İlk defa sezon başı idman yoğunluğunu yüksek yerine orta seviye yaptım ve sakatlık sorunu yok daha çok şükür.
Printable View
İlk defa sezon başı idman yoğunluğunu yüksek yerine orta seviye yaptım ve sakatlık sorunu yok daha çok şükür.
Kayserispor'u küme düşürdüğüm taktikle Fenerbahçe'de 11 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlikle yenilgisiz oynuyorum. Tek fark olarak amc kullanan takımlara karşı ben de dmc kullanııyorum. Dizilişim 4-4-1-1 ve 4-1-3-1-1.
Güncellemeden önce bu kadar değildi sakatlıklar ama şu anda gerçekten can sıkıcı düzeyde. Her güncellemede oyunun biryerlerini karıştırıp farklı arayışlara giriyorlar. o kadar sorun varken sakatlık düzeylerini değiştiriyorlar. Tamamen bilinçli yapılıyor ben artık kuşku bile duymuyorum :) Bahsedilen hataların birçoğunu gidermeleri onlar için çocuk oyuncağı ama Yapmıyorlar, yapmayacaklar. Ne olsa her sene alıcaz oyunu yine o yüzden problem yok ;)
http://i.hizliresim.com/KggMWQ.jpg
37 ve 32 Yaşındaki genç yetenekler :)
Bende bir çok şeyi bilinçli yaptıklarını düşündüğüm, bizi enayi olarak gördüklerinden emin olduğum için bu sene cidden son kez para verdim. İnsanın yıllardır aynı işi yaptığı halde bu denli başarısız olması ya gerçekten aptallığın, geri zekalılığın göstergesidir ya da altında başka bir şeylerin olduğunun. Her halükarda boşa zaman ve para harcanacak bir oyun konumuna gelmiş durumda. Ben iade şansım olsa anında oyunu geri iade etmeye hazırım, ödediğim meblanın yarısını bile geri verseler kabulümdür, zararın neresinden dönersen kârdır. Paramı komple sokağa atmamış olurum en azından.
Her sene bende ayni seyi diyorum ama yazin sonlarina dogru yeni oyun tanitilinca dayanamayip aliyorum.
Lanet olsun piyasada bu oyun turunde tekel konumundalar. Ya bu ya hic hesabi. En kotu fifa manager vardi populer olmamasina ragmen. Artik oda yok...
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
şu kaleciler 60-70 metreden gelen ve kornerden gelen tehlikesiz duran topları hala neden kornere yumruklamaya devam ediyor...
ben oyun maç motorunda hiç bir gelişme göremedim. bir tarafını düzeltirken diğer tarafını yamultuyorlar oyunun...
Oyun bazen çok sinir bozucu olabiliyor.
Dostum inanır mısın ilk kez bu oyun yüzünden oyun içi editör aldım. İnan bana alakası yok. Sırf editör kullanmak için bir kariyer açtım, takımım bjk, ileri ikili lewo-suarez,kanatlarda arda-gökhan, orta sahanın ortasında mesut-nuri, geri dörtlü caner-balanta-rojo-gökhan gönül, kalede tolga-cenk. Taktik codfather falan filan an itibari ile şampiyon gs, 2. fb 3. benim. Bu oyunun kuralları var dostum ve biz o kuralların ötesine geçemiyoruz. 90. dk da yediğim gollerin, kalecinin saçma sapan hataları ya olacak iş değil ya oyunu at çöpe gitsin. Önümüzdeki yıl benden bu oyuna para vermemi beklemesin kimse. Ne zaman ki verdiğim paranın karşılığını alırım o zaman çıkar çıkmaz en pahalı şekilde alırım oynarım.
Takımı son 1 ayda duran top savunması ağırlıklı çalıştırdım (öncesinde de dönem dönem çalışmıştık). Ardından evimde Man Utd maçına çıktım. Bu tür maçlarda iyi savunma yaptığınızda rakiplerin en büyük şansı duran toplar oluyor. Bunu bildiğimden Ayakta Savun talimatını kullanırım her zaman ki serbest vuruş ve penaltı riskini minimuma indireyim.
Maça fırtına gibi başladık ve daha 8. dakikada 2-0 öne geçtik. Büyük takımlara karşı ne zaman 4-1-4-1 kontra taktiği yapsam hep aynı senaryo; rakip hücumda tıkanıyor, pozisyon bulamıyor ve en sonunda başka faktörler devreye giriyor. Bunda da öyle oldu. İlk yarının son uzatma dakikasında Van Persie kornerden gelen topa kafa vurdu ve farkı 1'e indirdi. İkinci yarı da aynı şekilde devam ederken 83. dakikada bu kez Van Persie'nin kullandığı kornerde Welbeck kafayı vurdu ve 2-2. Golleri atanların ikisi de hava toplarında vasat-iyi arası oyuncular bu arada. Maç bu skorla tamamlandı.
Tüm ay boyunca çalıştığımız yerden, savunma duran topundan 2 gol yemek ve bu yüzden galibiyeti kaçırmak yapımcı firmanın üzerimizde sabır testi denemeleri yaptığının bir işareti midir bilemem. Bunca yıllık FM oyuncusu olarak daha ne yapmam gerekiyor bu tür takımlara karşı savunma yapmak ve duran toplara önlem almak için onu merak ediyorum. Gerçekte de takımlar büyük takımlara karşı iyi savunma yaptıklarında bu şekilde puan kaybedebiliyorlar mutlaka ama bu her seferinde aynı şekilde olmuyor en azından.
Ocak ayına kadar sakatlık sorunum yoktu. Sakatlanan oyuncu 4-5 hafta sakatlanıyordu, sonra o iyileşinde başkası sakatlanıyordu. Ama ocak ayında bütün orta saha oyuncularım aynı anda sakatlandı. Çoğu da maçta oldu. İlk 11'de yatırım amaçlı aldığım adamlar oynuyor. Holmen'i gönderip Albin Ekdal'ı aldım, ilk maçtan 3 ay sakatlandı. Emre sezon başından beri düşüşteydi 4-5 hafta sakatlandı, hızı 5, hızlanması 7'ye düştü :D Sakatlanmadan önce hız 7, hızlanma 10'du. Finans kötüye gittiği için yönetim bütçeyi de kısıtladı adam alamadım. Bari genç oyuncularım gelişse. Orta sahada Salih Uçan, Robin Yalçın, Onur Bulut, Taylan Antalyalı, Kanatlarda da bekler oynuyor :D
Ben bundan sonra çıkacak güncellemelerde hataların düzeleceğini umuyorum.
Zaten ben her yıl Ağustos ayından önce FM alıp oynamazdım. Bu yıl biraz acele ettim. Açıkcası çokda sıkıntı çektim. Şimdiye kadarki güncellemeler hep boş güncellemelerdi. Asıl güncellemeler bundan sonra gelecek bence. Her yıl aynı senaryo. En son güncellemeler, en iyi güncellemeler.
Defans yapma işi aynı ilk başlardaki hale dönmüş son yamadan sonra. En kazma adamla bile 20 metreden defansın arkasına top atıyor.
Benim oyuncular iki top çeviremezken rakip barcelona gibi pas yapıyor, yada maç motoru bana bilerek her seferinde dakikalarca bunu izlettiriyor.
transferlerde fahiş fiyatlar söz konusu...
Son güncellemeyle beraber oyun hakkındaki görüşlerim;
1- Sakatlıklarda bir önceki güncellemeye göre artış var, sadece kendi yönettiğim takım için konuşmuyorum, farklı liglerin sakatlık tabloları gayet kalabalık. Örneğin son ŞL maçında karşılaştığım Milan'da 13 sakatlık vardı irili ufaklı.(13 kişi içiresinde kiralık gönderilen 2-3 oyuncu da vardı) Bu yüzden adamlar 18 yaşında sol bek ile çıktılar maça. (Tabii bende sağ kanattan oynayıp gol buldum)
Benim gibi bir çok kişinin sakatlıklardan rahatsız olduğu bir gerçek, ama rakibinizin sakatl olan oyuncularına göre bu durumu kendi avantajınıza çevirmeniz mümkün.
