Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 57 sonuç

Konu: Güney Amerikalı Bir Gencin Serüveni

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Arrow Güney Amerikalı Bir Gencin Serüveni

Bir önceki Milwall kariyerimi elimde olmayan sebeplerden ötürü kapatmak durumunda kalmıştım. bilmeyen ya da yeni gören arkadaşlar için kapatma sebebini yeniden belirteyim
    Spoiler: Açıklama 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>

Güney Amerika denince akla gelen ilk şey hatta belki de tek şeydir Futbol. Burdaki her çocuk gibi ben de futbol topuyla büyüdüm. Okul yıllarımızda ezilmiş kutu kola, plastik su şişeleri kısaca aklınıza gelebilecek envai çeşit nesneyle futbol maçları yapardık. Orta sahada Veron forvette Crespo olurduk. Sınıfın ya da mahallenin iyisi ise kuşkusuz Maradonaydı. Başkent Buenos Aires'de olduğum için oldukça şanslıydım zira Boca Juniors, River Plate, İndependiente, Velez, Lanus, Newels daha birçok takım vardı. Ligin yarısından fazlası başkent takımıydı. Stadların arası 100 metre 200 metre mesafededir.

Bildiğiniz üzere dünyanın sayılır derbilerindendir Boca-River ve Racin-İndependiente maçları. Ancak ben hiç bi zaman güçlülerden yana olmamıştım. Şampiyonlukları olan takımı sevmiyordum tam tersine sevdiğim takımı şampiyon yapmak için formamı giyip tribündeki yerimi alıyordum var gücümle sesim kısılıncaya dek ona destek oluyordum. Gönül verdiğim takım San Lorenzoydu. İşçilerin kurduğu ve 9 şampiyonluğu bulunan San Lorenzo, 1979’da lige veda etmiş, ekonomik krizden dolayı 1981’de 3. Lig’e kadar düşmüş. Kısa sürede kendini toparlayıp tekrar 1. Lig’e çıkmıştır. Sanırım bu geçmişiyle çalmıştı kalbimi.

Biraz daha büyüyüp Liseye başladığımda elbette alt yapısına girmek için kapısını çaldığım klüp San Lorenzoydu. Denemeler için formamla El Nuevo Gasometro stadında ilk ayak basışımdı müthiş bir duyguydu bu. O an yeniden karar veriyordum futbolcu olmaya. İşçilerin kurduğu bu takımda iş yükünü hafifletmek adına yeni bir işçiye her zaman yer vardır değil mi ?
    Kuralları okudum ve kabul ediyorum
    Last edited by Juan Diaz : 13.Temmuz.2014 at 21:00

Güya Hâlâ Kariyer Yapacak

Neyse Bir An Önce Oradan da Beddualarımı Alıp Kariyeri Kapatman Dileğiyle ( :

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2013
    Yer
    İSTANBUL

Abi başarılar aç bir San Marino Calcio

Başarılar Dilerim Juan
    ''Dürüstlük pahalı bir mülktür. Ucuz insanlarda bulunmaz.'' Hz Ömer (ra)
    Ağ ve Sistem Uzmanlığı
    Gerede Rehberi
    Kişisel Web Sitem

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Başarılar Diazz ^^

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Biraz daha büyüyüp Liseye başladığımda elbette alt yapısına girmek için kapısını çaldığım klüp San Lorenzoydu. Denemeler için formamla El Nuevo Gasometro stadında ilk ayak basışımdı müthiş bir duyguydu bu. O an yeniden karar veriyordum futbolcu olmaya. İşçilerin kurduğu bu takımda iş yükünü hafifletmek adına yeni bir işçiye her zaman yer vardır değil mi ? Bütün bu düşüncelerle seçmelere girmiştim gün sonu geldiğinde heyecanlı bekleyiş sürüyordu. Nihayet sonuçlar açıklanıyordu ama ne var ki sonuç hüsran olmuştu benim için. Seçilememiştim. Teknik olarak sorun yoktu ama fiziğim yetersiz bulunmuştu.

Birkaç gece seçilememiş olmamın üzüntüsüyle uyuyamamıştım. Çok sevdiğim klüp beni istememişti daha kırıcı bişey olamazdı sanırım. Ama sevgiliye küsülür mü ? Dargınlık olamazdı benimle San Lorenzo arasında. Belki seçilememiştim ancak bu beni daha da hırslandırmıştı. İlerleyen aylarda yine seçmeler ve yine aynı sonuç. Sonra bir seçme daha yine hüsran. Aylar birbirini kovalarken tam 2 yıl boyunca sürekli gidip boynu bükük geliyordum tesislerden. Lise sondaydım ve oldukça kırgındım bu şehre daha doğrusu sevgiliye.

