1 ile 22 arası toplam 22 sonuç

Konu: Efsane geri dönüyor "ALTINORDU"

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Default Efsane geri dönüyor "ALTINORDU"

KURULUŞ DÖNEMİ

Altınordu Spor Kulübü, İzmir'de 26 Aralık 1923 tarihinde kuruldu. Renkleri, kırmızı-laciverttir. Kırmızı kan, lacivert ise çeliği ifade eder. Kulübün kurucuları Süleyman Ferit Bey (Eczacıbaşı), Ahmet Şerafettin Bey, Kemal Kamil Bey (Aktaş), Edip Berkant Bey, Eczacı Sermet Bey, Numanzade Ali Rıza Bey, Muallim Mehmet Rıza Bey, Doktor Hacı Hasanzade Ethem Bey, Katip Selami Bey, Cerrah Necipzade Ali Bey ve Eczacı Rıza Bey'dir. Türkiye Cumhuriyeti'nun kurulmasının ardından Kurtuluş Savaşı nedeniyle duran spor faaliyetleri yeniden canlanmış, Karşıyaka (1912) ve Altay'ın (1914) yanına Eşrefpaşa'da Altınay, Mısırlı Caddesi'nde (Şimdiki Hatay Caddesi) ise Sakarya kulüpleri eklenmişti. İzmir'in en köklü ailelerinin bulunduğu Basmane-Tilkilik-Namazgâh semtlerinde ise herhangi bir spor kulübü kurulamamıştı. Semt gençlerinden Mustafa (Balöz), Hüseyin (Yurdakul) ve Mehmet Hancıoğlu’nun (Hoca Mehmet) girişimleri ve semt sakinlerinden Doktor Hacı Hasanzade Ethem Bey aracılığıyla bu bölgede de bir spor kulübü kurulması fikri, Ragıp Paşa Kıraathanesi'nde toplanan semtin diğer büyüklerine anlatıldı. Herkesin hemfikir olması üzerine konu Hacı Hasanzade Ethem ve Doktor Cevdet Fuat Beyler tarafından Süleyman Ferit Bey’e de anlatıldı. Süleyman Ferit Bey, Tilkilik-Hatuniye-Namazgah ve İkiçeşmelik semtlerinin yabancısı değildi. Köklü İzmirlilerin oturduğu bu semtleri ve insanlarını iyi tanıyor, içlerinde Kuvayi Milliye yıllarında kader birliği yaptığı insanların olduğunu biliyordu. Arkadaşlarına hemen bu işin yapılması gerektiğini anlattı ve ardından da Vilayet Mektubi Kalemi'nden cemiyet nizamnamesi örneğini sağlayarak çalışmalarına başladı.
    Altınordu'nun kurulmasına vesile olan olay Altay'ın centilmenlik anlayışı ve bundaki ısrarını sürdürmesi olarak gösterilmektedir. Olayın aslı 1923 yılındaki bir Ankara seyahatinde Genel Kaptan Edip Bey ile futbol takımının kaptanı Hamit arasındaki sürtüşmeye dayanmaktadır. Altay'ın kurucuları, futbolcular ile hep beraber bir hatıra fotoğrafı çektirmek istemektedirler. Altay'da bir gelenek olarak kravat takmak, kıyafetin düzgün olası istenmektedir. Kulüp çevrelerince kravat takmayan ve kıyafeti düzgün olmayan yönetici ve sporculara iyi gözle bakılmamaktadır. Fotoğrafın çekileceği gün takım kaptanı Hamit ve birkaç arkadaşının kravatsız olmaları neticesinde bu kişiler ile yönetim arasında bir gerginlik baş gösteriyor. Gece yemek yeniyor, Altay'ın kurucuları Altay'ı temsilen Genel Kaptandan kulübü temsilen Ankara'da bir konuşma yapmasını istiyorlar. Bunun üzerine Hamit ve arkadaşları güceniyor ve İzmir'e dönünce Altay'dan ayrılarak Altınordu Spor Kulübü'nü kuruyorlar.

