1 ile 24 arası toplam 24 sonuç

Konu: Yurt Dışında Eğitim

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Question Yurt Dışında Eğitim

Arkadaşlar öncelikle merhaba.

Lise 3. sınıf öğrencisiyim. Düz lise okuyorum. Şimdi malum önümüzdeki sene mezun olacağım ve kısmetse Üniversite yılları başlayacak.

Şimdi benim öncelikli planlarım arasında mutlaka Üniversiteyi yurt dışında bir ülkede ve YÖK'ün diplomalarını tanıdıgı bir ülkede okumak.

İngiltere, Kanada gibi ülkere ilk başta aklımdaydı , ancak aldığım bilgiler bu ülkelerin pahalı olduğnu, ve vize işlerinin çok zor olduğu yönündeydi.

Sonra bir süre Norveç'te Üniversite eğitiminin çok ucuz ve yaşamında ucuz olduğunu öğrendim. Şu sıralarda aklımda İskandinav ülkeler var.

Fakat sizlerden ricam, bana vize alması kolay olan, Üniversite ve yaşamın ucuz olduğu , ve orada alınan Üniversite diplomalarını YÖK'ün tanıdığı bir ülke söyler misiniz ?

Dünya'nın her ucunda olabilir. Yeterki belirttiğim şartları uygun olsun.

Teşekkürler.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

YÖK'ün tanıyıp tanımadığını bilmiyorum ama Çin'de dünyanın en iyi 500 üniversitesinde birkaçı var üstelik sınav streside yok kayıt olmak için öneri olarak orayı söyleyebilirim..

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Maddi açıdan nasıl peki abi ?

Çince çok zor bir dil ama öğrenilir elbet

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Eğitim dili ingilizce zaten, yaşam olarak ucuz bi ülke ve orda alıştığın standart'a da bağlı.. Pazarlık yapmasını bileceksin diyorlar biraz.. Birde ilk başlarda biraz aç kalınıyormuş..

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Çin'i de listeye alalım ozaman eğitim dili İngilizceymiş iyi.

Norveç hakkında bilgisi olan var mı peki ?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Ahmet Goktas View Post
    Çin'i de listeye alalım ozaman eğitim dili İngilizceymiş iyi.

Norveç hakkında bilgisi olan var mı peki ?
    Annem Norveç'te yaşamıştı bir süre. Onun bana anlattıklarını paylaşıyım..

Bi kere Norveç'te hayat sandıgın gibi ucuz degil. Annem Oslo'ya gitmişti ve Avrupa'nın pahalı şehirlerinden biri oldugunu söylemişti. Ayrıca Norveç vatandaşları oldukça ırkçı ve yabancıları hor görüyorlar. Annem'in otelden 1000 $'ını falan çalmışlardı. Aslında yaşam standardı olarak güvenli ve gelişmiş biryer fakat yabancılara dedigim gibi pek iyi gözle bakmıyorlar. Benim bildiklerim bu kadar. Birde güneşin hiç batmaması hoşuna gitmeyebilir ilk başlarda onuda ekliyim..

1- Tokyo (Japonya)
    2- Osaka (Japonya)
    3- Moskova (Rusya)
    4- Cenevre (İsviçre)
    5- Hong Kong (Çin)
    6- Zürih (İsviçre)
    7- Kopenhag (Danimarka)
    8- New York (ABD)
    9- Pekin (Çin)
    10- Singapur
    11- Milano (İtalya)
    12- Şanghay (Çin)
    13- Paris (Fransa)
    14- Oslo (Norveç)
    15- Caracas (Venezuela)
    16- Londra (İngiltere)
    17- Tel Aviv (İsrail)
    18- Roma (İtalya)
    19- Helsinki (Finlandiya)

Dünya'nın pahalı şehirleri sıralamasında gördügün gibi başkent Oslo 14. sırada..

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Sağol bilgiler için. Üniversite ücretsiz diye biliyorum ama Norveçte o bakımdan düşünüyordum.

Bizim Pekin 9. sırada

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Sağol bilgiler için. Üniversite ücretsiz diye biliyorum ama Norveçte o bakımdan düşünüyordum.

Bizim Pekin 9. sırada
    Sana Taiwan'ı önerebilirim. Yaşam oldukça ucuz fakat YÖK'ün diplomalarını kabul ediyorlarmı bilmem. Sadece ülkenin ucuzlugu bakımından Taiwan Uzakdoğu ülkelerine göre çok ucuzmuş.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Bulgaristan'da da var. yılda 3500 euro ile 5 yıl okuyabilirsin. Yök ile paralel çalışıyor bildiğim kadarı ile. Uluslararası bir mühendislik diploması alabilirsin.
    (/s)

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya-Kanada

Avusturya benim bi arkadas okuyor.Ucuz dedi

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Quote Originally Posted by Rossoneri View Post
    Bulgaristan'da da var. yılda 3500 euro ile 5 yıl okuyabilirsin. Yök ile paralel çalışıyor bildiğim kadarı ile. Uluslararası bir mühendislik diploması alabilirsin.

Yıllık yaşam + okul toplam 14-15 bin euromuş

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Üniversite'yi yurt dışında okumak yerine iyi ve istediğin bir bölümü kazanarak ERASMUS programı ile yurtdışına gidebilirsin ve yurt dışı hayallerini yüksek lisans doktora gibi dönemlerde yaparsan hem maliyet açısından hem fayda açısından daha değerli olur diye düşünüyorum. Tabii senin fikrini değiştirmek gibi bir niyetim yok ama sadece fikrimi söylüyorum.