Üniversite okumak burdaki gençlerin pek aklından geçmez. Lakin kırılan kalbimle beraber futbolcu olma hayalimde parçalanmıştı. E fena da bir öğrenci değildim. Bi tercih yapmam gerekiyordu kırık bi kalple buenosta kalmak pek mantıklı bi seçim olmayacaktı tahmin edildiği üzere üniversite okumaya karar kılmıştım. Her ne kadar futbolcu olma hayalim olmasa da futboldan kopamıyordum zira kanımda futbol vardı. Arjantinliydim ben !

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Başarılar Juan Güney Amerika çok farklı, umarım ayak uydurabilirsin..

Nesil
    2013
    Yer
    Elazığ

Başarılar Dahi Diaz

Nesil
    2010
    Yer
    Yalvaç

Başarılar.

Nesil
    2010
    Yer
    Tokat

Başarılar

Nesil
    2014
    Yer
    Mersin

Bağlantıyı merak ettim bak simdi.Başarılar hocam.

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

İçinde futbol tutkusu olmayan Güney Amerikalıya pek rastlayamazsınız buralarda. Üniversiteye gitme isteğimi öğrenince ailem biraz şaşırsa da bana destek oldular. Hangi üniversiteye gideceğim belirsizdi ama aklımda yine bişiler kurgulamıştım. Arjantinde bir üniversiteye başlarsam yine anılar gözümde canlanabilir ve haya kırıklıklarım yine içimi acıtabilirdi. Dilimiz İspanyolcaydı üstüne futbola olan tutkum da devam ediyordu. Yapbozun parçalarını birleştirince en ideal yerin adresi çıkıyordu. İSPANYA ! Evet evet bence gayet mantıklıydı. Dünyanın en iyi takımlarını barındırıyordu ve seyir zevki de oldukça yüksek bir ligdi.

(3-4 ay sonra)

Ailemle konuşup durumu netleştirip hem onlar hem arkadaşlarımla vedalaşıp İspanya'ya gelmiştim. San Sebastian şehri ve üniversitesindeydim. Bilerek ve isteyerek gelmiştim bu şehre. Üniversite'nin ilk yılları çok durgun sayılabilirdi. Normal bir öğrenciydim okul turnuvası ve halı saha maçları dışında futbol hayatımda herhangi bir değişim yoktu. Meslek olarak düşündüğüm futbol hobi halini almıştı. Ama ne varki üniversite 3.sınıfın ortalarında üniversite başından beri ilişki içinde olduğum kızla ayrılmış olmam akabinde hocalarla diğer öğrencilerle de aramın açılmasına sebep olmuştu. Biranda hırçın bir çocuğa dönüşmüş, etrafımdakilerle anlaşamayan biri haline gelmiştim. Yapılabilecek en mantıklı şey burdan kaydımı alıp başka bi üniversiteye gitmemdi. Hemen başlamıştım çalışmalara ama ne var ki önce büyük üniversitelerden, sonra da diğer başvurduklarımdan red cevabı geliyordu artık iyice umutsuzluğa bürünmüştüm. Kalan 1 buçuk yıl zindan olacaktı bana diye düşünürken İspanya'nın bir diğer ucundan Universidad Miguel Hernández üniversitesinden kabul maili geliyordu. Apar topar Sen Sebastiandan İspanya'nın bir diğer ucu olan Elche şehrine taşınıyordum...

Nesil
    2013
    Yer
    Elazığ

Bize üniverstie mi yok Juan

Nesil
    2008
    Yer
    Tarsus/Mersin

Başarılar dilerim. Yİne hikayeli bir kariyere başlamışsın.
    Tahminim galiba Elche den yana kullanacaksın.

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

( 1 ay sonra )

Nihayet kayıt taşınma gibi işlemler sorunsuz bi şekilde hallolmuştu. Artık Universidad Miguel Hernández Üniversitesindeydim. Farklı şehir farklı insanlar geçmişe sünger çekmek istiyordum. Umutluydum da. Bu düşünceleri bi kenara bırakıp çevreyi tanımak adına dışarı çıkıyordum. Elche sakinleri sıcakkanlıydılar. Buraya taşındığımdan beri hertürlü yardımseverliği yapmışlardı. Üniversiteye de yavaş yavaş alışıyordum. Artık son sınıfa geçiyordum yani son senemdi ve uzatmadan biran önce bitirmek istiyordum okulu zira fazlasıyla enteresan bi üniversite hikayem olmuştu bile.

(2 ay sonra)

Yaklaşık 3 ay kadar olmuştu Elche şehrine geleli. Oturup biraz kendimi sorguya çekiyordum. Sürekli ailemden destek alıyor olmam can sıkıcı hale gelmişti. Hem onlardan uzaklaşmıştım hem de sürekli yer değiştiriyordum sürekli maddi yük oluyordum. Okuluma engel teşkil etmeyecek bir işe girersem daha huzurlu olacağımı ve daha bi özgüven kazanacağımı düşünüyordum

Gazeteleri internet sitelerini fellik fellik arıyordum uygun bir iş için. Günler sonra ilgimi çeken çok enteresan bi ilan vardı. İlan bi futbol klübüne aitti. Kendilerine bir antrenör arıyorlardı öyle aman aman özellik aramıyorlardı. Başvursam mı başvurmasam mı diye düşünüyordum ama klübü araştırmaya koyulmuştum bile. Çok geçmeden de başvurumu net üzerinden bildirmiştim.

