Sayfa 1 / 4 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 96 sonuç

Konu: Kolada Alkol Tespit Edildi!

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Exclamation Kolada Alkol Tespit Edildi!

Coca Cola ile Pepsi’nin tüm kola ürünlerinde alkol çıktı. Fransa’da, 19 ayrı meşrubat markasında yapılan testte Coca ve Pepsi’de binde bir oranında alkol tespit edildi. İki firmanın da sözcüleri, “Formülde yok ama üretim aşamasında ortaya çıkıyor olabilir” diye kendilerini savundu.

Coca Cola Fransa’da direktör olarak çalışan Michael Pepin, “Bazı meyve özleri alkol kalıntıları taşıyabiliyor. Araştırmada çıkan alkol Coca Cola’nın yapım sürecinde ortaya çıkıyor olabilir” dedi. Coca Cola’nın internet sitesinde ise Paris Camisi tarafından kendilerine ürünün Müslümanlarca tüketiminin uygun olduğuna ilişkin izin verildiği, tüm ülkelerde ürünlerinin alkolsüz içecek statüsünde kabul edildiği vurgulandı. Pepsi sözcüsü de, “Kolanın üretimi sırasında kullanılan ürünlerden kaynaklanan çok az miktarda alkol bazı içeceklerimizde yer alıyor olabilir. Ancak Pepsi’nin özel kola formülünde alkol yer almamaktadır” ifadesini kullandı. Nitekim araştırmada içeceklerde çıkan alkol miktarının litrede 10 miligramın altında olduğu, yani binde 1 oranında tespit edildiği belirtildi. Fransa’da yüzde 1.2’nin üzerinde alkol içeren ürünler ‘alkollü içecek’ olarak değerlendiriliyor.

- Pepsi ve Coca Cola’da yer alan bazı bitki özlerinde alerjik hidorkarbonlar bulunduğu tespit edildi.

- Kolaların renklendirilmesi için kullanılan ve ABD’de potansiyel kanserojen olduğu gerekçesiyle kullanımına kısıtlama getirilen E 150c ve E 150d (karamel) kimyasal maddelerinin Avrupa’daki ürünlerde sınırlama olmaksızın kullanılmaya devam edildiği ortaya çıktı.

- Tüm içeceklerde en yoğun olarak tespit edilen madde beklendiği gibi şeker. Hemen hemen tüm ürünlerin litresinde 100 grama yakın şeker bulundu. Coca Cola’nın litresinde 108 gram şeker tespit edilirken Pepsi’de ise 103 gram şeker bulundu. Bir küp şekerin 4 gram olduğu düşünülürse, bu 1 litre kolada 25 küp şekerden fazla şeker bulunduğu anlamına geliyor.

- Coca Cola’daki kafein oranı Pepsi’ye oranla daha düşük çıktı. Coca Cola’nın litresinde 91 miligram kafein bulunurken, Pepsi’de ise bu rakam 101 miligram olarak tespit edildi.
    http://haber.gazetevatan.com/coca-co...0880/41/Manset
    http://www.dha.com.tr/coca-cola-ile-...ti_332446.html

Coca Cola'da alkol olduğu ortaya çıkmış.Çok sağlam içerim
    Last edited by Nedvedmania : 28.Haziran.2012 at 16:59

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

aygün nerden okudun ciddi misin
    sinke falan var diyolardı yinede içiyodum da alkol varsa içmem artık

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

o zaman edit...
    Last edited by Walter Sakana : 28.Haziran.2012 at 17:03

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    aygün nerden okudun ciddi misin
    sinke falan var diyolardı yinede içiyodum da alkol varsa içmem artık
    Böcek varken içiyonuzda alkol olunca mı içmiyorsunuz Ben valla su an mutlu oldum böcek olmadığına

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Ya onlar hep rivayet.Küçüklügümden beri böcek var onda içme derlerdi hiç etkilenmem öyle lafta olan şeylerden tadı güzelmis der icerdim.

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

o zaman araştırın arkadaşlar portakalda da binde bir olmasa da daha az bir oranda alkol var onu da yemeyelim
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Hemen bir Ralf konusu yapayım size.

Portakalda alkol var mıdır ?

Portakalda alkol olup olmadığına ilişkin şüpheniz var. Ya da başka bir arkadaşınızdan duydunuz. Bazılarımız, inandı bazılarımız ise inanmadı. Ben de artık iyice şüpheye düştüm var mı yok mu diye? Hemen ufak bir araştırma isteği uyandı içimde.

Aslında düşününce çok saçma geliyor ama çok küçük de olsa doğruluk payı var. Çok küçük çünkü portakaldaki tahmini alkol oranı %0.1 gibi çok düşük bir oran. Yani bir votkada ortalama %40, birada %5, rakıda %40 civarı alkol olduğunu düşünürsek, şunu söylemek yanlış olmaz: Ne kadar portakal yerseniz yiyin, kafayı bulamazsınız. Eğer aksi olsaydı tekel bayilerinde en çok satılan ürün portakal olurdu.

Bunun dışında bir de bakteriler var. Gerçi her meyvede var bakteriler. Mesela portakal suyunu beklettiğiniz zaman içerisindeki bakteriler, fermantasyon yapmaya başlıyor. Ve meyve özütündeki şekeri harcayıp, karbondioksit ve alkol açığa çıkarıyorlar. Bu ayrıntıyı da söylemek lazım. Bu yüzden beklemiş reçellerinizde alkol vardır. Ya da beklemiş meyve sularında. Tabi tazeyken sıkılmışlardan bahsediyorum.

