Kocaelispor oyuncularının mevki hataları, yetenekleri, oyunda göze çarpan eksiklikleri ile ilgili hataları burada belirtebilirsiniz.
Kocaelispor oyuncularının mevki hataları, yetenekleri, oyunda göze çarpan eksiklikleri ile ilgili hataları burada belirtebilirsiniz.
Dün Kocaelispor - Orduspor karşılaşmasındaydım. Bu sezon Diyarbakırspor maçından sonra Ordu maçıyla, Körfezi ikinci defa izleme şansı buldum. Gördüğüm bazı özellikleri aktaracağım. Elhadji Update üzerinden düzeltmelerle yorumlarımı yapacağım. Yorumlarda sadece düzeltmeleri söyleyeceğim. Doğru yapılanlar zaten doğru olduğu için doğru yapmışız demiyeceğim.
Taner Gülleri: Elhadji' de strength: 14 demişiz 1 puan düşürüp Strength: 13 olması daha uygun olacaktır. Acc: 12 demişiz 11' e düşmesi, Agility' nin de 11 den 12 ye çıkması uygun olacak.
Composure: 11' e yükselmeli, Imp. Matches: 12, Influence: 13-14(Serdar ve Haydar yokken takımın kaptanı ve kulüpte herkes tarafından sözü dinlenen, lider biri), Teamwork: 12 olmalı. First Touch: 1 puan düşürülüp 8 olmalı, Heading özelliği de 13 e düşürülebilir. off the ball da aynı şekilde 1 puan düşürülerek 9 olma Passing: 11, Penalty Taking: 12 olmalı.
Şimdiki gözlemlerim puanlar geçen sene zaten gerçekçi yapmışız. İşte aktardığım gibi bazı gözden kaçan şeyler var 1 er puanlık ufak şeyler. Genel olarak gerçekçi olmuş.
Adem Çalık: AML: 15, AMR: 10, ST: 20, Zaman zaman sol çizgide, zaman zaman sağ çizgide oynayan bir isim. Ama asıl yeri forvet. Teknik kapasitesi son derece sınırlı bir oyuncu. Ama boğa gibi güçlü ve çok dayanıklı. Strength: 13, Stamina: 15 diyebiliriz. First Touch: 6-7 olur. Balance: 12-13, Çok saldırgan bir oyuncu Aggression: 18-19, dirtiness: o da yüksek Diyar maçında çok pislik yaptı ama hocası uuyarmış olacak ki dün hiç kimseye efelenmedi. Bu özelliğini biraz daha izleyip karar vermek lazım. Heading: 5-6 olur. Jumping: 7-8, Work Rate: 13, teamwork: 11, Tackling: 9-10 arası olabilir. İzlemeye devam.
Berkay Samancı: DM-MRC. Berkay çok genç bir oyuncu 1989 doğumlu. Aynı zamanda genç milli takımda sürekli şans verilen bir isim. Berkay' ın en önemli özelliği çok iyi pas yapması. Müthiş isabetli kısa ve uzun pas atabiliyor. Ara pasları da isabetli. Genellikle uzun top kullanıyor. Orduspor maçında dm oynadı ama gerçek yeri burası değil. DM oynayacak kadar güçlü bir fiziği yok. Fizik olarak çok zayıf bir oyuncu güç: 5-6 olur. Stamina: 9-10, Acc: 10, Agility: 12, Pace: 10 olur. Gelecek vaadediyor.
Muhammet Özdin: dc:20. Kafa toplarında çok iyi bir oyuncu. Lig A' nın hava hakimiyeti en iyi stoperlerinden biri. İstikrarlı bir oyuncu Concsitency: 13-14 olabilir. Her maç aynı şekilde oynuyor. Ağır bir oyuncu değil ama hızlı da değil. Açıklar iyi kapatabiliyor. Kademe anlayışı iyi. Eksik yönlerini çok çözemedim. Belki de rakip forvetler çok sıkıştıramadığı içindir.
Şimdilik bu kadar devamı gelecek.
