Rakiplerin (ve tabiki kendimizin) son 5 karşılaşmasında görülen "GBAYG" şeklindeki ifadeden A olanı neyi ifade ediyor?
Çift ayaklı oynanan eleme maçlarındaki averaj üstünlüğü ile sağlanan galibiyeti mi?
Rakiplerin (ve tabiki kendimizin) son 5 karşılaşmasında görülen "GBAYG" şeklindeki ifadeden A olanı neyi ifade ediyor?
Çift ayaklı oynanan eleme maçlarındaki averaj üstünlüğü ile sağlanan galibiyeti mi?
Oranın nasıl çevrildiğini hiç hatırlamıyorum.
Hangi maça denk geldiğine bakabilir misin o A ifadesinin.
Oyunu ingilizce oynadığınız zaman da beraberlik için bazen D bazen de X şeklinde görünüyor. Ben de hep merak ederdim neden böyle diye. A ve B de aynı şekilde işliyor olabilir.
Golsüz beraberliklerde A kullanılıyor benim gördüğüm kadarıyla, D'ye karşılık geliyor sanki.
Uygun bir örnek bulmak zor oldu ama sonunda Akhisar'ın geçmişinde birebir örtüşen bir seri buldum.
Aşağıdaki resimlerden de görülebileceği gibi Bursaspor ile (1-1) hem de Elazığspor ile (0-0) beraberliği var. İkisi de lig maçı olan bu karşılaşmaların Bursa ile olanını deplasmanda oynamışlarken, golsüz biten Elazığ maçını ise kendi sahalarında tamamlamışlar. Şimdi bu A takısı, kendi evindeki beraberliği mi ifade ediyor yoksa golsüz beraberliği mi? Yoksa bambaşka bir şeyi mi? Hadi bakalım.
![]()
![]()
ingilizcesinde de X olarak geciyor o kisim. yukarda himone de belirtmis, yeni gordum (:
A= golsüz beraberlik, B= gollü beraberlik.
Ingilizcesinde, golsuz beraberlik = D, gollu beraberlik=X
Bizde de golsuz beraberligi = B, gollu beraberligi=X (veya Turkce harf olsun diye Ğ) yapabiliriz esasinda.
ya da gollü beraberlik B golsüz beraberlik ise 0(sıfır) ile gösterilebilir. ya da O harfi ile..