Ayrıca bakterilerin aktivitelerini durdurmaya buzdolabı da yetmiyor. Çünkü soğuk ortam bakterileri durdurmuyor sadece yavaşlatıyor. Bu yüzden sebze ve meyveler buzdolabında saklandığında daha uzun süre dayanıyor.

Asıl konumuz olan alkol olayı ise dediğim gibi, taze meyveniz varsa alkol yok denecek kadar az diyebiliriz. Ama bekleme olduysa içindeki alkol miktarında bir artış olabilir.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Çok şaşırdım alkolün tespit edildiğine. Bu saatten sonra ben işin dini boyutuna bakarım. Diyanetin açıklama yapması lazım. Ya "Alkol içeren her içecek haramdır" diyecek ya da "İçerik bakımından çok düşük bir oranda olduğu için dinen risk taşımamaktadır" diyecek. Benim çok net bir bilgim olmadığı için beklemedeyim şu anda. Bu işi takip etmek lazım.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

bu portakal her yerde yenen bir meyve hatta şöyle bir şey var.

“Kur’an okuyan mü’min portakal gibidir: Kokusu hoş, tadı güzeldir. Kur’an okumayan mü’min hurma gibidir: Kokusu yoktur, tadı ise güzeldir. Kur’an okuyan münâfık fesleğen gibidir: Kokusu hoş fakat tadı acıdır. Kur’an okumayan münâfık Ebû Cehil karpuzu gibidir: Kokusu yoktur ve tadı da acıdır.” (Buhârî, Et’ime 30)

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Allah'ın portakaldaki alkolün varlığından haberi olmaması imkansız o yüzden yasaklanmadığına göre doya doya yenilmeli

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Portakaldaki alkol de ilginç. Hangi ülkede araştırma yapıldığına da bakılmalı. Adamların sulama sistemleri, hormonları, aşılamaları felan direk etkiler meyveyi. Oradan bulaşmış olabilir alkol.

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Hristiyan domatesten sonra mümin portakal.

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

bu durumda portakal mümin olmuyor güldürmedi gibi yapılan araştırmalarda tespit edilen alkol oranının dini yaşantısına önem verenler yönünden değerlendirmesini yapıyoruz burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İce Tea ile ilgili bir araştırma var mı acaba cok merak ettim. Şeker vs. ?
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Ayrı konuda tartışılabilir bu konu. Kafede kaynayıp gitmesin

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Meyvelerin, doğada bulunan bazı şeylerin içinde alkol var zaten. Önemli olan bunun oranı, bulunma miktarı. Üstünde durulacak bir olay değil yani.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Çok şaşırdım alkolün tespit edildiğine. Bu saatten sonra ben işin dini boyutuna bakarım. Diyanetin açıklama yapması lazım. Ya "Alkol içeren her içecek haramdır" diyecek ya da "İçerik bakımından çok düşük bir oranda olduğu için dinen risk taşımamaktadır" diyecek. Benim çok net bir bilgim olmadığı için beklemedeyim şu anda. Bu işi takip etmek lazım.
    Alkolün çoğu haramda azı cayiz mi olacak Nedved?Haram olan birşeyin azı çoğu fark etmez.Zina,domuz eti vs'de olduğu gibi.

Sorun yok ben kola içmiyorum pepsi içiyorum

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Trabzonspor View Post
    Alkolün çoğu haramda azı cayiz mi olacak Nedved?Haram olan birşeyin azı çoğu fark etmez.Zina,domuz eti vs'de olduğu gibi.

Geçmiş olsun Pepsi'de de alkol var .

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Pepsi'de de çıkmış yanlış okumadıysam
    Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

İşte onu bilmiyorum. Bi orana mı bağlı yoksa kesin olarak yasak mı ? Geçenlerde Diyanet açıklama yapmıştı hatta "Alkol aldıktan sonra namaz kılınır mı ? Cevap : Eğer alkolün akli dengenizde değişiklik oluşturmadığına inanıyorsanız kılabilirsiniz" gibi.

Coca Cola ve Pepsi'de tespit edilmiş. Bundan sonra Bikola veya Kristal içicez demekki

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Bu Sicaklarda Nazo iyi gider.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Demek ki kola alkolle oluyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Oda problem değil yahu.Alkol için ekstra para harcamam gerekmez.

'Kolayla sarhoş oldu' muhabbetinde bir hikmet varmış demekki. .)

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

İşte onu bilmiyorum. Bi orana mı bağlı yoksa kesin olarak yasak mı ? Geçenlerde Diyanet açıklama yapmıştı hatta "Alkol aldıktan sonra namaz kılınır mı ? Cevap : Eğer alkolün akli dengenizde değişiklik oluşturmadığına inanıyorsanız kılabilirsiniz" gibi.

Coca Cola ve Pepsi'de tespit edilmiş. Bundan sonra Bikola veya Kristal içicez demekki
    Bu adamlara inanmıyorum ben.Orucu Sex ile açabilirsiniz diyenlere bile tamah edenler var.Aslında tek doğru Kuran ama Arapçamız yok işte.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Oha noluyo Hayatımda ilk kez kendi açtığım gibi gözüken konuyu kendim açmamış oluyorum

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Oha noluyo Hayatımda ilk kez kendi açtığım gibi gözüken konuyu kendim açmamış oluyorum
    Alkolün etkileri

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Şimdi biz kola+viski karıştırdığımızda iki alkollü şeyi mi karıştırıyoduk çok ilginç

Alkolün etkileri
    Az önce iki bardak kolayı devirdim

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

21. yy olmuş hala kola içenler var

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)