Çünkü yüksek lisans ve doktorada TÜBİTAK bursları var onlara da başvurabilirsin.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Finlandıyayı bir araştır derim . Okuyan tanıdıklarım var çok memnunlar hatta gelmiyorlar yaşam standartı filan çok üst seviyede . norveç te öyle. Hor görenler olucaktır. illa herkes görcek diye bir kaide yok iyi arkadaşlıklar kurarsın eminim sadece norveçliler yaşamıyor orada.

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Ukrayna Ve Rusya'yı Değerlendir...
    Hem Bonus Olarak Kız Durumlarında da Rahat Olursun

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Lise süresince kendi okulunda üstün başarı gösterirsen başvuru yapabileceğin çeşitli kurumlar var. Onlarla beraber Amerika ve Fransa'ya da gidebilmen mümkün. Ayrıca İngilizce'yi iyi konuşabiliyorsan her sene Amerika'daki üniversitelerin çoğu belli sayıda uluslararası öğrenci (international student) alıyor. Her üniversitenin kendine ait internet sitesinden başvuru için gerekli koşullar ve gerekli belgelerin ne olduğunu bulabilirsin.

Mesela benim yüksek lisans yapmak için başvuracağım üniversite:

http://www.uconn.edu/

Başvurmak için de :

http://www.admissions.uconn.edu/apply/survey.php

Daah bir sürüsü de var. Özellikle Amerika'da tanıdığın bir üniversite hocası varsa sana yardımcı olur.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2007
    Yer
    Nilüfer / Bursa

Quote Originally Posted by El Barto View Post
    Üniversite'yi yurt dışında okumak yerine iyi ve istediğin bir bölümü kazanarak ERASMUS programı ile yurtdışına gidebilirsin ve yurt dışı hayallerini yüksek lisans doktora gibi dönemlerde yaparsan hem maliyet açısından hem fayda açısından daha değerli olur diye düşünüyorum. Tabii senin fikrini değiştirmek gibi bir niyetim yok ama sadece fikrimi söylüyorum.

Emre abinin söylediklerini ingilizce öğretmenim aynı şekilde söyledi bana ben kararımı değiştirdim. Üniversiteyi Türkiye' de okuyup yüksek lisansı ve mastırı dışarda yapmanı öneririm ben öyle yapacağm çünkü

Nesil
    2006

ahmetcim eger uzak diye soguk bakmazsan kesinlikle arjantine bak derim. bi tanidigim orda okuyor en iyi 500 universite siralamasina giren bir universitede buenos aries de . ayrica muthis ucuzmus ve vize problemi yok. universiteye giris de cok basit. Cok ilgi cekici bir yer. Ben burda ailemi birakabilsem sirf boca juniors maclari icin bile giderim.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Rıdvan abi öncelikle uzun süre sonra seni görmek çok sevindirici

Uzaklık konusu sorun değil. Dünyanın her yerine gidebilirim , ailemi bırakmak beni de korkutuyor gerçekten az değil 4 yıl.

Ancak, acaba ÖSS'de alacağım puan mı önemli ? Yoksa yıllık belli bir miktar yatırarak mı okunuyor ?

Nesil
    2006

Rıdvan abi öncelikle uzun süre sonra seni görmek çok sevindirici

Uzaklık konusu sorun değil. Dünyanın her yerine gidebilirim , ailemi bırakmak beni de korkutuyor gerçekten az değil 4 yıl.

Ancak, acaba ÖSS'de alacağım puan mı önemli ? Yoksa yıllık belli bir miktar yatırarak mı okunuyor ?
    onu tam bilmiyorum ama okula cok az bir miktar odedigini biliyorum. ayrica benim bildigim oss puani hic onemli degil. bence bir arastir cok cazip

Nesil
    2006

bu arada sagol

Nesil
    2006

Kanada için vizeyi rahat alabiliyorsun. Ama maddi olarak pahalı. Kaldı ki yurt dışında okuyacaksan parayı düşünmemen gerekiyor.

Hangi bölümü okuyacağın çok önemli. Tıp okuyacaksan İsviçre, mimarlık için İtalya mühendislik için ya Almanya ya da Torino Üniversitesi(İtalya), Tiyatro, Sinema veya iletişim gibi dallar için Fransa ekonomi, işletme gibi dallar içinde İngiltere'yi öneririm.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Hocam parayı düşünmemek gerekiyor ama , şimdi ben yurtdışına okumak için giden bir holdign sahibi adamın çocuğu olarak gitmeyeğim O yüzden kendi bütçeme göre ülkeleri araştırıyorum. Çok bir zamanda kalmadı. Önümüzdeki sene son sınıf hayırlısıyla. Vize almak gerekmeyen yada çok zor olmayan bir ülke ve maddi açıdan İngiltere gibi pahalı olmayan bir ülke bulmam lazım o yüzden

Nesil
    2006

ahmetcim ben bu kadar yardimci olabilirim. en hayirlisi olur insallah.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Avustralya da düşünebilirsin. Şahsen ben master bitince 1 sene dil için bulunabilirm
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Mesaj Yetkileri