Arkadaşlar oyunu adam akıllı bugün oynamaya başladım,kafama takılan 2-3 şey var.Cevaplayan olursa sevinirim.Oyunun versiyonu 13.3 son çıkan güncelleme ile oynuyorum onu da belirteyim
1-Opposition instructionu her maç vermek şart mı maça göre mi ayar vermek lazım.
her maç şart ama bence bunu asistana verdir.uğraşma yani önemli maçlarda tanıdığın oyunculara kendin önlem alabilirsin...
2-Takım deplasman maçlarında çok pasif kalıyor taktiksel ayar ile hallediliyorsa ne yapılır.Yoksa güncellemenin getirdiği bir sıkıntı mı ?
Deplasmanlarda kontra ve kalabalık orta alan ile başlarsan daha etkili maçlar çıkarabilirsin.
3-Sabahtan beri 2-3 farklı büyüklükte takım denedim ama taktik ayarı bir türlü tam veremediğimi düşünüyorum.Bazı şeyler kafama yatmıyor yani.Misal ben sadece oyuncu rolleri verip bilgisayarın verdiği ayarlara göre gideyim desem bilgisayarın verdiği yetersiz kalıyor.Kendim ayar yapayım desem takım hepten dağılıyor bu dengeyi nasıl kurmak lazım.
öncelikle rollerin ve dizilişin mutlaka uyum yakalaması lazım. yakalayamazsa başarı imkansız
bunu deneye deneye bulursun.ince ayarları kendin kuracala ama önce diziliş ve roller
4-Oyunun kontrolünü elinde bulunduran bir takım yapmak için uğraşırım hep.Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim
kontrol için yavaş tempo, 3 lü orta saha ve savunma hattını geride kur.pasları da kısa yaparsan genelde top hakimiyeti sende olur. tabi oyuncuları iyi seçmen lazım.
5-Ön libero oyunda resmen olmazsa olmaz olmuş.Ön libero ne zaman koymasam müthiş pozisyonlar yemeye başlıyor takım.Klasik 4-4-2 veya 4-2-3-1 dizilimlerini sırf bu sebepten deneyemiyorum.Bu dizilişleri kullanan varsa nasıl ayar yapıp aşırı pozisyon vermeyi kesebiliyorlar.
ikisistemde de orta alandaki 2 oyuncuya savaşçı ortasaha (defans) ya da defansif oyun kurucu rolleri vermelisin. diğer rollerde orta alanda sıkıntı yaşarsın.
6-Büyük takımlarla oynarken nasıl bir strateji ile maça çıkarsam ezilmeden istediğim skoru elde edebilirim.Oyunun devamlı benim yarı sahada geçmesi hoş olmasa gerek
kontra oynayabilirsin ama oyunu orta alanda kabul etmek için ön libero + 3 mc kullanabilirsin.
7-Kontra atak stratejisi ile bir taktik yapmak istiyorum ama bir türlü beceremedim.Ne bu kontra atak stratejisinin olayı da bir türlü yapamadım adam akıllı bir şey
kontra oynamanın en önemli gereksinimi hızlı ve topsuz alanda iyi oyuncuların yanısıra onları besleyebilecek kalitede orta saha oyuncuları bulmak 
8-Gareht Bale gibi yer uçaklarına nasıl önlem alabilirim
çizgiyi kullanan oyuncuların etkisini ancak enine geniş alanda ,alan markajı ve geride savunma ile azaltabilirsin. diğer türlü beklere yazık olur...
Sorularım bu kadar cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Oyunun uzun süresini taktik ayarlarla geçirmeyi severim.Taktiği oturtamayınca oyunu kapayasım geliyor.Yardımlar değerli yani