1 ile 11 arası toplam 11 sonuç

Konu: Kadro Uyumu

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Default Kadro Uyumu

İlk sezon transfer yaptınız, takımınız fena değil ve ligde de 1-2 veya 3. oldunuz. 2-3 takviye lazım. Bu oyuncuları aldığınız anda takım birden afallama yaşıyor. Bunu önlemek için nasıl oyuncular almak lazım?

Kısacası, takımın ritmini ve dokusunu bozmadan nasıl transfer yapıyorsunuz?
    FM Gazetesi

Nesil
    2012
    Yer
    Kastamonu

Bende bu konuda büyük sıkıntı yaşıyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Aynı dili konuşan oyuncular almaya özen göstermek lazım.
    Canım FEDA olsun sana !

Nesil
    2012
    Yer
    Kastamonu

Quote Originally Posted by darkkobal123 View Post
    Aynı dili konuşan oyuncular almaya özen göstermek lazım.
    Fenerbahçe'de niye sıkıntı yok o zaman Senegalli - Portekizli - Nijeryalı

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Antremanlarda takım uyumu calıştırmak ve transferlerde dil olarak en azından bir oyuncuların seçimi olabilir

Nesil
    2012
    Yer
    Samsun

1. Aldığınız oyuncunun konuştuğu diller önemli. Aldığınız oyuncuya takıma geldiğinde yardımcı olabilecek oyuncuların olması iyi olur. Mesela Türk takıma Alman defans oyuncusu alıyorsanız ve takımda yada bölgede Almanca konuşabilen oyuncular varsa bu uyumu arttırır.

2. Takımın ortalama kişiliği ile aldığınız oyuncunun kişiliği uyumlu olmalı.

3. Gözlemci raporlarına dikkat edin, uyum sorunu çekebilecek oyuncuları almayın.

4. Tavsiye etmiyorum ama eğer kullanıyorsanız FMRTE vs gibi programlarla alacağınız oyuncunun adaptasyon özelliğine bakabilirsiniz.

Ben GS ile 4. sezonumdayım ve defans hattını yeniledim, 3 tane Fransız aldım çatır çatır oynuyor adamlar Takımla değil belki ama kendi aralarında geldikleri günden beri iyi anlaştılar

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

FMRTE ya da Genie Scout benim zevkimi kaçırıyor ya. Hile yapmışım gibi geliyor.
    FM Gazetesi

Nesil
    2008
    Yer
    Karabük

Atletico Madrid'de olağanüstü bir revizyon yapmıştım 2.sezon.Kadroda eski adam kalmamıştı ve 13-14 transfer yapıp(Çoğu as oyuncu)sezona girmiştim.4 tane büyük klüp ile hazırlık maçı yaptım.Hazırlık kampını uzun tuttum.Israrla aynı oyuncular ve taktik üzerinde durdum.Antremanları doğru yaptırınca takım coştu.Yeni kadro ile ilk sezon olmasına rağmen ligte şampiyonluk ve şampiyonlar liginde şampiyonluk yaşadım.Arkadaşlarda değinmişler.Yakın ülkelerden oyuncu almakta gayet faydalı bir çözüm olabilir.Bu arada belirteyim.Periyodik şekilde takım toplantıları,maç antremanları ve iyi oynayan oyuncuları övmek başarıyı arttırıyor

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar antrenörler de işe yarıyor. Ben Newcastle'a Wellington Nem'i transfer ettim ve basın toplantısında yardımcı olması için takımdaki tek Brezilyalı olan kaleci koçu çıktı. Ama takımda hiç aynı dili konuştuğu adam yoksa sorun olabiliyor.

Quote Originally Posted by Burak Akmanoğlu View Post
    Fenerbahçe'de niye sıkıntı yok o zaman Senegalli - Portekizli - Nijeryalı
    Nijeryalı ve Portekizli adamlar İngilterede oynamış ve çatır çatır İngilizce konuşabilen adamlar. Ama Krasic bu konuda açık bir şekilde sıkıntı yaşıyor, takımda aynı dili konuşan birtek Caner var onunla da hiç beraber oynamadı. Sow geçen sene geldiğinde Dia vardı ona yardımcı olmuştur, şimdi de adam alıştı zaten. Aynı zamanda Fransızca biliyor ve biraz bile olsa İngilizce de konuşabiliyodur.

Takıma yeni katılan özellikle Brezilyalı oyuncularda bu sorun çok yaşanıyor. Adamlar sadece Portekizce konuşuyor ve adaptasyon sorunu da en çok onlarda yaşanıyor. En azından şu ana kadar hep ben öyle gördüm.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Ben bu sene oyunu oynamadım ancak geçen senelerde hep Team Blend yapıyordum match preparation'dan bir süreliğine. İşe yarıyor.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Takım konuşmalarını iyi yapıp, oyuncuların mutsuz olmasını engellersende kadro uyumu üst seviyeye çıkar. Özellikle takım konuşmalarında oyunculara fazla sert çıkmamak gerek. Daha aklıma gelirse yazarım buraya.
    Canım FEDA olsun sana !

Mesaj Yetkileri