(3 gün sonra)

ve beklediğim cevap gelmişti. Başvurum kabul görmüştü. Tek sorun takım Elche'de değildi. Futbol klübü olunca pek dikkate almamıştım bu ayrıntıyı zira başvurduğum şehir ile Elche arası yaklaşık 60 kilometre gibi bişeydi. Çok uzun sayılmazdı. Çünkü arabayla 40 dakika sürüyordu otobandan. Heleki kalabalık şehirlerde yaşayanlar trafik sıkışıklığını bilenler 40 dakika'nın uzun süre olmadığını çok iyi bilir

Tabii benim arabam olmadığı için toplu taşıtla gidip gelebilirdim ve buda süreyi 2-3 katına çıkarıyordu. 2 saatte giden de vardı 3 saate yakın sürede giden de. Git gel 4 saat edecekti belki ama ilerde iyi köyü bi araba alırım 1 saatte gidebilirim yolu yarıya indiririm. Hem işin ucunda futbol var düşünceleri ile kendimi yolu dert etmemeye ikna ediyordum

Real Murcia takımında yardımcı antrenörlük yapacaktım. Yeniden çimlerle buluşacağım için mutluydum ancak aklıma takılan bi soru vardı. Bu iş için diploma istemiyolar mı ? Sonradan öğrendim ki işe başladıktan sonra 2 yıl süresi varmış. Dolayısıyla bi mahsuru yokmuş bu durumun. Yani şartlı kabul edilmiştim

Haftanın her günü antrenman olmuyordu. Ben de okulumu bu boş günlere göre ayarlayabilecek ve kanımdaki futbol tutkusundan uzak kalmamış olacaktım. Real Murcia klübü İspanya Liga Adelante yani 2.ligindeydi.

Nesil
    2013
    Yer
    Elazığ

Real Murcia hayırlı olsun

En yakın zaman TD oluruz umarım

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Basamak basamak atlayacağız heralde ya da kovulacak başta ki geç uleyyn başa denilecek ^^

Başarılaaar ^^

Nesil
    2009
    Yer
    Cape Town

Basarilar Juan.

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Öncelikle herkese teşekkür etmekle beraber hikayeyi bozmama adına cevap vermemiş olduğumu belrteyim. Akabinde bi soru sorarak devam edeyim. Hikayeler okunuyor mu okunmuyor mu yada sıkıyor mu takip edenleri bilmiyorum. Dolayısıyla ya girizgahı hikayelendirip kariyer başlayınca normale dönecem veya elimden geldiğince tüm kariyeri yaşayarak yani hikaye baştan sona devam edecek şekilde ayarlamaya çalışacağım. Gizliden takip edenler dahil yorumlarla fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim zira hikaye yazması eğlenceli olduğu kadar kafada yoruyor zaman istiyor. Akıcılık ve kopmamasını sağlamak için. Evet gençler top sizde

1-2 Mesaj sonra hikayeyi bitirsen bence dozunda tutmuş oluruz.

Nesil
    2010
    Yer
    Tokat

Ben okuyorum,sorun olmayacaksa bence devam et

Nesil
    2008
    Yer
    Tarsus/Mersin

Bende okuyorum. Zevkli de oluyor okuması.

Bu arada benim tahmin tutmamış. Ama belli mi olur sağ gösterip bir anda sol vurup Elche de TD olmuşsun.

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

@Emir diyor ki ben okumuyorum erken bitse de sadece sonuçlara göz atsak Bu arada sen bunca uğraşı bizim için verirken biz okumazsak olur mı hocam duymamış olalım bir yandan konuşmamızı geliştiriyoruz akıcılığın ile sayende

Nesil
    2013
    Yer
    İZMİR

Quote Originally Posted by Leonadias View Post
    @Emir diyor ki ben okumuyorum erken bitse de sadece sonuçlara göz atsak Bu arada sen bunca uğraşı bizim için verirken biz okumazsak olur mı hocam duymamış olalım bir yandan konuşmamızı geliştiriyoruz akıcılığın ile sayende
    Ahahhhaahahaa

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Hikayeleri okuyoruz ama fazla uzamasa iyi olur. açıkçası ben en çok senin yaptığın transferleri seviyorum

Yanlış okumuşum niye çaktırıyosun Mesut ? Rezilde olduk ayaküstü

Nesil
    2013
    Yer
    İSTANBUL

Ben okuyorum

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by emirby View Post
    Yanlış okumuşum niye çaktırıyosun Mesut ? Rezilde olduk ayaküstü
    Diaz gibi bir düşünür bunu ben söylemesem de anlamayacak mı sanıyorsun hey Emir

Nesil
    2013
    Yer
    Antalya

kitap yaz onu okuyayım başarılar

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri