Basketbol Terimleri
Asist : Takim arkadasina basket yapmasi icin verilen pas
Backcourt (savunma sahasi) : Bir takimin savunma yaptigi yari saha
Basket : Topun cemberin icinden gecerek sayi kazanilmasi
Blok : Savunma oyuncusu tarafindan, hucum oyuncusunun sayi yapmasini veya gecmesini engelleme hareketi
Cut : Sayi yapmak amaciyla yapilan cabuk hareket
Dribbling (Top Sürme) : Topu sektirerek istenilen yone dogru surme
Drive : Hucum oyuncusunun sayi yapmak amaciyla yaptigi hareket
End Line (dip cizgi) : Sahanin enlemesine, pota altindan gecen cizgi
Fast Break : Bir takimin rakip takimi savunmasiz yakalayarak hizla sayi yapmak amaciyla hücum etmesi
Faul Atisi (Serbest Atış) : Faul sonucu, serbest atis alanindan kullanilan mudahalesiz atislar
Front Court (hucum sahasi) : Bir takimin hucum yaptigi yari saha
Hata : Faul sayilmayan kural ihlalleri
Hatali Yurume (steps) : Bir oyuncunun topu kontrol altina aldiktan sonra sektirmeden birden fazla adim atarak yurumesi veya sektirdikten sonra topu tutup, tekrar top surmesi
Hava Atisi (jump ball) : Hakemin oyunu baslatmak amaciyla, topu iki rakip oyuncunun arasindan yukari dogru atmasi ve bu oyuncularin topu tek elleriyle celerek takim arkadaslarina kazandirma hareketi
High Post (yuksek post) : Serbest atis alaninin hemen disindan baslayan hucum bolgesi
Hucum Faulu : Bir oyuncunun top kendi takiminda iken, rakip oyuncuya faul yapmasi
Jump Shot : Oyuncunun sicrayarak havada tek elle basket yapma amaciyla sut atmasi
Man to Man Defense (adam adama savunma) : Belirlenen her bir oyuncunun birebir takibiyle yapilan savunma cesidi
Midcourt Line (orta saha cizgisi) : Sahayi ortadan ikiye ayiran cizgi, diger adi da 8 saniye cizgisidir.
Perdeleme (Screen) : Hucum eden takimin oyuncularindan birinin takim arkadasinin kolay sut atmasi veya rakibi gecebilmesi icin, takim arkadasi ile savunma oyuncusunu arasina girmesi
Pivot : Belirlenen bir ayagin sabitlenmesi ve sabitlenen ayak etrafinda donme isi
Pres : Savunma yapan takim oyuncularinin, hucum yapan takim oyunculardan topu kapmak ve hata yapmalarini saglamak icin, uzerlerinde baski kurmalari
Ribaunt : Potadan ya da cemberden donen ve seken topa sahip olmak icin yapilan is
Teknik Faul : Oyuncularin kural ihlal etmeleri sonucu verilen ceza
Turnike (lay - up) : Kosarak potaya en yakin mesafeden, carptirarak veya direk cembere tek elle atilarak yapilan sut

Alıntılı Yanıtla
bende lisanslı olarak oynuyordum adana da sonra hoca kovdu beni takımdan üstüne birde öss geldi bırakmak zorunda kaldım
3 senedir oynamıyorum

maçtan sonra hoca üstüme çok geldi kavga ettik ve sonuçta olan bana oldu
Adana'da hangi takımda oynadın ? Zamanında Türkiye Yarı Finallerinde Çukobirlik ve Bilfen ile oynadıydık..2006 Senesinde belkide karşılaşmışısdır