Sayfa 1 / 5 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 152 sonuç

Konu: FM 2017 - Çıkış Günü Veri Tabanı Güncellemesi ve Yardımcı Araştırmacı Alımı

Hybrid View

Nesil
    2003

Default FM 2017 - Çıkış Günü Veri Tabanı Güncellemesi ve Yardımcı Araştırmacı Alımı

Herkese selamlar,

FM 2017'nin çıkmasına saatler kala bu başlığı açmak istedim.

Çeşitli başlıklarda dile getirilmiş ancak veri tabanına zamanında yansıtılamamış bazı gerekli düzenlemelerin yapılacağı bir çıkış günü veritabanı güncellemesini yayınlayacağız. Bu güncelleme oyunun çıkışı ile beraber olmayacak, ancak oyunun çıkışından en fazla 24 saat içinde bu başlık altında yayınlanacaktır.

Güncelleme, Türkiye'de fiyatları düşük olan bazı futbolcularla ilgili düzenleme ve bazı kulüplerin borç ödemelerinde düzenlemeler içerecektir. Türkiye liginde uzun vadeli kariyer yapmak isteyenlerin bu güncellemeyi kullanması tavsiye edilir.

Ayrıca, oyunun çıkmasıyla beraber araştırma ekibine yeni çalışma arkadaşları eklemek istiyoruz. Football Manager veri tabanı araştırmasına katkıda bulunmak isteyenlerin buradan erişebileceğiniz formu doldurmasını rica ederiz.

Başlık şimdilik sadece bildiri amaçlı. Bu nedenle kilitliyorum.
    Veri tabanı güncellemesi hazır olunca kilidi kırarız.

Güncelleme:
    http://dosya.turksportal.net/researc...ncellemesi.rar

Güncelleme 2: Yabancıların vatandaş olma süresı tekrar 10 yıla çıkartıldı. İki dosyadan sadece bir tanesini seçiniz.
    http://dosya.turksportal.net/researc...llemesi_v2.rar

İndirdiğiniz rar dosyasının içindeki fmf dosyasını:
    %userprofile%\documents\Sports Interactive\Football Manager 2017\editor data

klasörünün içine yerleştirip, yeni bir oyun kurmanız gerekli.

Yapılan düzenlemeler:
    1. Kulüplerin borçlarının faizleri düşürüldü, borçlar daha uzun vadeye yayıldı
    2. Bazı teknik direktörlerin taktiksel tercihlerinde düzenlemeler yapıldı
    3. Volkan Şen'in Avrupa Kupaları cezası kısaltıldı
    4. Türkiye'de oynayan futbolcuların fiyatları yükseltildi, maaş beklentileri düşürüldü.

İyi eğelenceler.
    Last edited by perpetua : 05.Kasım.2016 at 08:48

Nesil
    2003

Yayımladığınız yamayı kurdum ve G.Saray'ı aldım. Muslera Türk vatandaşlığına geçti. Acaba bi problem mi var yoksa doğal bişe mi ?

Nesil
    2003

Dogru. Vatandaslik suresini de 5 yila indirmistim.
    Peki vatandas olduktan sonra Turk statusunde mi oynuyor?

Evet Türk oldu. Artık yabancı statüsünde oynamıyor.

Haydaaaa tüh tam da kariyere başlamıştım.

Nesil
    2006
    Yer
    63 - 20

Aslında deneme yanılma yöntemi daha mantıklı uzun kariyere başlamadan önce 1 yıl tatile alarak denemek daha faydalı olur diye düşünüyorum.
    Bazen yürekli kayıplar; Korkak zaferlerden daha önemlidir. [Fatih Terim]

Nesil
    2003

Yabanci konusu gozume carpmamisti maalesef.
    Ama bir bakima oyun kodundaki hatayi bulmak icin faydali oldu.

Ilk mesaja yeni bir dosya daha ekledim. Bu dosya yabanci olma suresini tekrar 10 yila cikartiyor.

Oyuna baslayanlardan ozur dilerim.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Yabanci konusu gozume carpmamisti maalesef.
    Ama bir bakima oyun kodundaki hatayi bulmak icin faydali oldu.

Ilk mesaja yeni bir dosya daha ekledim. Bu dosya yabanci olma suresini tekrar 10 yila cikartiyor.

Oyuna baslayanlardan ozur dilerim.
    Oyun kodunda hata yok bildiğim kadarıyla. Yeni yabancı statüsünden önce Türkiye'ye gelmiş oyuncular için kural eski sisteme göre işliyor diye biliyorum. Yani vatandaşlık süresini dolduran yerli statüsüne geçiyor. Ancak yeni kural sonrası gelenler için milli takımda oynamaya uygun olma şartı var. Başka ülkelerin milli takımında oynayan oyuncular vatandışlık kazansalar dahi yabancı statüsünde yer alıyorlar.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by serwan View Post
    Oyun kodunda hata yok bildiğim kadarıyla. Yeni yabancı statüsünden önce Türkiye'ye gelmiş oyuncular için kural eski sisteme göre işliyor diye biliyorum. Yani vatandaşlık süresini dolduran yerli statüsüne geçiyor. Ancak yeni kural sonrası gelenler için milli takımda oynamaya uygun olma şartı var. Başka ülkelerin milli takımında oynayan oyuncular vatandışlık kazansalar dahi yabancı statüsünde yer alıyorlar.
    Kendim de test ettim. Muslera vatandas olur olmaz yerli olarak kadro listesine yazilabildi.

SI'dan istediklerim:
    1. Vatandaslik hakki 5 yilda kazaniliyor ama bunun ardindan prosedur 6 ay ila 1 yilda tamamlandiktan sonra vatandasliga gecis olmasi gerekli.

2. Baska milli takimda oynamis veya baska milli takimi secmis kisilerin vatandaslik almalari icin bir neden yok.

3. Futbolcu ancak milli takima secildikten sonra vatandas olabilecegine gore, ancak 140+ CA sahibi olan ve baska ulke milli takimlarinda oynamamis kisiler vatandaslik basvurusu yapmali. Geri kalani milli takima secilemeyecegine gore (en azindan oyun icin) bu prosedurden gecmelerine gerek yok.

Kendim de test ettim. Muslera vatandas olur olmaz yerli olarak kadro listesine yazilabildi.

SI'dan istediklerim:
    1. Vatandaslik hakki 5 yilda kazaniliyor ama bunun ardindan prosedur 6 ay ila 1 yilda tamamlandiktan sonra vatandasliga gecis olmasi gerekli.

2. Baska milli takimda oynamis veya baska milli takimi secmis kisilerin vatandaslik almalari icin bir neden yok.

3. Futbolcu ancak milli takima secildikten sonra vatandas olabilecegine gore, ancak 140+ CA sahibi olan ve baska ulke milli takimlarinda oynamamis kisiler vatandaslik basvurusu yapmali. Geri kalani milli takima secilemeyecegine gore (en azindan oyun icin) bu prosedurden gecmelerine gerek yok.
    1-Futbolcularda bu prosedür çok hızlı işliyor oyundaki hız normal musleranın zaten geçirdiği gün sayısı 5 yıldan fazla o yüzden bir hafta içinde alıyor vatandaşlığı

2-Ocak 2015 ten önce/beri Türkiye'de oynamış/oynamaya devam eden veya Türk milli takımını seçme şansı olan ancak seçmemiş (Türkiye'de hiç oynamamış) kişilerde yerli oyuncu statüsünde oluyorlar örnek: Veli Kavlak, Eren Derdiyok vs.

3- Vatandaşlık kazanmadan milli takımlarda oynayamazsın o yüzden önce vatandaş olman gerekiyor ancak bir oyuncunun yerli statüsünde sayılması için milli takıma seçilme zorunluluğu yok o teknik direktör(örnekteki isim fatih terim) tercihidir, milli takımda oynayabilme ihtimali oyuncunun yerli sayılmasına yetiyor

sonuç olarak senin yaptığın 5 yıl kuralı doğru ancak yapımcılar bu konuyu üşenmeden yukarıda anlattığım şekilde yaparlar mı onu bilmiyorum. ayrıca CA olayına girilmemeli diye düşünüyorum 4 5 Türk oyuncu dışında zaten o CA ya gelebilen yok

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by maliergs View Post
    1-Futbolcularda bu prosedür çok hızlı işliyor oyundaki hız normal musleranın zaten geçirdiği gün sayısı 5 yıldan fazla o yüzden bir hafta içinde alıyor vatandaşlığı

2-Ocak 2015 ten önce/beri Türkiye'de oynamış/oynamaya devam eden veya Türk milli takımını seçme şansı olan ancak seçmemiş (Türkiye'de hiç oynamamış) kişilerde yerli oyuncu statüsünde oluyorlar örnek: Veli Kavlak, Eren Derdiyok vs.

3- Vatandaşlık kazanmadan milli takımlarda oynayamazsın o yüzden önce vatandaş olman gerekiyor ancak bir oyuncunun yerli statüsünde sayılması için milli takıma seçilme zorunluluğu yok o teknik direktör(örnekteki isim fatih terim) tercihidir, milli takımda oynayabilme ihtimali oyuncunun yerli sayılmasına yetiyor

sonuç olarak senin yaptığın 5 yıl kuralı doğru ancak yapımcılar bu konuyu üşenmeden yukarıda anlattığım şekilde yaparlar mı onu bilmiyorum. ayrıca CA olayına girilmemeli diye düşünüyorum 4 5 Türk oyuncu dışında zaten o CA ya gelebilen yok
    2. ve 3. maddelerdeki yorumlarin tamamen yanlis. Yukarida TFF statusunde yazanlari aktardim.

http://www.tff.org/Resources/TFF/Doc...ren-Sezonu.pdf

Ocak 2015 ile alakali bir durum yok. 2015/16 sezonunun ilk transfer donemi, Haziran-Eylul 2015.

Vatandaslik prosedurunun futbolcular icin hizi konusunda emin degilim. Ancak vatandaslik kanununda basvuru yapabilmek icin 5 yili doldurmak gerektigi yaziyor. Tabii Turk milli takiminda oynatilmak istenilen futbolcu icin bu prosedurun hizlandirilacagi varsayimini yapabiliriz.

2. ve 3. maddelerdeki yorumlarin tamamen yanlis. Yukarida TFF statusunde yazanlari aktardim.

http://www.tff.org/Resources/TFF/Doc...ren-Sezonu.pdf

Ocak 2015 ile alakali bir durum yok. 2015/16 sezonunun ilk transfer donemi, Haziran-Eylul 2015.

Vatandaslik prosedurunun futbolcular icin hizi konusunda emin degilim. Ancak vatandaslik kanununda basvuru yapabilmek icin 5 yili doldurmak gerektigi yaziyor. Tabii Turk milli takiminda oynatilmak istenilen futbolcu icin bu prosedurun hizlandirilacagi varsayimini yapabiliriz.
    Doğru
    2 de sadece tarih hatası var ben sezon olarak değilde 2015 in ilk transfer dönemi diye hatırlıyordum ancak geri kalan kısmı hatasız yani tamamen yanlış diyerek kesip atamazsın
    3 için de dediğimi anlamamışsın türk vatandaşı olmakla yerli statüsünde olmak farklı şeyler demek istediğimi tam yansıtamamışım demek istediğim madde şu idi
    g) Yukarıda b, c, d ve e bentlerinde yer alan Türkiye A Milli Futbol Takımında oynamauygunluğuna sahip futbolcuların, son listelerin TFF’ye ibrazından sonra buuygunluğunu kaybetmesi halinde, takip eden ilk transfer ve tescil döneminin başındabu kapsamda(yerli statüsünde sayılma) oynama uygunluğunu kaybeder. Transfer ve Tescil Dönemleri içerisindeTürkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğunu kaybeden futbolcular isederhal listedeki Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğuna sahipfutbolcu statüsünden çıkarılırlar.

sana bir eleştirim olacak onlarca satır yazıyoruz, gerek ingilizce gerek türkçe, içinde konuyla ilgili bir yanlış olduğu anda tüm mesaj çöpe gidiyor hissi uyandırıyorsun, geride kalan doğrulardan hiç bahsetmiyorsun "evet bak bu doğru ancak bunlar da hatalı" demiyorsun direk hataları söyleyip sonraki mesaja geçiyorsun.

belki zamanın yok uzun uzun yazmaya o an ancak bu davranışın sana mesaj atacak insanları etkiliyor insanların hata yapmaları bir konuyu yanlış bilmeleri normal ancak soru sormaları veya doğru olduğuna inandıkları şeyi söyleme heveslerini kırmamalısın bu üslüp biraz kırıcı tamamen iyi niyetle bu konuda eleştiride bulunmak istedim

