1 ile 8 arası toplam 8 sonuç

Konu: Türkçe hangi dile benziyor?

Default Türkçe hangi dile benziyor?

Türkçe'nin dil ailesine göre değil de tınısına,kelimelerine göre nasıl olduğunu hep merak etmişimdir?Yani Türkçe konuşulduğunda yurt dışındakiler nasıl algılıyor?Bunun için internette küçük bir araştırma yaptım.

Yabancılara göre Türkçe'nin özellikleri:
    • Çok hızlı konuşuluyor.
    • Kelimeler o kadar hızlı söyleniyor ki sanki hiç kelime kullanılmıyormuş gibi hissettiriyor.
    • Kelimeler kısa ve baskılı olduğundan İspanyolca'ya çok benziyor.
    • Bir kesime göre kuş sesi gibi çıkıyor.(Ben de çözemedim)
    • Bir yazar Türkçe'yi nazik almanca olarak tanımlamış.(Adını hatırlamıyorum.)
    • İki Türk konuşurken hep kavga ediyorlarmış gibi hissediliyor.(Bağırma ve hızlı konuşma yüzünden)
    • Bir Alman Türkçe bilmediği halde Türkçe seminerlere katılıyormuş sırf o nazikliği ve melodiyi duymak için.
    • Yurt dışında İtalyan bir bayan bizim Türklere Foto. makinesini uzatıyor.Bizimkiler de al sen çek tarzı tartışmalar yapınca kadın en sonunda 'gracias' demiş ve gitmiş.(İspanyolcaya benzerlik.)
    • Bazen gırtlaktan çıkan sesler yüzünden Fransızca'ya benzetenler de var.
    • Biz burda ich möchte fünf köfte espirisini yaparken almanlarda bizim s ş ve ü lerimize takmışlar.şuu suu şüüü diye saçma saçma espiriler yapıyorlarmış.
    Genel olarak Farsça ve Arapça (Osmanlıca) kelimeler kullanılmadığında türkçe çok nazik ve melodili bir dil.

Tanıdıklarım yabancılara daha soramadım fakat sorucam ve en kısa zamanda yazıcam.Siz de yabancı birini tanıyorsanız sorup bilgileri burda paylaşabilir misiniz?

Nesil
    2007
    Yer
    Dublin

Bir keresinde telefon görüşmesi yaptıktan sonra bir arkadaşım Koreceye çok benzediğini söylemişti. Kendisinin birçok Koreli arkadaşı olduğundan, kulağı Koreceye aşina. Şahsen garipsemiştim ama dediği doğru olabilir; zira bizim bunu anlayabilmemiz gayet zor.

Remaining silent in the face of injustice is the same as supporting it.

Quote Originally Posted by vivoperlei View Post
    Bir keresinde telefon görüşmesi yaptıktan sonra bir arkadaşım Koreceye çok benzediğini söylemişti. Kendisinin birçok Koreli arkadaşı olduğundan, kulağı Koreceye aşina. Şahsen garipsemiştim ama dediği doğru olabilir; zira bizim bunu anlayabilmemiz gayet zor.
    Bildiğim kadarıyla Korece (Japonca'da olabilir) ile Türkçe aynı dil ailesinde. Yanılmıyorsam büyük ünlü ve küçük ünlü uyumu sadece bu 2 dilde var ve cümle dizilimleri aynı

Nesil
    2007
    Yer
    Dublin

Evet, ben de böyle bir şey anımsıyordum; ancak karıştırıyor olabileceğimden bahsetmedim. Şimdi kontrol ettim. Dediğin gibi, Korece de Altay dilleri arasında yer alıyor. Hatta bu yakın bir zaman önce kanıtlanmış (daha önceleri tam olarak belli değilmiş Korecenin hangi aileye ait olduğu).

Remaining silent in the face of injustice is the same as supporting it.

Korece,Japonca da sondan eklemeli dil ailesine ait ama Türkçe pek onlar gibi algılanmıyor.Korece zanneden kişi hızlı konuştuğumuzdan öyle zannetmiştir.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Türkçe Ural-Altay dil ailesinde yer alıyor.Bu dil ailesinde Korece,Fince,Estonca,Macarca,Mançuca vs. gibi diller yer alıyor.Birkaç dil daha var da hatırlamıyorum tam.O yüzden bu dilleri öğrenmek daha kolay gelebiliyor bize.

Türkçe Ural-Altay dil ailesinin Altay kolundadır.Altay kolunda Korece ve Japonca da vardır.Bunların ana özellikleri sondan eklemeli olmalarıdır ama kolay öğrenmek söz konusu değil.

Konunun başında yazdım,konuşma bakımından hangi dile benziyoruz diye,dil ailesi olarak değil.(tını,ses olarak)

Fince çok benziyor diye geçiyor kitaplarda. Cümle dizilimi aynıymış hatta bazı kelimeler bile aynıymış.

Aynen paatalainen(eski finli futbolcu şimdilerde bir yerde t.d/ zamanında bize de bir golu vardı)

Mesaj Yetkileri