-
24.Ağustos.2006, 21:59
Türk Takımlarıyla oynayanlara Tavsiyeler_Fm 2005
Küçük bir hatırlatma:Belki bunların çoğunu biliyorsunuzdur ama benim amacım bilmeyenlere yardımcı olmak.Belki sizin de bilmediğiniz birşey vardır.
Arkadaşlar ben hep Galatasaray'ı alırım ve genelde ilk yaptığım şeyler hep bellidir.Fatih Terim'i Baş antrenör olarak alırım ve Personellerimi bir an önce almaya bakarım işte Pat Rice,Kit Carson falan filan.Genelde Brezilya ligini açarım ve oyunu da 2005 ocak ayında başlayacak şekilde ayarlarım ve direk sözleşmesi biten oyunculara tekliflere başlarım.Bu arada göndereceğim oyuncuları gönderir hemen bir genç yıldız adayı transferi yaparım.Adaylarım ise sırasıyla şunlar:Cavenaghi,Tevez,Robinho,Kerzhakov,Edixon Perea.Dede'yi kesinlikle bedava olacak şekilde almaya çalışırım.Bunları yapar ilk sezon şampiyon olmaya çalışırım olamazsam da üzülmem çünkü lige kaçıncı olarak başladığım benim elimde değil.Bazen 3.veya 4.olarak başlayabiliyorum.
Bu arada şu hatırlatmayı yapayım size eğer yabanı bir oyuncuyu denemeye alırsanız onun Türk olma ihtimali var.Tabii bazı oyuncular oluyor bazıları olmuyor.Olan oyuncular her yeni oyunda olur olmayanlar da her yeni oyunda olmaz.Mesela Dede,Anelka,Ledley King,Baptista,Robson Ponte,D'alessandro,Tomas Rosicky,Martin Petrov.
Sözleşmesi biten oyunculardan deneme ile Türk olabilenlerin sözleşmesini sözleşmelerinin biteceği günden bir gün önce sözleşmesini fesh eder ve kulübünden ayrılmasını beklerim.Kulübünden ayrılınca da deneme teklifi yaparım tavsiyem iki haftalık bir tekliftir çünkü uzun bir teklif yaptığınızda gelmeyebiliyorlar veya o arada kapılabiliyorlar.Eğer Dede gibi bir oyuncuyu almakta zorlanırsanız şöyle bir şey yapın.Deneme yerine tekrar sözleşme önerin kabul edince de erteyebildiğiiz kadar erteleyin.Muhtemelen bir iki ertelemeden sonra gelmek istemeyecek bu arada da talipleri azalacaktır.Siz de deneme teklifinizi yapın.Deneme esnasında oyuncunuzu kontrol edin Diğer uyruklarda TURKISH gözüktüğü anda teklifinizi yapın ve oyuncuyu alın.Dede gibi oyunculara istediğinizin biraz üstünü verin ki elinizden çalmasınlar oyuncuyu.
Deneme ile ilgili diyebileceğim diğer bir şey şudur ki
enemedeki oyuncular daha az ücret ile oynarlar mesela senelik 4M$ isteyen bir oyuncu 2,5M$ ile oynayabiliyor.Nihat gibi oyuncuları da böyle almanız daha kolay hem.
Bu hatırlatmaları yaptıktan sonra geçelim diğer konulara
Bedava aldığınız oyunculardan oynatmayacağınızı düşündüğünüz oyuncuları satın ve para kazanın.Transfer politikanız bu olsun.Kazandığınız paralar ile ilk birkaç sezon kaliteli Türk oyunculara ve oynatacağınız banko isimlere yönelin.Mesela Joseph Yobo,Diego...Yabancı kadronuz kaliteli isimlerden oluşsun.
İleriki sezonlarda kadronuz yabancı uyruklu oyuncularla dolacak ve bunların hepsini aynı anda oynatabileceksiniz çünkü çoğunun ikinci uyruğu Türkiye.
İlk bir iki sezon şampiyon olmak zorlayabilir çünkü Galatasaray Fenerbahçe birbirlerini bayağı bir zorluyorlar.Fenerbahçenin 90 puana yakın puan topladığını bilirim Ben Galatasaray'la oynarken böyle olunca çok az maç fire vermek gerekiyor.
Oyuncuları mümkün olduğunca az para vermeye çalışın.Bu hem finansal açıdan önemli hem de diğer oyunculara ödeyeceğiniz para miktarını azaltması durumunda önemli.Örnekleyelim eğer oyunculara çok para öderseniz Transfer Paranız Kulübün Toplam Parasından çok olabilir bu da Transfer Paranızın hepsini kullandığınızda borca gireceğiniz manasında gelir.Diğer yandan ise kulübün ödeyebileceği toplam maaş miktarı bellidir.Sizin oyunculara ödediğiniz maaş ne kadar az olursa Transfer edeceğiniz oyunculara ödeyebileceğiniz miktar da o kadar fazla olur.Bunu deneyip görebilirsiniz.Takımınızdaki yüksek ücretli oyuncuların sayısı arttığında Yıllık verebileceğiniz maaş gittikçe azalacaktır bu da bomba transferler yapabilmenizi kısıtlayan bir şey olur.
Son olarak Size oyuncu önermek isterim
Cavenaghi,Robinho,tevez,Diego,Pazzini,Okan Koç,Mokoena,Joseph Yobo,Heitinga,Nigel de Jong,Leo Franco,Marcos,Hatem Ben Arfa,Shaun Wright-Philiphs,Wesley Sneijder,Kim Kallstrom,David Pizarro,Tim Wiese,Martin Petrov,Dede,Tuncay Şanlı,Servet Çetin,Ledley King,Julio Baptista,Gilardino,Edgar Barreto,Freddy Guarin,Fatih Tekke,Gökdeniz,Emre B.,Daniele Bonera,Lucio.Bunların hepsi de Türkiye'ye gelebilecek oyuncular Lucio'yu FernandoTorres'i Galatasaray'da oynattım.Gilardino'yu tam bilmiyorum gelebilir mi ama alan olursa büyük bi transfer yapmış olur demiş olayım
Son bir hatırlatma sözleşmesi biten oyuncular ve sözleşmesi korunmayan
oyuncular en büyük kurtarıcınız olacaktır.Sözleşmesinin bitmesi sayesinde Zlatan Ibrahimovici,Ronaldo'yu,Valeron'u,Tomas Rosicky'i aldığımı bilirim siz de yaparsınız.
HERKESE BAŞARILAR.
Mesaj Yetkileri