1 ile 17 arası toplam 17 sonuç

Konu: Siz olsaydınız ne yapardınız?

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Default Siz olsaydınız ne yapardınız?

Yolda yürüyorsunuz ve önünüze bir çek çıkıyor. Hamiline ve üstelik 70 milyar liralık. Böylesine kötü bir zamanda bu fırsatı yakalayanların davranışı ne yönde olur?

Teslim mi eder yoksa o parayla gününü gün mü edersiniz? Çeki teslim edenler mi çok olur yoksa paranın peşine düşenler mi?

İşte böyle bir örnek Bursa İnegöl'de yaşandı.

Servisten dönen elektrik ustası Mehmet Ataç (35), yolda bir çek buldu. Çeki aldığında üzerinde "70 bin YTL" yazdığını gören Ataç, hiç tereddüt etmeden çekin ait olduğu banka şubesine telefonla ulaştı. Bulduğu çek hakkında şubeye bilgi veren Ataç'ı, kısa süre sonra çekin sahibi Mustafa Yılmaz aradı ve çeki Orhangazi'den bir müşterisine verdiğini söyledi. Bunun üzerine çekin verildiği kişi olan Vural Çetin de kısa sürede bulundu.

Telefonla aranana kadar çeki düşürdüğünü dahi fark edemeyen Vural Çetin ise, "Mehmet Bey'e çok teşekkür ediyorum. Çek hamilineydi, istese parayı bankadan çekebilirdi. Kendisine minnettarım" diye konuştu.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Bilgisayar

Açık söyleyeyim korkarakta olsa geri vermek istemezdim herhalde...
    Uzun aradan sonra, tekrar merhaba TURKSPORTAL !

ilk baş sahibini arardım bulamassam kendime 1 kuruşunu dahi harcamadan bir kuruma bağışlardım....

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

çok zor bir karar

şaka bir yana ama geri verirdim çünkü bu paranın o insanın ne gibi ihtiyaçlarını karşılıyacağını düşünmek yeterli olurdu

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Şahsen bana Öyle bişey olsaydı Hiç Düşünmeden Aynısını Yapardım

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul-izmir

iade ederdim...başka bi olanak yok zaten benim için...ama eğer çok zordaysam maddi durumum gerçekten kötüyse büyük ihtimalle parayı çekerdim.

Nesil
    2005
    Yer
    34

Düşünmeden sahibini bulurdum hırsızmıyım ben

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

çok zor bir durum ama geri verirdim herhalde ama en zoruda parasal sıkıntı içindeyken öyle bir durumun başa gelmesi
    So what?
    Saike

büyük bir ihtimalle geri verirdim adama parasini ama egerki parasal sIkIntIlar cekiyorsam ve bu ceki bulmussam ozaman belli bir miktarini harcardim paranin.

Nesil
    2006
    Yer
    Island

Bende aynen geri vermeye çalışırdım.Eğer sahibi uzun uğraşlar sonunda bulunamazsa bir kuruma bağışlardım.Sonuçta bu dünyada yaptığımız herşeyin hesabı sorulacak.Bu parayı alın teriyle kazanmadık!!

Nesil
    2006
    Yer
    - ßaSHq£nT -

geri verirdim ama sahibi buLamassam artık günümü gün ederdim

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

valla ben ne verirdim ne alırdım.Hiç dokunmadan ilerlerdim.

Nesil
    2006
    Yer
    - ßaSHq£nT -

Quote Originally Posted by gerrrard View Post
    valla ben ne verirdim ne alırdım.Hiç dokunmadan ilerlerdim.
    o da güzeL

ben verirdim çünkü çok vicdan azabına meyilli bir beynim var Hem o paradan hayır gelmez zaten

Nesil
    2006
    Yer
    - ßaSHq£nT -

evet hakLısın hayır geLmez...

cebe indirirdim maalesef
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    geri versen ilerde bi derde düşsen lan işte salak kafam para varken al işte dersin, geri vermesen içn içini yer ya hastaysa ya borcsa falan filan. hiç ellemesen almasan da için içini yer bu fırsat kacarmı diye. ben bilmiyorum ama hep o günleri hayal etmişimdir şöyle bi 100-150 milyr cıksa diye.. vermezdim heralde

Şu an ki durumum itibariyle tabii ki iade ederdim.Ama ya bu parayı gerçekten ihtiyacım olduğu bir gün bulursam ne yapardım? Hakikaten işte o zaman benim için zor bir karar olurdu.

Mesaj Yetkileri