Originally Posted by
xwerswoodx
Şöyle diyeyim, Ofansif oynayan rakiplere karşı 4-4-2 (Baklava) taktiği ile oynuyorum defansı ileriye çıkartıp ofansa yardım etmelerini istiyorum, defansif orta saham ise oyun kurucum olarak oynuyor, diğer yandan defansif oynayan takımlara karşı ilerde erken çoğalabilmek için 4-2-2-2 veya 4-2-3-1 taktikleri ile oynuyorum (takımdaki ofansif orta saha ve forvetlere bağlı) ama defansımı geride tutup paslaşarak ceza sahasına girmeye çalışıyorum, burada AMC oyuncumun ki ben orada Takım Beyni olan bir oyuncu oynatıyorum, görevi defansı açıp forvetin önüne topu bırakmak, veya 2 forvetle oynuyorsam, kanatlarımın fazla orta açmasını ve ilerdeki 2 tane komple forvetimin bir birleri ile yardımlaşarak gol bulmalarını istiyorum, geçen sezon 1 forvetim 59 diğer 41 gol attı, ek olarak sırayla 39 asist ve 51 asist yaptılar. AMR,L oyuncularımın görevi ise eğer uzaktan iyi vuruyorsa kaleciyi uzaktan zorlamak. Kafa toplarındada iyiyse zaten çok iyi gol ortalaması oluyor, misal geçen sezon AMR oyuncum 52 gol attı. Diğer yandan orta sahası geniş olan takımlarda ise orta sahaları sıkı markaja alıp onları ileriye topla çıkmak zorunda bırakıyorum, tabi bu durumda topu kapan bir oyuncum topu ileriye hızlıca oynayıp forveti kaleci ile teke tek bırakabiliyor, tabi ben bu 3 taktiği kullanıyorum, herkesin farklı taktikleri vardır, lakin bu 3 taktik bana yarım yıldızlı takımla 4 sene üst üste şampiyonluk + 1 Avrupa Ligi kupası kazandırdı, tabi ben birazda önceden oyuncuları biraz tanıdığım için geldiğimde yaptığım transferlerde o dönemin en iyileriydi çünkü milli takımın başındaydım, bu nedenle avantajlıydım, hem takımda hemde milli takımda oyuncular benimle oldukları için taktiğime çabuk ısınmışlardı