öncelikle herkese merhaba;
belirtilen sitenin adminiyim ve olayın iç yüzünü %100 doğru bir şekilde anlatmak istiyorum.
öncelikle site olarak "%100 kendi yapımız olduğunu ve 1 tane bile Turksportal'ın cümlesinin bulunması durumunda özür dileyeceğimizi" beyan etme gibi bir durumumuz olmadı.Konuya yazan Adem isimli bu yamayı y(ç)ap

an arkadaş geliğ bunları belirten bir mesaj yazdı."FM 2005 dosyanızın sadece İngilizce bölümünü aldık" ve " Sitelerinden bir özür haberi yayınlayacaklarını ve tüm yama içeriğini kaldıracaklarını belirtti" bu beyanlarıda adem isimli arkadaş yaptı.
Şimdi bu beyanların niçin bizi bağlamadığını belirtiyim ve olayları başından beri anlatıyım.
Adem isimli arkadaş yönetimimizdeyken birgün bize elimde %90 küsür tamamlanmış Türkçe FM 2007 dosyaları var dedi ve kaynağının daha önce birçok oyunu Türkçe'ye çeviren ismini şimdi hatırlayamadığım bir arkadaşı olduğunu ve yamayı 2 gün içinde bitirip yayınlayacağını söyledi bize de bu arada bazı yerleri çevirmemizi söyledi.
Bizde onun bu konuşması üzerine yamanın TSI'nin daha önce yaptığı yamadan çalıntı olup olmadığını sorduk.Bize birçok yemin ederek hatta ve hatta bana güvenmiyor musunuz diyip gönül yaparak yamanın kesinlikle çalıntı olmadğını belirtti.
Bu süreç içerisinde bize verilen yerleri çevirmeye başladık.Örneğin ben spikeri çevirdim 2 gün içinde çıkıyor olduğunu bilerek.Ben çeviriyi bitirip yamanın yayınlanacağını beklerken Adem arkadaşımız PC'nin bozulduğunu ve en son yedeğinin oranını hatırlamadığım bir yüzde de olduğunu söyledi.
Neyse dedik sen çeviriye devam et çevirdiğin yerleri bize gönder bizde devrik cümleleri düzenleyelim bu arada.
Aradan sanırım 3 ay gibi bir süre geçti Adem çeviriye devam ediyorum az kaldı diyordu bu arada bize de örnekler yolluyordu.Kontrollerimizde iki yamanın cümleleri arasında benzerliğin olmadığını gördük.Ki oda her soruşumuzda bize onlarca kez yemin ediyordu çalıntı olmadığına dair.
Bu arada banada media klasöründeki bazı dosyaları çevirmemi söyledi bazılar şunlar:
admire_player
admire_youngster
dangerman
declare_interest
impressed_last_performance
own_teams_promotion_chances
own_teams_relegation_chances
own_teams_title_chances
recommend_non_playing_role
recommend_signing
recommend_staff_member
resting_player
under_performing
ben bu dosyaları çevirip yolladım Adem'e.Tabiki bu arada biz sürekli soruyorduk Adem'e çaldın mı çalmadın mı diye.Her seferinde de yeminler ediyordu.Zaten diğer arkadaşımda bu tartışmadan dolayı birkaç ay engelli kaldı.
sonunda pazar günü(yamanın çıktığı gün) herşeyin hazır olduğunu ve yamanın çıkacağını söyledi ve bizede kontrol için gönderdi.Biz oyunu açıp denediğimizde hiçbir benzer yerler karşılaşmadık çünkü programlamadan anlamadığımız için LTC dosyasına girip karşılaştıramadık.
Yama yayınlandı sizin yamanın çalıntı olduğunu iddaa ettiniz.Biz tekrar sorduk kendisine çalıntı mı değil mi diye.Yine hayır dedi yine yemin etti.Sonunda itiraf ettiği anda kendisini banlayıp dosyayı siteden kaldırdık.
Bu durumda en büyük mağdur biz olduk çünkü daha önce sürekli kendi üretimlerimizde ayakta kaldığımız için adımıza büyük bir leke sürüldü.En büyük kazığı biz yedik.
Daha önce burada yöneticilik yaptım ve yamanın çalındığı günlerde sürekli bununla mücadele ettim ve bazı sitelerden kaldırttım.Şimdi bunları yapmışken bende neden çalma gibi bir eğilime giriyim ki o çalan sitenin ne hale geldiğine şahit olduktan sonra ve çalıntıyla birçok defa mücadele ettikten sonra.
Yukarıda gösterdiğim dosyalardaki cümle yapılarının özgünlüğüne bakarak benim ve sitemizin çalıntı konusundaki hassasiyetini görebilğirsiniz ki çalma olayı da bizim başımıza çoğu zaman geliyor.
Anket konusuna gelecek olursak ilgili şahısların bizim hakkımızda gerçekleri bilmeden ileri geri konuşmaları bizim moralimizi çok bozduğu için kendilerine küfür etmek yerine böyle bir uygulamaya gidelim dedik.Burada hedef herhangi bir site değil kişilerdir.
Paradoxxman daha önce zaten bizim yönetimimizdeydi ve onun tekrar kadroya girmesinin bu olayla hiçbir ilgisi yoktur.Daha önce aklımızda olan bir plandı ve yeniden yapılanma sürecine girdiğimiz için kendisiyle anlaştık.
Özetle bu durumda en çok mağdur olan biz olduk ve çok büyük bir kazık yedik.Anlattıklarımı Adem'de noktası virgülüne kadar doğrulayacak ve çalıntı olayının siteyle hiçbir alakasının olmadığını kabul edeceğine %100 inanıyorum.
site yöneticilierinden herhangi bir soru gelirse cevaplamaya hazırım.