https://pbs.twimg.com/media/BhRXwcLIMAAkvm-.jpg
Printable View
Evet bu 4 ayrı montaj da zaten videoda yer alan 5 ayrı görüşmenin geçiş yerleri.
Bu raporlar o 5 görüşmenin birleştirildiğini söylüyor ki bu da doğru. Fakat o görüşmelerin kendi içlerinde montaj olup olmadıklarını söyleyemiyor.
Sonuç olarak, bu raporların, kayıtlar montajdır denilerek yapılan haberde kullanılması ne kadar mantıklı ? Çünkü raporlar o 5 görüşmenin birleştirilmesi dışında birşey söylemiyor.
Bir de senin bu haberi ve raporu, bakın kayıtlar montaj diye önümüze sermen ne kadar mantıklı?
Varmak istediğim nokta, bu soruların cevapları.
Ali'nin paylaştığı şu belge resmine bir açıklık getireyim de ben öncelikle bir rahatlayalım. Ali'nin paylaştığı resime dikkatli bakarsanız hatta öylesine baksanız bile sol üst tarafın düzenlendiğini net bir şekilde anlayabiliyorsunuz. İşte o resmin orijinalinde, ilk paylaşılanında JMM'in kartviziti vardı. JMM'in açıklama yapma gereği duymasının sebebi bu.
http://prntscr.com/2w7f4r
Kendi yorumuma gelirsek açıkcası bana metin olarak hiç inandırıcı gelmedi. Ayrıca ellerinde bizim bile tek seferde sayabildiğimiz 2-3 basit yol varken bu kadar şüphe yaratacak bir şeyle kanıtlamaya çalışılması çok saçma. Ek olarak da yayınlayan medyanın yandaşlığın ötesinde tabir-i caizse yalayıcı bir yol izleyen güruhlar olması inandırıcılığını iyice yitiriyor belgenin. Hee ama bizler solcu bizler ateist bizler terörist olduğumuz için düşüncelerimizin kaale alınmamasını anlayışla karşılarım.
sakary ali'nin bahsettiği ve ispat etmeye çalıştığı olay kriptolu telefon konuşma kaydının yapıldığı kayıt.
hadi tamam gözümüzü kapattık (ama vicdanımızı değil) ve bu verilere inandık diyelim. normal telefonla yapılan görüşmeler var. bunların ispatı için görüntülere gerek yok. TİB yeter. yoksa tib'i de paraller mi yanlamış?
aklıma ilk gelen örnek erdoğan demirören'i aldattığı konuşma oldu. o konuşmanın kriptolu telefondan yapılmadığı belli. sesler net. en basitinden böyle bir şey yalanlanabilirdi.
cidden yormayın kendinizi. üzülüyorum ve bunu dalga geçme amaçlı yazmıyorum.
Öncelikle, haberin yapılma amacından yola çıkarak, kayıtlar montajdır denilerek yapılan haber diye dedim.
Bu arada o 4 kesim noktasını gerçekten kolaylıkla anlayabiliyorlar artık. Haberin olsun :)
Peki kayıtların montaj olduğunu iddia edebilecek bir belge var mı ortada?
Peki resmin altında firmanın ismi nedir? JMM mi?
edit:
dikkat edersen zaman orayı kesip vermiş:
http://cmsmedya.zaman.com.tr/2014/02/27/starhbrc.jpg
Ben şu an neyi tartıştığınızı anlamıyorum. sadece haber7, star ve sabah'ta çıkan şeyleri mi paylaşıyorsunuz?
arkadaşlar, medyanın kimin elinde olduğunu biliyoruz. bu türden bir yalanlama olsaydı atv, ensonhaber, kanal7, star gazetesi, sabah vs. gibi kökten bağlı olanlar haricinde cnn, ntv gibi haber kanalları da ciyak ciyak bağırırdı.
"fotoğraftan yüz maskesini çıkartıp, başbakana seks kaseti yapmışlar" haberini yapan yerlere ne olur bu kadar körü körüne güvenmeyin. ya da güvenin. nasıl olsa er geç çıkacak ortaya gerçekler.
Başbakan' ın beni bile dinlemişler demesi ve o 5 ayrı görüşmenin kendi içinde montajlanıp montajlanmadığını incelememesi sizde de bir şüphe yaratmıyor mu ?
E zaten ortada apaçık kayıtlar var. Sen benden önünde duran elmanın elma olup olmadığına dair kanıt istiyorsun şuan.Doğru olmadığını iddia eden biri zaten kolaylıkla doğru olmadığını ispatlayabilir. Eden var mı ?
Ayrıca, O raporlarda 4 ayrı geçiş saptanıp, başka geçiş saptanmıyorsa o 5 ses kaydı kendi içlerinde montajsızdır. Bu açıdan da düşünebilirsiniz.
Ben JMM'in açıklama neden açıklama yapma gereği duyduğunu açıkladım. Devamını da kendim getiriyim. J Ou Production diye bir ses şirketi hatta bu isimle herhangi bir şirket bulamadım ben. Ayrıca Haber 7'nin yaptığı haberi referans alarak "Jou Production firmasının da sahibi olan ve Harry Poter, Life of Pi gibi Hollywood yapımlarının seslendirme aşamasında imzası bulunan Robin Lai"nin imdb'de adının geçmemesi de üstteki mesajda söylediklerime ek olarak belgeyi yalanlamak için yeterli bir açıklama yani en azından bana yetiyor ancak siz inanmaya devam edebilirsiniz.
Edit: Sen mesajı editlemişsin bende editliyim. Alıntı yaptığın mesajda paylaştığım linke dikkatli bak istiyorsan Ali. Haber 7'nin paylaştığı resim, gayette yazıyor J Ou Production diye.
Biraz önce Erbakan'ın videosunu atmıştım onu hatırlatayım. Ek olarak bir çok konuşmanın doğru olduğunu Başbakan kendi de söyledi zaten. Hem bu kadar dinlenildiği bile bile hala telefondan direktif vermesi mantıklı mı?
Yine başa döneceğim bu olayların başı yolsuzluk mu hükümeti yıkmak mı? Bunları düşünen her türlü komployu kurarlar. Daha nasıl yalanlar, iftiralar olduğunu anlatmaya gerek yok.
Edemez işte, o raporlar tek yerde tutulmuyor. Onlarıda manipüle edebiliyorsa yaşamayalım zaten bu ülkede. Tek elden kendine bağlı olanları manipüle edebilir sadece. Gazete, tv, sosyalmedya vs. Bu kadar kuşkucusun madem neden montaj olduğuna bukadar inanıyorsun.
haber7'de bana gösterdiğin resmi göremiyorum. Şimdi kontrol ettim, benim buraya ilk attığım resim var orada da. Üstüne haber7 yazısını yapıştırmak zor olmamalı.
Benim demek istediğim senin paylaştığın resimde o kısmı editlemeyi unutmuşlar. J Ou Production yazan bir yere üstüne JMM Production kartviziti yapıştırmak olmaz bundan bahsediyorum. Zaman da bunu farketmiş.
İlk kısma cevabımı "teknoloji" olarak vermiştim. Artık 34 sene öncesinden 64 sene öncesinden bahsetmek bana mantıklı gelmiyor. Çünkü devir değişiyor. Başbakan dinlenildiğini biliyor ve direktifleri çaktırmadan vermeye çalışıyor. Zaten sorun o değil. Ele veren Bilal oluyor.
İkinci kısım için cevabım bir soru ile olacak; eğer ortada yolsuzluk var ise yapılma amacı neyi değiştirir ? Bana hiçbir şey. Ya sana göre ?
Son bir ek soru : J ou production' ın sitesini bulabilir misin bana Ali? Ben bulamadım da
Link atmıştım ama bir de böyle yapıştırıyım. Yalnız es geçtiğin bir şey var düzenlenmiş olan senin paylaştığın resim. Ayrıca bir şirket tarafından gönderilen mail, fax vb şeylerde sol üst tarafta o şirketin bilgilerini içeren bir bölüm olur. Senin paylaştığında onun olmaması bile inanmamak için yeterli bir nedenken ben ekstra şeyler de koydum ortaya zaten.
http://i.imgur.com/g6WsMer.png
Sakaryalı kardeşimiz kadar başbakan uğraşmıyor kendini aklamak için. Takdir edilesi bir azim. Ciddi diyorum dalga geçmiyorum.
Özgür vereceğim cevap yine aynı olacak. Artık bir sonuç vermiyor. Sen neyin düzmece olduğunu çözmüşsün zaten. Ben de çözdüm. Sorun yok gibi.
Ali affına sığınarak üzerinden örnek vereceğim.Bence burada hatalı olan ne biz ne Ali. Hatanın tamamı muhalefet partilerinde. Neredeyse 1 aydır bu ses kayıtları yayınlanıyor. AKP destekçileri bu ses kayıtlarının montaj olduğuna inandırılmaya çalışılıyor. E bu da normal. Fakat hiçbir muhalefet partisi, bu kayıtları inceletip, kayıtların şu bölgelerinde montaj yoktur diyemiyor. Haliyle AKP seçmenleri de montaj diye düşünmeye devam ediyor. E o zaman muhalefet olmalarının ne anlamı var ?
Sen muhalefetlik yapama, aklını kullanıp iktidar aleyhine yapılan yolsuzluk iddiialarını kullanama, sonra AKP düşsün biz gelelim de. Yok öyle bir dünya. Gerçekçi olmak lazım.
Eğer AKP tarafından kayıtlar montaj dendiğinde, muhalefetler çıkıp kayıtların orjinal olduğunu kanıtlayamıyorsa, Ali de istediği gibi savunabilir. Biz de Ali de sabaha kadar çırpınırız burada birbirimizi ikna etmek için.
Belki biraz siyasete kaydım ama. Bu yorumu yapmak zorundaydım.
Kaydın orjinal olduğunu muhalefet kanıtlamak zorunda değil. Savcılık makamları kanıtlamak zorundaydı. Onların da yeri değişti, sürüldüler falan.
Peki. Savcı görevini yapmıyorsa, muhalefet neden bunun üzerine gitmiyor ? Neden araştırmıyor bu kayıtları. Sonuçta bir yerden alacakları detaylı bir belge resmi olmayacak mı ? O belgeyi alıp savcılığa başvuru yapsalar, soruşturma açılmak zorunda kalmayacak mı ?
Anlıyorum, bir diktatörlük rejimine kayış var onların da durumu zor. Ama, bu halkın döktüğü kan ve terin binde birini muhalefet dökse, bu iş böyle olmazdı
Gezide ve bilimum yerlerde gözümüze uyku girmez sokaklarda paralanırken, hiç mi 2 damla ter döküp uğraşacak bir muhalefeti haketmedik. Bunu hiç anlayamıyorum.
Ben akplilerle tartışma olayını çözdüm onlar gibi yapıyorum. Adam bana montaj bunlar diyor, ben olsun montaj da olsa inanıyorum yapmıştır kesin diyorum. Bak Kılıçdaroğlu SSK'da yolsuzluk yaptı diyor ben herkes yapıyor kim çalmıyor ki diyorum. E o zaman başbakana niye laf ediyorsun diyorlar ben anlamam o hırsızlık yapmıştır adam öldürtmüştür diyorum. Kafam rahat, yıllardır mantıkla izah etmeye çalışıyoruz olmuyor azıcık da onlar mantık kursunlar. Hem iyi geliyor analiz yapma yetileri gelişiyor tavsiye ederim.
Bu seçimde Adana MHP büyükşehir başkan adayı Hüseyin Sözlü de tayyip gibi 'aniden zenginleşenlerden' (daha doğrusu öyle söylüyorlar genelde,çok araştırmadım) ama muhtemelen seçimi kazanacak ve ben de ona oy vereceğim. AKPlilerin hepsi bana o şöyle o böyle dediklerinde onların tayyip olayında davrandıkları gibi davranıyorum ve inan seçimi kazanacağını bilerek bunu yapmak o kadar zevkli ki , anlıyorum adamları :D Senin gibi yapıyorum kim yemiyor ki diyorum , yiyor ama hizmet ediyor diyorum :D Ha adamı düzgün bir şekilde de savunabilirim ya da şu yönden dolayı oy veriyorum diyebilirim ama yılların acısı çıkmalı :D
Rövanş alma duygusuyla yanıp tutuşan, ben mağdurum, mağdurum da mağdurum diyen birisi, bu kasetler montaj olsaydı, günde 3 defa 4 defa miting yapıyor, (sanki her ilin belediye başkanı kendisi olacak - gerçi tv de geçen altyazıya müdahale eden adam elbette her şeyin kontrolünü elinde tutacak), çıkar o kürsüde dümdüz ederdi ortalığı. Bunu öyle güzel kullanırdı ki değil %50 %70'e çıkarırdı oylarını. Çıkıp bu sahte peygamber diyecek kadar sözünü esirgemeyen başbakan, eminim elinde belgelerle duman ederdi herkesi.
Fazla karmaşaya gerek yok aslında;
- Başkanın resmi bir kuruma yaptırdığı inceleme var mı? (TRT dışında, nasıl seçim yasaklarını deldiğini RTÜK açıkladı)
- Rapora imza atmış bilim adamı var mı?
- İddia edilen görüşmeleri yapmadığını, montaj olduğunu söylüyor, iddia edilen saatlerde o telefon görüşmelerini yapmış mı?
- 5 sene öncesine kadar yapılan tüm telefon görüşmeleri kayıt altında tutulur hem de tek kaynaktan değil, bunu bir dilekçeyle isteyip sana iftira atanların gözüne sokabilirsin. (Saniyesine kadar yazar hangi telefondan kaç dakikalık görüşme yapıldığı)
- Kendi açıklaması var, duyarsanız ki Recep Tayyip Erdoğan zengin olmuş, haram yemiştir diye. Çık yaz tüm dünyadaki ülkelere, ülkenizdeki bankalarda, şahsımın, eşimin, çocuklarımın üzerine kayıtlı para var mı? Bunu sorup istemesi de 2 saat en fazla 3 saatini alır ama mal varlığını açıklamayan bir başbakan var.
- Çalmış ama çalışmış, sanki gelen daha mı iyi mantığı var, yahu adam evine girmiş, tabletini çalmış, der misin aman iyi bari bilgisayar duruyor, insaflı hırsızmış şikayetçi olmayacağım diye? Çalmayacak o kadar basit.
- Ve bu dinlemeler, özellikle kayıt dışı dinlemeler (savcıların dinlemeleri yasal ama ortada ne savcı kaldı ne adalet) vatana ihanet suçudur. Sen bunu ortaya çıkaramayacak kadar aciz bir hale düşürmüşün devleti, devletin kriptolu telefonlarını bile dinletmişsin ve bunun sorumlusu olarak istifa edip ben beceremedim bu işi demiyorsun.
- Senin kriptolu telefonun dinleniyorsa sorumlusu sensin, devleti bu kadar iş yapamaz, sadece çıkar için, rant için, para için çalışan bir kurum haline getirmişsin.
- Seçimi niye bekliyorsun, git yakala bu vatan hainlerini, ben de helal olsun diyeyim vereyim sana oyumu.
- Yapılan yolsuzluk ne kadar suçsa bunu yasa dışı dinlenmesi de suç, umarım bunu yapanlar da yakalanır ve yargılanır.
Sayın başbakan dns ayarlarına da el atmış. Sabahtan beri neden internete girmiyor diye uğraşıp duruyorum, meğersem 8.8.8.8, 8.8.4.4 dns ayarlarından dolayı girmiyormuş. :)
Arkadaşlar DNS ile hiç uğraşmayın..
ZenMate adlı programı indirerek istediğiniz siteye rahatlıkla girebilirsiniz..
Tek dezavantajı var, sadece internet biraz ağırlaşıyor..
https://chrome.google.com/webstore/d...hfpabhfomcebme
Yeni DNS
208.67.222.222
208.67.220.220
dir arkadaşlar. Ne kadar engellemeye çalışırlarsa çalışsınlar teknolojinin asla önüne geçemezler.
Beyler adam yol köprü marmaray yaptı konya-ankara arası 2 saat oldu internete girmeyiverin :) Yolsuzluklarını , yeni çıkacak kasetleri görmeyiverin nolcak :)
Başbakanın dindar olmasından ziyade dini yaşama saygısına oy veriyor halk
Sen yıllarca Laiklik sopasıyla millete vur ondan sonra neden bize oy verilmiyor
Muhafazakar kesim CHP'ye oy vermez bunu kimse beklemesin bu yüzden CHP normal seçim yoluyla hiç iktidar olmamıştır olamayacaktır da ha darbe falan alavere dalavere olur orası ayrı
Gerçi CHP de değişiyorum diyor seçimden seçime başörtülü aday koymalar reklamlarda başörtülülere chpye oy veriyorum dedirtmeler falan
Tekrar söylüyorum halk dindar başbakan değil hangi din olursa olsun dini yaşama saygı gösteren başbakan ister bunu göremeyen hiçbir lider bu ülkede başa geçemez diye düşünüyorum :)
Başbakanın dini yaşama, mezheplere olan saygısı ile alakalı bir ton örnek vermek geldi içimden ama üşendim.
Hayır bi de adamı savunurken laiklik sopasıyla vur falan diyorsun da o savunduğun başbakanın ne kadar saygılı olduğuna dair bir örnek vereyim: "şimdi biliyorsunuz kendisi alevi".
Bana gelmiş dini yaşamaya saygıdan bahsediyorsun bir de. Neyse zaten bahsettiğin gibi din diyerek Allah diyerek bu zamana kadar geldi. Sonrasını göreceğiz artık.
Bu bakımdan haklısın. Bizim yaşımız küçük daha ama annemden duyduğum kadarıyla namaz kılmanın , başını örtmenin yasak olduğu zamanlardan dolayı halk biraz da böyle. Tayyip te bunu kullanarak bu kadar oy aldı. Tayyip'in bu kadar oy alması kesinlikle sağ muhalefetin güçsüzlüğünden kaynaklı. Güçlü bir sağ parti tekrar atağa geçmedikçe ya da Devlet Bahçeli istifa etmedikçe de bu düzen böyle gider. Ama benim garipsediğim nokta MHP tek başına iktidar olsa o da getirir başörtüyü ama nedense halk MHPyi koalisyon dönemiyle değerlendiriyor. İşte ben buna anlam veremiyorum. AKPnin şu ana kadar dinsel düzenlemelerinin hangisinde MHP karşısında yer aldı AKPnin ? Ama cidden merak ediyorum kürtlere tanıdığı bu kadar özgürlüğü nasıl içinize sindiriyorsunuz(kürt düşmanı olduğumdan değil zaten art niyeti olmayan anlar demek istediğimi) , andımızı kaldırması , TCyi kaldırmak istemesi , pkk ile masaya oturması , öcalan posterli nevruz kutlaması hiç mi sizi rahatsız etmiyor. Ama açıkçası vereceğiniz cevaptan korkmuyor da değilim sayın yolcu :)
abi şu adamın neyini savunuyorsunuz hala? gülerek okuyorum bazı yorumları :)
Ne güzel ümidiniz var da tartışabiliyorsunuz. Benim yok şahsen. Ha CHP ha AKP kim geçerse geçsin başa bir şey değişmeyecek bence.
Cemaat topluca bir reaksiyon göstermezse AKP yine seçilir zaten, her şey cemaate bağlı. Buradaki birkaç arkadaşın AKP'den vazgeçmediği gibi genel olarak halk da vazgeçmez. Haklılar mı; haklı sayılırlar, AKP yoksa başkası da çok iyi değil; en azından benim için, bilmiyorum başkası ne düşünür.
burda başbakanı savunma yok halkın neden ona oy verdiğini anlatıyorum
sen istediğin kadar kaset çıkar montaj yap fezleke muhabbeti yap Başörtüsü kanununu AYM'ye götürdüğün kalır halkın aklında kimse fezleke oldu kaset maset bakmaz
Sadece Din diyanet demedi bunun arkasını da getirdi hiçbir şey olmasa bile 28 şubatın getirilerini sildiği için gene halk oyunu verir.
sağlam muhalefet konusunda haklısın mhpde sağlam bir lider çıkmadı Türkeşten sonra keşke Yazıcıoğlunu getirselerdi belki böyle olmazdı
Öcalanın posterlerinden elbette rahatsız oluyorum ama bu BDPlilerin hükümetin iyi niyetini suistimal etmesinden kaynaklandığını düşünüyorum bu ülkede hakim savcı var her şey de ortada gereğini yapsınlar ha çözüm süreci var bekliyoruz bakalım sonu ne olacak
Türkiyenin sağlam bi iktidara değil sağlam bi muhalefete de ihtiyacı var umarım o zamanları da görürüz