Daha önce birkaç takımda antrenörlük yapmıştım. Ancak bu işin bana göre olmadığnı düşünerek İngiltere'deki evimde sakin bir hayat sürmeye karar vermiştim. Henüz 26 yaşındaydım. Ve aslında içimde bir futbol ateşi vardı. Antrenörlük beni mutlu etmiyordu. Her gün izlediğim programı izlerken cep telefonum titremeye başladı. Ve telefonda bir ses geldi:
-Hey, beni hatırladın mı?
Bu iki yıl antrenörlüğünü yaptığım Nottingham Forest'in başkanı Omar Al-Hasawi'ydi. Bana iş teklif etti ancak antrenörlük yapmak istemediğimi ve bu nedenle kabul edemeyeceğimi tam söylerken, antrenörlük için değiş, teknik direktör koltuğuna oturmam için gelen bir teklif olduğunu söyledi.
Hayatımın en güzel anıydı belkide. Futbolu seviyordum ancak antrenör olmak istemiyordum ve geçmişinde muhteşem başarılar bulunan Nottingham Forest'den teknik direktörlük teklifi alımştım! Hemen kabul ettim. Maaş umrumda değildi.
Brian Clough ile Rüya Yılları (1975-1993)
Clough’ın önderliğindeki Forest 1976-77 sezonunda birinci lige çıkmayı başardı. Ertesi sezon ise, inanılmaz bir olayın altına imza atarak Forest takımı şampiyon oldu.
"Kırmızılar" bununlada kalmayıp, 1978-79 sezonunda Malmö’yü final maçında mağlup ederek Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasını kazandı. Forest 1979-80 sezonunda, dünyanın en iyi kalecilerinden biri olan Peter Shilton’un büyük payıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası final maçında Hamburg’u 1-0 mağlup ederek bir sene önceki "Avrupa Şampiyonu" ünvanını korudu. Rüya dönemininin rüya kadrosunda Shilton ile birlikte sağ bek Viv Anderson, orta sahada Martin O’Neill, ve kanatlarda da John Robertson ve golcü Trevor Francis göze çarpıyordu. Francis aynı zamanda İngiltere’de transferi 1 milyon £ üzerinde olan ilk oyuncuydu.
Clough, Sir Alex Ferguson’un 20 küsur yıldır Man Utd.’ın başında olması gibi, 18 yıl Forest’ı çalıştırdı. Böylece Forest 80’li yılları da başarılarla geçirdi. Nottingham Forest ekibi Brian Clough’ın 18 yıllık yönetimi altında bir lig ve iki Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra 4 kez de İngiltere Lig Kupası'nı kazandı. Clough’ın başarıları Forest’ın 1992-93 sezonunda, 2. lige dönmesiyle sona erdi. Brian Clough’tan sonra Forest bir daha eskisi gibi olamadı. Düştükten bir yıl sonra 1. lige dönen Forest efsanevi hocasının mirasıyla birkaç yıl UEFA Kupası’na katılım için mücadele eden ve bu kupaya katıldığında da iyi işler yapan (1995-96’da çeyrek finali gibi), ardından gelen birkaç sezonda da asansör takım kimliğine büründü.