ALTINORDU İSMİNİN BULUNMASI

En önemli adım, kulübün ismiydi... Hemen her gün, isim üzerinde önemli tartışmalar yapıldı. Düşman denize dökülmüş, vatan kurtulmuş, kahraman ordumuz büyük bir zafer kazanmıştı. İşte bu muhteşem tabloya yakışır bir isim aranıyordu. İlk akla gelen Zafer, Hilal ve Kurtuluş isimleri üzerinde duruldu. Her toplantıda başka isimler masaya yatırılıyordu. Bunlar arasında Göktürk ve Sakatürk isimleri ağırlık kazanmaya başlamıştı. Toplantıda bulunanlardan Muallim Mehmet Rıza Bey, Göktürk isminde ısrar ediyordu. Toplantıyı idare eden Süleyman Ferit Bey (Eczacıbaşı), “Ben de bir Türk ismi buldum, Yine büyük bir Türk İmparatorluğu olan Altınordu ismini kulübün adı yapalım” fikrini orntaya attı. Ve bu teklif hiç itirazsız kabul edilerek kulübün ismi Altınordu olarak kabul edildi. Süleyman Ferit Bey ise Altınordu’nun hem isim babası, hem de kurucu başkanı oldu.

HANGİ SEZON, NEREDE?

Süper Lig: 1959-1965, 1966-1970
    1. Lig: 1965-1966, 1970-1978, 1979-1992
    2. Lig: 1978-1979, 1992-1996, 2008-2009, 2011-2012
    3. Lig: 2003-2008, 2009-2011, 2012-2013
    Amatör Küme: 1925-1959, 1996-2003

GOL KRALLARI

1959 / Seyfi Eray, Bölgesel Lig (22 Gol)
    1974-1975 / Erdal Özer, 1.Lig (24 Gol)
    1982-1983 / Ayhan Demirer, 1.Lig (29 Gol)

İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu

Kariyer kurallarını okudum kabul ediyorum

Transferler ve Hazırlık Maçları Birazdan Geliyor

Nesil
    2007
    Yer
    Dublin

Başarılar.

Remaining silent in the face of injustice is the same as supporting it.

Nesil
    2009
    Yer
    Cape Town

Başarılar, İzmir takımı olduğu için özellikle takip edeceğim

Nesil
    2013
    Yer
    İstanbul

Başarılar

Nesil
    2013
    Yer
    Elazığ

Başarılar.

Nesil
    2012
    Yer
    İzmir

Başarılar ,

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Güzel bir hazırlık dönemi geçirdik istediğimiz gibi gidiyor herşey.Transfer olarak sadece ihtiyacımız olan mevkilere oyuncu aldık.Bunları serbest transferlerden tercih ettik klubün finansını etkilememek için.

Hazırlık Karşılaşmaları

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Başarılar.

Nesil
    2010
    Yer
    Tokat

Başarılar

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

3 maçta 2 galibiyet alarak ligte yolumuza devam ediyoruz.Takımdaki sıkıntım isabetli şut oranım düşük ve çok faul yapıyoruz :/ önerilerinizi alabilirmiyim bu konuda

Takım Talimatlarım

Maçlarımız

Oyuncu verileri

Ligteki oyuncu istatistikleri

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Türkiye kupası 2.ön eleme turunda çekişmeli bir maçta penaltılarla Gaziantep Belediyespor'u 19-18 yenerek bi üst tura çıktım.

Nesil
    2013
    Yer
    İSTANBUL

Helal San Marinolular Altınorduyu sever

Nesil
    2006
    Yer
    06

Öncelikle başarılar dilerim , maçlardaki ortalama pozisyon ve şutların ss lerini de paylaşabilir misin?

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

aytekin79

tam olarak anlayamadım desem :/ bayadır uzak kaldım buralardan oyundan nerden girildiğini tarif et paylasim ))

Nesil
    2006
    Yer
    06

Analizler kısmından , şutlar , ortalama pozisyon fikstürüne gelip istediğin maça tıklayarak ulaşabilirsin analizlere

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Classic Fm'de varmı oyle bişi :/

Nesil
    2006
    Yer
    06

Açıkçası FMC modunda pek oynamıyorum , olmayabilir haklısın

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

İnişli çıkışlı grafikle yola devam Kupadan elendim gönlüm bir tur daha gitmekten yanaydı son dakikalara kadar direndik ama olmadı

Ligte istediğim gibi devam ediyoruz puan durumunda

Takımımızdaki oyuncuların verileri

Ligteki oyuncu verileri

Ligteki takım verileri

Last edited by asrayl : 13.Şubat.2014 at 00:21

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Başarılar (:

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Herşey çok güzel gidiyor ))

Takımın yıldızları ....

Nesil
    2009
    Yer
    Denizli

Başarılar , durum iyi.

Nesil
    2010
    Yer
    Tokat

Liderliğe geçmişiz tebriklerDevamıda gelir inşallah.

Mesaj Yetkileri