Dortmund'da beraber çalıştığımız sevgili dostum Jürgen Klopp'la telefonda lafladık biraz. Önce hal hatır sorduk, Jürgen kilo aldığından şikayet etti ve laf tabi ki futbola geldi.
Jürgen Klopp : Bu sene baya iyi gidiyorsunuz, bravo. Nasıl vaziyet?
Erdem J.D. : Sağol, şimdilik baya iyi. Oyuncularımı seviyorum. genç ve kaliteli bir kadro kurdum. Kulüp zaten buna müsaitti. Senin yaptığın gibi (gülerek)
Jürgen Klopp : Geçen seneki maçlarımızda bunu gördüm. Bu sene de çok fazla değiştirmedin zaten
Erdem J.D. : Evet, gençlerle birlikte Barrientos'u aldık.
Jürgen Klopp : Nasıl biri?
Erdem J.D. : Barrientos mu? İyi para verdik ama deydi. Çok akıllı ve teknik. Üstelik saha içinde agresif ve savaşçı. Biliyorsun buna dikkat ederiz.
Jürgen Klopp : Evet. Ben de onun oyununu seviyorum. Belki biz alırız he? (gülerek)
Erdem J.D. : Heheh. Senin Pablo'yu değil de Toby'yi (Alderweireld - DC) istediğini biliyorum.
Jürgen Klopp : Evet ama ben de satmayacağını biliyorum (gülerek)
Erdem J.D. : Mbiwa'ya 31 milyon verdin, o fiyata neden olmasın (gülüşmeler)
Erdem J.D. : Sen nasılsın? Bu sene transfere para harcadın. (76M harcadı Dortmund) Ligde işler iyi gitmiyor?
Jürgen Klopp : Evet bir türlü toparlayamadık. Çok puan kaybettik. Big Brother'ı (B.münih'i kastediyor) yakalamamız artık zor.
Erdem J.D. : Sen de UEFA'yı alırsın bu sene. Geçen sene elimden çalmıştın (gülerek) -Dortmund geçen sezon UEFA'da finalde GS'ye kaybetti.
Jürgen Klopp : Bilmiyorum belki bu sezonun tek tesellisi o olabilir. Ama henüz çok maç var. Ligde toparlayıp Şampiyonlar Ligine katılmamız gerek. Juventus maçı için ne diyorsun? Grup maçlarında çok iyiydiniz.
Erdem J.D. : Münih'i yenmişlerdi biliyorsun. Çok gol yiyoruz. İtalyan'lar bu zafiyetimizden yararlanacaklar. Sert oynayıp gol atmamızı engellerlerse hezimet olabilir
Jürgen Klopp : Sen de oyunu yavaşlat. Topu onlara bırak. Ama yıldırım gibi kontra ataklar yapman gerek. Biliyorsun işte.
Erdem J.D. : Evet Lyon'u böyle perişan etmiştik bu sene. Ama yine de gol yiyoruz. Takım çok genç ve istekli. Bazen bu dert oluyor.
Jürgen Klopp : Aklında bir şey var mı?
Erdem J.D. : Emin değilim. Mourinho gibi yapabilirim.
Jürgen Klopp : Nasıl?
Erdem J.D. : Xabi'yi üçüncü defans oyuncusu gibi hemen önlerinde oynatıyor. Ama oyunu da ona kurduruyor. Topu Eriksen'e hızlı ulaştırırsak, onlar geri dönemeden pozisyon bulabiliriz diye düşünüyorum.
Jürgen Klopp : Haklı olabilirsin... İhtiyar ne yapıyor? (Cruyff'u kastediyor)
Erdem J.D. : (Gülerek) Ne yapsın, havalar soğudu kışın ortalarda pek gözükmez. Juventus maçını bekliyordur.
Jürgen Klopp Dikkat et... Skorlar önemli değil. Adamı küstürme.
Erdem J.D. : Tamam.
Jürgen Klopp : Peki başarılar diliyorum dostum. Hem sana hem de bana!
Erdem J.D. : İhtiyacımız var! (gülüşerek.) Hoşçakal.