1 ile 23 arası toplam 23 sonuç

Konu: TAL (Türkiye Alt Ligler) Projesi

  1. #1
    Nesil
    2003
    Yaş
    47
    Mesajlar
    4,569

    Default TAL (Türkiye Alt Ligler) Projesi

    Bildiğiniz gibi sitemizde yayınlanan yama ile Türkiye liglerinin 6. kademesi olan Süper Amatör Liglerini artık oynayabiliyorsunuz. Bu projenin amacı sizleri oyunu biraz farklı ve biraz daha gerçekçi oynamaya teşvik etmektir.

    Aramızda eski uluslararası futbolcu olan veya pro lisans diplomasına sahip olan ve hemen şimdi önemli kulüplerde takım yönetebilecek kişi sayısı azdır veya yoktur. Yani gerçekçi bir kariyer için başlayabileceğimiz en yüksek seviye amatör ligler olacaktır.

    Tabii alt liglerin bazı gerçekleri vardır. Çok yüksek bütçeler, dünyanın her yerinden futbolcu getirip oynatabilmek, istediğimiz oyuncuları almak gibi hamleler kariyerimizin başlangıcında lüks ve gerçek dışı olacaktır. Bu seviyede bize ve yapabileceklerimize olan güven az olacağı için oyunun bize hemen verdiği bazı hakları çalışarak kazanmak gerekecektir.

    Aşağıdaki kuralları genel bir taslak olarak kabul edip biraz daha gerçekçi bir teknik direktörlük kariyerine başlayabilirsiniz.

    Lig Seçerken
    • Ülkeyi Türkiye, en alt ligi Süper Amatör (Büyük veritabanı) olarak seçmelisiniz. Eğer bilgisayarınız kaldırabilirse daha fazla oyuncu ve daha fazla ülke ve lig ekleyebilirsiniz.
    • Unutmayın ki Süper Amatör liglerde takım ve oynanan maç sayısı fazla olduğu için oyun oldukça yavaş ilerleyecektir.


    Oyunu kurarken:
    Anahtar Personel Ekle: Seçili
    Oynanabilir Takımlara Oyuncu Ekle: Seçili
    Oyuncu Özelliklerinde Gizlilik Aktif Olsun: Seçili

    Oyunu Kurduktan sonra:
    Geçmiş oyunculuk tecrübesi: Pazar Ligi Oyuncusu.

    Takım Seçimi:
    • Oturduğunuz İlin Ligini Seçip, Benim İçin Bir Takım Seç düğmesine tıklayarak bahtınıza düşen takımın başına geçiyorsunuz.


    Teknik Heyet Sorumlulukları şu şekilde ayarlanmalıdır:

    Futbol Direktörü İşe Alma/İşten Çıkartma: Başkan
    Gençlik Gelişim Sorumlusu İşe Alma/İşten Çıkartma: Başkan
    Baş Gözlemci İşe Alma/İşten Çıkartma: Başkan
    Tüm Diğer Personel İşe Alma/İşten Çıkartma: Menajer

    As Takım İçin oyuncu bulup, oyunculara teklif götür: Başkan veya varsa Futbol Direktörü
    Gelecek vaadeden oyuncuları bulur ve onlara teklif götürür: Gençlik Gelişim Sorumlusu
    As takıma transferleri sonuçlandırır: Başkan
    Geleceğe Yönelik genç oyuncular transfer eder: Gençlik Gelişim Sorumlusu

    Transfer veya kira listesine koyduğunuz As Takım oyuncularına kulüp bulur: Başkan veya varsa Futbol Direktörü
    Transfer veya kira listesine koyduğunuz Genç Takım oyuncularına kulüp bulur: Gençlik Gelişim Sorumlusu

    As Takımı oyuncularının hangilerinin sözleşmelerinin uzatılacağına karar verir ve görüşmeleri yürütür: Başkan veya varsa Futbol Direktörü
    Genç Takım oyuncularının hangilerinin sözleşmelerinin uzatılacağına karar verir ve görüşmeleri yürütür: Gençlik Gelişim Sorumlusu

    Gözlemci takımının görevlerini ayarlayabilir: Başkan veya varsa Futbol direktörü veya varsa Baş Gözlemci
    Gözlemcilerinizin bulduğu oyuncular hakkında sizi güncel tutar: Başkan veya varsa Futbol direktörü veya varsa Baş Gözlemci

    Genç oyuncuları kulübe kazandırır ve gelişimleri hakkında bilgi verir: Gençlik Gelişim Sorumlusu

    Ayarları yapılmalıdır. Eğer kulübün bir Gençlik Gelişim Sorumlusu yoksa bu görevler Futbol Direktörü'ne (o da yoksa Başkan'a) verilmelidir.

