"Yeni FM Serisinde, Kariyerinize bir takım ile başladığınızda ilk neleri yaparsınız ve ayarlarsınız?"
Buradaki amacım,oyun çok değişik ve yeni olduğu için neler yapacağımı,yapmam gerektiğini unutabilirim diye size danışıyorum?
"Yeni FM Serisinde, Kariyerinize bir takım ile başladığınızda ilk neleri yaparsınız ve ayarlarsınız?"
Buradaki amacım,oyun çok değişik ve yeni olduğu için neler yapacağımı,yapmam gerektiğini unutabilirim diye size danışıyorum?
Personelleri değiştiririm.Belirli bi taktiğim vardır, bu taktiğime uygun olan oyuncuları elimde tutarım.Takviye gereken yerleri ve satılacakları belirlerim.Hazırlık maçlarını ayarlarım.Takım toplantısı yaparım vs. böyle gider bu.
Personel Sorumluluklarını ayarlarım.
Takım kadrosuna bakarım.
Takım bütçesine bakarım.
Takımdaki istemediğim oyuncuları belirler, satmaya çalışırım. (Bunun için birden çok kez yeni oyun açabilirim. Oyuncuları en iyi fiyatlara göndermem gerekir.)
İyi bir tane gözlemci alırım.
Gönderdiğim oyuncuların yerine veya eksik gördüğüm yerlere transfer yapmak için transfer ve kiralık listesine bakarım.
Uygun oyuncuları gözlemciye sorarım.
Bu sıralarda Taktik ile ilgilenirim.
Hazırlık maçları devreye girer, oyuncular yavaş yavaş gelir, takım taktiğe alışır, kupalar gelir![]()
Sentugo.
ilk olarak direk personele bakarım ve bütün antreman seçeneklerinde en az 4 yıldız olacak antrönörleri araştırır sözleşme öneririm. Takımdaki 4 yıldızın altındaki tüm personelin sözleşmesini fesh ederim ayrıca fizyoterapistlere bakar ve fizyoterapive motivasyon özellikleri 18 in altındakileri kovar yerini doldurmak için yenisini arar sözleşme imzalarım.
2. si aldığım takımı gerçek hayattan kadrosunu az çok bildiğim we 'bu takımla şu taktikle denicem diye kendimi kurduğum için' takımın her mevkisinde 2 oyuncu alternatifi ararım we eksik olan yada olmayan mevkilere uygun oyuncuları araştırmaya başlarım.
Bunları takımı aldıktan sonra daha basın toplantısına bile çıkmadan yaparımki sezon başı hazırlıklarında takımı iyi hazırlayan ve sakatlıktan koruyan bir ekibim olsun. eksik mevkiyi tamamlama konusunda ise hiç bir şekilde menejer ve gözlemci raporlarına bakmam kendim araştırırım hatta bazen öyle bi kaptırırımki yarım saat- 45 dakika dewam butonuna basmadan oyuncu bakarım eğer oyuncuyu tanımıyorsam en güvendiğim personelimden rapor isterim(mesela asistan menejerim cruyftur ondan)
Yalnız iyi bir fizyoterapist sakatlıktan korumaz. Sadece oyuncunun sakatlığının kaç hafta olduğunu doğru tahmin eder. Yani bu konuda tüm takımlar eşit.
Örneğin; Nazilli Belediye'nin bir futbolcusu ile Barcelona'nın bir futbolcusu aynı zamanlarda aynı sakatlığı yaşasalar, oyuncular aynı sürede iyileşir ama Barcelona sağlık ekibi oyuncunun ne zaman sakatlıktan döneceğini bilir, Nazilli bilemez.
Oyundaki eksiklerden birisidir bana kalırsa.
Konu dağılmasın ama içimde kalmasın yaniAntrenör konusunda söyledikleriniz doğrudur.
Sentugo.
sakatlıktan korusun dememin kastı şuydu:
eğer yüksek özelliklere sahip fizyon varsa futbolcunun sakatlık periyodu daha az oluo mesela aynı tip bir sakatlıkta eğer fizyo iyiyse 3-4 haftada yırtıo ama düşük özelliklere sahip fizyo varsa bu periyod 5-6 hatta sezon katmaya kadar gidio die biliorum. Kaynak gösteremicem hatırlayamıorum ama çok uzun bir süre önce böyle bi yazı okumuştum
- Personel kadrosuna bakar yarayanları kadroda tutarım yaramayanlar yerine yenilerini araştırıp alırım.
- Futbolcu kadrosuna bakar işime yaramayacak futbolcuları satılığa çıkarır yerlerine elimde olan takip listesinden taktiğime ve bütçeme uygun futbolcu beğenir transferini yaparım.
- Personel bu sırada gelmiş olur antreman ve personelin hangi antreman programına bakacağını ayarlarım daha sonrada personel görevlerini ayarlarım.
- Taktiğimi ayarlar hazırlık maçları yaparım vs vs.
yaptığım ilk iş a takım kadrosunda gözüken kiralık oyuncuları a2 takımına göndermek olur maksat ortalık temiz düzenli gözüksün![]()
İlk işim, takımda ki bütün satılık, kiralik ve istenmeyen oyuncuları kaldırırım. Her oyuncuyu kadronun bir parçası yaparım.
Ardından takımına göre bütün personelleri değiştiririm.
Ardından çok fazla kurcalanmamış basit bir taktik ayarlar, hazırlık maçları ile birlikte üstünde oynarım.
İlk sezon kesinlikle transferi açmam. Her takım kadrosu ne ise onla devam eder.
kadrodaki tüm oyuncuların profillerini detaylı olarak incelerim.. oyuncuları tanırım.. kimin neler yapabileceğini iyice anlamaya çalışırım.. aklımdaki oyun stiline uygun olmayanları gönderilecekler arasına yazarım.. teknik ekibi neredeyse baştan aşağı yenilerim. 1-2 tane iyi gözlemci ve fizyoterapist alırım.
sonra genç yetenek avına çıkarım..
bu süreçte aklımdaki taktiği hazırlık maçlarında test eder, üzerinde oynamalar yaparım..
İlk olarak çoğu kişinin yaptığı gibi personer araştırmaları yaparım.
Ardından kadromu dikkatlice incelerim. Oyunculara verilen ca-pa değerlerine bakarım.
Daha sonra ise hazırlık maçlarında maaş-verim oranına uymayan oyuncularla yollarımı ayırırım. Ancak ilk yaz transfer döneminde oyuncu yollamak dışında bir şey yapmam. Transfere karşıyım.
1. İlk başta personelleri değiştiririm
2. Antreman ayarlarını yaparım
3. Kadroyu düzenlerim (kiralık ve takımda kalacakları ayarlarım)
4. Transferleri ayarlarım (Alınacak ve Satılacak)
5. En önemlisi 3 ayrı Taktiğimi yaparım
5. Korner frikik taktiklerini ayarlarım.
6. Hazırlık maçlarına başlarım
7. Artık yeni sezona hazırımdır...