1 ile 12 arası toplam 12 sonuç

Konu: Belçika'da bir Türk köyü

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Default Belçika'da bir Türk köyü

Belçika'da bir Türk köyü

Belçika'nın dağlık bölgesi Arden'in ücra köşelerinden birinde bulunan üçyüz insanın yaşadığı Faymonville köylüleri, kendilerine yüzyıllardır 'Türk' diyor.

Türk bayraklarıyla gösteri yapan köylüler kendilerine Türk denilmesinden dolayı büyük gurur duyduklarını belirtiyor. Belçika'nın en dağlık bölgelerinden biri olan Arden'deki Faymonville köylüleri, kendilerine "Türk" diyorlar. Köy meydanında Türk bayrağını dalgalandırıyor ve karnaval günlerinde sokaklarda Osmanlı giysileri giyinmiş insanlar at üzerinde Türk bayraklarıyla gösteri yapıyorlar. Asırlardır "Türk" diye adlandıran Faymonville köylüleri, Türk bayraklarını taşırken, "kendilerine Türk denilmesinden gurur duyduklarını" söylüyorlar. Faymonville köyünde hiçbir zaman, hiçbir Türk yaşamamış. Köylüler Türkler'i tanımıyor.

NAZİLER ONLARA DOKUNMAMIŞ
    Ama onlar "Türk Köyü"nün insanları olduklarını söylüyorlar. Atatürk'e büyük saygı duyan köylülere "Türk" denilmesi ile ilgili çeşit rivayetler var. Bir rivayete göre Faymonville köylüleri, Haçlı Seferleri'nde Türkler'e karşı savaşmayı reddettikleri için "Türk" olarak adlandırılmışlar. Yaşlı köylüler, "Türk olarak adlandırılmanın yararını 2. Dünya Savaşı'nda gördük" diyorlar. Belçika'yı işgal eden nazi orduları her yeri yağmalarken, Türk bayrağını ve ay-yıldızlı amblemleri gördükleri bu köye hiç zarar vermemişler. 100 hanelik köyün bir de futbol takımı var; Turkania. 'Turkania'spor futbolcuları sırtında ay-yıldızlı formalarla yeşil sahalarda mücadele ediyorlar.

Fikret AYDEMIR
    Takvim

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Belçika'da bir çok Türk var.Belçikalılardan daha çok var..Yüzlerce camiileri var..Halamlar orda yaşıyorlar..Her yıl bir camii yaptırıyorlarmış.Tanıdıklarının %90'ı da Türk'müş zaten..

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

iyi de bu adamlar türk olmadıgı halde, yüzyıllardır, biz türküz diye geçiniyorlarmış

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Ne güzel.

Nesil
    2006
    Yer
    Yalova

Bir kaç resim buldum...

Nesil
    2006
    Yer
    -

Güzel köyede benziyor. ( Resimlerde )

Nesil
    2007
    Yer
    Nilüfer / Bursa

Ora köymü buranın koyleriyle oranın koyleri cok farklı o zaman resimlere gore

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Quote Originally Posted by Ayg.22 View Post
    Belçika'da bir çok Türk var.Belçikalılardan daha çok var..Yüzlerce camiileri var..Halamlar orda yaşıyorlar..Her yıl bir camii yaptırıyorlarmış.Tanıdıklarının %90'ı da Türk'müş zaten..
    Bence bu durum halanların yaşadığı bölge için geçerlidir.Belçika'da Belçikalıdan fazla Türk olması imkansız
    Bu konu hakkında ise gurur duydum.Adamlar Türk olarak anılmaktan övünüyorlar.Çok gurur verici bir durum.
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene!

Nesil
    2006
    Yer
    -

Quote Originally Posted by c3surkedi61 View Post
    Ora köymü buranın koyleriyle oranın koyleri cok farklı o zaman resimlere gore
    Elin Belçika'sına bak bizim köylerle ne alaka gerçektende.

Burada da köyler böyle Köy demeye bin sahit ister ama durum böyle Evler tek katli ya da dubleks.Agaclar cok var,ciftlik var,süpermarket var.Köyün futbol takimi ve sahasi var.Orada belli bir süre yasadigim icin biliyorum böyle seyleri

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Bir resim de benden

Nesil
    2006
    Yer
    -

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Burada da köyler böyle Köy demeye bin sahit ister ama durum böyle Evler tek katli ya da dubleks.Agaclar cok var,ciftlik var,süpermarket var.Köyün futbol takimi ve sahasi var.Orada belli bir süre yasadigim icin biliyorum böyle seyleri
    Resimdeki evleri çok seviyorum yaa yan yana evler falan süper hoşuma gidiyor.

Bir gün oralarda oturmak hayalim bilmem niye ama bana sıcak geliyor.

Mesaj Yetkileri