Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 54 sonuç

Konu: [TSL] Gençlerbirliği Araştırması 2008

Hybrid View

Nesil
    2003

Default [TSL] Gençlerbirliği Araştırması 2008

Gençlerbirliği oyuncularının mevki hataları, yetenekleri, oyunda göze çarpan eksiklikleri ile ilgili hataları burada belirtebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Dünkü macta 2 isim dikkatimi cekti.

Nick Carle: GenclerBirligi bu adami nerden bulduysa süper yapmis. Süper paslar atiyor, topa hakim, topla iyi dönüyor. Topuk pasi atmayi cok seviyor.

Isaac Promise: Ilhan Cavcavin bulusu. Bu haftadaki kupa macinda sahada 30 dakika kaldi ve 3 gol atti. Isaac daha cok genc, potansiyeli yüksek gibi görünüyor, eger Isaac 10 yil sonra Avrupanin önde gelen takimlarindan birisinde oynarsa hic sasirmayin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ben şaşırırım 3 senedir ligimizde 10 gol barajı seviylerinde dolaşıyor bu şekilde büyük takımlarda oynaması çok zor gibi bence
    ha nick carlenin alınışıda tam bir ilhan cavcav işi bir kaç kulubun birden son anda elinden kaparak getirdi ve geldiği ilk gün bütün yazarlar çok iyi bir futbolcu olduğundan gelecekte avusturalyanın en iyi futbolcusu olacağından bahsediyordu bende biraz izledim gerçekten potansiyel var ha bu arada geçen yılda söylemiştim
    okan öztürk finishing 15
    soğukkanlılık 16 kafa 16 (ama diğer kafa topu alabilmesi için gerekli özellikleri düşüktür)
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Isaac skora fazla etkisini koyamiyor, cünkü halen dil problemi var. Bu yil Lens, Lille, Auxerre ve Nancy gibi takimlar istemisti Isaac'i ama Cavcav bey vermemisti. G.Birligi daha yeni organize olmaya baslayacak.

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

ben Kahe'nin profilini merak ediyorum.. acaba bitiriciliği kaç Kahe'nin ?

Nesil
    2006
    Yer
    bodrum

isaac i 2 kere canlı izledim, çok diri oyunun içinde bir adam, bir de top ayağındayken çok süratli (tren gibi adam topla) ama oyun zekası ve son vuruş eksiği var.
    puerta kalbimizde...

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Ferhat Kiraz'a dikkat! Gelecek 2-4 yilin icinde cok iyi futbolcu olabilir

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    Ferhat Kiraz'a dikkat! Gelecek 2-4 yilin icinde cok iyi futbolcu olabilir

çok doğru tespit farkılı bir oyuncu...geçen yıl konya demirspordaydı..çok mücadeleci ve hırsılı bir oyuncudur. işte ilhan cavcavın yeni bir keşfi daha..2-3 sene sonra fenere bilmem kaç paraya satar.gerçi bu yıl gençlerbirliğindeki istikrarsızlık sürekli hocaların gidip gelmesi,yeni gelen hocaların risk almamak için genç oyuncuları fazla denememesi az oynamasına sebep oldu..ama gün gelecek türkiye bu adamı konuşacak..

.bu tespiti ilk yapan arkadaşımı hakkaten kutluyorum..aklımdaydı yazmak benden önce davranmış ama bu kadar az oynayan oyuncuyu tespit edebilmesi vallahi bravo...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

youla promise gibi adamların ilk temas konusunda bazı zaafları oluyor top kontrol edemiyorlar afrikalı futbolcuların genel zafıda denebilir
    youla kaval kemiğiyle kontrol etmeye çalışırdı mesela geçen beşiktaş maçında da promise % bir milyonluk gol pozisyonunu top kontrolü yapamadığı için kaçırdı
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Sımdı sevgılı dostlarım her forvet oyuncusu çok gol atacak diye bir şey yok. 10 gol barajını aşaamaz belki ama sürekli asist yapar ne bileyim kafa topu indirir rakiple boğuşur ve defansı güçten düşürür. Önemli olan hocanın kara tahtada ona verdiği görevdir.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Stumpf gitti Bülent Korkmaz geldi.

http://www.milliyet.com.tr/2007/10/29/son/sonspo26.asp

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Mehmet Çakîr' ın finishingi 14 bu fazla 10-12 arasında olması uygun olacaktır. Son vuruşu bu kadar iyi olsa Mehmet' in zaten sağlam bir transfer yapmıştı şimdiye kadar.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Kesinlikle katılıyorum Burak abi sana...

Hele Hele bu sene başladığından beri Mehmet Çakır ortalarda yok.Öncelerde lige damga vuruyordu G.Birliği adına.Ama hiç yok ortalarda...

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Murat Özdemir View Post
    Kesinlikle katılıyorum Burak abi sana...

Hele Hele bu sene başladığından beri Mehmet Çakır ortalarda yok.Öncelerde lige damga vuruyordu G.Birliği adına.Ama hiç yok ortalarda...
    Bence yanlış bir düşünce.Bütün Gençlerbirliği maçlarını seyretmeden bu tarz kararlar vermeyelim. Tutturmuşuz Türkiye'deki adamların finishing özelliği kötü diye. Mehmet'in attığı gollere bakarsanız bitiricilik özelliğinin iyi olduğunu görürsünüz.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Bence yanlış bir düşünce.Bütün Gençlerbirliği maçlarını seyretmeden bu tarz kararlar vermeyelim. Tutturmuşuz Türkiye'deki adamların finishing özelliği kötü diye. Mehmet'in attığı gollere bakarsanız bitiricilik özelliğinin iyi olduğunu görürsünüz.
    Mehmet Çakır' ın finishing özelliği 14 olacaksa datadaki forvetlerin çoğunun finishingini artırmamız gerekir. Mehmet Çakır' ın bitiriciliğinin çok iyi olmadığını görmek için tüm maçlarını seyretmeye gerek yok. Bariz bir şekildi finishingi abartılmış. Ligin en iyi btiricilerinden biri olmuş.

Nesil
    2006
    Yer
    bodrum

Araştırmacının abartması normal çünkü takımda kıyaslama yapacağı adam Isaac:-) araştırmacı ne yapsın bakıyor Isaac a finishing yerlerde sonra dönüp Mehmet e bakıyor ondan oldukça iyi basıo 14 ü...

Isaac 9-10
    Mehmet 12-13 ii dir...
    puerta kalbimizde...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Madem G.birliği konusu sıcak, kafamdaki M. Çakır:

Kafamdaki Eren Aydın:

Kafamdaki Kerem Seras:

Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bakın arkadaşlar, bir oyuncuya 14 finishing verdik diye çok gol atacağı yok. Çakır bir evvelki sezon 14 gol atmış, geçen sezon yanlış hatırmamıyorsan 6 gol atmış. Ben attığı gollere ve girdiği pozisyonlara bakarak öyle bir değer verdim, yani bitiricilik tekniğinin iyi olduğunu düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

yok erol yapma kardeşim kesinlikle 12-13 bile olamaz promisenin de mehmetinde son vuruş becerisi çok düşüktür kesinlikle 10 geçmez hep kıyaslama yapalım derlerse okan öztürke 19 vermek zorunda kalırlar

okan öztürk için 16 promise için 9 mehmet için 8 ideal dir
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Okan'ın son vuruş becerisi şu anda oturmuş durumda ancak Mehmet Çakır'ın bitiricilik seviyesi Türkiye standartları üzerinde. Maçları dikkatle izlemenizi tavsiye ederim.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

İlhan Mehmet Çakır'a katılamayacağım malesef...

Bazı değerleri çok yüksek vermişsin gibi geldi bana.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

İlla neyin nasıl olması gerektiğini yazman için soru mu sormam gerekiyor? Elinde editör var, yap bir Mehmet Çakır da görelim. Ayrıca finishingi neden düşmeli bana belirtin. Attığı goller beleş mi, veya bitiricilik tekniğini araştıracak kadar çok maçta izlediniz mi?

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

yapmayin yau... Mehmet Cakir'in bitirilicik teknigi iyi diye bilirim.

Bence Pace 16'da olabilir, ayrica CA'si 133 olabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bir dakika arkadaşlar benim izlediğim her maçta saç baş yolduran son vuruşları olmuştur mehmet in

en büyük meziyeti ise driblingtir

bana göre dribling 15+
    ama finishingte 9-11 aralığı olmalı

ben mehmet i çok izledim ilhan okan öztürkle bir kıyasla istersen

hem çok gol atan bir oyuncu illede iyi bir bitiriciliğe sahip değildirki

örnek hakan şükür
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

İlhan benimde söylemeye çalıştığım şey şu.

İzlediğim kadarıyla Mehmet Çakır önceki senelerde çok daha az pozisyona girer (2-3) ve gol yapardı (1-2).Geçen sene ve bu sene daha fazla posizyona girmeye başladı (6-7) ve daha az gol atıyor (1-2).

Eğer Mehmet Çakır'a 2 sene önce FİNİSHİNG - 14-15 verdiysek bu sene de bu adama 11-12 verebilelim.Mehmet'in attığı goller zor goller.Kendisi yaratıyor tek başına çabalıyor atıyor.Kolay bitirici değil yani.

Ben bunu söylemeye uğraşıyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

bügün yine atti
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    bügün yine atti
    Mehmet Cakir yaani.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

bügün yine atti
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Mehmet Cakir yaani.

Yusuf sorun gol atması değil.Ne kadar yüzde ile gol atıyor.

Maçı izlemedim bakalım Mehmet kaç posizyona girmiş kaçını atmış kaçını napmış görelim.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Ne kadar yüzde ile gol attığı onun bitiricliğini belirlemez. Tek tek incelemek gerek pozisyonlarını, ve ben araştırmacısı olduğu için inceledim. Siz de inceleyin.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Ne kadar yüzde ile gol attığı onun bitiricliğini belirlemez. Tek tek incelemek gerek pozisyonlarını, ve ben araştırmacısı olduğu için inceledim. Siz de inceleyin.

Ne kadar yüzde gol attığı ile ilgisi şu bence.

Yukarıda da yazmıştım.

X - maçta 10 kez posizyon buluyor gollük 2 tanesini atıyor.
    Y - maçta 3 kez posizyon buluyor gollük 2 tanesini atıyor.

Bu 2 adamın da finishing'ini aynı yapabilir miyiz İlhan ?

Sheriff Misafir

Ben cevap vereyim evet

Çünkü iki adamın gol sayısıda aynı ama gol pozisyonuna girme becerisi başka özelliklerle alakalı..Her pozisyon aynı zorluk seviyesinde olmaz pozisyona girme özellikleri yüksek olan oyuncular daha çok ama aynı zamanda çoğu zaman daha zor durumlarda gol pozisyonuna girer.. Düşük olan oyuncu daha az ve daha net pozisyonlar bulur ancak çok daha az bulur.. bunlarıda gol yapma olasılığı daha yüksektir.. Sonuç olarak aynı zorluk seviyesinde girdikleri pozisyonları ikiside golle süsleyebilir..

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri