1 ile 17 arası toplam 17 sonuç

Konu: Cimbom nerden geliyor?

Nesil
    2006

Question Cimbom nerden geliyor?

Arkadaşlar Galatasarayın cimbom kelimesinin anlamı nerden geliyor birkaç gündür Galatasaraylı arakdaşlara soruyorum ama bilmiyorlar bileniniz varsa açıklarsa sevinirim?
    NOT=Bir Fenerli olarak Cimbomu merak ediyorum.

Nesil
    2004
    Yer
    Jeddah to Ankara

bu konu kac kere acildiii yaaaaw.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Evet bende bunu çok merak ediyordum taaa eskiden ama Bilen birisi varsa söylesin de merakım gitsin

Nesil
    2006

Valla 6 aydır üyeyim ama hiç görmedim. Aramada yaptım çıkmadı. Ondan yazdım eğer varsa özür dilerim.

Eski fransız galiba maçlarında söylenen bir şeymiş.. 100 Yıllık Sevda'da izlemiştim. Şuan unuttum ama

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by batuhan1907
    Valla 6 aydır üyeyim ama hiç görmedim. Aramada yaptım çıkmadı. Ondan yazdım eğer varsa özür dilerim.
    Aynı şekilde bende görmedim.

Quote Originally Posted by enesao
    bu konu kac kere acildiii yaaaaw.
    Enes ayrıca konunun kaç kere açıldığını biliyorsan, cevabını da bilirsin.Söyleyeceğin yerde, sert bir üslupla mesajını yazdın..

arkadaşlar konu vardı zaten ama nerde hatırlamıyorum ondan şimdilik devam edin

Quote Originally Posted by hurmet
    arkadaşlar konu vardı zaten ama nerde hatırlamıyorum ondan şimdilik devam edin
    ueheuhe zaten batuhan da bulamamış da ondan bu başlığı açmış

Bence "bu konu açıldı zaten." diyerek boşuna vakit geçirmeye gerek yok. onu yazana kadar arkadaşın sorduğu sorunun cevabını yazmak ya da eski konunun linkini vermek daha fayydalı olacaktır...

Nesil
    2003
    Yer
    Somewhere in Time--22 aca

Servette takımı ile alakalı sanırım.

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

Galatasaray Spor Kulubü nün kurulduğu 1905 yılından itibaren bazı sloganlar kuluple özdeşleşmiş ve tarihsel bir boyut kazanmıştır. Bu sloganlardan en eskisi Galatasaraylı Ruşen Eşref Ünaydın'a ait olan: "Dayan galatasaray" sloganıymış. 1924 yılından itibaren yepyeni bir slogan "RE RE RE RA RA RA GALATASARAY GALATASARAY CİM BOM BOM". Mektepli mektepsiz binlerce Galatasaray'lı artık bu sloganla takımı coşturmaya başlamış. Bu sloganı Türkiye ye getiren Sabit Cinol dur. Cinol eğitim için gittiği İsviçre de aynı zamanda futbol oynuyordu Futbolcusu olduğu Servette kulubünün sloganından esinlenen Cinol bu sloganı Galatasaray'a uyarlamış ve bu adaptasyon çalışması kulüp ve geniş çevrelerce benimsemiş. 75 yıllık bu tarihi slogan bugün Galatasaray ile aynı anlamı taşımaktadır..

GALATASARAY DERGİSİ 7. SAYI

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ben de bilmiyordum öğrenmiş oldum sağol

Nesil
    2006
    Yer
    Kayseri Takım:Kayseri

bende bilmiodum

Nesil
    2003
    Yer
    Yedi Tepeli Şehir

da niye "cimbom" hala açıklayıcı bir bilgi yok..

Quote Originally Posted by nart_susruko
    Galatasaray Spor Kulubü nün kurulduğu 1905 yılından itibaren bazı sloganlar kuluple özdeşleşmiş ve tarihsel bir boyut kazanmıştır. Bu sloganlardan en eskisi Galatasaraylı Ruşen Eşref Ünaydın'a ait olan: "Dayan galatasaray" sloganıymış. 1924 yılından itibaren yepyeni bir slogan "RE RE RE RA RA RA GALATASARAY GALATASARAY CİM BOM BOM". Mektepli mektepsiz binlerce Galatasaray'lı artık bu sloganla takımı coşturmaya başlamış. Bu sloganı Türkiye ye getiren Sabit Cinol dur. Cinol eğitim için gittiği İsviçre de aynı zamanda futbol oynuyordu Futbolcusu olduğu Servette kulubünün sloganından esinlenen Cinol bu sloganı Galatasaray'a uyarlamış ve bu adaptasyon çalışması kulüp ve geniş çevrelerce benimsemiş. 75 yıllık bu tarihi slogan bugün Galatasaray ile aynı anlamı taşımaktadır..

GALATASARAY DERGİSİ 7. SAYI
    kardeşim anlattıgı gibi olay.. cimbombom kelımesı tamamen slogandan kaynaklanıp gs ile özdeşlenen bir kelıme olmuştur.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

abi öyle diyorsunda neden re re re ra ra ra kelimesi kalmamısta cimbom kalmıs

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

walla bir galatasaray lı olarak bilmemem büyük bir ayıptı çok saolun

Mesaj Yetkileri