Futbol her zaman hayalim ve hayatım olmuştur. Özelliklede Sinopun çeşitli takımlarının altyapısında oynarken. Babam futbolu pek sevmezdi. Neden ben bir futbol delisi oldum merak ediyorum doğrusu.
8. sınıfı başarı ile tamamlayıp spor lisesine gittim. Oradanda spor fakültesine. Artık teknik direktör olmak istiyordum 7 sene önce football manager oynarmış gibi. Ama bu işin öyle kolay olmadığınıda biliyordum. ''Önce İlk Yardım Sertifikası'' aldım. Sonrasında TFF'ye başvurarak C Sertifikasını elde ettim. Yetmedi. İk yıl boyuncu kendimi geliştirip UEFA B Lisansı aldım. 3 yıl daha kendimi geliştirdikten sonra UEFA A Lisansını aldım. Artık Profesyonel kulüpleri çalıtırabilecektim.
Televizyonu açtım ve gözümü batan ilk haber Roberto Mancininin istifa etmesi olmuştu. Yeni teknik direktörü kimse bilmiyordu. Bu arada telefonum çaldı. Açtım:
ÜNAL AYSAL- Merhaba Celal Ada bey, müsaitseniz görüşebilirmiyiz ?
BEN- Tabi Ünal bey, buyrun.
ÜNAL AYSAL- Siz teknik direktördünüz dimi Ada Bey ?
BEN- Evet, Ünal Bey.
ÜNAL AYSAL- Ada Bey bakın işin aslına bakarsanız ben sizin adınızı sizide çok iyi tanıyan Marmaris'li birinden aldım. Adını tahmin etmişsinizdir herhalde
BEN- Evet başkanım. Onun adı Mehmet Yılmaz değilmi ?
ÜNAL AYSAL- Evet o. Neyse şimdi konumuza gelelim. Biz Galatasaray AŞ genel kurul üyeleri olarak takımın başında sizi görmek istiyoruz.
BEN-Tabi tabiiki memnuniyetle.
ÜNAL AYSAL- O zaman yarın sizi evinizde saat 10'da aldıracağım.
BEN- Tamam başkanım iyi günler.
Artık başlıyordu hayalim, hayatım.
LOGOMUZ:
Galatasaray'ın ilk amblemi, 333 Şevki Ege tarafından çizildi. Bu, ağzında futbol topu olan kanatları gerili bir kartaldı. "Kartal", Galatasaraylıların üzerinde durduğu bir amblem örneğiydi. Ancak, kartal adı benimsenmeyince kulübün amblemi iç içe geçmiş, “G” ve “S” harflerinden çizilmiştir. Şu anki logoyu çizen o dönem lise öğrencisi olan Ayetullah Emin tarafından çizilmiştir ve logonun adı “Gayin-Sin” olarak ortaya çıkmıştır.
STADYUMUMUZ:
Ali Sami Yen Spor Kompleksi ya da sponsorluk anlaşması gereğince Türk Telekom Arena (kısaca TT Arena) (UEFA tarafından kabul gören adıyla Ali Sami Yen Spor Kompleksi), İstanbul'un Sarıyer İlçesi'nde (2014'e kadar Şişli) yer almaktadır. Türk Telekom, 2010-11 sezonunun ikinci yarısından geçerli olmak üzere stadyuma 10 sezonluğuna isim sponsoru olmuştur. 52.883 seyirci kapasitesi ile Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndan sonra Türkiye'nin ikinci en yüksek kapasiteli stadyumudur. Stadyum, Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'a ev sahipliği yapmaktadır. İlk olarak 1996 yılında gündeme gelen ancak çeşitli sorunlar nedeniyle yapılamayan ve sonrasında yeri değiştirilen projenin temeli 13 Aralık 2007 tarihinde atılmıştır. Sarıyer'de birbiri ardına dizili üç tepeden Şişli Belediyesi'nce adı ilçe meclisinde Aslantepe olarak değiştirilen 120 dönümlük tepeye inşaa edilen Türk Telekom Arena 15 Ocak 2011 tarihinde açılmıştır.
YÖNETİM KURULUMUZ:
Ünal AYSAL
Başkan
İstanbul'da 1941 yılında doğan Ünal Aysal, liseyi 1960 yılında mezun olduğu Galatasaray Lisesi'nde, yüksek öğrenimini ise İsviçre Neuchatel Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Galatasaray Lisesi'nden mezun olduğu 1960 yılından itibaren, çalışma hayatına başlayan Ünal Aysal, 1970-72 yıllarında Koç Holding bünyesindeki Ram Dış Ticaret Şirketi'nde ihracat koordinatörü olarak görev yaptı, 1974 yılında Unit International'ı kurdu. Aysal, 1984 yılında petrolün yanı sıra elektrik üretimi ve anahtar teslim santral inşa ve finansmanı projelerinde ihtisaslaştı. Turizm sektörüne de giren Aysal, bin kişinin çalıştığı Unit Group'un çatısını oluşturan 23 şirketin yönetim kurulu başkanı olarak yürüttüğü girişimlerden başka, bazı yatırımcı Avrupa şirketlerinin yönetim kurullarında da faal üye olarak çalışıyor.
Özkan OLCAY
2. Başkan
Ümit ÖZDEMİR
Başkan Yardımcısı
Candan ERÇETİN
Başkan Yardımcısı
Adnan NAS
Genel Sekreter
Mete İKİZ
Muhasip Üye
Şükrü ERGÜN
Kulüp Sözcüsü
Sedat DOĞAN
Üye
Aka Gündüz ÖZDEMİR
Üye
Abdurrahman Emir SARIGÜL
Üye
Mehmet Saruhan CİBARA
Üye
Ahmet YÜCE OCAKLI
Üye
Mehmet Emin İPEKDOKUYAN
Üye
Yrd. Doç. Dr. Mehmet KARLI
Üye
Necati DEMİRKOL
Üye
Ebru KÖKSAL, CFA
Üye
Meral MERCAN
Galatasaray Lisesi Müdürü
Hedeflerim:
1-Kadroyu Gençleştirmek
2-Gereksiz Yabancı Oyuncuları Satmak
3-Şampiyonlar Liginde en azından 2. tur
4-Ziraat Türkiye Kupasını ve Süper Ligi Kazanmak.