Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 55 sonuç

Konu: Paris´den Amsterdam´a

Nesil
    2006

Default Paris´den Amsterdam´a

Herkese merhaba;

Yardımınızı isteyecektim ve o nedenle konu açıyorum. Arkadaşım ile beraber ufak bir Avrupa tatili yapacağız ve tatile Paris´den başlayacağız. Ardındanda Amsterdama geçmeyi düşünüyoruz. Paris´den Amsterdam´a tren ile nasıl gidebiliriz‚ bileti gideceğimiz gün temin edebilir miyiz ve fiyatlar aşağı yukarı ne kadardır? Bilgi verebilecek renkdaşlar var ise şimdiden teşekkürler.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Bence Paristen Brüksele geçin otobüsle, Ordan yine otobüsle Amsterdama geçin.. Eurolines işinizi görür..

Ama illa Tren dersen, Paris'de Gare d'lyon dan kalkıyo trenler ordan bulabilirsin sanırım treni.. Otobüs olur dersen internetten alabilirsin biletlerini.. Ama madem Amsterdama gidiyosunuz Brüksele de uğrayın derim ben..

Nesil
    2006

Abi tren biletleri sadece bir firma üstünden bulabildim, o uçak biletlerinden daha pahalı. 3 saat 20 dakikada geçiyor, otobüsde olabilir verdiğin firmaya bir bakayım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Evet tren fiyatları çok pahalı. Ben Brükselden Amsterdama gidiş geliş en ucuz 70 €'ya bulmuştum tren biletini..

Nesil
    2006

Gare d'lyon lyon da değil mi? Paris'e çok uzak abi? Aynen 70 € ya buldum bende, uçağa zaten 235 TL vereceğim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Yok hayır Paris'te de var. Nehrin kenarında hemen.. uçak bulmayı dene istersen?

Nesil
    2006

Yok abi ya iki defa havaalanına git gel olmasın bir de o zahmetli iş oluyor, 3 saat 20 dakikada varıyorsun zaten tren ile havaalanına önceden git, bavul ver filan işkence gibi. Çünkü günü birlik Paris'de dolaşacağız.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Günü birlik Paris bitmez yalnız Ben 2 gün gezdim ama tam zevkini alamadım.. Uçak konusunda haklısın.. O zaman otobüs ve tren 2 seçenek önünde otobüs 6,5-7 saatte varıyo Paristen Amsterdama.

Nesil
    2006

Heheh bizimkisi o hesap bir eyfeli görüp yemek yiyip kaçacağız Amsterdam'a kısmet çok girişli çıkışlı uzun dönem vize o yüzden sıkıntı yok yaza kısmetse. Paris'i erkek erkeğe değilde bir kız arkadaşımla dolaşmak isterim. Diğer türlü gay çiftler gibi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Tamam vize varsa sorun yok Allah'tan ben tek gezmiştim

Nesil
    2006

Ahahah yok ya gezilirde ne bileyim Paris'e gitmişken yanımda sevgilim olsun isterim. Hazır çıkıyoruz, bari günü birlik görelim dedik. Paris'e uçaklar daha ucuz; ama sorun tren ücreti 70 € dan daha ucuza yok gibi geliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Bence 70 € ya iyi bile iyi bulmuşsun dedim ya ben Brükselden 70€ ya bulabilmiştim.. Otobüs olmaz dersen tek seçenek bu tren

Nesil
    2006

Aynen öyle gözüküyor, Tlahys var 70 € öğrenciler için akşam ve sabah saatlerinde ki ulaşımlar.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Vizeyi Fransadan Aldın sanırım değil mi?

Nesil
    2006

İtalya.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Kolay mı İtalya'dan almak vizeyi? ben de alcam bu ara bi schengen ama en kolay kim veriyosa ordan alcam.. Polonya kolay ama oraya da uçaklar pahalı..

Nesil
    2006

Abi daha önce schengenin var ise İtalya havada karada kapıyor, en rahat orası. Hollanda ve Belçika'dan ise uzak dur.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Daha önceden var schengenim.. O zaman vizeyi fazla dert etmemek lazım..

Nesil
    2006

Aynen etme, daha önce aldıysan daha rahat davranıyorlar.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Çek Cumhuriyetide rahat veriyor vizeyi , ispanya,almanya,belcika,hollanda uzak dur aman

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Bizde günübirlik Taksim'e gidicez işte metrobüs için akbil ayarlayabilirsek.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by nekop View Post
    Aynısı içimden geçrdim Serhat

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by nekop View Post
    Ahahahh şuan akbilimin içi boş cebimde 2 tl 35 kuruş var bu tatile gidiyorum gerisini sen düşün.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Hayat bu gençler, nasip..

Ne demişler,

Altını şer, incisi ker..

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Ama madem Amsterdama gidiyosunuz Brüksele de uğrayın derim ben..
    lahana mı yedircen adamlara ?
    (/s)

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Amerika vizeyi bana soru sormadan verdi Bence Çek Cumhuriyeti'nden falan da kolaydır

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by goosfraba View Post
    Valla ben yemedim sevmem lahanayı ama sevene öneririm Brükselin patates kızartması da meşhurmuş ondan yenebilir.. Gayet de güzel

Nesil
    2006

Heheh inşallah bir daha ki tsi buluşması brükselde olurda hep beraber lahana yeriz.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

mesajları okurken ben baya bi fransız kaldım bana sorabilirsiniz vay be nazarımız deymesin aman

Quote Originally Posted by goosfraba View Post
    dedim kesin aygün ama yanıldım

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Batu yazın bende amsterdam başlayıp paris üstünden orta avrupaya geçmeyi düşünüyorum. Çok gezen biri olarak tecrübeme güven. sadece gidiş dönüş biletini al kalan biletlerini orda ayarla. bir gün bir günü tutmuyor farklı şeyler görüp farklı yerlere gidebilirsin. Tren biletlerini rahatlıkla oradaki garlardan alırsın. 2 gün önceden alman yeterli. 2. sınıf ucuz ve kaliteli trenler ile seyahat edersin. Bilet fiyatları kısa mesafelerde 3-10€ arası değişiyo. Şahsen bulduğum en pahalı tren bileti 40€ idi. 70€ hızlı trendir. O kadar pahalı değil 2. sınıf trenler.

Yada İnterrailin Benelux paketi var onu alabilirsin. günlük yada sınırsız seçenekleri var. Onlarada göz atabilirsin.

Bide İtalyan vizesi ile ilk fransaya girerken çok sıkıntı yaşarsın. Belki almazlar bile. Sana tavsiyem Milan üzerinden gir aradan Cote d'Azur uda çıkarırsın. 10 numara yerdir. Monaco, Nice ve Cannes ı 2 günde siler süpürürsün.

Bütçe olarakta o kadar çok şey ayırma, Ocakta İtalyanın yarısını ve Cote d'Azuru gezdim topu topu 400€ harcadım 10 günde.

Bide kesinlikle ama kesinlikle Hostellerde kal. Acayip renkli kişilerle tanışırsın. =) Ben çoğuyla hala görüşüyorum. Hatta onlarla tekrar görüşeyim diye onların ülkelerine gidiyorum

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri