Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 49 sonuç

Konu: Kıyının Öte Tarafında Bir Türk | A.E. Larisa 1964 |

Default Kıyının Öte Tarafında Bir Türk | A.E. Larisa 1964 |

Tarihçe

A.E. Larisa ya da AEL 1964 Yenişehir'de (Larisa) kurulmuş bir Yunan spor kulübüdür. Tam adı 'Athlitiki Enosi Larisa' (Yenişehir Atletik Birliği)dir.
    Kulübün iflasından sonra 2003'ten beri AEL 1964 adıyla sportif etkinliklerini sürdürmektedir.

Kulüp 1964 yılında dört yerel kulübün birleşmesi ile kuruldu: Iraklis (Larisa), Aris (Larisa), Toxotis Larisas ve Larisaikos. Çabucak birinci lige yükseldi. 1988 yılında şampiyon olsa da, her nasılsa kulüp zayıflamaya başladı ve 2000 yılında iflas ederek üçüncü lige düşürüldü.
    Yine de, 2004-2005 mevsimini çok verimli geçiren kulüp, ikinci ligde şampiyon olurken ayrıca Yunanistan kupasında çeyrek finallere kadar yükseldi.2010-2011 yılında 14. olup ikinci lige düşen takım 2011-2012 senesini de 10. olarak bitirdi.

Larisa takımının bir diğer özelliği ise Yunanistan Birinci Lig şampiyonluğu yaşayan tek kırsal( Atina veya Selanik gibi şehir takımı değildir) takım olmasıdır.

Taraftarımız

Taraftarların bizi sıcak karşılamasını sağlayan idolüm efsanem Tümer Metin.

Tümer'in yazdığı "Metin Olmak" adlı kitapta Larisa taraftarı hakkında şöyle bir cümlesi var."İlk gittiğimde tesislerle evimin arasındaki yola "Evine dön...Türk" yazmışlardı,Fenerbahçe'de yarım sezon geçirdikten sonra geri Larisa'ya döndüğümde ise çıktığım ilk maçta "Evine Hoşgeldin" pankartı vardı."

Kuralları okudum ve kabul ediyorum.
    Last edited by Dennis Bergkamp : 15.Temmuz.2013 at 00:28

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Onaylandı, başarılar dostum

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Nihaye açılmış kariyerin başarılar (: Derslerimize buradan da devam edebilriz

Quote Originally Posted by ThreepWooD View Post
    Onaylandı, başarılar dostum

Teşekkür ederim.

Quote Originally Posted by Juan Diaz View Post
    Nihaye açılmış kariyerin başarılar (: Derslerimize buradan da devam edebilriz

Teşekkürler Bildiğimiz şeylerden çok bilmediğimiz şeyler var.Bu eksikliği birbirimizle fikir alış-verişlerinde bulunarak giderebiliriz ancak.

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Quote Originally Posted by Dennis Bergkamp View Post

Teşekkürler Bildiğimiz şeylerden çok bilmediğimiz şeyler var.Bu eksikliği birbirimizle fikir alış-verişlerinde bulunarak giderebiliriz ancak.
    2-3 gündür epey mesafe katettik aslında şimdi sadece oyuncu rolleri ve görevleri üzerinde çalışıyorum. Sürekli aklıma farklı şeyler geliyor

İlk önce lig kurallarından bahsetmek istiyorum.16 takımlı Yunanistan Süper Liginin aksine oyundaki adıyla Ulusal B Ligi yani Yunanistan 2. Liginde 21 takım var.

Yabancı kuralı ise hayli karışık.AB vatandaşı istediğimiz kadar oyuncuyu kadroya kayıt ettirebilirken sadece 5 tanesi sahada olabiliyor.Bunun yanında Süper Ligden düşen takımların kadrosunda 5,diğer takımların kadrosunda ise 3 tane AB dışı oyuncu bulunabiliyor.Bu AB dışı oyunculardan yine Süper Ligden düşen takımlar için 3 tanesi,diğer takımlar için ise 2 tanesi ilk 11 de yer alabiliyor.

AB vatandaşı olarak sayılan ülkeler içinde ise AB üyeliği olan ülkeler haricinde;Arnavutluk,Türkiye,Bosna-Hersek,Hırvatistan,Tunus,Fas,Cezayir ve Rusya bulunuyor.

Kafamı karıştıran en büyük şey ise yükselme durumu.Süper Ligden sadece 2 takım alt lige düşerken bizim ligimizde ilk 3 direk çıkıyor,4-7 arasındaki takımlar ise eleme oynuyor.Sanırım gelecek sene Yunanistan Süper Ligi 18 takıma yükselecek bu yüzden böyle bir uygulama yapılmış.

Hazırlık Dönemi

Hazırlık dönemi bizim açımızdan iyi geçti.Benim oyuncularımı tanımam ve taktiğimi oyuncularımdan maksimum performans alacak şekilde düzenlemem ve oyuncuların taktiği tanıması açısından olduğu kadar aldığımız skorlarda son hazırlık maçımız haricinde iç açıcıydı.

Yaptığımız en önemli hazırlık maçı 1.Ligin kalburüstü takımlarından Aris'leydi.İyi performans sergiledik,rakibi durdurmayı başardık fakat gol yollarında etkin olamayınca sahadan galibiyetle ayrılamadık.

Transfer Dönemi

Durgun bir transfer dönemi geçirdik.0 transfer bütçesi verdi yönetim,bunun yanında maaş bütçesinde verilenin sadece yılık 7 bin euro aşağısındaydık.Kimseyi gönderemeyince de ne serbest transfer yapabildik ne başka bir şey.Sol bek sıkıntımız vardı biri kiralık biri deneme gününde keşfedilen 2 oyuncu transferiyle transferi kapattık.

Christos Pipinis

Giannis Agtzidis

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

PİPİ nis iimiş

Quote Originally Posted by Juan Diaz View Post
    PİPİ nis iimiş

İsimlere takılmayalım lütfen Çok büyük değişim yapmayı planlıyordum özellikle antrenör kadrosunda fakat oyunu açarken unuttuğum bir şey yüzünden planlar suya düştü.

Mali durumu sıkıntılı pek fazla maaş veremeyen takımlara yabancı antrenör getirirken büyük sıkıntılar oluşuyor.Çünkü yabancılar yerli antrenörlerden daha çok para talep ediyor ve kulüp bunu karşılayamıyor.Oyunu açarken Yunan uyruklu tüm oyuncuları açmayı unuttuğumdan Yunan antrenör çıkmadı diğerleri ise biz yıllık 20.000 € verebilirken 70-150 bin arası maaş isteyince eldeki antrenörlerle devam etmek zorunda kaldık.

1.Hafta

Her zaman bu kadar şanslı olur muyuz bilmiyorum ama oyun beni tatmin etti.Rakibi ceza sahamıza hiç sokmadık hep yay çevresinden veya daha gerisinden şut çekmek zorunda bıraktık;hücumda ise az gittik öz gittik.Kaleyi bulan 2 şutumuz gol oldu ve lige 3 puanla başladık.

2.Hafta

Bu maçta puan kaybetseydim kalecimin sonu rahmetli Enke gibi olabilirdi.Son gol hariç yediği golleri halı sahada yiyen kaleci görmedim daha.Bunun yanında hücumda bulduğumuzu atmak gibi bir alışkanlığımız var.Sevindirici olan şey ise ataklarımız izleyenlere zevk veriyor.daha takım uyumu %60 ama gole giderken yaptığımız paslaşmalar heyecan verici.

3.Hafta

3'te 3 yaptık ama bu haftaki oyunumuz pek iç açıcı değildi.Geçtiğimiz 2 hafta olduğu gibi biz rakibi yine kilitledik ama bu sefer rakipte bizi kilitledi.Kilidi açan ise 37 yaşındaki kaptanımız oldu.

4.Hafta

Ben bu kaleciyi dövdürürüm

Yine kalesine 2 top geldi ikisini de içeri aldı ki ikinci golde herif bizim sahanın ilk metrelerinden orta açmıştı.Böylelikle ilk mağlubiyetimizi ezeli rakibimizden almış olduk.

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Biraz fazla gol yiyoruz gibi başarılar
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Lige başlangıç gayet güzel bence. Tümer'in anısı da çok güzelmiş, hoşuma gitti

5.Hafta

Belki kötü oynuyoruz,belki galibiyeti haketmiyoruz ama mağlubiyeti de kesinlikle haketmediğimizi söylemeliyim.Bu maçtan sonra kaleci arayışı içine girdik en kısa zamanda bir kaleci bulmamız lazım.

Üst üste bir kaç galibiyet almamız lazım bu gidişle play-off lara kalma mücadelesi veririz en fazla.

Quote Originally Posted by Börk View Post
    Biraz fazla gol yiyoruz gibi başarılar

Teşekkür ederim

Şöyle bir kalecin varsa eğer kalende 5 maçta 7 gol hiçte kötü bir rakam değildir Yediğimiz 7 golün 4-5 i tamamen kaleci hatası.

Quote Originally Posted by 3842 View Post
    Lige başlangıç gayet güzel bence. Tümer'in anısı da çok güzelmiş, hoşuma gitti

Teşekkür ederim.Aslında tam olarak böyle anlatmıyor.İlk gittiğinde Yunanca yazmışlar 1 hafta her gün görmüş o yazıyı ama anlamamış.Sonra Yunancayı öğrenmeye başladığında o yazıda ne yazdığını anlamış.İkinci gidişinde ise sahaya çıktığımda bu pankart vardı demiş.Ben o iki anıyı birleştirip tek cümle gibi aktardım.

6.Hafta

2 maç aradan sonra puan ve puanlarla tanışıyoruz.Maçı baştan sona üstün götürdük.Rakip orta saha oyuncusunun 30 saniye içinde 2 faul ile 2 sarı kart görmesi ve penaltı yaptırması oyunu iyice tek taraflı hale getirdi.Penaltıyı kaçırdık ama galibiyeti kaçırmayarak üst sıralardan kopmamayı başardık.

7.Hafta

Belki öyle ahım şahım bir şut sayımız yok ama rakip defansı öyle zorladık,oyunu rakip ceza sahasına öyle yıktık ki 2 tane penaltı yaptırdılar.Gollerimiz kırmızı karttan sonra geldi ama kırmızı karttan önce Iraklis'in bir tane şutu yoktu ve topla oynama oranı %30 un altındaydı.Kırmızıdan sonra oyunu dengeler gibi oldular ama yinede istediğimizi aldık.

Yunanistan Kupası 1. Tur

Aynı ligde bulunduğumuz rakibimiz karşısında çok iyi bir oyun sergileyerek bir süt tura çıkıyoruz.Son 3 maçta 4. penaltımızı kullandık.Rakibi boğmamızın ödülünü penaltılarla aldığımızı düşünüyorum.Tabi yeterli düzeyde olmayan oyuncularda büyük bir etken buna.Sevindirici olan bir diğer nokta ise yakaladığımız belirgin şans sayısı.Çektiğimiz şutun yarısı kadar belirgin şans yakalamamız bizi hayli sevindiriyor.

Yunanistan Kupası 2.Tur

Yine aynı ligde mücadele verdiğimiz bir başka takım karşısında yine iyi bir oyunla galip geliyoruz.Tam 393 dakikadır gol yemiyoruz.Rakibi ceza sahamız içine sokmamamız uzaktan şutlara zorlamamamız bu başarımızın altında yatan en büyük etken.3.Turdaki rakibimiz ise Süper Ligde lider konumda bulunan Xanthi.Gücümüzün ne kadar olduğunu ölçmek için büyük bir fırsat.

Nesil
    2010
    Yer
    Trabzon

Toparlayacağımıza inanıyorum. İyi başlamışız ve kötü devam ettiriyorken tekrar iyiye bağlamışız kaleci hatası gelirken Tottenham yönetirken Lrois'in anı açılması ve hiçbir açıldığında topu tutmayışı yüzünden çıldırıyordum fakat senin kaleciyi görünce halime şükrettim :/
    Kötü yönetilen bir maç sonrasında hakemlere dair sorulan soruya verdiği cevap;
    " O sizin sorununuz. Ben yabancıyım ve bir gün gideceğim. Hakemler sizin, ne yapacağınızı siz düşünün! "
    Jose Mourinho

8.Hafta

Bu sene 0-0 biten Trabzonspor-Beşiktaş maçı kadar sıkıcı bir maçtı.Maçın son anlarında bir duran topta kolay pozisyonda topu direğe vurduk fakat dönen topu tamamlayarak 3 puana ulaştık.

Quote Originally Posted by MakiLee View Post
    Toparlayacağımıza inanıyorum. İyi başlamışız ve kötü devam ettiriyorken tekrar iyiye bağlamışız kaleci hatası gelirken Tottenham yönetirken Lrois'in anı açılması ve hiçbir açıldığında topu tutmayışı yüzünden çıldırıyordum fakat senin kaleciyi görünce halime şükrettim :/

Kendisine o pozisyonda nereye gittiğini sorduğumda hala yüzüme aval aval bakıyor. Aman nazar değmesin 5 maçtır gol yemiyor tü tü tü maşallah

9.Hafta

İlk yarı vasat bir performans gösterdiğimiz maçta devre arasında takımı azarlamam ve birkaç taktiksel değişikliğe gitmem sonucu maçtan galip ayrılıyoruz.Yine rakibin kaleyi bulan tek şutu gol oldu ama bu sefer kalecinin hatası yoktu son zamanlarda iyi performans göstermeye başladı belki kaleci transferini askıya alabiliriz.

10.Hafta

Şu maçta 2 tane pozisyon vardı maçın özeti niteliğinde.Birincisi 85. dakikada ikinci sarı kartını gören forvetimin pozisyonu,şöyle ki bu arkadaş altıpas çizgisinin üstünde topla buluştu fakat defans oyuncusu kayıp topa dokundu,o top benim oyuncumun önüne düştü ve boş kaleye topu yuvarlayacakken oyun durdu bizim forvet hakemi aldatmaktan ikinci sarı kartını gördü ve oyundan çıktı.

İkincisi ise son saniyede gerçekleşti.İkili mücadelede oyuncum sakatlandı fakat oyun devam etti.Top bizde kaldı ve rakip defansta büyük bir boşluk vardı sağ açığım o boşluğa hareketlendi pası atsa kaleciyle karşı karşıya kalacakken bizim adam gitti topu taca attı.Oyuncu sakatlandığında zorunlu olarak gelen taktik ekranı bile gelmedi top taca çıkar çıkmaz maç bitti.

Yani olmayınca olmuyor bazen yapacak hiçbir şey yok.

Puan Durumu

Son haftalardaki üstün formumuzla kendimizi tekrar şampiyonluk yarışı içine soktuk ve şu an için en avantajlı takım biziz.

İlk 10 Haftanın Toplam İstatistikleri

11.Hafta

Maçın başında bulduğumuz gollerin üstüne yattık.Zequinha ve Tsigas olmayınca hücum anlamında pek etkili olamadık ama yinede Tsigas'ın yerine ilk 11 de şans bulun Dinopapas 1 gol 1 asistle maçın kahramanı oldu.

Nesil
    2010
    Yer
    KOCAELİ

sezon sonu hedefin ne

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri