişiz dediğim gibi fm 2012 den öteye geçemedim ben mentalitem kaldırmıyor ve reddediyor sizlere iyi oyunlar kalın salıcakla...
Yıllardır foruma üyeydim ama yazar grubunda değildim. İlk mesajımı buraya atıyorum. Herkese Merhaba :)
CM 01/02'den beri oynuyorum, tamam taktik konusunda çok iyi olduğumu iddia etmiyorum ama savunma yapmayı beceremediğim hiç bir seri olmamıştı 14'e kadar. Bu sene oyunda ve taktiklerde kesinlilikle bir gariplik var.
İngiltere alt liglerinden takım alarak başlıyorum oyuna ama bu sene bir türlü istediğim kimyayı yakalayamadım kariyerlerimde. Bunun en büyük sebebi savunma yapmayı bir türlü beceremiyor olmam. Ne yaptıysam yapayım olmuyor. 42 maçlık lig periyodunda gol yemediğim maç sayısı 4-5'i geçmez. 4-4-2, 4-4-1-1, 4-5-1 dizilimlerini değiştire değiştire direktiflerle birlikte onlarca taktik denedim ama hep aynı. Sezonda 100 gol atıyorum ama 80 golden aşağı yemiyorum. En son kendi sahamda favori çıktığım maçta katı savunma uygulayıp kontra atak oynamak istedim. Ama dk 20'de rakip 0-4 öne geçince sinirlenip kapattım.
Özellikle alt liglerde savunma yapmanın hücum oynamaya göre daha kolay olması gerektiğini düşünüyorum çünkü oyuncuların teknik özellikleri çok düşük. Ama bu seride rakip forvetler; dribling, teknik, yaratıclık özellikleri 5 bile olsa peynir ekmek yer gibi adam geçiyor.
Nedir bu savunma yapmanın sırrı? Gerekirse maçı gol pozisyonuna girmeden tamamlayayım ama 42 maçın en azından 16-17 tanesini de gol yemeden bitireyim.
FM serilerini yeni yeni takip eden birisiyim ben de, burası taktik tartışma platformu olduğu için bir maruzatımı dile getirmek istiyorum arkadaşlar gibi. Taktik konusunda kendim taktik yapmak yerine genellikle 3-4 takımla denenmiş yani tutmuş denilen iyi olduğu kabul edilen taktikleri kullanırım. Kendi taktik bilgime o kadar güvenmiyorum ve oyunu zevk alarak oynamak istiyorum, bu yüzden de genellikle üst düzey takımlar alırım ilk planda. Bu sene Juventus-Napoli-Real Madrid-Manchester City gibi takımlarla birçok taktik denedim, ama hiçbirisinde istediğim başarıyı alamadım. Taktikte alınan sslere bakıyorum, eleman Barça ile birçok maçta gol yemeden 6-7 atmış ben aynı taktiği Real ile deniyorum rakip bana gol olup yağıyor, olmadık maçları kaybediyorum. Bu yüzden oyundan iyice soğumaya başladım. Yaptığım bir hata falan varsa bir an önce öğreneyim de oyundan zevk alayım diye bakıyorum artık. Bir de takımın taktiğe alışma süreci diğer FM serilerine göre daha da uzun tutulmuş sanki, bir türlü taktiğe uyum sağlatamadım takıma.
Beyler ben Galatasaray'la oynuyorum yönetim hiçbir talebimi kabul etmiyor . Memnuniyette oldukça güvenli , bug falan mi var acaba ?
Arkadaşlar çok kısa ve net yazayım dakafa karıştırmasın...
FM serilerinde ilk kez bilgisayar skora göre taktik değiştirip eğer siz müdahalede bulunmazsanız önde olduğunuz her maçta size sorunlar çıkarıyor :)
Kalın sağlıcakla...
Valla ne yalan söyleyeyim be attıkça atıyordum ve rakip hiç karşılık veremiyordu şimdi ise özellikle 3 farktan sonra rakip mutlaka silkelenip 1 ya da 2 gol sallıyor :)
Ben de dünden bugüne ekstradan şunu gördüm ki hazırlık döneminde kondisyon yerine takım uyumu çalıştırmak daha önemliymiş. Dün yeni bir oyuna başladım ve ManU'yu aldım. Normalde 5-6 hazırlık maçı yaparken kullandığım taktiğin detaylarına göre 9-10 hazırlık maçı oynadım ve maçların sadece birinde berabere kaldım. Başlarda skorlar hep kafa kafaya gidiyordu 3-2 falan gibi, rakip 1 şut çekse dahi bu gol oluyordu ve rakiplerin hepsi de zayıftı. Ardından taktiğe uyum ve takım uyumu yükseldikçe aynı oyuncularla gol yemeden, pozisyon vermeden 5-6 atmaya başladım. Community Shiled'da Wigan'ı 5-0 mı ne yendim, ardından da ligde deplasmanda Crystal Palace'a 5 mi ne attım. Tabi bunlar küçük takımlar, ama önceden bunu da görmediğim için şu an bi önemi varmış diyebiliyorum. Şunu da söylemem gerek korner bugı diye bişi varmış onu da gördüm. Evans Wigan maçında kornerden 3 gol attı. C.Palace'a karşı da 2 tane. Diğer maçlarda da 1-2 sallıyordu zaten. Şimdi evimde Liverpool ile oynayacağım, devre arasında falan durumu tekrar özetlerim. Belki birisinin dediklerim işine yarar veya bir çözüm üretiriz duruma :D
Yorumların çoğu çok gol yendiği üzerine.Galatasaray ile 9 maç gol yemedim.Unutulmaması gereken birşey var.Her taktik her takıma yada her lige uyacak diye birşey yok.Galatasarayda farklı bir 4-2-3-1 denedim.4 sene ligi aldım.ŞL alamadım.İstifa ettim.Cagliariden teklif geldi.4-1-2-1-2 ile Cagliaride başarılı oldum.Hala Cagliarinin başındayken Arsenalden teklif geldi.Şuan Arsenaldeyim.Yine 4-2-3-1 e döndüm.2 DMC olarak oynatıyorum.Şuan için iş yapıyor.Dikkat ederseniz İtalyan takımları ya 3 stoper yada 4-1-2-1-2 oynuyor.İngilizler 4-2-3-1.Önemli olan takıma göre oyuncularınıza göre taktiği oturtmanız.Önceki oyunlardaki gibi 1 taktikle bütün takımlarda çok başarılı olma devri bitmiş herhalde.
Dikkatimi çeken bir unsurda bazı taktiklerin antileri olduğu.Mesela GS nin başındayken 3-4-3 oynayan Bucasporu bir türlü yenemedim.Ayrıca değişiklik yapmazsanız büyük ihtimal gol yiyorsunuz.Değişiklik yaparken taktik değişiklikte yapmanız lazım.90 dkk boyunca oyuna hükmetmek diye birşey yok.
Rakibin mac esnasinda taktiksel degisim gerceklestirme orani daha yuksek onceki senelere gore, katiliyorum.
Ama rezalet mac motoru nedeniyle bu ozellik de "3 avans verelim beyler, sonra saldiririz" sekline donusmekte.
Yani o bir veya iki golu sallamalari da gozleri karartmalarindan veya taktik degisikligine gitmelerinden ziyade motorun sacmalamasindan.
Mac motoru duzelse de rakibin reaksiyonlarini daha duzgun gorebilsek.:u:
Kendi ürettiğim taktiğin alfasını paylaşacağım yakında. Umarım feedbacklerle geliştirebilirim :D
bende galatasaraydayım beyler 6 maçta 3 galibiyet 3 yenilgi aldım defans harap bi türlü oturtamadım taktiği 4-1-2-2-1 ile oynuyorum sakatlardan çok çekiyorum
Beyler Galatasaray'da çok başarılı bir kariye sahip olmama rağmen yönetim hiçbir teklifimi kabul etmiyordu , hatta tesisleri küçültmemizi falan bile bende yeni oyun açtım , oyun kurarken şu önemli personel ekle seçeneği tam olarak ne oluyor ?