2- Kaleciler bu patchle beraber bir Genzo Wakabayashi, bir Ken Wakashimazu olmuşlar. Şahsen kalecileri sağa sola atlarken, harika refleksler gösterirken izlemesi büyük keyif veriyor ama hani oyuncu profillerine yorum yapan arkadaşların tabiriyle "1 tık yukarı, 1 tık aşağı" varya, bazen diyorum ki keske "Kalecilerin kurtarışları 1 tık aşağıya çekilse". Çoğu kaleci öyle kurtarışlar yapıyorlar ki iyi ki Rene Higuita'yı aratmıyorlar maşallah. :icon_smile:
3- Maç Motoru ve taktiklerin maç motoruyla olan uyumu her patchte tartışma konusu oluyor, ama benim 10 resmi ve 8 hazırlık maçı sonucu gördüğüm tablo gayet iyimser. Kısa paslı oyna dediğimde oyuncularım buna tepki veriyor, keza dikine oynayın yada press yapın/yapmayın talimatlarına ancak şöyle bir durum da var, bazı maçlardan önce maç motoru o maçın sonucunu çoktan belirlemiş oluyor ve sanırım "A kalitede bir takımla F kalitede alt lig takımıyla yaptığım maçta adamlar Barcelona gibi oynarken ben 2 pas bile yapamıyorum" eleştirileri de bu yüzden geliyor.
Umarım maç motorunun taktiğimize ve direktiflerimize olan tepkisi ilerleyen patchlerde/serinin sonraki oyunlarında mümkemmele yakın bir seviyeye gelecektir.(fakirin ekmeği umut/napalım FM oynamayalım mı :icon_razz:)
son patch le birlikte oyun biraz daha yola gelmiş gibi henüz daha 3 sezon bitirdim (rus liginde) . hala eksikleri var. Baslıca gözüme çarpan lar;
-Fikstür sorunu hala devam ediyor. 3 / 4 defa 2 günde bir mac yaptım ve bu durum oyuncu forma ve kondüsyonunu etkiliyor . Sakatlık oranını arttırıyor.
- Sakatlık demişken tsunami gibi zaman zaman vuruyor geçiyor ve özellikle oyuncuların milli takım donuslerinde sorun yasıyorum. (az once tam 4 defans oyuncum milli takımdan sakat dondu u21 den adamlarla 2 gun arayla dinamo ve anji deplasmanına çıktım ve beraberlikleri zor kurtardım)
-belli bir periyodda takımda anlamsız toplu form düşüşü
Bunlar beni en cok rahatsız eden şeylerdi. Maç motoru olayına girmiycem uzun sürer :)
http://i.hizliresim.com/xYZQ12.jpg
Seneye almayacagim bu oyunu böyle oyun mu olur!!! Görüldügü gibi gercekte de FM'deki gibi kalemize az gelip gol atabiliyorlar.
[IMG]http://i.hizliresim.com/wb7v8m.png[/IMG]
Bende almıycam beyler oyunu seneye :smismileyiw2:
duran toptan çok fazla gol yiyorum. hatta neredeyse sadece duran toptan gol yiyorum
arkadaşlar chelsea ile kariyere başladım , iyi olmayan bütün teknik ekibi gönderdim yerine alabildiğim en iyilerini aldım ve 6 tane süper fizyoterapist aldım .. diğer takımlarda uzun süreli sakatlıklar oluyor ama bende şuana kadar 5 gün eto'o sakatlandı , 10 günde David luiz .. hepsi bu kadar , fizyoterapistlerin etkisi çok yüksek
bundan sonra bir güncelleme daha gelirmi