1 ile 6 arası toplam 6 sonuç

Konu: Basketbol TerimLeri

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Arrow Basketbol TerimLeri

Basketbol Terimleri

Asist : Takim arkadasina basket yapmasi icin verilen pas

Backcourt (savunma sahasi) : Bir takimin savunma yaptigi yari saha

Basket : Topun cemberin icinden gecerek sayi kazanilmasi

Blok : Savunma oyuncusu tarafindan, hucum oyuncusunun sayi yapmasini veya gecmesini engelleme hareketi

Cut : Sayi yapmak amaciyla yapilan cabuk hareket

Dribbling (Top Sürme) : Topu sektirerek istenilen yone dogru surme

Drive : Hucum oyuncusunun sayi yapmak amaciyla yaptigi hareket

End Line (dip cizgi) : Sahanin enlemesine, pota altindan gecen cizgi

Fast Break : Bir takimin rakip takimi savunmasiz yakalayarak hizla sayi yapmak amaciyla hücum etmesi

Faul Atisi (Serbest Atış) : Faul sonucu, serbest atis alanindan kullanilan mudahalesiz atislar

Front Court (hucum sahasi) : Bir takimin hucum yaptigi yari saha

Hata : Faul sayilmayan kural ihlalleri

Hatali Yurume (steps) : Bir oyuncunun topu kontrol altina aldiktan sonra sektirmeden birden fazla adim atarak yurumesi veya sektirdikten sonra topu tutup, tekrar top surmesi

Hava Atisi (jump ball) : Hakemin oyunu baslatmak amaciyla, topu iki rakip oyuncunun arasindan yukari dogru atmasi ve bu oyuncularin topu tek elleriyle celerek takim arkadaslarina kazandirma hareketi

High Post (yuksek post) : Serbest atis alaninin hemen disindan baslayan hucum bolgesi

Hucum Faulu : Bir oyuncunun top kendi takiminda iken, rakip oyuncuya faul yapmasi

Jump Shot : Oyuncunun sicrayarak havada tek elle basket yapma amaciyla sut atmasi

Man to Man Defense (adam adama savunma) : Belirlenen her bir oyuncunun birebir takibiyle yapilan savunma cesidi

Midcourt Line (orta saha cizgisi) : Sahayi ortadan ikiye ayiran cizgi, diger adi da 8 saniye cizgisidir.

Perdeleme (Screen) : Hucum eden takimin oyuncularindan birinin takim arkadasinin kolay sut atmasi veya rakibi gecebilmesi icin, takim arkadasi ile savunma oyuncusunu arasina girmesi

Pivot : Belirlenen bir ayagin sabitlenmesi ve sabitlenen ayak etrafinda donme isi

Pres : Savunma yapan takim oyuncularinin, hucum yapan takim oyunculardan topu kapmak ve hata yapmalarini saglamak icin, uzerlerinde baski kurmalari

Ribaunt : Potadan ya da cemberden donen ve seken topa sahip olmak icin yapilan is

Teknik Faul : Oyuncularin kural ihlal etmeleri sonucu verilen ceza

Turnike (lay - up) : Kosarak potaya en yakin mesafeden, carptirarak veya direk cembere tek elle atilarak yapilan sut
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

vay be kardeşim açtığın konulara bakılırsa sende basketbolcusun bende lisanslı olarak oynuyordum adana da sonra hoca kovdu beni takımdan üstüne birde öss geldi bırakmak zorunda kaldım 3 senedir oynamıyorum

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Hayfandoğan Hocanın kovmasıdışında hikayeiz aynı seninle

Turgutum iyi olmuş bunları yazman.. Yalnız Alan savunmasını unutmuşsun

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by FenerBahceLi View Post
    Hayfandoğan Hocanın kovmasıdışında hikayeiz aynı seninle

Turgutum iyi olmuş bunları yazman.. Yalnız Alan savunmasını unutmuşsun
    sorma kardeş ya mükemmel oynadığım bir maç sonrasında kovuldum 17 sayı 6 rübaund 3 asistim vardı son 5 saniye kala boş turnike şansı yakaladım bari güzel oynadım sonunuda güzel bitirim dedim smaç basmaya kalktım hay ayağım kırılaydıda kalkmayaydım top elimden kaydı ve smacı kaçırdım yenildik maçtan sonra hoca üstüme çok geldi kavga ettik ve sonuçta olan bana oldu

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

@ Hayfandoğan ; Sen basketbol geneli hiç takip etmiyorsun heralde Adana'da hangi takımda oynadın ? Zamanında Türkiye Yarı Finallerinde Çukobirlik ve Bilfen ile oynadıydık..2006 Senesinde belkide karşılaşmışısdır

@ FenerbahçeLi ; Mehmet o savunmayı tam bilmiyorum ondandır Şaka hea okuyanlar yanlış anlamasın (:
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

çukobirlikte oynuyordum ama ben türkiye turnuvalarında katılamadım 2005 yılında oynuyordum orada.geneli takip ediyordum ama o benim en iyi performansımdı

Mesaj Yetkileri