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
Kocaelide yaşadığım için iç sahadaki tüm maçlara ve organizasyon olan deplasmanlara giderim,oyunları türkçe olarak oynadığım için ingilizce özellikleri bilmem ama gözlemlerime göre genel değerlendirmelerde bulunıyım.
Kaleciler
Behram Zülaloğluynadığı 2 maçta toplam 10 gol yedi refleksleri zayıf ve kötü bi kaleci.
Kılıçarslan Kopuz:behramdan daha iyi refleks olarak,yan toplarda başarılı iyi bi defansla oynadığı zaman takımda sırıtmıyo ama cepheden gelen şutlarda yan toplarda olduğu kadar başarılı değil.
Ercan Aykanat:Oldukça uzun boylu ama zayıf bi kaleci.Genç ama gelecek vadetmiyor fazla iyi değil.
Defanslar
Serkan Yanık:Çok hırslı azimli genç sağ bek.Kendini çok iyi geliştiriyo ve top kapma oranı ve pas oranı yüksek.
Taylan Işıldar:Genç,çok hırslı iyi top kapan ve orta açan hızlı sol bek.Bu gidişle milli takıma bile seçilebilir.
Muhammet Özdin:Hava toplarında başarılı iyi kademe yapan defans oyuncusu.
Erman Güraçar:Yaşına rağmen süratli iyi top kapan ve müdahale eden ama tek eksiği topu oyuna sokamamak olan defans oyuncusu.
İskender Köksal:Uzun boylu kalıplı hava toplarında markajda ve 2 li mücadelede başarılı ama fazla hızlı olmıyan defans oyuncusu.
Hakan Çimen:Artık son dönemini yaşıyan,yaşlı ve eski özelliklerinden uzak defans sol ve ortada oynıyan oyuncu.
Emirhan Önder:Gelicek vadeden hızlı ve iyi orta açan genç sağbek.
Orta Saha
Haydar Koç:Terinin son damlasına kadar savaşan takımda çok sevilen mücadeleci ve iyi orta açıp uzaktan çok iyi şut çeken sağ kanat.
Hamza Mutlu:Çok mücadeleci hırslı iyi top kapan kendini geliştirmeye açık genç ön libero.
Berkay Samancı:Önemli geliceği olan ve ilerde takımın beyni olucak kapasiteye sahip fizik gücü düşük genç orta saha.
Ferhat Çerçi:Kadro dışı bırakılan ama eski takımlarında hızlı teknik olan gösterişli sol kanat oyuncusu.
Cem Sinan Vergül:İyi top kapan ve dağıtan fazla hızlı olmıyan ve artık fazla forma şansı bulamaan kariyerinin sonlarına yaklaşan tecrübeli orta saha.
Umut Kekilli:Kendini sürekli geliştiren çok iyi pas atan ve şut çeken çok teknik uzun boylu yıldız adayı orta saha.Tek kusuru fazla hızlı ve çabuk olmaması.
Fatih Şen:Çok iyi pas dağıtan takımın beyni görevini üstlenen kısa boylu hızlı ve bitirici orta saha.
Bayram Toysal:Çok mücadeleci iyi top kapan ve pas atan ön libero.
Semavi Özgür:90 dakika koşan çok hırslı ve mücadeleci iyi top kapan ve dağıtan başarılı orta saha.
Muhammet Türkmen:Gelişmeye açık ama şuanda fazla bi özelliği bulunmayan genç orta saha.
Bilal Turgut:Önemli bi geleceği bulunmayan kadroda alternatif sağlayan hızlı orta saha.
Serhat Sagat:Kolay adam geçen ve orta açan hızlı yetenekli ama yeteneğini kullanamayıp kendini fazla geliştiremeyen sağ ve sol kanatta oynıyan hücum oyuncusu.
Adem Çalık:Terinin son damlasına kadar savaşan güçlü çok hırslı ve mücadeleci süratli ama tekniği ve son vuruşu zayıf sol kanat oyuncusu.
Forvet:
Serdar Topraktepe:Çok süratli olmasada sol kanattada oynıyabilen çok tecrübeli bitirici hava toplarında başarılı ne yapması gerektiğini bilen ve takımda sevilen forvet ve takım kaptanı.
