Fenerbahçe S.K
Aykut Kocaman'ın uzun sürelerdir süregelen istifa süreci, sonunda tamamlandı. Alınan kötü skor ve oynanan vasat futbolun ardından uzun süredir kamuoyu tarafından istifaya çağırılan teknik adam, geçen hafta düzenlediği basın toplantısıyla görevine son verdiğini açıkladı. Yönetimin bu olay ardından takımın başına kimi getireceği ise merak konusuydu. Adayların en başında Fenerbahçe'yi eskiden de çalıştırmış olan Alman teknik adam Cristoph Daum ve Yılmaz Vural vardı. Ancak kulüp yöneticileri, 1989 yılından itibaren Fenerbahçe'nin alt yapısından as takıma kadar 2005 yılının sonuna top koşturan eski profesyonel futbolcu Burak Şahin ile 1 yıllık anlaşma imzaladığını kamuoyuna duyurdu. 1973 doğumlu genç teknik adam, 16 yaşından 32 yaşına kadar süren futbol hayatını noktaladıktan sonra da Fenerbahçe çatısı altında çalışmaya devam ediyordu. Taraftarların içinde büyük bir kuşku ancak beraberinde merak da uyandırmıştı yönetimin bu kararı. Artık Kanarya, genç bir ferde emanetti.
Göreve geldiği günün akşamında bir basın toplantısı düzenleyen Şahin, "Fenerbahçe benim yuvam, ikinci evim. 16 yaşımdan itibaren buradaydım. Önce paf takım, sonra 19 yaş altı, 21 yaş altı derken neredeyse tüm alt birimlerde forma giydim. Oynadığım futbol bakımından pek parlak bir zat olduğum söylenemez. Zaten belli olacak ki, uzun bir futbol yaşantım da olmadı.(1989-2005) Ama yapabildiğim büyük bir şey vardı. Varımı yoğumu Fenerbahçe'ye vermek. İşte şimdi de o zaman yaptığım şeyi yapacağım ve bu takımın başında bulunmak neyi gerektiriyorsa gerekeni yapacağıma söz veriyorum." şeklinde içten bir demeç verdi. Konuşmanın ardından salon kopan alkışlarla adeta inledi. Fenerbahçe ruhu geri dönüyordu, yeni bir çağ mı başlıyordu?
Nasıl Bir Taktik İzleyecek?
Genç teknik adam(40) Şahin, sezon öncesi hazırlık maçlarının ardından kafasındaki kadroyu şekillendirdi. Yaptığı 5 hazırlık karşılaşmasının 4'ünü kazanıp birinde mağlup olan sarı lacivertliler, Şampiyonlar Ligi ön-eleme turunda da Romanya'nın Vaslui takımı ile eşleşti. Hazırlık karşılaşmalarında her türlü taktiği, oyuncuğu ve oyun disiplinini deneyen genç teknik adam, en sonunda yukarıdaki taktikte karar kıldı.
Hırvatistan'ın Vrbovec takımı ile yaptığı hazırlık karşılaşmasında Sow'un yerine kadroya İBB'den yeni katılan tecrübeli forvet Webo ile başlayan teknik adam, muazzam bir manzara ile karşılaştı. Deplasmanda 7-0'lık galibiyetin en büyük mimarı attığı 6 gol ile Pierre Webo idi. Bu maçtan sonra, takımdaki tüm hücumcular bu sezon büyük bir forma rekabeti olacağını anlamış oldu.
Kolay Lokma!
Fenerbahçe, 3. ön-eleme turunda Romany'nın Vaslui takımı ile eşleşti. Romanya'daki maçı 3-1, İstanbul'daki maçı da 5-0 kazanana Şahin yönetimindeki takım, toplamda 8-1'lik skorla (5 gol Moussa Sow) rakibini eledi ve Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmak için karşılacağı son rakibi beklemeye başladı. Kura çekimine bizzat katılan genç teknik adam, çekilişi dikkatle izledi. Fenerbahçe, İspanya temsilcisi Malaga ile eşleşti. İlk maç, 22 Ağustos'ta La Rosaleda'da oynanacak.
Kupa İle Başladı!
Sezon başında son şampiyon Galatasaray ile Süper Kupa için maça çıkan Şahin ve öğrencileri, ezici oyunu ile sahadan 2-1'lik skorla ayrıldı ve sezonu kupa ile açmış oldu. Fenerbahçe 30. dakikada Kuyt ile penaltıdan öne geçti. İlk yarı böyle bitti. İkinci yarıya baskılı başlayan Galatasaray 65'te Drogba ile golü buldu. Ancak Caner Erkin 79'da son sözü söyledi.
Merhabalar, bu yazıyı yazma gereği duydum; çünkü hayatımda ilk defa bir FM serisi oyununu almış ve oynamaya başlamış bulunmaktayım. Kariyer boyunca hatalarım ve kusurlarım olursa affola. Şimdiden teşekkürler.
Kuralları okudum, kabul ediyorum.