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

@perpetua
    Söylemeye çalıştığım şey şu.. Şu an muslera 10 yılı doldurup vatandaşlık kazandığında zaten listeye yerli olarak yazılabilecek. Çift pasaportu olacak ve 2015 ocakta çıkan kuraldan önce geldiği için milli takıma uygunluk şartı aranmayacak. Tıpkı başka ülke milli takımında oynadıkları halde Tr pasaportu taşıyan oyuncuların yerli sayılması gibi. Misal veli kavlak. Veli ile 10. yılını doldurmuş muslera'nın teorik olarak farkı yok. 2si de çift pasaportlu 2si de başka milli takımın oyuncusu.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by serwan View Post
    @perpetua
    Söylemeye çalıştığım şey şu.. Şu an muslera 10 yılı doldurup vatandaşlık kazandığında zaten listeye yerli olarak yazılabilecek. Çift pasaportu olacak ve 2015 ocakta çıkan kuraldan önce geldiği için milli takıma uygunluk şartı aranmayacak. Tıpkı başka ülke milli takımında oynadıkları halde Tr pasaportu taşıyan oyuncuların yerli sayılması gibi. Misal veli kavlak. Veli ile 10. yılını doldurmuş muslera'nın teorik olarak farkı yok. 2si de çift pasaportlu 2si de başka milli takımın oyuncusu.
    Tam olarak oyle degil.

TFF Statusune gore:
    A Takım Listesinde yer alacak en az 14 futbolcunun, Türkiye A Milli FutbolTakımında oynama uygunluğuna sahip futbolcu olması zorunludur.

2015-2016 Sezonu Birinci Transfer ve Tescil Döneminin başlangıcından önce başkaülke A Milli Futbol Takımlarını tercih etmiş futbolcular açısından Türkiye A MilliFutbol Takımında oynama uygunluğu şartı aranmaz.

Türk vatandaşlığına sonradan geçen yabancılar ise Türkiye A Milli Takımının en azbir resmi müsabakasında oynadıktan sonra bu kapsamda listeye yazılabilirler

Yani Muslera veya baska bir milli takimda oynamis hic bir futbolcunun, hic bir zaman, yerli statusunde oynama hakki yok.

Ayrica FIFA kurallarina gore bir futbolcu:
    1. Sadece bir defa milli takim degisikligi yapabilir
    2. Sadece ilk defa milli (genc milli dahil) oldugu tarihte sahip oldugu vatandasliklardan birisine degisiklik yapabilir

Ornegin Fernandao'nun milli takimda oynamasi dusunuluyordu ama Brezilya U23 (simdi tam emin degilim U20 de olabilir) oynadigi ve o tarihte Turk vatandasligi olmadigi icin FIFA'dan Turkiye icin oynama izini almasi mumkun degil. Bu da hic bir zaman yerli statusunde oynayamayacagini gosterir.

Diger bir ornek de Tolgay Arslan. Alt yas kategorilerinde Turkiye icin oynadi. Sonra Almanya'dan tercih kullandi. Yani bir degisiklik hakkini kullandi. Bu nedenle tekrar Turkiye icin oynamak istese de oynayamiyor. Ama Almanya secimini Haziran 2015 oncesi yaptigi icin Turk statusunde sayiliyor.

Nesil
    2005
    Yer
    Istanbul/Moskova

Ayrıca, oyunun çıkmasıyla beraber araştırma ekibine yeni çalışma arkadaşları eklemek istiyoruz. Football Manager veri tabanı araştırmasına katkıda bulunmak isteyenlerin buradan erişebileceğiniz formu doldurmasını rica ederiz.
    Kuzey Kıbrıs yapılmaya başlarsa tüm liglerine talibim

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Türkiye için en erken başlangıç tarihini seçmiş olsam bile takımlar 2 yada 3 hazırlık maçı oynamış oluyor...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by clowegem View Post
    Türkiye için en erken başlangıç tarihini seçmiş olsam bile takımlar 2 yada 3 hazırlık maçı oynamış oluyor...

Bu benim için de geçerli neden böyle oluyor acaba?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Sıkıntı yok uzun süreli kariyere başlayabiliriz v2 ile değil mi?

Quote Originally Posted by lakin1907 View Post
    Sıkıntı yok uzun süreli kariyere başlayabiliriz v2 ile değil mi?
    Ben başladım,sıkıntı YÖK.

Nesil
    2009
    Yer
    MERSİN

Bende Mersin İY ile başladım ama transfer yasağı uygulanmamış 2 senedir transfer yasağımız var bizim ama oyunda açık transfer tahtası

Bu yama ile alakalı olduğunu sanmıyorum ama kurduktan sonra ligde bütün maçlarım 1-0 veya 1-1 bitti ligin 5. haftası en çok gol atan takımın 5 golü var

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kapalicarsi View Post
    Bu yama ile alakalı olduğunu sanmıyorum ama kurduktan sonra ligde bütün maçlarım 1-0 veya 1-1 bitti ligin 5. haftası en çok gol atan takımın 5 golü var
    Yama ile ozellikle Anadolu takimlarinin teknik direktorleri daha az onde pres yapiyor.

Yama ile ozellikle Anadolu takimlarinin teknik direktorleri daha az onde pres yapiyor.
    Yo kmaç başı 20 küsür şu tattım ama olmuyo b itürlü kapattım şimdi yamasız deniycem

Quote Originally Posted by kapalicarsi View Post
    Yo kmaç başı 20 küsür şu tattım ama olmuyo b itürlü kapattım şimdi yamasız deniycem
    Gelmişsin Ortalama 20 Şut Atmışsın Ama Olmamış Bu Demek ki @Perpetua'nın Dediği Gibi Anadolu Takımlarını Geriye Çekilerek Katı Savunma Yapması Amaçlanmış Ama Sen Rakibi Açamamışsın. Burda da Bir Yerlerde Teknik Olarak Eksikleri Olduğunu Gösteriyor Takımının. Şuursuzca Oynamak da Fayda Etmiyor Malesef.

Mesela Bu Sezon Gerçekte ki Beşiktaş'ın Oyun Anlayışında Top Hakimiyeti Genel Olarak Bizde Ama Takım Son Vuruşlarda ya da Teknik Olarak Bence Şuana Kadar Çok Yetersiz. İnsan Biraz Şut Atar Değil mi?, Öldürücü Toplarla Savunmayı Ekarte Et Vuruşu Yapacak Adamına Topu Çıkar Son Adamında Kalitesini Gösterip Kilidi Açsın. Ama Bu Sezon Şuana Kadar Bunları Yapan Bir Takım Görmedim.

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Quote Originally Posted by BaGa TaRKaN View Post
    Gelmişsin Ortalama 20 Şut Atmışsın Ama Olmamış Bu Demek ki @Perpetua'nın Dediği Gibi Anadolu Takımlarını Geriye Çekilerek Katı Savunma Yapması Amaçlanmış Ama Sen Rakibi Açamamışsın. Burda da Bir Yerlerde Teknik Olarak Eksikleri Olduğunu Gösteriyor Takımının. Şuursuzca Oynamak da Fayda Etmiyor Malesef.

Mesela Bu Sezon Gerçekte ki Beşiktaş'ın Oyun Anlayışında Top Hakimiyeti Genel Olarak Bizde Ama Takım Son Vuruşlarda ya da Teknik Olarak Bence Şuana Kadar Çok Yetersiz. İnsan Biraz Şut Atar Değil mi?, Öldürücü Toplarla Savunmayı Ekarte Et Vuruşu Yapacak Adamına Topu Çıkar Son Adamında Kalitesini Gösterip Kilidi Açsın. Ama Bu Sezon Şuana Kadar Bunları Yapan Bir Takım Görmedim.
    Sorun Beşiktaşta değil hiç bi takım 1 golün üzerine çıkamadı

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by BaGa TaRKaN View Post
    Aynen oyle. Daha planli bir sekilde rakip kaleye gitmek ve gol aramak gerekiyor.

Bence Turkiye liginde bu yoldan (takimlarin az pres yapmasi) devam etmek daha dogru olacaktir. Maclarin temposuzlugu bu sekilde oyuna daha iyi yansidi bence.

Hatta anadolu kuluplerinin cogunun tempo arttirinca arkada cok bos alan birakiyor ve fark yiyor olmasi da daha dogru olacak bence.

normal türk olma statüsü v2 mi v1 mi ellenmeden şu anki futbolumuzda hangisi yani ona göre indireceğim birini

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by CanrY View Post
    normal türk olma statüsü v2 mi v1 mi ellenmeden şu anki futbolumuzda hangisi yani ona göre indireceğim birini
    v2 daha gercekci sonuclar verecektir.

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir

Fiziksel ozellikleri bana da biraz dusuk gorundu.
    Zhinsel ve teknik ozellikleri icin yeterince izledigimi dusunmuyorum.
    Ayrica bence Emenike'de biraz fiziksel dusus var. Ozellikle hiz ve cabukluk. Bu nedenle Emenike'yi ornek alarak degerlendirmek cok da dogru olmayabilir.
    Peki abi fiziksel özelliklerin tamamı için görüşlerini alabilir miyim? Örnek olarak emenike düşüşteyse bruma'yı alabilir sadece hız için.

Sayfa 1 / 5 123 ... SonSon

Mesaj Yetkileri