Kulüp Tarihi
1879'da kurulan kulüp İngiltere'nin en başarılı birkaç kulübünden biri olmakla birlikte İngiltere Ligini 6 kez kazanma başarısını göstermiştir. Sunderland şehrinin takımı olup en büyük ezeli rakibi Newcastle United'tır. Kulüp ilk stadı olan Roker Park'ta 1997 yılına kadar maçlarını oynamıştır. Şu anda ise yeni stadyumu The Stadium of the Light'ta maçlarını oynamaktadır. II. Dünya Savaşı'ndan önce 1892, 1893, 1895, 1902, 1913 ve 1936'da lig şampiyonluğuna ulaşmıştır. Black Cats (Kara Kediler) lakabını kullanan kulüp ayrıca, 1937 ve 1973'te FA Cup'ı, 1937'de Charity Shields'ı kazanmıştır.
The Stadium Of Light
Açılan Ligler
İngiltere ( 1 ve 2 )
İspanya ( 1 ve 2 )
İtalya ( 1 ve 2 )
Almanya ( 1 ve 2 )
Fransa ( 1 ve 2 )
Veritabanı
Geniş
Öncelikle herkese merhabalar... Uzun bir aradan sonra yapacağım kariyerle yeni seriye merhaba diyorum.
Geçen seride yarım kalan Sunderland kariyerimi bu sefer uzun soluklu ve başarılı bir şekilde geçirmeyi umuyorum. 1-2 sezon ligin arıza takımı olmak ilk hedefim. Yani yaşatacağımız puan kayıplarıyla ligin kaderini değiştirecek ve şampiyonları belirleyecek bir takım kurmak istiyorum İlerleyen sezonlarda da zirveye oynayan ve şampiyonluklar kazanan bir takım...