Taner Gülleri:Fazla süratli olmasada birebirde çok iyi adam geçen teknik uzun boylu hava toplarındada etkili ve son vuruşlarda başarılı ve çok tecrübeli takımın gol silahı.
Can Erdem:Uzun boylu fizikli hava toplarında ve ikili mücadelelerde başarılı ama fazla pozisyon bulamıyan ve fazla gol atamıyan ceza sahasında pek bitirici olamıyan genç forvet.
Alper Balaban:Çok süratli ve tekniği fena olmıyan ama kolay pozisyona giremiyen ve fizik olarak güçsüz ikili mücadelelerde başarısız genç forvet.
teknik kadro:
Fuat Yaman-Teknik Direktör
Kayhan Çubuklu-Teknik Menejer
Ergin Demir-Yardımcı Antrenör
Erkan Avseren-Yardımcı Antrenör
Muhammet Köseoğlu-Kaleci Antrenörü
Bülent Gürbey-Antrenör
Murat Karakaş-Masör
Ali Arslan-Masör
Hakan Görmez-Masör
Orhan Görmez-Malzemeci
Şemsettin Kurtoğlu-Malzemeci
Asım Gündoğdu-Malzemeci
Kocaelispor maçlarını 18.000 bin kapsiteli İzmit İsmetpaşa stadında oynuyor.
Stadyumun tamamı koltuklu olup deplasman tribünü hariç tüm tribünleri kapalıdır ve
güçlü bir ışıklandırma sistemine sahiptir.
Klup Derince/Yenikent'teki Sefa Sirmen tesislerini kullanmaktadır.
Tesisler Türkiyenin en iyi tesislerinden olup tam donanımlıdır.
Milli takımımız euro 96 ya Sefa Sirmen tesislerinde hazırlanmıştır.
Yönetim Kurulu:
SERHAN GÜRKAN - Başkan
CENGİZ KAVAN - Başkan Vekili
SİNAN SİPAHİ - Başkan Vekili ve Teknik Asbaşkan
AHMET TEVFİK TANDOĞAN - Başkan Yrd. ve Mali İşler Sorumlusu
BURHAN KOÇAKELÇİ - 2.Başkan Yardımcısı
NEJAT BAYHAN - Genel Sekreter
MUAMMER ÇELİK - Yönetim Kurulu Üyesi
ADNAN YAMAN - Yönetim Kurulu Üyesi
MUHARREM GENÇ - İdari As Başkan
ŞABAN SOYER - İdari Asbaşkan Yardımcısı
İLKER ERTUĞ - İdari Asbaşkan Yardımcısı
SAMİ DURMUŞOĞLU - Basın Sözcüsü
ERDAL GÜRLEK - Alt Yapı Futbol Şub.Sorumlusu
BURÇİN KOÇYİĞİT - Alt Yapı Futbol Şube Sorumlusu
BAHADIR TAŞER - Alt Yapı Futbol Şube Sorumlusu
TEOMAN GENCAL - ARGE Sorumlusu
MURAT KARAYEL - ARGE ve Amatör Spor Sorumlusu
YAŞAR CAN - ARGE Sorumlusu
NEJAT ÇOLAK - Yönetim Kurulu Üyesi
MURAT BARIŞ - Sicil Komitesi
Formalar:
İç Saha
Siyah üzerine yeşil çizgili çubuklu fırma
Dış saha
Düz yeşil yada siyah yada beyaz forma.
Hava Koşulları:
Kocaeli deniz kenti olduğu için yıl boyu ılımandır.
Kışları sadece aralık-ocak aylarında 2 hafta kadar kar kalır.
Genelde ilkbahar gibi yağışlar görülür.
Yazları sıcaktır.
Sevilenler:
Sefa Sirmen,Holger Osicek,Serhan Gürkan,John Lesiva Mosheu,Zdravko Lazarov
Sevilmiyenler:
İlter Kasap,Orhan Şerit,Saffet Sancaklı
oyuncuların boy kilo ve doğum tarihleriyle forma numaralarınada bu linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.kocaelispor.org.tr/team.php
bu yıl kaliteli çok mücadeleci ve genç bi takım kuruldu ve takım oturdukçada iyi sonuçlar almaya başladıkç
Serkan Yanık solb bek değil mi abi?
ben sol bekte izledim 2-3 maç...
puerta kalbimizde...