    Diğer Kurallar:
    • Kullandığınız taktik(ler) sizin üretiminiz olmalıdır, başkalarının hazırladığı ve paylaştığı taktikler olmamalıdır. Bu taktikleri üretmek için başkalarından fikir alabilir, takitk yaratmak ile ilgili yazılar okuyup, öğrendiklerinizi kullanabilirsiniz.
    • Oynarken gerçekçi bir kariyer yolu yaşamaya özen gösterin. Bütün kariyerinizi tek bir takım ile geçirmek zorunda değilsiniz. Ama örneğin şampiyon olup bir üst lige çıktığınız yıl istifa edip daha iyi bir takımdan gelecek bir teklifi beklemek pek gerçekçi olmayacaktır.
    • Hem bir milli takım, hem de kulüp çalıştırmak pek gerçekçi olmayacaktır.
    • Kulüp değiştirince teknik heyet sorumluluklarını tekrar gerekli şekilde ayarlamayı unutmayın.
    • Oyunda itibarınızı ülkesel seviyeye çıkarttığınızda hangi oyuncuların sözleşmelerinin uzayabileceği ve görüşmeleri yürütme hakkını kendi üzerinize geçirebilirsiniz.
    • İtibarınızı kıtasal seviyeye çıkarttığınızda as takım için oyuncu bulma ve oyunculara teklif götürme görevini kendi üstünüze geçirebilirsiniz. Ancak transfer teklifi yaptığınız oyuncular gözlemcilerinizin, antrenörlerinizin veya futbolcu temsilcilerinin size önerdiği oyuncular arasından olmalıdır.
    • İtibarınızı dünya çapı seviyesine çıkarttığınızda as takıma transferleri sonuçlandırma görevini de kendi üstünüze alabilirsiniz. Tabii transfer teklifi yapabileceğiniz oyuncular konusunda gözlemci/antrenör/futbolcu temsilcisi tavsiyeleri arasından seçim yaptığınız sürece.
    • Oyunun ilerleyen yıllarında eğer başarılı olduysanız daha alt kademe ligleri oyundan çıkartabilirsiniz. Örneğin Süper Amatör ve Bölgesel Amatör liglerden yükselip, 3. Lig'de bir takımı yönetiyorsanız, Süper Amatör Ligini kaldırabilirsiniz. Eğer 2. Lig'e çıkarsanız, BAL'ı da çıkartabilirsiniz. Bu sayede oyunun ilerleyişini biraz hızlandırabilirsiniz. Ligden düşme ihtimalini göz önünde bulundurarak bir alt ligi hep açık tutmayı ihmal etmemenizi tavsiye ederim.


    Son Söz:
    • Oyunu oynarken hiç bir hile ve dış bilgi/gereç, oyunu kapatma ve eski tarihte yükleme kullanılmamalıdır.
    • Kısacası eğer yaptığınız bir şeyin hile olup olmadığını sorma ihtiyacı hissediyorsanız, hiledir.
    • Bu kuralları kullanan kariyer hikayelerinizin de ilgiyle okunacağını tahmin ediyorum.


    İyi eğelenceler.

  2. #2
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    6,810

    Default

    Süper Amatör'e kadar seçtim, ayriyeten 3-4 tane büyük ligin sadece 1.ligini açtım. Bir devama basmam demek en az 1 dakika beklemem demek ve bu bekleme ile de 1 gün bile geçmiyor. Üstelik son model bir pc'de oynuyorum diyebilirim. Biraz sıkıntı bu bekleme olayı.
    FM Gazetesi

  3. #3
    Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    900

    Default

    Ben böyle oynamaya çalışıyorum zaten (bazı teknik heyet sorumlulukları dışında) ve gerçekten büyük zevk alıyorum oyundan. Özellikle oyuncu özelliklerini gizleme, geçmiş deneyimi pazar ligi oyuncusu seçme ve oyuncu arama kısmını kullanmak yerine gözlemcinin önerdiği oyuncuları seçmek çok önemli. Böylece kısa yoldan başarıya ulaşıp hemen üst liglere tırmanıp oyundan sıkılmıyorsunuz, sürekli ucuz ve yetenekli oyuncular bulamayacağınızdan altyapı oyuncularınıza daha çok şans veriyorsunuz vs vs. Böyle bir konunun açılması da çok güzel olmuş, oyunu bu şekilde oynamayanlara şiddetle tavsiye ederim.

    Edit: Şunu da ekleyeyim, bu seneye kadar hep İngiltere alt liglerinde oynardım fakat bu sene Türkiye'nin alt liglerini de denedim ve bence daha da güzel, hem tanıdık isimler tanıdık şehirler tanıdık stadyumlar, bütçe daha az, fazla üstün yetenekli oyuncuya ulaşma şansınız yok. Yani Türkiye alt liglerine önyargıyla yaklaşmasın lower league managerları!

  4. #4
    Nesil
    2006
    Yer
    Adana
    Yaş
    35
    Mesajlar
    1,407

    Default

    Alt liglerden bir takım almak hevesiyle açtım süper amatör ligi ayrıca 6 7 tane de yabancı lig açtım(türkiyeden iyi regenler çıkmıyor ondan dolayı avrupadan çıksın diye) ama çok yavaş ilerledi oyun.Baktım olacak gibi değil bende gerisin geri kapattım oyunu.Geçen senelerde bu kadar yavaş değildi bu alt ligler yaması.Bu sene sanırım detaylı hazırlanınca yavaşlama meydana gelmiş olsa gerek.

  5. #5
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    6,810

    Default

    İngiltere liginde en alt ligi seçtiğimizde bu kadar yavaşlamıyor, editleyince neden böyle yavaş oluyor acaba?
    FM Gazetesi

  6. #6

    Default

    Bu yavaşlığın alt ligle değil takım sayısıyla alakası olduğunu düşünüyorum ben.

    İngiltere'de Blue Square N/S 'de iki grupta da 22 takım var yani haftada 22 maç yapılıyor.Burada ise takım sayısı aşırı fazla bunun sonucunda da yapılan öaç sayısı artıyor o yüzden böyle bir yavaşlık var diye düşünüyorum.

  7. #7
    Nesil
    2003
    Yaş
    47
    Mesajlar
    4,569

    Default

    Super Amator ligde toplam 1073 tane takim var.

    Bunu 20'ser takimli lig olarak dusunursek 54 tane ligi ayni anda acmakla esdeger.

    Bu nedenle yavas ilerlemesi cok normal. Ozellikle sezon basinda kulupler transfer yapmaya calistigi donemde.

    Eger bilgisayari zorluyorsa veya cok zaman aliyorsa ayni prensipleri BAL ile baslarken de dusunebilirsiniz.

  8. #8

    Default

    Ben Yama Güncellenince Önce Süper Amatöre Kadar Olan Datayı Seçip Bal'da Başladım Tam Bir İşkence Oldu

    Bende Sildim Bu Sefer Sadece Bal ile İlgili Datayı Seçip Başladım Normale Döndü Bal Liginde Şuanda Hazırlık Maçlarını Geçtim Lig Maçlarına Başlayacağım Takım Fena Oynamıyor Gibi Oyuncuları ve Personelleri Eklemeyi Tikini Kaldırdım Takımda Bir Tane Bile Oyuncu Yok Sıfırdan Serbest Gencecik Elemanlar Aldım Potansiyelleri Ligin Üzerinde Bakalım Sezon Nasıl Bitecek Merak Ediyorum

    Bu Arada Ben Kadroyu Oluştururken Ligdeki Takımlarda Çok Durgun Hiçbişey Yapmadılar Sadece 2-3 Takım 4 Transfer Yaptı Gerisi Sanal Takım Bakalım Nasıl Bir Görüntü Oluşacak Lig Sonunda


    En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

  9. #9
    Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    900

    Default

    Oyuncu ve personelleri eklemeyi tavsiye ediyor musunuz? Sanal oyuncularla dolu takımlarla maç yapmaktansa regenlerle oynamak daha güzel olur sanki değil mi?

  10. #10
    Nesil
    2006
    Yaş
    35
    Mesajlar
    6,844

    Default

    BAL açık iken hızda sorun olmuyor; ama oyun kurduktan sonra lig kaldırabiliyoruz da bir sezon beklemek gerek oyun inanılmaz yavaş ilerliyor.

  11. #11
    Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya
    Yaş
    35
    Mesajlar
    2,141

    Default

    Alt liglerde fazlasıyla kariyer yapıyorum fakat, personel ayarlarını hiç bu şekilde düzenlememiştim. En yakın zamanda bu düzenlemeler ile bir kariyer gerçekleştireceğim.

  12. #12
    Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis
    Yaş
    38
    Mesajlar
    1,290

    Default

    Quote Originally Posted by lakin1907 View Post
    Oyuncu ve personelleri eklemeyi tavsiye ediyor musunuz? Sanal oyuncularla dolu takımlarla maç yapmaktansa regenlerle oynamak daha güzel olur sanki değil mi?
    Sadece regen toplama gibi bi olay var mı? Yani hiç oyuncusu olmayan bir takımla başlayıp yeni oyuncular toplamak mümkün mü? Bunu yapmak isterim oluyorsa. Ama ben tüm sorumluluğu başkana bırakma olayının çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. Yerleşmiş uygulama bu belki ama zorunluluk değil. Pek tabi amatör ama bu işleri teknik adama bırakacak kadar ileri görüşlü bir başkan da olabilir bi yerlerde

  13. #13
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    6,810

    Default

    Bu BAL dediğiniz Süper Amatörün bir üstü mü oluyor?
    FM Gazetesi

  14. Default

    Aynen, Bölgesel Amatör Lig.

  15. #15
    Nesil
    2006
    Yaş
    35
    Mesajlar
    6,844

    Default

    Oyunda SAL çok yavaş ilerletiği için başka bir kariyer açtım BAL ligini dahil eden hız konusunda inanılmaz fark var. Sanki bilgisayarımı değiştirmiş gibiyim.

  16. #16
    Nesil
    2003
    Yaş
    47
    Mesajlar
    4,569

    Default

    Quote Originally Posted by lakin1907 View Post
    Oyuncu ve personelleri eklemeyi tavsiye ediyor musunuz? Sanal oyuncularla dolu takımlarla maç yapmaktansa regenlerle oynamak daha güzel olur sanki değil mi?
    Bence boyle baslamak en dogrusu cunku ilk sezonda yapay zeka takimlari, veritabaninda oyuncu sayisi azligindan dolayi, kadrolarini doldurmakta zorlanacaktir.

  17. #17
    Nesil
    2003
    Yaş
    47
    Mesajlar
    4,569

    Default

    SAL liginin buyuklugu ve oyunu yavaslatmasi sorununun ustunden gelmek icin yakinda bir yama daha cikartmayi dusunuyorum.

    Bunu yaparak 1073 takimin hepsini bir lige koymak yerine 1 veya 2 kademe daha Bolgesel Amator Lig (BAL 2, BAL 3) ekleyerek lig sayisini ve Super Lig'e teorik ulasma suresini yukseltmek mkumkun olur.

  18. #18
    Nesil
    2007
    Yer
    Ankara
    Yaş
    36
    Mesajlar
    5,918

    Default

    Başladım bakalım oyunu kuruyorum
    eto'o bitmiş.

  19. Default

    Bende başladım bir Erdekspor kariyeriyle ama 1 gün geçirebildim, baktım olmayacak kapattım oyunu

  20. #20
    Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    900

    Default

    BAL'a kadar açıp oynayan var mı arkadaşlar? Sorun oluyor mu? Ben şimdi açtım, 30.000 de oyuncu var ama custom database'den seçtim, yani yabancı ligleri eklemedim. Umarım bir sorun olmaz çünkü çok zevkli şu an

  21. #21
    Nesil
    2003
    Yaş
    47
    Mesajlar
    4,569

    Default

    Quote Originally Posted by perpetua View Post
    SAL liginin buyuklugu ve oyunu yavaslatmasi sorununun ustunden gelmek icin yakinda bir yama daha cikartmayi dusunuyorum.

    Bunu yaparak 1073 takimin hepsini bir lige koymak yerine 1 veya 2 kademe daha Bolgesel Amator Lig (BAL 2, BAL 3) ekleyerek lig sayisini ve Super Lig'e teorik ulasma suresini yukseltmek mkumkun olur.
    Alternatif bir lig düzenini aşağıdaki başlığa ekledim.

    http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=110395

  22. #22
    Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    900

    Default

    Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Alternatif bir lig düzenini aşağıdaki başlığa ekledim.

    http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=110395

    Bu versiyonda sadece SAL yerine yeni ligler eklendi değil mi? BAL'da oynayanlar için bunu yükleyip yeni oyun açmaya gerek yok değil mi?

  23. #23
    Nesil
    2003
    Yaş
    47
    Mesajlar
    4,569

    Default

    Quote Originally Posted by lakin1907 View Post
    Bu versiyonda sadece SAL yerine yeni ligler eklendi değil mi? BAL'da oynayanlar için bunu yükleyip yeni oyun açmaya gerek yok değil mi?
    Aynen oyle.

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •