Sayfa 6 / 10 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
151 ile 180 arası toplam 272 sonuç

Konu: Ajax'ta Alman ekolü: Hedef 1995! | 2. Sezon

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Evet ilk sezonumuzu geride bıraktık. Ligde şampiyon olmak beklenen bir şeydi, başardık. Kariyer hedefimizi Almanlaşmış Ajax ile 1995 zaferini yeniden tatmak olarak belirledik. İlk sene fantastik olaylar neticesinde son maçta, son dakikada gruptan çıkamadık. Ajax'ın mevcut gelenekleri, düşük maaş bütçesi ve bu maç motoru söz konusu olduğunda bu hedefi nasıl başaracağımız düşüncesi sapsarı Alman saçlarımızı kararttı

Yönetimin hücum futbolu ve gençlere şans verme isteklerini karşıladık sanıyorum.

Ev performansımız çok iyiydi: 17 maç 16 galibiyet
    Açık ara en golcü takım olduk: 81 gol

Kolbeinn Sigthorsson ligin gol kralı, en iyi ortalama puan ve en fazla maçın adamı birincisi oldu.
    Paletta en iyi puanda ikinci gelerek gözlerimizi yaşarttı

Bazılarını es geçsem de genel olarak damga vuran adamlar şöyledi:

.
    .
    .
    .

.
    .
    .
    .
    .

Şampiyonlar Ligi Final

Uefa Final

Dortmund'un yerinde biz olmalıydık Messi geri kalan ödülleri süpürdü.

.

.

Almanya'da Bayern Munih
    İspanya'da Real Madrid
    İngiltere'de M. United
    İtalya'da Juventus

şampiyon oldular.

Yönetim maaş bütçesiyle birlikte 15M kadar bir transfer alanı bıraktı bana. Bakalım transfer sezonunda neler yapacağız?

Hocam başarılar harika bir sezon geride kaldı. Yeni Sezonda temennimiz o yönde

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by cilqin View Post
    Hocam başarılar harika bir sezon geride kaldı. Yeni Sezonda temennimiz o yönde
    Çok sağol, yeni sezonda ŞL maceramızı ilerletmemiz şart

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

İkinci sezonla birlikte hikayemizin daha sosyal yönlerine eğilip eğlenciyi biraz daha arttıralım diyorum. Artık Alman olduğumuz, Ajax'a 4-3-3 yerine disiplinli 4-2-3-1 getirdiğimiz hikayesi oturdu sanıyorum. Olaya biraz daha role play katarak muhabbeti şenlendirelim.

Şampiyonluk Hatırası

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Cruyyf: Onları izlerken acıyorum

Ajax'ın şampiyonlukla bitirdiği sezonun ardından Hollanda ve Ajax futbolunun efsanesi Johan Cruyff, De Fotomagen gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ajax'ın şampiyonluğunu diğer takımların baaşrısızlığına bağlayan Cruyyf şöyle konuştu:

"Birçok deplasman maçında acınacak hallere düştüler, bu oynadıkları futbol mu? Bütün yük Sigthorsson'un üzerindeydi. O iyi bir futbolcu ve Ajax gibi kötü organize olmuş bir takımı dahi şampiyon yapabilecek yeteneklere sahip"

De Fotomagen muhabirinin "Peki Ajax'ın 81 golle en yakın rakibinden çok daha fazla gol atmış olmasına ne diyorsunuz" sorusuna "Ben güzel bir gollerini görmedim" yanıtını verdi.

Her zamanki gibi kulüp binasındaki ofisime giderek kahvemi söyledim ve gazeteleri okumaya başladım. Cruyff!!! Seni pis sarı fare! Kıskandığını biliyorum çünkü senin sisteminin yılladır yapamadığını ben yapacağım.

Bu adam taraftar ve kulüp içinde çok etkili. Ona saygı duyuyorum fakat o benden nefret ediyor. Artık bu savaşta benim de ortaya çıkıp bir şeyler söylemem gerekecek. Fakat fazla tepki çekmeden.

Başkan beni aradı ve Cruyff adına üzgün olduğunu söyledi. Bu sene daha iyi olursak bu sorunlar ortadan kalkarmış. Daha iyi derken? diyecek oldum sustum. Direktör Marc Overmars'a benim için de bir röportaj ayarlamasını isteyeceğimi söyledim. Aman Cruyff'u eleştirme diye heyecanlandı.

Korkma başkan, Almansak o kadar da Alman değiliz. Her şeyin bir zamanı var.

Erdem J.D. : Daha iyisi çok uzak değil

Ajax'ın patronu Erdem J.D. şampiyonluk sonrası FourFourTwo dergisine açıklamalarda bulundu. "Güzel bir sezondu, ligi birinci bitirmek çok iyi. Şampiyonlar liginde ve kupada hayal kırıklığı yaşadık. Yine de taraftarlar bu hayalkırıklığının ardındaki umut ışığını görebildiler. Göremeyenlerin ise yaşlılıktan dolayı gözlerinin bozuk olduğunu tahmin ediyorum" dedi.

Erdem J.D. çalışma odasındaki iki fotoğrafı muhabirimize göstererek "İşte benim ilham aldığım Ajax bu. Her gün işe bu fotoğraflara tekrar bakarak başlıyorum ve neler yapmam gerektiği net bir şekilde ortaya çıkıyor.

İşte Erdem J.D. 'nin odasındaki o fotoğraflar:

Rijkaard ve minik Kluivert yanyana. işte Ajax'ın altyapı geleneği.
    .
    .
    .

Ajax tarihinin en önemli başarılarından biri: 1995 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu.

.
    .
    .

Cruyff'a arada laf çakarken taraftarın gönlüne oynamayı da unutmadık. Yalan da değil aslında, belki bir Holivud filmi gibi her gün bu fotoğraflara bakıp ağlamıyorum ama hedeflerimi bu doğrultuda seçiyorum.

Genel direktör beni arayarak iyi bir röportaj verdiğimi fakat Cruyff'un gözlerinin de kulaklarının da hala çok iyi durumda olduğunu, yeni bir düşman kazandığımı söyledi. Ben de o düşman kapımızda yatıyordu zaten diyerek telefonu kapattın.

Ve sonra işime gücüme döndüm

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Bu gerilimin sonunda ne olacak merak ediyorum. Cruyff ''Total de iyiydi de günümüz futbolunun şartlarına alışmak lazım, Erdem'i tebrik ediyorum ehe mehe'' gibisinden bir açıklama yapacak bence 1-2 sezona kalmadan
    "Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by lofthei View Post
    Bu gerilimin sonunda ne olacak merak ediyorum. Cruyff ''Total de iyiydi de günümüz futbolunun şartlarına alışmak lazım, Erdem'i tebrik ediyorum ehe mehe'' gibisinden bir açıklama yapacak bence 1-2 sezona kalmadan
    hahah "ehe mehe" demene güldüm, ne güzel de kekeletmişsin Cruyff'u

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

''yaşlılıktan dolayı gözleri görmüyordur'' inceden inceden Cruyff'a giydirmişsin )

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Transfer Sezonu

Ajax Mark Noble için bastırıyor

İngiltere Premier Lig'de bu sezon küme düşen West Ham United takımından orta saha Mark Noble için Ajax'ın girişimde bulunduğu öğrenildi. Bir süredir teknik patron Erdem J.D. tarafından takip edilen Noble takımın küme düşmesi üzerine ayrılmak istediğini açıklamıştı. Kulislerde Ajax'ın Noble mücadelesinde yalnız olmayacağı QPR ve Liverpool'un da futbolcuyla ilgilendiği konuşuluyor.

.
    .
    .

__________________________________________________ _____________________

Arsenal - Tottenham maçını izlerken Arsenal'in 2 MC dikkatimi çekti. Wilshere ve Arteta. Premier Lig'de üstelik Tottenham gibi bir takımla oynarken Arsene Wenger'in orta saha tercihinin cesurluğu harikuladeydi. Özellikle Wilshere'i mercek altına aldığımda onu farklılaştıran özelliklerin Cesaret, Soğukkanlılık ve Denge olduğunu gördüm. Bu 3 özelliğin Schweinsteiger'de de baskın olduğunu gözlemledim. West Ham'ın küme düşmesiyle Noble satılığa çıkarıldı. Biz de bu oyuncuyla ilgileniyoruz.

.
    .
    .
    .
    .

Zaccardo Amsterdam uçağına bindi!

Anthony Vanden Borre ile sorunlar yaşayan menajer Erdem J.D.'nin Parma'nın tecrübeli sağ beki C. Zaccardo ile anlaştığı, arada sadece ufak pürüzlerin kaldığı anlaşıldı. Zaccardo 31 yaşında.

.
    .
    .
    .
    .

Erdem J.D. : Callejon'un durumu belirsiz

Geçtiğimiz sezonu Ajax'ta kiralık geçiren Callejon hakkında sorularu yanıtlayan Ajax patronu "R.Madrid'in onun hakkındaki planlarını henüz bilmiyoruz. Callejon iyi bir oyuncu, görücez." şeklinde konuştu. Bir basın mensubunun "Callejon olmazsa başka bir isim transfer edilecek mi?" şeklindeki sorusuna "Bu mümkün" diye cevap verdi.

.
    .
    .
    .
    .

Heracles'in genç oyuncusu Ajax'ı reddetti

Heracles altyapısının gelecek vadeden defans oyuncusu Nick van Es, Ajax'lı yöneticilerin aklını çelme girişimlerine karşın Heracles'le yeni sözleşme imzaladı.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

PABLO BARRIENTOS AJAX'TA !

Ajax idari ekibi herkesi yanıltarak büyük bir gizlilik içersinde yürüttükleri Pablo Barrientos transferini duyurdular. Catania'lı hücum oyuncusu rekor bir bonservis ücre0ti olan 14.25 M Euro karşılığında Ajax'lı oldu. Ofansif orta saha rolünde her bölgede oynayabilen Barrientos Ajax'ın en fazla maaş alan futbolcusu olacak.

__________________________________________________ _________________________

Bu sezonun ilk ve muhtemelen tek bomba transferini yaptık. Callejon'dan da iyi bir adamı hemen hemen tüm paramızı harcayarak transfer ettik. Çalışkanlık ve hız hariç özellikleri heyecan verici. Eriksen sık sakatlandığını düşünürsek, çok rahat belki ondan da iyi AMC rolünde de oynayabilir.

Basın toplantısında içimizdeki İrlandalı muhabirlerden biri moral bozmak için "Barrientos 28 yaşında, böyle bir transferin Ajax'ın gençlik politikasına aykırı olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna

"Hayır Ajax gerektiği zaman bu tür tecrübeli oyuncuları kadrosuna katmıştır. Barrientos en verimli yaşında olduğu gibi bu eleştiriniz eğer hesap yapmayı biliyorsanız hayret verici. Şimdiye kadar bonservisiyle transfer ettiğimiz oyuncuların yaş ortalaması hmm biraz düşünelim... Evet 20.7 yapıyor. Teşekkürler!" şeklinde yanıt verdik.

Ve bu transfer için Ajax TV'deki arkadaşlar hemen bir video hazırlamışlar. Buyrun bakalım

[YOUTUBE="LQkvxzvsAYc"]Pablo Barrientos[/YOUTUBE]

.
    .
    .

.
    .
    .
    .