Di Canio' nun oyuncu gözlemlerinin bazılarına katılmadığımı belirtmek istiyorum. Erol' un sorusuna da cevabı vereyim. Serkan Yanık asıl yeri sağ bek ama sol bek e oynuyor. DR: 20, DL:15 olur FM' ce.
Adem Çalık sol kanat yani AML:15, St: 20 olur AMR 10 yazmışım yukarı ama o da 15 olabilr. Gerçek yeri santrafor Adem' in
Önce Forvetlerimiz
Eklemeyi unutmuşum ama Adem'e AMR(15) özelliği de eklenmeli.
ksk - kocaeli maçını izledim pazar günü... hakemin kötü yönetimi nedeniyle çok fazla maçın içinde değildim, sakinleşmeye çalıştım ama başaramadım. aklımda kalanlar; 4-3-1-2 gibi bi dizilişi var kocaelinin, oyun içinde baskı yemeye başlayınca 4-3-2-1 dönüşüyor diziliş Taner ilerde kalmak şartıyla. Taner açık ara sahanın en iyisiydi, Kocaeli savunmasının ortasında ki iki stoper yerden toplarda şaşırtıcı derecede etkisizler, gerek positioningleri gerekse tacklingleri yetersiz. Kaleci Kılıçarslan da di canio nun dediği gibi güven vermedi, çok top sektiriyor, yan toplara çıkmıyor. Ayrıca Umut Kekilli de dengeli oyunu ve devamlılığı ile dikkat çekti.
saygılar...
puerta kalbimizde...
Erman yerden iyidir aslında ama KSK maçında niye öyle olmuş pek anlamadım. Muhammet yerden pek etkili değildir ama hava hakimiyeti olarak 1. ligin en iyilerinden biri. Kocaeli 4-1-3-2, Oynuyor öne geçince de 4-1-3-1-1' e dönebiliyor.
taner gülleri bu ligin bi kaç gömlek üstünde bi golcü kesinlikle
ayrıca genç berkay samancıda çok iyi bi gelişim içinde ve başarıyla oynuyor 17 yaşında olmasına rağmen,potansiyeli yüksek olmalı oyunda
Ben de maçtaydım önceki maçlara göre daha derli topluydu. Unutmayalım ki bu takım son 3 haftada hiç gol yemedi. Tüm maçlar 2-0 bitti. Bunun sebebi defansın birbirine alışması ve orta sahanın kalabalıklaşması idi. Genç Berkay (89'lu) hücum oyuncusu olmasına rağmen sürekli dm oynatılıyor ve çok da başarılı. Diğer dediklerine katılıyorum.
Orta saha oyuncularımız
Bunlara ek olarak Umut Kekilli'ye uzun şut 16 frikik 14, Fatih Şen'e uzun şut 15 frikik 15, Serhat Sağat'a uzun şut 15 frikik 13 eklenebilir
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Üçünüze de tamamen katılıyorum![]()
hızları düşük olmuş bence
taner hız 14 yada 13 hızlanma 13
serdar hız 12 hızlanma 12
adem hız 15 hızlanma 15
olmalıdır çünkü gerçekten hızlı çıkan genç mücadeleci bi ekibiz hızlı top oynuyo takım ve futbolcularda buna uyum sağlıyo hiçte yavaş değiller
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
[quote=degirmendereli;927248]Orta saha oyuncularımız
hızlar düşük olmuş genç mücadeleci ve 90 dakika pres yapan bi takımız ve hızlıda çıkıyoruz
bence
fatih şen hız 13 hızlanma 14 yada 15
umut kekilli hız 12 hızlanma 12
bayram toysal hız 13 hızlanma 13
cem sinan hız 12 hızlanma 11
serhat hız 14 hızlanma 15
semavi hız 15 hızlanma 15
hamza hız 13 hızlanma 14
muhammed hız 13 hızlanma 11
berkay hız 14 hızlanma 14
olmalı
Sevgili arkadaşlar dediğiniz özelliklerin bir bölümü fazla. Mesela Umut' un freekick özelliği 15 olması biraz fazla. Kocaelide genellikle frikiklleri Haydar kullanır ve gayette iyi uzaktan şutlar atar. Bu sezon Diyarbakır' a 1. golü böyle atmıştı.
Di Canio Taner'in hızı 14 olur demiş bunun ımkanı yok. Taner' e 14 verirsek KArtarl' daki Uğur 20 vermemiz lazım. Ca' ları da fazla vermişssiniz kriterlere uymuyor. Bu yazılarıma kızıp bozulmayın. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ama kriterleri bilen biri olarak sizlere yol göstermeyte çalışıorum. Ben şu an sadece kocaeliyi izlemiyorm bir çok 1. lig takımını izliyorum. Bu yüzdne ligde sadece koceali varmış gibi değerleri vermeyin
Ayrıca Serdar Topraktepe'ye CA 111 PA 130 vermişsiniz.
Bu yaş'tan sonra Serdar Topraktepe nasıl ulaşsın 130 PA'ya.
Serdar futbolun doruk noktasını da çoktan geçti.Bundan böyle Serdar'ın ulaşabileceği maximum PA, CA'sının 5 üstü olur.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
yok estafurullah kızıp bozulmaca olmazfikirlerimizi beyan ediyoruz tartışarak doğrusu bulunur
doğru kocaelispordan başka takım takip etmiyorum onun için diğer takımlarla kıyaslama yapamam sağlıklı bi şekilde ama taner çok süratli olmasada bi taner demirbaş kadar ağırda değil en azından onu belirtmek istedim ayrıca bire birde etkili bi oyuncu çok rahat çalım atıyo rakip ceza sahasında tek dezavantaj 31 yaşında olması.
Taner isine cok kafa yoruyorum. Zaten kendisiyle de en kisa zamanda gorusecegim bizzat ona soracagim abi hizlanman mi cevikligin mi yoksa total hizin mi daha iyi diye? En iyi kendisi bilir. Ama sanki agilitysi daha yüksek gibi.
Kekilli ne öyle beee![]()
kadroya önceki senelerdede bu senede teker teker bakan herkes derki bu takım namalup bu ligden çıkar
ama geçtiğimiz senelerde takım olamadk kaliteli hocalar gelmedi vs. bu senede teker teker bakınca ligin en iyi 2 takımından biriyiz esesle birlikte ama önemli olan takımın beraber oynıyabilmesi,artık takımda olduk
taner konusuda bencede kafa yorulması gereken bi konu adam 4 maçta 6 gol attı oyunda böyle olsa yuhh olurmu öyle şey der herkes ama adam böyle golcü işte ama oyunda 4 maçta 6 gol gibi bi performans içinde hızın hızlanmanın bitiriciliğin vs. 15 ten az olmaması gerekir gelde çık işin içinden
1. Serdar'ın doruk noktası demişsin, 200 yazmadım 130 yazmıştım hemşehrim.
2. Zaten Serdar'ın kabiliyet sınırı bu yaştan sonra oyunda bile 111'den 130'a yükselemez.
3. Hiç oyun editöründe 37-38 yaşındaki yabancı futbolculara baktın mı? Özellikle yabancı 2. 3. liglerdeki yaşlı futbolculara? Yaşlandıkça PA düşürülmez CA düşürülür tüm güncellemelerde.
Belli yaşı geçmiş oyuncular için PA'yı potansiyel olarak değil de kariyerinin sınırı olarak algılamaya çalışalım.
Her oyuncu DORUK NOKTASI'nda 200'e çıkmaz.
130 bile çok yüksek en fazla 115-120 olabilir.
2.Söylediğin olay tamamen doğru bir olay ancak, oyunun hatası bu.Bizim de sıkıntımız bu.Her oyuncu hemen hemen PA'sına ulaşıyor.Yaşı kaç olursa olsun.
3.Söylediğinizinde aslında cevabını 2'de verdim.Tek eksik/yanlış düşünceniz, oyuncu yaşlandıkca PA'sı sabit kalmaz.
PA'sı CA'sına yaklaştırılır.CA'sı da o anki duruma göre değişir.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Hemşehrim ben 2000'den beri oyunun editöründe değişiklik yapıyorum potansiyel kabiliyetin değiştirilmemesi bir hata ya da eksiklik değil bence. Dünya çapındaki oyuncuları bile değiştirmeye gerek duymuyorlarsa bunu bilerek yapıyorlardır. Mesela 29 yaşında iken 160-175 olan bir oyuncuyu 35 yaşına geldiğinde 120-175 olarak değiştiriyorlarsa bir bildikleri vardır.
(sana hak veriyorum)
memocemo haklısın , ancak oyunda gözlemlediğim bir hata bu aslında.
Mesela bir oyuncu yaşı ne olursa olsun 1 sene içinde PA değerine ulaşıyordu
Ben ondan bahsediyordum.
Umarım FM08 serisinde bu sorun yoktur.
Herneyse konumuz KOCAELİ ARAŞTIRMASI, fazla dağılmayalım![]()
Serdar Topraktepe hakkında pek yorum yapmak istemiyorum esasında.Burak abi (elhadji) varken bana pek söz düşmez.
Ancak izleyebildiğim kadarıyla Serdar çok yaşlanmış.Eski Serdar'a hiç benzemiyor.
Yine bile bu ligin kalbur üstü oyuncularından...
CA'sını Ocak ayındaki güncellemesinde değiştirebiliriz diye konuşmuştuk.
Kesinlikle böyle bir şey olmasına gerek yok. Taner' in önemli özelliklerini 15' in altında olması gerekir demek çok yanlış ve bilgi eskikliğini gösteriyor. Fm 08' de duyduğuma ve demoda gördüğüme göre oyuncuların tüm özelliklerine +1 puan eklenmiş duırumda. Yani 08' deki değerleri yorumlarken bu mevzuyu da hesaba katalım. Bir oyuncunun tff 1. lig' de 4 maçta 6 gol atması için özelliklerini 15 ve üstü olması diye bir şey söz konusu olamaz.
Forvet oyuncusunun onemli özellikleri, finishing, positioning, off the ball, heading, jumping, agility, acc, pace, Strength, composure ve technique' dir. Şimdi bunların hepsi 12 ve üstüyse zaten o oyuncu oyunda ttutulamaz leblebi gibi bol atar. Ama Türkiye' de ve dünyada bu yazdıgım özelliklerin hepsini barındıran oyuncu yok denecek kadar az. Onun için bir forveti değerlendirirken bu özelliklerden hangilerinde iyi oldugunu belirlememiz lazım. Mesela Taner Gülleri boyu uzun olmasına rağmen hava hakimiyeti yüksek bir oyuncu değil. Headingi yüksek olabilir ama jumpingi boyuna rağmen yüksek olmaz. Özellikle kaleciden veya defanstan gelen topları bir target man ya da pivot santrofor gibi inidremiyor. Ama yandan gelen ortalara vurabiliyor. Hıza gelince, hızı da ortalama ama topla etrafında çabuk dönebiliyor. Taner' in en iyi yönü bitiriciliği bu özelliği süper lig ayarında. Tekniği de hiç fena değil.
Taner' i dün de Bolu maçında statta izledim. 2-3 Pozisyon kaçırdı iyi niyetli oynadı. Geçen sezon Ordu maçında oldugu gıbı gene O' na havadan top şişirdiler ve O da Gökhan Kolomoç' tan alamadı. Zira Gökhan geçen sene Ordu' dayken de aynı başarıyı göstermişti. Taner değişik bir forvet. İzlemeye devam ettikçe düşüncelerim daha da oturacak.
Umut Kekilli' nin bazı özellikleri 1-2 puan kırpılacak. Tam olarak oyunu bir elimiize alalım gerekli çalışmaları yapacağım.
yunus la mehmet in kadro da ne işi var abi...
puerta kalbimizde...