Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. Bu forumdaki ilk mesajım sizlere. Aranıza yeni katıldığım için ortamı pek bilmesem de paylaşım her yerde paylaşımdır ve birilerinin elbette işine yarayacak bir iki cümle çıkacaktır.
Bir kaç kariyeri baştan sona okudum ve belirtmem gerekir ki ben 'usta' bir oyuncu iddiasıyla burada değilim. Dediğim gibi öncelik bilgileri paylaşmak. Ardından tabi ki zevk almak. Sonuçta bu bir oyun ve amacı da eğlenmek.
Aşağıda Wolves geçmişimi anlatıyorum. Biraz uzun oldu sanırım. Sıkılacak olanlar direk atlayabilir.
11 Yıllık Sevda - Neden WOLVES?
FM'nin geçmişini araştıranlar yada benim gibi biraz küflenmiş! olanlar Championship Manager'i bilirlerBen ilk defa CM'3 ile tanışmıştım.
Tarihleri tam olarak hatırlamadığım için ufak tefek yanlışlıkları maruz görün. Sanırım 99-00 sezonuydu. Fatih Terim sayesinde Fiorentina'ya sempatilerden, Türkiye'deki sevdamız Galatasaray'a, babamın 70'lerde profesyonel olarak oynadığı Eskişehirspor'a (CM 00-01 olabilir emin değilim) kadar aralarında hayal takımlar olan Barca, Milan, ManUtd gibi bir çok kulübün tadını çıkarttım haliyle.
Bir süre sonra sıkıntıdan ötürü bir fantazi olarak (CM 00-01) Peterborough takımını alıp üstlere taşımak hayaliyle yola çıktım. 2nci sezonda zar zor üst lige çıktık. Para yok, oyuncular yaşlı. Maksimum elde edebileceğim başarı ligde kalmak olacağını farkettim ve biraz soğudum açıkcası ama devam ettim.
Sezon sonu yaklaştığı bir gün (hiç unutmam QPR maçıydı) ağır bir yenilgi alan 1. Lig (Championship) takımı Wolverhampton Wanderers teknik direkrörü kovuldu. Bu arada benim ligde kalma ihtimalim 80% onlar 7-8 maç sonra benim lige düşecek gibi gözüküyor.
Yahu dedim en kötü ihtimal bu takım düşer ama oyuncuları var, parası benden iyi. Bari buna geçeyim en kötü ihtimal seneye Peterborough'la aynı ligde daha iyi bir durumda olurum. We hemen 'apply job' tuşuna tıkladım. Ne olduysa öyle oldu zaten
Moukoko Tonton Zola (Eskilerin yüzündeki tebessümü görür gibiyim), Julius Aghahowa, N'Diaye gibi yıldız isimlerle anlaştım hemen.
Ligde kalmayı zor da olsa becerdik. Evet, Premier Lig'e yükselme şansımız devam edecekti bir sonraki sezon. O oyundaki ücretler, transfer kolaylıkları falan şimdiye göre daha çok şans tanıyordu bizlere. Gereken yerlere gereken kişileri aldık. Ama bir isim vardı ki Wolves sevdamı ateşleyen o oldu sanırım.
Bir efsane: Robbie Keane
1. Lig maçları yeni takviyelerimle birlikte yüzümü güldüren sonuçlar doğurdu. Ve en önemli faktör Wolves'un bana göre yakın geçmişteki en efsane isimlerinden biri olan Robbie Keane sayesinde oldu. Gol ortalaması yanlış hatırlamıyorsam 2,8'di yani her maç neredeyse 3 gol attı adam. 100 golü geçmiştim sezon bittiğinde.
Ve premier ligdeydim. Tabi orada bu şekilde bir ivme yakalayamadım. Ama oynadığım 6 wolves sezonu sonunda 3 Lig (1 tanesi champ.) şampiyonluğu, 1 ya da 2 lig kupası (emin değilim) 1 uefa kupası aldım 1 de Şampiyonlar Lig finali oynadım.
Buradaki ustaların 'O kadar abartılacak bişey değil ki' dediğini duyar gibiyim. Haklısınız belki de. Dediğim gibi kendimi usta olarak görmüyorum. Ama bu benim için bir başarıydı ve bu sayede ilk devraldığımda renklerine gıcık kaptığım Wolves'un formasıyla yapıyorum halı saha maçlarımı
Yeter arkadaşım özet geç
Neyse, bu FM11'i ilk defa oynuyorum. Palyer Agent gibi atraksiyonlar güzel ama zorlayıcı olmuş. Lige tutunmak isteyen bir Wolves, 230k-310k (şampiynoluk hedefinde!!!) bütçeye sahip bir Wolves'u ağır ağır nerelere getirebileceğimize bakalım hep birlikte. Takıldığım kısımlarda tavsiyelerinizle destek olursanız sevinirim.
Championship Manager'e (eskiler için) ya da Football Manager'e ne kadar gönül versek de unutmamak lazım: Bu bir oyun ve eğlenmek için oynayalım.
Hepinize tekrar selamlar.