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Fiziksel özellikleri biraz daha yüksek olsa çok sağlam bir kanat olurdu, mevcut haliyle bile sağlam bir oyun çıkaracağına eminim.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Hikaye eşsiz kaptan, yine döktürmüşsün, Cruyff'da inceden bunama belirtileri var, basıp geçen horoz misali takma fazla kafana, kim nerden çıkıyorsa çıksın

Barrientos hiç fena değil, sağ kanada ihtiyacım var benim de, ilgilenebilirim

tebrik ediyorum hocam. şampiyonluk ve güzel istatistiklerle biz ajax taraftarını mest ettin . adlığın arjantinli bana direk diego perrotti yi hatırlattı onu da görmek isterdim ancak para yok değil mi

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by 61trabzon61 View Post
    tebrik ediyorum hocam. şampiyonluk ve güzel istatistiklerle biz ajax taraftarını mest ettin . adlığın arjantinli bana direk diego perrotti yi hatırlattı onu da görmek isterdim ancak para yok değil mi
    Para yok Bazı oyuncuları göndericem tabi. Oradan bir gelir beklentisi var. Transfer yapmak yerine kiralık oyuncuya yönelebilirim ilk etapta. Çok acil sağbek ihtiyacımız var onu nasıl çözeceğiz bilmiyorum. İstediğim tipte oyuncuların listesini çıkartınca Amsterdam'a sadece turistik maksatlı gelebilecekleri gerçeği ortaya çıkıyor

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by LeoN48 View Post
    Hikaye eşsiz kaptan, yine döktürmüşsün, Cruyff'da inceden bunama belirtileri var, basıp geçen horoz misali takma fazla kafana, kim nerden çıkıyorsa çıksın

Barrientos hiç fena değil, sağ kanada ihtiyacım var benim de, ilgilenebilirim
    Bu sene Cruyyf'la biraz atışalım diyorum Valla Barrientos bu sene ikibin gol 300-400 asist yaparsa çok mesut olucam İhtiyacımız olacak. İnşallah iyi oynar. Ligde coşar da ŞL ne olur bakalım.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Fiziksel özellikleri biraz daha yüksek olsa çok sağlam bir kanat olurdu, mevcut haliyle bile sağlam bir oyun çıkaracağına eminim.
    Biz Almanya'da oyuncunun çalışkanlık ve takım oyunu gibi değerlerine önem veririz. Kanat oyuncularımız da genelde tempolu, dinamik oyunculardan seçilir. Evet Barrientos bu sınırların biraz dışında kalıyor, fakat burası Hollanda Beni de kendilerine benzetti keratalar. Ama ortasaha transferlerimde henüz bildiğimden şaşmadım.

Yine de Barrientos'un görmezden gelemeyceğim Agresiflik, Cesaret, Kararlılık özellikleri var. Bunlar çalışkanlık eksisini çevirecektir. Hızlanma düşük ama mesele değil, Hız 15 olunca bu teknikle yapamacağı şey yok (Top Sürme:17 Flair:19 Çeviklik: 16)

Yahu sayende tekrar inceledim de... Bu adam harika yahu!

Yorum için sağol, selamlar.

Düzeltme: AMR'de sol ayaklı olduğun unutmuuşum. En önce aradığım şey buydu. Bonus olarak korner kullanabilen tek adamımız Öyle bir anlattım ki sanki tek bir adam almadık, yeni bir takım aldık Beklentim büyük.
    Last edited by nessus : 20.Kasım.2012 at 13:10 Reason: ekleme

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

başarılar demişmiydim (:

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Ajax'ın altyapısı meşhur derlerdi ama pek oyuncu yok anlaşılan

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by dasman View Post
    başarılar demişmiydim (:
    Hayır Hoşgeldin.

Quote Originally Posted by Bariscamur View Post
    Ajax'ın altyapısı meşhur derlerdi ama pek oyuncu yok anlaşılan
    Elimizden geleni yapıyoruz Takımın kendisi direkt altyapı zaten. Uğraşılacak gençleri seçtim, hatta bol bol şans verdim. Hikayede var. Diğerleri çer-çöp.

Takımda çok fazla Danimarkalı var. Altyapıda bile. Biraz da ben yabancı getirdim. Hollandalı kimliğinden uzaklaşmamak için gayret sarfediyorum

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

İnceden başlasın yeni sezon bakalım, Alman saçların daha çok ağaracak

Merhaba,

Kariyeri başından beri takip ediyorum ve forumda ilk mesajım bu kariyere kısmet oldu sağ bek için Montoya'yı kiralayabilirsin. Ayrıca ileri uçta tüm mevkilerde oynayabilecek Felipe Anderson'a göz atabilirsin.. Sol bek olarak da ManU sürekli Fabio'yu kiralıyor her sene

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by nessus View Post
    Elimizden geleni yapıyoruz Takımın kendisi direkt altyapı zaten. Uğraşılacak gençleri seçtim, hatta bol bol şans verdim. Hikayede var. Diğerleri çer-çöp.

Takımda çok fazla Danimarkalı var. Altyapıda bile. Biraz da ben yabancı getirdim. Hollandalı kimliğinden uzaklaşmamak için gayret sarfediyorum
    Hollanda'da benimde dikkatimi çeken bir nokta Norveç-Danimarka gibi ülkelerden çok fazla oyuncu var.

Bol şans, takipteyiz

Ayrıca anladığım kadarıyla senin sisteminde önemli olan 2 yönlü MC için de Garmash çok iyi oturur..

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

İnceden başlasın yeni sezon bakalım, Alman saçların daha çok ağaracak
    Belki update çıkar diye ağırdan alıyorum ama ses yok

Quote Originally Posted by onurthemenace View Post
    Merhaba,

Kariyeri başından beri takip ediyorum ve forumda ilk mesajım bu kariyere kısmet oldu sağ bek için Montoya'yı kiralayabilirsin. Ayrıca ileri uçta tüm mevkilerde oynayabilecek Felipe Anderson'a göz atabilirsin.. Sol bek olarak da ManU sürekli Fabio'yu kiralıyor her sene
    Montoya olabilir. Kiralık değilmiş geçtiğimiz sezon. İspanya sezonu lig bitmiş ama tam kapanmamış. Kiralama girişiminde bulunucam. Çok sağol

İlk mesaj için de ayrıca teşekkür

Quote Originally Posted by onurthemenace View Post
    Ayrıca anladığım kadarıyla senin sisteminde önemli olan 2 yönlü MC için de Garmash çok iyi oturur..
    Vay vay Garmash ne iyi adammış böyle. Tam çift yönlü. Soğukkanlılık düşükmüş o canımı sıktı yoksa 10/10 verecektim Adam satabilirsek ilgileneceğim. Çok sağol.

Arada verilen tüm oyuncu önerilerine teşekkür ederim. Bizim takıma cuk diye oturacak öneriler geliyor. Gel gör ki fazla paramız yok

Rica ederim sen tüm parayı harcadıktan sonra yazmışım .. garmash tam görev adamıdır bir de Jali vardı ucuz çift yönlü ona da bakabilirsin( Andre idi adı sanırım) bir de Casarini var )

hollandaya türk getirmeni istiyoruz hocam

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Update update dedin dakikasında çıktı, ne ağız varmış sen de be arkadaş

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Update update dedin dakikasında çıktı, ne ağız varmış sen de be arkadaş
    Çok istersen olurmuş Sigames forumlarını falan gezdim, saatime baktım, oo update zamanı gelmiş şimdi top patlar dedim

Böylelikle kariyere hız verebiliriz. Defansif bir formasyon uydurmuştum 4231 için deneme de yapmıştım baya başarılı gibiydi, bakalım update ile o yalan olacak mı?

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by 61trabzon61 View Post
    hollandaya türk getirmeni istiyoruz hocam
    Valla Gökhan Gönül'le ilgilendik ne yalan söyliim. Ama şu aşamada bizi aşar Türk futbolcular. Regen falan denk gelirse anca

Eğer oyuncu satıp kaynak yaratabilirsem şu Garmash denen herifi almak istiyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

dün update'i gördüm hemen oyuna sarıldım bende ama bir numarasını göremedim şimdilik tabiki

Sayfa 6 / 10 İlkİlk ... 45678 ... SonSon

Mesaj Yetkileri