Arkadaşlar Galatasarayın cimbom kelimesinin anlamı nerden geliyor birkaç gündür Galatasaraylı arakdaşlara soruyorum ama bilmiyorlar bileniniz varsa açıklarsa sevinirim?
NOT=Bir Fenerli olarak Cimbomu merak ediyorum.
Arkadaşlar Galatasarayın cimbom kelimesinin anlamı nerden geliyor birkaç gündür Galatasaraylı arakdaşlara soruyorum ama bilmiyorlar bileniniz varsa açıklarsa sevinirim?
NOT=Bir Fenerli olarak Cimbomu merak ediyorum.
bu konu kac kere acildiii yaaaaw.
Evet bende bunu çok merak ediyordum taaa eskiden amaBilen birisi varsa söylesin de merakım gitsin
![]()
Valla 6 aydır üyeyim ama hiç görmedim. Aramada yaptım çıkmadı. Ondan yazdım eğer varsa özür dilerim.
Eski fransız galiba maçlarında söylenen bir şeymiş.. 100 Yıllık Sevda'da izlemiştim. Şuan unuttum ama![]()
Aynı şekilde bende görmedim.Originally Posted by batuhan1907
Enes ayrıca konunun kaç kere açıldığını biliyorsan, cevabını da bilirsin.Söyleyeceğin yerde, sert bir üslupla mesajını yazdın..Originally Posted by enesao
![]()
arkadaşlar konu vardı zaten ama nerde hatırlamıyorum ondan şimdilik devam edin![]()
ueheuhe zaten batuhan da bulamamış da ondan bu başlığı açmışOriginally Posted by hurmet
Bence "bu konu açıldı zaten." diyerek boşuna vakit geçirmeye gerek yok. onu yazana kadar arkadaşın sorduğu sorunun cevabını yazmak ya da eski konunun linkini vermek daha fayydalı olacaktır...
Servette takımı ile alakalı sanırım.
Galatasaray Spor Kulubü nün kurulduğu 1905 yılından itibaren bazı sloganlar kuluple özdeşleşmiş ve tarihsel bir boyut kazanmıştır. Bu sloganlardan en eskisi Galatasaraylı Ruşen Eşref Ünaydın'a ait olan: "Dayan galatasaray" sloganıymış. 1924 yılından itibaren yepyeni bir slogan "RE RE RE RA RA RA GALATASARAY GALATASARAY CİM BOM BOM". Mektepli mektepsiz binlerce Galatasaray'lı artık bu sloganla takımı coşturmaya başlamış. Bu sloganı Türkiye ye getiren Sabit Cinol dur. Cinol eğitim için gittiği İsviçre de aynı zamanda futbol oynuyordu Futbolcusu olduğu Servette kulubünün sloganından esinlenen Cinol bu sloganı Galatasaray'a uyarlamış ve bu adaptasyon çalışması kulüp ve geniş çevrelerce benimsemiş. 75 yıllık bu tarihi slogan bugün Galatasaray ile aynı anlamı taşımaktadır..
GALATASARAY DERGİSİ 7. SAYI
ben de bilmiyordum öğrenmiş oldum sağol
bende bilmiodum
da niye "cimbom" hala açıklayıcı bir bilgi yok..![]()
kardeşim anlattıgı gibi olay.. cimbombom kelımesı tamamen slogandan kaynaklanıp gs ile özdeşlenen bir kelıme olmuştur.Originally Posted by nart_susruko
abi öyle diyorsunda neden re re re ra ra ra kelimesi kalmamısta cimbom kalmıs![]()
walla bir galatasaray lı olarak bilmemem büyük bir ayıptı çok saolun