-
Demirören: Sorunlari Cözmeden Ayrilmam

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, çarpıcı açıklamalarda bulundu.. "Beşiktaş taraftarı her zaman şampiyonluk istemez" diyen Demirören, Tomas Jun'dan Ailton'a, Tigana'dan transfere ve gelecek hedeflerine kadar önemli konulara değindi..
Bizim vizyon ve misyonumuz geleceği garanti altına alarak, bütün branşlarda üst sıraları şampiyonluğu kovalamak."
Samsunspor maçında yaşadıkları krizin etkisini yaşadıkları belirten Demirören, "Beşiktaş taraftarı her zaman şampiyonluk istemez. Beşiktaş taraftarı genç, Beşiktaş ruhunu taşıyan takım ister.
Bizim hedeflerimiz şuan için kısa ve uzun orta vadededir. Kısa vedede Türkiye Kupası'nda final oynamak ve şampiyon olmak. Sezon sonunda Avrupa'da yarışacak takım olmak.
Kısa hedefleri kovalarken uzun vadede istikbalin Beşiktaş'ını yaratmak.
Jun Trabzon'da tutmamış olabilir, bu Beşiktaş'ta başarısız olacak demek değildir. Gençleşerek Beşiktaş'ı iyi günlerine getirmek istiyoruz. Jun'u sezon sonuna kadar kadar kiraladık ve sezon sonu memnun kalmamız durumunda satın alma opsiyonu da bizde.
Ailton yılın transferiydi. Türkiye'ye gelmiş geçmiş en iyi santrafordu. Ailton'dan zarar ettiğimiz söyleniyor ama doğru değil. 450.000 bin Euro'ya kiraladık ve doğacak haklarından vazgeçirdik. Sezonun sonunda da memnun kalınması durumunda 1.750.00 Euro'ya bonservisini vereceğiz.
Şunu söylemek istiyorum, takım olmak kolay değil. Sabır gerekiyor.
Sezon sonunda yabancılarımızdan Kleberson hariç Ahmed Hassan ve Cordoba'nın sözleşmesi sona eriyor. Hocamızla oturup konuşacağız. Bu oyuncularla devam etmek isterse devam ederiz.
Takım içinde sözleşmesi bitecek 8-9 futbolcu var. Bunlardan biri de Tümer. Tümer'in askerlik sorunu varsa ve yurt dışına gitmek isterse saygı duyarız.
Beşiktaş'ın hedefi gençleşerek kısa ve uzun vadede hedefleri yakalamaktır.
Demirören 'Tigana mutlu mu, nasıl planı var?' şeklindeki soruya ise, "Bunu kendilerine sormak lazım. Ama gördüğüm kadarıyla mutlu bir hali var. Kamuoyunda bir anda gündeme geldi. Oturup konuşmuşuz ve beni reddetmiş. 1 yılı opsiyonlu 1.5 yıllık sözleşmemiz var. Mayıs ayında oturup konuşacağız. Opsiyonu mayısta biten bir sözleşmesinin nisandan önce konuşulşmasının anlamı yok. Böyle haberlerin de yok."
'Lucescu ile görüştüğünüz ve geri döneceği yönündeki söylentiler doğru mu?' şeklindeki, soruya, "Lucescu ile ilişkimiz var ama geri gelmesi gibi bir durum söz konusu değil. Lucescu, Beşiktaş'a çok şeyler katmış biri. Ailevi dostluk haricinde bir görüşmemiz yok." diye cevap verdi.
Galatasaray'lı Tomas ve İliç'e teklif götürüp götürmedikleri sorulan Demirören, "Almak istediğimiz oyuncular var ama bunlar genç. Sezon sonu için ön anlaşma yaptığımız, Türkiye'den görüştüğümüz, yurt dışından hocamızın baktığı, bize teklif edilen oyuncular var. Brezilya U20 takımından anlaştığımız, kulübünden fax beklediğimiz bir oyuncu var.
Tomas ve İliç'le görüşmemiz olmadı. Bize teklifler geldği yönünde haberler çıktığında Özhan Canaydın'la görüştüm ve bunları yalanladım. Kendilerine bizim kullanamayacaklarını söyledim" dedi..
Borç hakkında konuşan Demirören, "Beşiktaşlılık kendini beğenmişliği sevmez.. Evet 11 Trilyon alacağım var kulüpten ama bu konuyu burda kapayalım.. Borçlanmadan büyümek olmaz.. Beşiktaş benim bildiğim kadarıyla her borcunun karşılığı olan tek Türk kulübüdür.. Ne kadar borcumuz olduğunu açıklamak SPK'ya bağlı olduğumuz için sakıncalı.. Beşiktaş'ı kötülemek ve prim yapmak moda oldu.. 170 Milyon Dolar bütçesi olan bir kulübüz. market idare etmiyoruz.. Konuşacak insanların böyle büyük bütçesi olan şirketleri yönetmiş olması lazım.. Gelir gider dengesinde açıklar olabilir.. Ama mesela pazar gelirleri önemlidir ve bu gelir başarıyla doğru orantılıdır.. Beşiktaş öyle bir hale getirilmeye çalışılıyor ki, Beşiktaş çok borçlu gibi gösterilip prim yapılmaya çalışılıyor.. Bu beni çok üzüyor..
Fulya Projesi'ni ayrı olarak anlatmak istiyorum.. Türkiye'de geliri garanti tek yatırımdır.. Bizim kulübü borçsuz bırakmamız, Fulya Projesi'ne bağlıdır.. Akaretleri bitirdik, stadımızı büyüttük.. Ama bu yatırımlar ne zaman güzeldir? İçinde insanlar olunca güzeldir.. Başarınız yoksa buradan gelecek gelirler de düşer.. Ama Fulya Projesi olursa başarılı olalım ya da olmayalım gelir yüksek olacak.. Her Başkan'ın her yönetimin çabasıyla 50 senede bu noktaya geldi Fumya Projesi.. Yılda 12 milyon dolar gelir olacak.. Bir Market firmasıyla anlaştık.. 20 yıllık kirayla 75 milyon doları garanti altına aldık.. Bunu yabancı bankalara götürdüm, bu anlaşmayı sıcak para olarak peşin 40 milyon doları vereceklerini söylediler.. 75 milyon dolarlık bir anlaşmayı kırıp, 35 milyon dolardan vazgeçiyoruz.. Evet ama diğer tarafta da yılda 3-4 milyon dolar faiz ödüyoruz.. Üstelik bu paranın dışında yılda 8 milyon dolarlık bir gelir de kulüp kasasına girmeye devam edecektir..
Yani yıllık 12 milyon dolarlık bir gelirin 3.5 milyon dolarını 20 yıllık peşin alıp kulübün borcunu kapatıyoruz.. bunu yaparken de 20 yılda 75 milyon doları yıl yıl almak yerine hemen 40 milyon dolar alıyoruz.. 35 milyon dolar kaybetsek de borcumuzu kapatmış oluyoruz..
Ben eminim ki Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal artık izni verecektir bunları duyunca.. O beni toplantıya çağırdı ama basın yoluyla çağırdı.. Beşiktaş başkanı böyle davet edilmez.."
Kongre üyeleri arasında Beşiktaşlı olmayan üyelerin olduğunu söyleyen ve "Sorunları çözmeden ayrılmak" diyen Demirören, federasyon seçimleri hakkında ise şunları söyledi:
"Biz bu Federasyon seçiminde sayın Ulusoy'u destekleme kararı aldık.. Geçmişte Ulusoy'un tabi ki hataları vardı ama bu Federasyonu daha ileriye götüreceğine inanıyorum.. Ayrıca kendisi hanımımın kuzeni.. Ama bizlerin küsmeyi unutması lazım..
Ben Sayın Bermek'i seçimlerden önceki pazartesi aradım.. Çünkü kendisi televizyonda Emre'nin Fenerbahçe maçında yaptığı hareketi anlattı.. Ben de bunları gündeme getirmemesi için aradım onu ama o beni 5 dk. sonra arayacağını söyledi.. Ama aramadı.. Kendisi aile yakınımızdır ama ben de Beşiktaş başkanıyım.. Beşiktaş Başkanı arayansa aramak zorundadır.. Zaten bunu kendisine de söyledim.. Ondan sonra da beni her gördüğünde özür diledi.. Ve ben buna da üzüldüm.. Bir Federasyon Başkan adayının her dakika özür dilemesi beni üzdü.. Ama küslük olsun istemem..
Kulüpler Birliği'nde 6 Şubat'ta yaptığımız toplantıda önce 8 Ulusoy 8 çekinser çıktı, bir kaç tur daha oylama yapıldı ve Ulusoy ağırlık kazandı.. Sonra çoğunluk Ulusoy'u destekleyeceğini söyledi ve bunu açıkladı.. Ve orada benim sinirlenmem gibi bir durum olmadı.. Toplantıdan önce bir başka olay olmuştu ondan dolayı biraz sinirliydim, toplantıyla alakası yoktu" dedi.
Demirören, Divan Kurulu tarafından kurulan komisyon için ise şunları söyledi:
"O Komisyon kaçan şampiyonluğun yanı sıra, Beşiktaş delegeleri arasındaki diğer takım taraftarlarını araştıracak.. Başka takım taraftarlarının Beşiktaş'ı yönetecekleri seçmesine engel olmaya çalışıyoruz.. Burada benim de adım konuşuldu, Kıvanç Oktay ve benim ayrıldıktan sonra futbolcularla konuşup takımı olumsuz etkilediğimiz söylendi.. Bir şaibe varsa bunları ortaya çıkarmamız lazım.. Ama kaçan şampiyonluğun federasyonla alakası yok.. Haluk Ulusoy'un da konuşması gerekirse eminim o da gelir komusyonda konuşur ama kaçan şampiyonluğun federasyonla bir alakası yoktu.. Mesela bugün Sinan Engin ifade verdi komisyonda ve 2-3 saat herşeyi anlattı..
"Tuğrul Yenidoğan ile yaptığım röportaj 2 bölümdü.. Bir bölümü yayınlandı, bir bölümü yayınlanmadı.. Bir kısmında istifa edebileceğimi söyledim ama başka açıklamalar da yaptım..
Sayın Bilgili'nin söylediği komisyonu ben kurmadım.. Hukuki bir biçimde kuruldu.. Sayın Bilgili "Başarısızlığı örtmek için çabalıyorlar" diyemez.. Hangi başarısızlık ?.. Beşiktaş'ın son 20 yılda 4 şampiyonluğu var.. Bu da demek ki 5 yılda bir şampiyon olunmuş, kimi zaman 1-2 puanla şampiyonluk kaçmış.. Hangi başarısızlıktan söz ediyor ?..
Bizim yönetim olarak vizyonumuz sadece futbol değil.. Birçok spor dalında büyük başarılar kazandık..
Beşiktaş taraftarına çağrım var: takımın galibiyetiyle sevinecek mağlubiyetiyle üzülecek.. Ama o formayı giyen her futbolcuyu destekleyecek ve o formayı giyerek tribüne gelecek
alintidir
-
sorunları çözene kadar kalabileceğini sanmam.o kadar uzun süre görevde kalamaz...
-
demiroren kendi kendini yakıo bence
cok gereksiz tansferler yaptılar
butceyi bosuna harcadılar onun yerıne 3-4 tane adam gibi oyuncu alsalardı simdi bjk ilk 2 deydi
-
Stratejik bir açıklama olmuş bu.Görevi her halükarda bırakacaktır.Zaten bırakmasıda daha iyi bence.Sadece doğru zamanı kolluyor.
-
Sezon bitmeden gider bence.
Mesaj Yetkileri