1 ile 6 arası toplam 6 sonuç

Konu: Dizilişin oyunu kitlemesi

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Manisa

Default Dizilişin oyunu kitlemesi

Öncelikle dizilişimi göstereyim

Bu dizilişi kullanıyorum sürekli içerde dışarda çok iyi oynuyoruz ama takıldığım bir nokta var oda şu;

Bu şekilde ortasahası kalabalık olan veya 2 dos kullanan rakiplere karşı istatistik olarak eziliyorum üstüne atağa bile çıkamıyorum düşüncelerinizi alabilirmiyim?
    malatyAdana!

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

Öncelikle benim hiç sevmediğim bi diziliş kullandığın diziliş. Yani bana göre kullandığı mcler ofansif mc olmalı ki hücum yollarında etkili olmak için. Ayrıca şunu belirteyim sevmememin asıl sebebi estetik olarak gözüme hoş gelmiyor çok defansif değil mi ?

Bence 4-2-2-2'ye karşı istediğin oyunu oynayamama sebebin rakip dmclerin senin ortasahana oyun yapma fırsatı vermemesi olabilir. Kanattakiler de hem bekler hem de kanatların baskısı altında kalınca top rakibe geçiyor ve 2 forvetiyle rakip kontraya çıkıyordur muhtemelen.
    İkinci dizilişte bence rakip mrc ve mlcler göründüğü gibi orta hasa görevinde değil kanata daha yakınlar. Yani demem o ki kanatların ileride orta sahaların da geride olduğu için onlara yardımcı bi amc olmadığı için buna ek olarak rakip orta sahalar senin orta sahana çoğunluklarıyla baskıyı kurunca kanatların işlemiyor. Forvet zaten 2'li stoperin arasında kayboluyor..

Böyle hızlıca ilginç bi değerlendirmede bulundum. Dizilişinin iyi yanlarını değil rakip dizilişlere göre sadece kötü yanlarını düşünerek yazdım bunu belirteyim..
    turksportal...

Nesil
    2003

wolfson'un analiz bence cok dogru.

Rakiplerin iki dizilisi gobekten delinmeyi engelleme amacli dizilisler.

Senin kullandigin taktik de rakibi gobekten delmeyi amacliyor. Kenar oyunculari ice giren, yani rakip savunmayi genis savunma yapmaya zorlamayan, oyuncular. Merkezdeki ikili de gobekten ileriye cikip bu ice kat eden kenar oyuncularina fazla yaklasacak oyuncular. Bu anlayis rakip gobegi kapatmazsa gobekten delmeni kolaylastirir ama rakip gobegi kapatiyorsa kolay top kaybetmene neden olur.

Bu tip gobegi kapatan dizilislere karsi kanatlari daha fazla kullanman (ozellikle cizgiye inip geriye cikartilacak toplarla), veya rakibi ustune cekip kilitleyerek hizli hucum etmen faydali olur.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Arkadaşların dediği gibi içe giren kanatların rakibin ortasahası tarafından engelleniyor. Beklerin de hücuma katılıp çizgiye inip oyunı genişletebilirse bu sorunu aşabilirsin. Fakat bu çok kolay bir iş değil. Daha fazla kontra yemeye başlayabilirsin ve beklerinin hücum yönü çok iyi değilse saçma sapan ortalarla ve pas hatalarıyla seni çıldırtabilirler. Ayrıca forvette Sahte Forvet yerine top tutabilen bir görev seçip forvetinin yalnız kalmamasını da sağlayabilirsin.

Nesil
    2007
    Yer
    Manisa

Yorumlarınız için teşekkürler . [MENTION=121501]3842[/MENTION] Kardeşim Yardımcı Forvet destek kullanıyordum ama pek işe yaramadı
    malatyAdana!

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Bu tür taktiklerde 4-3-3 gibi forveti ilerde yalnız bırakan taktiklerde forvet oyuncusuna vereceğin rol çok önemli, ya fizik olarak çok yüksek olup top tutacak, saklayacak yada oldukça teknik becerisiyle arkadaşlarına pozisyon hazırlayıp gol atacak, attıracak..Senin taktiğinde 2 içeri kat eden birde False9 kullanmak oldukça mantıklı fakat senin forvet oyuncun Modeste bu rolü kaldırabilecek teknik beceriye sahip değil.Sahte forvet ortasahaya daha yakın oynamayı(daha çok amc etrafında dolaşan) ve rakip arkadaşlarına boşluk yaratmaya çalışan bir forvet tiplemesi ne yazık ki bu forvet bu role uygun değil, o yüzden ilerde iki savunma tarafından etkisizleşiyor olabilir.Ben genelde böyle kanatları açık bırakan(açıktan kastım bizim beklerimizi direkt tehdit edecek bir Amr Aml kullanmamasından bassediyorum) rakipler karşısında beklerimi ofansif olarak kullanıyorum ki bizim amr veya aml rakip bek karşısında 1v2(Rakip Önliberoda karşılayacak) oynamasın.Rakip takım ceza sahası önü kalabalık olan takımlara karşı onları etkisiz hale getirmen için maç içerisinde kanatları oldukça etkili kullanmalısın bunun yolu ise dediğim gibi beklerini ofansif bek yapıp bekleri ileri çıkart talimatıyla çizgiye inmeyi hedeflemelisin.Kanatları kullanıda deniyebilirsin.3. Resimdeki diziliş benim Cm 3-4 de sağ ve sol mc lere ileri oku verdirerek kullandığım gerçekten etkili bir taktik.Mc oyuncuları hücum rolünde bir anda 3 amc görebiliyorsun.O taktiği yenebilmenin bence tek şansı kanatları kullanabilmek.Tam bir Juventus taktiği.Takımında iyi bir Dos varsa Markaj,Konsantrasyon,Önsezi değerleri yüksek 3. resimde rakip Amc durdurabilirsin yalnız dediğim gibi sağ ve sol mc hücum rolündeyse işin çok zor iyi oyunlar.
    Last edited by ozan42 : 10.Haziran.2015 at 00:36

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri