1 ile 13 arası toplam 13 sonuç

Konu: DVD Player da DİVX alt yazılı nasıl izlenir?

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Default DVD Player da DİVX alt yazılı nasıl izlenir?

Merhaba arkadaslar, benim evde Vestel marka bir DVD Player ım var.
    DivX filmleri rahatlıkla oynatıyor ama alt yazıları gostermiyor.
    Acaba nasıl kaydetmem lazım CD leri? ya da ne yapmam gerektigi konusunda bilgisi olan var mıdır acep?

Acaba film ve altyazı aynı isimdemi ?

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

aynı isim de degildi sanırım.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Aynı isimde olması gerekmiyor. Hatta hatırladığım kadarıyla olmaması da gerekmiyor.
    Veri olarak kaydediyorsun, nema problema..
    Benim elimden de bi Vestel DivX player geçti, hatırladığım kadarıyla ilk akla gelen sorun olasılıklarına gireyim:

a) Altyazının cd'ye kaydında bir problem vardır.. Cd bilgisayarda test edilerek öğrenilebilir.
    b) DivX Player cd'deki altyazı dosyasının formatını tanımamaktadır.. Farklı formatlar denenebilir. Sanırım bilgisayar ortamında sık kullanılan sekiz-on format var.
    c) Altyazı manuel eklemeyle açılmaktadır.. Yani bilgisayardaki DivX oynatıcılar gibi "Film aç" komutunun haricinde bir de "Altyazı aç" komutu.. Benim elimden geçen alette bu olay nasıldı hatırlamıyorum..

Gerçi bu yazdıklarım hatırlatma olmaktan öteye geçmiyor, ama ne yapalım abi, belki bir şey gözünden kaçmıştır dedim.

"B" şıkkı olduğuna hükmedersen bende bir kaç format dönüştürücü var..
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

saol meddah,
    ben cok divx seyreden, divx i cok bilen birisi degilim. Arkadismdan aldigim DivX i taktım izleyeyim dedim, alt yazıyı görmedi. Normal DVD lerdeki gibi Subtitles tusuna bastım ama nafile

Ben biraz deneme yapayim, biraz da arastirma yapayim.

Quote Originally Posted by meddah
    Aynı isimde olması gerekmiyor. Hatta hatırladığım kadarıyla olmaması da gerekmiyor.
    Mesela windows media playerla açtığımda altyazı görünmüyordu filmde.Sonradan anladım isimi değişikti.bir aynı isimle yapayım dedim.wmp de de göründü..

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

O Media Player'a özgü bir durum.. Media Player aynı klasörde ve aynı isimdeki altyazı dosyasını otomatik olarak açıyor..
    Şimdi soracaksın, yukarda DivX Player'ın otomatik açıp açmadığını hatırlamadın, demek ki o da otomatik açıyor olabilir.. Hemen cevap vereyim, bendeki DivX'lerde altyazı isimleri yüzde 99.9 film dosyasının isimlerinden farklıdır. Yani isim farklıysa da otomatik açmıştır bendeki alet..

Bir de yukarda bahsettiğim B şıkkıyla ilgili bir parantez daha açayım.. sub formatını her Vestel DİvX Player'ın tanıması lazım. Senin cd'deki altyazının formatını tanıyıp tanımadığı katalogdan incelenebilir (Sanırım kutunun üstünde falan da yazar hatta), olmadı firma sitesinden bulunabilir.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Desteklenen DivX altyazı formatları : .sub, .txt, .smi, srt

yazıyor sitede, ben bi kac deneme yapayım bakalım sonuc ne olacak.

Bu arada urun http://www.vestel.com.tr/Cultures/tr...r/20222249.htm

vestel haricinde başka bir dvd player varmı srt. sub altyazı dosyalarını okuyan

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

var mı bilmiyorum ama benim yazdigimla ilgili bir cevap yazayim.

Gecenlerde baska bir divx denedim, once altyazi dosyasini sectim(.sub uzantili) sonrada filmi actim, sorunsuz gordu.

altyazı codec i lazım glibaa
    Dr.Sacit Samanlı

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Codec bilgisayarda lazım, burda bahsi geçen divxplayer.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Divx, Microsoft'un MPEG4 formatındaki sıkıştırılma teknolojisinin geliştirilmiş halidir.Microsoft 'kral olacağım, artık herşeyi daha fazla sıkıştırıyorum' derken tongaya geldi

Bir grup insan yanlış hatırlamıyorsam bir üni.de MPEG4 kodlamasını değiştirerek Divx'i buldu.Böylece ciddi oranlarda sıkıştırma yapılabiliyor,4.2 GBlık bir dvdyi (ki DVD kalitesi en üst seviye görüntüdür, HD daha iyi ama o ayrı konu) 700 MBa indirdiğinizde görüntü kaybı çok az seviyede oluyor ama tabi ki yaşanıyor.Bu işlemin yapılması ise 6-7 saatlik zaman alıyor ve ayrıca üstseviye bir işlemci,ram,harddisk üçlemesine ihtiyaç duyuruyor..

Avi, bir sıkıştırılmamış video formatı iken (tvler,tv ajansları yüksek çözünürlükte sıkıştırılmamış avi depolarlar) divx codecleri ile çoğu formattan küçük boyuttaki video formatı haline dönüştürdüler.Divx için şu anda avi video formatı kullanılıyor.

Bir de matruşka (matruska) var, o da başlı başına bir format.Hiç girmeyelim ona, isteyen araştırabilir internetten..

Divx playerlar Unicode sorunu yüzünden genelde Tr altyazı desteği ile çıkmaz.Voxline markası bu sorunu aşmış durumda ama onda da kullanılan materyaller çok daha narin (divx codec güncellebiliyor bu markada)..

Bende Panasonic DVD-S295 var (ayıptır söylemesi 89 YTL'ye aldım, normal fiyatı 185 YTL.indirimleri kaçırmam ) ve Tr kodlaması sorun.Voxline gibi değil, ayrıca Voxline aynı isim olması şartını getirmiyor, hatta explorer arayüzü ile dosyalar tek tek seçilebiliyor.Sanırım bendeki üründe de gerekiyordu..

genelde .sub ve .srt kabul görür.
    filmin adı ile aynı olsun ismi yoksa çoğu marka görmez altyazıyı..
    divx için dvd playerlarda divx desteği gerekir, anlamı divx codec kurulmuş ve yazılımına da kodlanmış olması..

xdiv kodlaması da çıktı, divx sıkıştırmasının değişik bir hali..

örn:
    shawshankredemption.avi
    shawshankredemption.sub

keşke vestel almasaydın, neyse sağlık olsun.

istiyorsan firmware update ara, varsa eğer çok işine yarar.ben anlatmayayım yararını
    özele gel M.Ali abi
    yararlarından en basiti, ufak bir ipucu: region free

İlerde ya Blu-ray (50 GB) yada HD-DVD (30 GB) kullanacağız, çok değil 5-6 yıl sonra çöpe atacağız galiba elimizdeki ürünleri

Mesaj Yetkileri